Online marketing tanácsadás

február 26, 2010

Folyamatos online marketing tanácsadási szolgáltatásainkat általában olyan ügyfeleink veszik igénybe, akik jó Google helyezéseiket erős konkurencia mellett kívánják biztosítani, üzleti modelljük alapvetően a keresők felől érkező látogatókra épül, továbbá komplex webes jelenléttel rendelkeznek: bonyolult weboldalakkal vagy több weboldalból álló hálózatokkal jelennek meg a weben.

Állandó optimalizálást igénylő oldalak

Nagy konkurenciával rendelkező weboldalak vagy szinte kizárólag csak a keresők felől érkező látogatókra épülő üzleti modell esetén a keresőmarketing és keresőoptimalizálás folyamatos feladatot jelent az oldal tulajdonosai számára.

Mivel sok ilyen cégnél rendelkezésre áll olyan kolléga, aki megfelelő útmutatások megléte esetén el tudja végezni ezen feladatokat, ezért csak időnként igénylik közreműködésünket. Ekkor tanácsadás formájában, az egyes feladatok részleteinek kidolgozásával, nyomon követésével, ellenőrzésével, de bármilyen menet közben felmerült keresőoptimalizálással, webfejlesztéssel kérdésre adott válaszokkal segítjük a folyamatot.

Több szakember részvétele a Webfejlesztésben

Főleg nagyobb cégeknél gyakori, hogy egy weboldal létrejötte során számos különböző kolléga közreműködése szükséges: a döntéshozóktól kezdve a szövegírókon át a webdizájneren át a sitebuilder kollégáig számos résztvevő együttes munkája során alakul ki egy weboldal végleges formája. Ha tehát weboldalával kapcsolatos fejlesztési feladatokat több ember látja el, akkor tanácsadással és projektmenedzsmenttel segíthetjük az oldallal kapcsolatos keresőmarketing feladatok elvégzését.

Már kisebb céges weboldalak létrehozásakor is ideális esetben legalább három fél közös munkájának gyümölcse lesz a weboldal: a weboldal tulajdonosa, a webfejlesztő (gyakran egyszemélyben webdizájner) és a keresőmarketing tanácsadó egyaránt szükséges egy hatékony weboldal létrehozásához. E munka során folyamatosan egyeztetünk Önnel és webfejlesztőjével annak érdekében, hogy az Ön elképzelései, a webfejlesztő javaslatai és a keresők elvárásai lehetőség szerint mind egyszerre érvényesüljenek.

Bonyolult weboldalak optimalizálása

Noha számos webfejlesztéshez tartozó feladatot el tudunk végezni, továbbá ismerünk néhány elterjedt tartalomkezelő rendszert, azonban ha összetettebb weboldalról van szó, vagy olyan oldalról, melyet egyedi fejlesztésű tartalomkezelő hajt, akkor a weboldal funkcionális és tartalmi változtatásainak kivitelezésében közvetlenül nem tudunk részt venni, hiszen még ha ismernénk is az adott programozási nyelvet, rengeteg idő kellene ahhoz, hogy kiismerjük magunkat az adott egyedi rendszeren belül. Ebben az esetben a weboldalon szükséges változtatások specifikálásával, a megvalósítás közben felmerült kérdések megválaszolásával, majd az elkészült fejlesztések leellenőrzésével tudunk segíteni az oldal látogatottságnövelésében.