Keresőbarát webfejlesztés

szeptember 28, 2011

Egyedi koncepció alapján, letisztult, tetszetős küllemű, az ügyfelek által is könnyen módosítható weboldalakat fejlesztünk a WordPress tartalomkezelő rendszer segítségével. A webfejlesztés során különös hangsúlyt fektetünk a keresők és a keresők felhasználóinak igényeire, továbbá igénybe vesszük a modern technológia lehetőségeit annak érdekében, hogy a közvetlenül hasznot nem hozó feladatokkal (programozás, design) minél kevesebbet kelljen foglalkozni.

Webfejlesztés alapjai

Sokakkal ellentétben mi nem abból indulunk ki, hogy hogyan nézne ki az új oldal, hanem abból, hogy milyen szöveges tartalmat, milyen megközelítésben, milyen felosztásban, és milyen részletességgel tartalmazzon az oldal. Az ügyfelek által gyakran hozott, a legtöbbször a nyitólap elképzelt elemeit kézzel rajzolt vázlattal rögzítő elképzelések helyett annak meghatározásával kezdjük a munkát, hogy kinek, milyen problémájára, milyen megoldást nyújt az adott cég, termék vagy szolgáltatás.

Webprogramozás

Bár többféle tartalomkezelő rendszert is ismerünk és használunk, ügyfeleink részére a WordPress tartalomkezelő rendszert javasoljuk, mely könnyen kezelhető adminisztrációs felületet, rengeteg általános és speciálisan SEO-val kapcsolatos funkciót nyújt, ráadásul manapság már nemcsak a blogok, hanem a kis- és középvállalatok céges honlapjai terén is meghatározó piaci részesedéssel rendelkezik.

Hála a WordPress alaprendszernek és a hozzá fejlesztett kiegészítők széles körének, egy átlag céges honlap létrehozásához semmilyen webprogramozási feladat nem szükséges: ehelyett csak a céljainknak leginkább megfelelő kiegészítők kiválasztásával, esetleg kismértékű testreszabásával, pl. lefordításával kell időt tölteni.

Webdizájn

A WordPress rendszer másik előnye, hogy elképesztően sokféle webdizájn sablon érhető el hozzá. Már a teljesen ingyenes sablonok között is óriási választékkal találkozunk, de prémium sablonok segítségével pár ezer forintért már nagyon kiforrott, professzionális webdizájnt kölcsönözhetünk oldalunknak, amivel ráadásul szinte kizárt, hogy más honlapokon találkozzanak látogatóink.

Természetesen mindig van néhány apróság, amit változtatnánk a kinézeten, az általunk javasolt profi sablonok erre is számtalan lehetőséget kínálnak:  a háttér, a fejléc, a logó vagy a weboldal egyes elemeinek színe, a betűtípusok is szabadon változtathatóak, olykor egy olyan grafikus felület segítségével is, mely az általunk kért változtatások eredményét azonnal meg is jeleníti. Néhány apró változtatás segítségével tehát teljesen egyedi kinézetet is létrehozhatunk.

Tartalomfeltöltés

Ügyfeleink számára a legnehezebb dolog, hogy megfelelő szöveges formába öntsék vállalkozásukkal, üzleti ajánlatukkal kapcsolatos gondolataikat, hogy a számukra evidens dolgokról kellő részletességgel írjanak, kiválasszák a rendelkezésre álló rengeteg referencia, kép, illusztráció közül a megfelelőeket.

Mi nem csak abban segítünk, hogy a tulajdonosok korlátozott ideje miatt ne hónapokig tartson a weboldalhoz szükséges tartalom elkészítése, hanem abban is, hogy ez a tartalom minél több látogatót vonzzon a keresők felől.

Megírjuk továbbá azokat a tartalmakat is, amit minden weboldal esetén el szoktak hanyagolni, mivel szinte kizárólag csak a keresők számára fontosak és csak a keresők találati oldalain válnak láthatóvá.

Linképítés

Webfejlesztést a hozzá kapcsolódó linképítés nélkül nem szoktunk elvállalni, mivel nem végzünk félmunkát, a linkek nélkül létrehozott weboldal pedig tipikusan egy félkész terméknek számít. Egy hasonló minőségű, hagyományos webfejlesztés árához képest ez még mindig nem jelent pluszköltséget, hiszen a webdizájnon és a webprogramozáson rengeteg munka és pénz takarítható meg a WordPress rendszernek köszönhetően. Míg az átlag weboldal-tulajdonos fölöslegesen költ olyan funkciók leprogramoztatására, amit mások már sokkal jobban megcsináltak, olyan letisztult dizájn létrehozására, amit mások sokkal olcsóbban elérhetővé tesznek, addig ügyfeleink e forrásokat inkább a közvetlenül látogatókat és ügyfeleket hozó linképítésre költhetik.

tanácsadás – Komplett szolgáltatás

Míg teljes webes jelenlétek elkészítését akár minimális megrendelői közreműködéssel is, kompletten elvégezzük, arra is gyakran van példa, hogy a tartalomfeltöltés és az oldal építésének feladatait ügyfelünk maga látja el, mi csak a keresőmarketing-koncepció kialakítását, a rendszer beállítását, működésének megismertetését, illetve folyamatos használata során fellépő kérdések megválaszolását végezzük, egyfajta információépítészeti tanácsadói minőségben.

Ha ugyanis ügyfelünk rá tudja szánni az időt, hogy folyamatosan gazdagítsa weboldala tartalmát, azt önmaga is megteheti, minimális közreműködésünkkel. Ez pedig megfizethető és hatékony alternatívát jelent mikrovállalkozások és egyéni vállalkozók részére.