Miért engem válasszon?

február 5, 2010

OldalGazda az elmúlt néhány évben széleskörű tapasztalatokat szerzett bonyolult weboldalak és komplex webes jelenlétek kezelésében, optimalizálásában. Hasonlóan összetett keresőmarketing kampányokat menedzselt; mindezt a magyaron kívül még jó néhány idegen nyelven. A keresőmarketinggel töltött évek alatt olyan komplex látásmódra tett szert, mellyel csak kevesen rendelkeznek a magyar nyelvterületen.

Szakmai tapasztalatom

Egyik legrégibb és legnagyobb, kereséssel, keresőoptimalizálással, keresőmarketinggel foglalkozó magyar nyelvű weboldal szerkesztője vagyok. 2009-ben több, mint negyedmillió egyedi látogatóval osztottam meg saját és megbízóim oldalai optimalizálása révén szerzett tapasztalatom és tudásom. Oldalam írása, folyamatos frissítése, olvasóim visszajelzése révén egyedülálló módon naprakész maradhatok mind a keresőtechnológiák részleteinek változásában, mind pedig a keresőipar hosszútávú trendjeivel kapcsolatban.

Nagy költségvetésű, összetett, többnyelvű Google AdWords kampányokat kezelek, olyan funkciókat használva, amit Magyarországon még csak kevesen alkalmaznak; emellett ismerem a Yahoo! és az Etarget keresőhirdető-rendszereit is. A keresőhirdető rendszerek konverziókövető funkcióinak használata során szerzett tapasztalatom révén nemcsak látogatottságnövelésre, hanem ügyfélszerzésre, üzletszerzésre irányuló keresőmarketing kampányok létrehozásában is segíthetek.

A magyaron kívül még beszélek angolul, spanyolul, értek németül, horvátul, olaszul: emiatt biztos lehet benne, hogy többnyelvű, külföldieknek is szóló weboldalaival kapcsolatos feladatokat is magas szakmai színvonalon tudom kezelni.

Mivel kap tőlem többet?

Képes vagyok Önnek is megmutatni a keresők és a weboldalak között zajló kölcsönhatások lényegét. Segítségemmel meg fogja tudni különböztetni a lényegest a lényegtelentől; nem fog olyan felszínes látszat-dolgokkal foglalkozni, hogy például mekkora egy weblap PageRank értéke.

Együttműködésünk során teljes mélységében megérti majd, hogyan lesz egy interneten kereső felhasználóból látogató, érdeklődő, majd ügyfél; emiatt weboldala a lehető leghatékonyabb módon fogja támogatni ezt a folyamatot.

Átlátom a weboldalak készítésének teljes folyamatát: mivel képes vagyok a webszerver installálásától kezdve a tartalomkezelő rendszerek testreszabásán, a webprogramozáson át a tartalom strukturálásáig és a grafikai, használhatósági kérdésekig minden webfeljesztésnél felmerülő kérdést akár magam is megoldani, ezért ezekkel a szakterületekkel kapcsolatban felmerülő problémákat is érdemben kezelni tudom.

Átlátom a keresőoptimalizálás és a keresőmarketing összefüggéseit: számtalan weboldal látogatottsági statisztikáinak elemzése révén többéves tapasztalattal rendelkezem azzal kapcsolatban, hogy az interneten mire, mikor, hogyan keresnek rá az emberek.

Alapelveim

Nem a keresőkben elért helyezések számítanak, hanem a látogatók száma: nem hiszek abban, hogy a keresőoptimalizálás vagy a keresőmarketing pár, a megrendelő számára fontos kulcsszóra elért helyezésről szólna. A vásárlók ugyanis sokszor nem az eladó számára fontos kulcsszavakat keresik, ráadásul a keresések jellege miatt a kisszámú gyakran keresett kulcsszó összességében kevesebb látogatót hoz, mint az egyenként ritkábban keresett, de összességében sokkal nagyobb számú kifejezések.

A keresőoptimalizálást azért hívják optimalizálásnak, mert a rendelkezésre álló erőforrások optimális felhasználásáról szól; vagyis arról, hogy milyen típusú kulcsszavak azok, melyek segítségével a legnagyobb látogatottságnövekedést érhetjük el. Egy, az összes konkurens által fontosnak tartott kulcsszó segítségével sokkal nagyobb erőfeszítéssel lehet ugyanakkora látogatottságnövekedést elérni, mint néhány más, kreatív választás segítségével.

Mivel a tanácsadói megbízásaim mellett saját webes projektjeim is vannak, ezért nem vagyok rákényszerülve szakmai kompromisszumokra: csak olyan feladatokat vállalok el, melyekkel kapcsolatban biztos vagyok, hogy ügyfeleim abból maximálisan profitálnak és csak olyat javaslok, melyekkel kapcsolatban biztos vagyok abban, hogy a befektetett munka megtérül.