Google Sitemaps

július 25, 2005

Oldaltérképek beküldésén alapuló Felgöngyölítés

http://www.google.com/webmasters/sitemaps/

A szolgáltatást átnevezték időközben: új neve „Google Webmaster Tools” lett, ennek megfelelően minden további információ a Google Webmaster Tools című cikkben található.

A Google Inc. Google Sitemaps elnevezésű kísérleti üzemmódban működő (béta) szolgáltatása alternatívát nyújt az weboldalak beindexelésére. Szemben a hagyományos eljárással, amikor a Keresőrobotok meglátogatják a webhelyet és az oldal nyitólapjától kiindulva követik a weboldalakon található linkeket, itt egy, az összes weblap URL-jét tartalmazó XML vagy TXT fájlt tölthetünk fel. Így a Google Inc. keresőrobotjaiot közvetlenül lehet értesíteni, és visszajelzést is kapunk a folyamat állásáról. Különösen hasznos lehet ez a módszer, olyan Tárhely kiválasztása esetén, ahol nem lehet egyszerűen csak a linkek követésével beindexelni a webhely egészét.

Szolgáltatás igénybevételének lépései

  1. Oldaltérkép létrehozása a Google által támogatott formátumok valamelyikében
  2. Az elkészült oldaltérkép feltöltése a Google által biztosított felületen.
  3. Oldaltérkép aktualizálása a weboldal változásai esetén.

A Google a weboldalak gyorsabb és alaposabb, ráadásul problémamentesebb és kevesebb erőforrást igénybe vevő beindexelését várja ettől az újítástól. A szolgáltatás ingyenes, csak regisztrálni kell a Googlenél, ha még eddig nem lenne felhasználói jogosultságunk a GMail, vagy pl. a Google Web API használatához.

Google Sitemap generáló eszközök

Az „Online Google Sitemaps generator” kifejezésre rákeresve számos ingyenes online szolgáltatás tűnik fel, mely a megadott URL alapján automatikusan felgöngyölíti a webhelyen található dokumentumokat, sőt még bizonyos opciókat szerkeszteni is enged. Mivel az online Látogatottsági statisztika szolgáltatókhoz hasonlóan nagy erőforrás-igénye van egy ilyen szolgáltatásnak, ezért nem biztos, hogy az alábbi oldalak működni fognak:

  • http://www.sitemapdoc.com/ – maximálisan 750 oldalt felgöngyölítő szolgáltatás, számos opció szerkeszthető vele
  • http://www.xml-sitemaps.com/ – tömörített és tömörítetlen formában tölthetőek le az oldaltérképek, bármiféle kézi szerkesztés lehetősége nélkül

Példák

Tartalomkezelő rendszerekkel relatíve könnyű legenerálni a szükséges formátumokat. A http://webni.innen.hu/sitemap.xml oldalon például a webni.innen.hu URLjeinek listája generálódik automatikusan.

2005. júliusEnnél a relatív kis oldalnál is jól látszik, hogy mennyivel kevesebb URL-t kellene belinkelnie a robotoknak ezzel a módszerrel: ha ide klikkelsz , láthatod, hogy a a Google 833 oldalt tart beindexelve, míg a valóságban csak 235 tartalmi oldal található a domainnév alatt. A kettő közötti különbség a Zwiki által nyújtott szolgáltatásokhoz tartozó oldalak miatt áll fenn.

A „Google Sitemaps” című bejegyzést 2005. 07. 25. napján publikáltam, az azóta már bezárt webni.innen.hu oldalon. Ezt az írást és az innen hivatkozott régi tartalmakat a Webni! Archívum oldalán gyűjtöttem össze. Mivel az utolsó módosítás dátuma: 2009. 03. 04., ezért az itt olvasható információk már részben vagy teljes egészében elavultak lehetnek.

Archivált hozzászólások

Statisztikai szolgáltatások az oldaltérképekhez kapcsolódóan

2005. 11. 17. 08:15 · Névtelen hozzászóló →

http://www.google.com/webmasters/sitemaps/docs/en/stats.html

Ha szerepel oldalunk a Sitemaps programban, akkor mindenféle statisztikai adatokat tudhatunk meg még bónuszban. Régebben nem volt ilyen. Gondolom, ezt azért is vezethették be, hogy többször látogassák az oldalt a webmesterek. (Én ugyanis például, miután bejegyeztem a szükséges webhelyeket, feléje se néztem.) A fenti oldalon rövid angol nyelvű leírását találatjuk a kijelzett adatoknak. Nagyjából olyan adatokról van szó, melyek jól jöhetnek a webmestereknek az oldalaik elérhetőségének ellenőrzése szempontjából, illetve ezek az adatok nem jelennek meg a Google Analytics statisztikái között.

Statisztikai szolgáltatások az oldaltérképekhez kapcsolódóan

2005. 11. 17. 08:29 · Névtelen hozzászóló →

Régebben tényleg nem volt ilyen. A hivatalos bejelentés mai, és itt található:

http://sitemaps.blogspot.com/2005/11/more-stats.html

Biztonsági rés a Google Sitemaps rendszerében

2005. 11. 21. 09:29 · Névtelen hozzászóló →

A rendszer úgy ellenőrzi, hogy az adott weblapot regisztráló webmesterhez tartozik-e az oldal, hogy egy véletlenszerűen generált névvel megegyező nevű üres fájlt kellett feltölteni a szerverre. Néhányan rájöttek azonban, hogy bizonyos oldalak nem a szabványos „404 file not found” kódot adják vissza, hanem más oldalakra továbbítanak át. Emiatt azt hihette a rendszer, hogy mondjuk az ebay.com hozzánk tartozik, hiszen nem kapta vissza a kódot, hogy nem létezik a kért oldal, ezért megmutatta a nemrégen bevezetett statisztikai szolgáltatásai segítségével például a legtöbbet keresett öt kulcsszó listáját. A fenti galiba folyományaként újra kell ellenőriztetniük a webmestereknek a bejelentett oldaltérképeket.

forrás: http://blog.searchenginewatch.com/blog/051118-092239

Biztonsági rés a Google Sitemaps rendszerében

2005. 12. 12. 12:05 · Névtelen hozzászóló →

Részben vagy egészében, nem tudom hogy pont ide kapcsolódik e a kérdésem de majd kiderül.Röviden annyi a dolog lényege hogy sikerült egy dinamikus oldalról készíteni egy sitemap-ot ( script segítségével ) amit el is fogadott a google. Legalábbis a mostani állapot szerint. Komolyan vagy kipróbáltam 6-8 „sriptet” de mindegyikkel volt valami értelmezési gondja. Ha minden igaz akkor ezen túl vagyok. Most pillanatnyilag az a gond, ha gond nem tudom. Hogy amit generált nekem biztonsági kódot ( egy üres html fájlt készíts, tölds fel stb. ) azt meg is tettem, de ami ebben a témában szerepel az ellenőrzésről, „Not Verified” az üzenet a html fájlra és az alábbi üzenet. „We’ve detected that your 404 (file not found) error page returns a status of 200 (OK) in the header.” Ezzel csak az a bajom hogy hagyhatom így az egészet és minden jól fog menni ettől, vagy nem? Vagy pedig ha kellene tennem valamit az mi lenne? Így elsőre nem tudom mi a teendő. Ha valami tájékoztatást kaphatnék annak nagyon örülnék. Nem tudom hogy ilyen állapotban beindexeli e a sitemap-ban található linkeket. Előre is köszönöm a segítséget.

Biztonsági rés a Google Sitemaps rendszerében

2005. 12. 13. 03:30 · kaixo →

http://google.com/webmasters/sitemaps/docs/en/faq.html#d9

Teljesen ide kapcsolódik a kérdésed. A fenti címen azt írják, hogy ha nem sikerül a webhely ellenőrzése, attól még ugyanúgy le fogja tölteni a rendszer az oldaltérképedet és fel fogja dolgozni, csak nem fogod tudni majd megnézni az oldaladhoz kapcsolódó statisztikákat, mert nem lehetett leellenőrizni, hogy valóban tied-e az oldal.

Az a probléma ugyanis a szervereddel, hogy hogy OK státuszt küld vissza (200), nem pedig Not Found státuszt (404), ami technikailag hibás, de nem tudom, hogy milyen szervered van, és így azt sem, hogy hol lehet ezeket a dolgokat jól beállítani, de ezt a szerver adminisztrátorának mindenképpen tudnia kellene.

Válassz egyet az alábbi listában található oldalak közül, írd be a megfelelő URL-t, hogy megnézhesd, pontosan hogyan is néz ki a szervered által küldött HTTP Header:

http://www.google.co.hu/search?hl=hu&q=Check+Server+Headers

Üdv: JJózsef

Biztonsági rés a Google Sitemaps rendszerében

2005. 12. 13. 09:01 · Névtelen hozzászóló →

Köszönöm a gyors választ. És azt is hogy a megoldást is mellékelted. Pillanatnyilag a tárhely szolgáltatójával felvettem a kapcsolatot a beállítások lehetőségének módjáról. Mármint hogy mit tudnak tenni az ügy érdekében. Köszi a tájékoztatást.

Biztonsági rés a Google Sitemaps rendszerében

2005. 12. 28. 03:26 · Névtelen hozzászóló →

A saját hozzászólásomhoz mellékelem ezt is a google sitemappal kapcsolatban. Ahogyan írtad valóban a http header „hibáját” figyelmen kívül hagyva a google elkezdte be indexelni az oldalakat. A statisztikai rész sajnos nem publikus nekem, mert a hiba még nincs kijavítva, hogy lesz e azt nem tudom. Ettöl függetlenül néhány nap mulva már szépen szerepeltek az oldalak a google találati listájában. Nem túl sok mivel még nagyon friss a dolog és a tartalom nagy részben a felhasználók aktivitásától is függ. Meg persze amit az elején be indexelt az nem volt túl sok oldal de ez szépen bekerült a google adatbázisába.Most az a pillanatnyi helyzet hogy 15-16 nap alatt végig indexelt kb. 800 oldalt, linket ami az oldalon belül található. De ez idő alatt 1 sem került be a googleba mint újonnan indexelt oldal. Valakinek esetleg van tapasztalata hogy milyen frissítési idővel lehet számolni. Az oldalon jelenleg 2194 oldal, link van. Ezek természetesen nem mind csak tartalomra mutatnak, értem ez alatt hogy van tartalom ajánlása ami e-mail formra mutat, tartalom hozzáadása kategóriába ami szintén nem kizárólag egy tartalmat jelöl. Ezzel kapcsolatban, mármint a frissítéssel ha van tapasztalat és valaki megosztaná velem akkor annak örülnék. A sitemap statusz OK szép zölden az xml mellet kiírva a sitemap, ebböl gondolom ezzel nincs baj.

Biztonsági rés a Google Sitemaps rendszerében

2005. 12. 28. 03:30 · Névtelen hozzászóló →

Még ami lemaradt, az oldalak bekerülését esetleg befolyásolhatja az hogy a http header hibája nincs kijavítva. De minden bizonnyal akkor egy oldal sem került volna be, gondolom.

Biztonsági rés a Google Sitemaps rendszerében

2005. 12. 28. 04:36 · Névtelen hozzászóló →

Szerintem a http header-es dolog csak a statisztikát tiltja le. Saját tapasztalatom azt mutatja, hogy egy oldaltérkép felvitele leginkább csak akkor hasznos, ha a webhely egyes lapjai egyéb módon nem biztos, hogy elérhetőek. (Tehát ha szerepel egy lap a regisztrált oldaltérképen, a Google Inc. keresőrobotjai meg tudja találni az adott weblapot még akkor is, ha nem mutat rá máshonnan Teljes értékű link). Lehet, hogy kismértékben javítja a webhely láthatóságát a Google listáiban, de úgy gondolom, hogy a Sitemaps-tól függetlenül vannak bizonyos tényezők, amik befolyásolják, hogy egy webhelyről hány oldalt, és milyen gyakorisággal göngyölít fel a Google Inc. keresőrobotjai. A legvalószínűbb faktor a Page Rank érték, de számíthat még a [Webhely kora] is. Nagy PR értékű oldalról több lapot és gyakrabban indexel, kis PR értékű webhelyeknél pedig limitált a beindexelhető lapok száma. Van olyan webhelyem, amiről egyszerűen nem hajlandó felgöngyölíteni összesen kb. egy tucat új lapot, amiket ráadásul regisztráltam is az oldaltérképpel, másrészt pedig évekkel ezelőtti lapok nem akarnak eltűnni az adatbázisból.

Újabb statisztikai szolgáltatások

2006. 03. 03. 06:28 · Névtelen hozzászóló →

Úgy látszik, a koncepció nem csak arról szól, hogy a statisztikák miatt érdemes legyen vissza-visszatérni a Google Sitemaps oldalaira, hanem már kezd afelé hajlani, hogy azért vegyék a webmesterek igénybe ezt a szolgáltatást, mert így értékes statisztikai információkat kaphatnak.

Az új funkciók egyike ugyanis az, hogy már nemcsak azokat a kifejezéseket listázza ki, melyekre legtöbbször jelent meg a webhely egy-egy kivonata, illetve amelyek által a legtöbb látogató érkezett, hanem azt is megadja, hogy az utóbbi három hét átlagában milyen helyezéseket foglalt el a webhely az egyes találati rangsorokban a kilistázott kereső-kifejezésekre.

Az én oldalaim közül maximum 20-20 kifejezést jelenít meg a rendszer, de ha jók a sejtéseim, akkor minden bizonnyal emelkedni fog pár hónap múlva ez a szám.

Emellett még bevezettek két apróságot, jelesül a [Google Mobil kereső]re is megkaphatjuk ezeket a statisztikákat, illetve már csv fájl formájában is exportálhatóak az adatok.

Hivatalos bejelentés: http://sitemaps.blogspot.com/2006/03/more-new-features.html

Yahoo! is támogatja a Google Sitemaps formátumot

2006. 06. 30. 03:04 · OldalGazda →

http://help.yahoo.com/help/us/store/promote/sitemap/

Első ízben történik meg, hogy a Google Inc. egyik vetélytársa alkalmazza a Google Sitemaps szabványt. A Yahoo! Inc. ugyanis bevezette a Small Bussines (e-kereskedelmet támogató) szolgáltatásához kapcsolódóan a Google által kért oldaltérképek generálásának és a szükséges ellenőrző kód feltöltésének lehetőségét.

Mindemellett a Google folyamatosan fejleszti a Sitemaps rendszerét. A bökkenő csak annyi, hogy az egyébként hasznos új statisztikai szolgáltatások nagy része eléggé ad hoc módon érhető el, vagy nem érhető el.

Yahoo! is támogatja a Google Sitemaps formátumot

2006. 08. 08. 17:15 · Névtelen hozzászóló →

Az igaz,hogy támogatja,sőt még az MSN is ,amit külön be lehet jelőlni a feltöltés során,csak kimaradt egy nagyon fontos megjegyzés,vagyis az,hogy mindez csak abban az esetben működik,ha megveszed a Merchant Solutions Standard progit $99.95/hó.Tehát a szolgáltatást a Merchant nyújtja,nem a Yahoo.Bocs de ezt le kellet írnom,mert majd fél napig keresgéltem,mire kiderült,hogy ez csak így működik,gondoltam ne keresgéljen más is feleslegesen.Amúgy kösz a sok jó és hasznos infot.Tisztelet nektek!

Yahoo Site Explorer bővítés

2006. 08. 09. 02:15 · Névtelen hozzászóló →

A Yahoo is kezdi komolyan venni a Sitemaps-jellegű szolgáltatást: http://www.ysearchblog.com/archives/000341.html

Re: Yahoo! is támogatja a Google Sitemaps formátumot

2006. 08. 09. 09:55 · OldalGazda →

Sajnálom, ha nem fogalmaztam egyértelműen, és köszönöm a kiegészítést! A hír lényege csak annyi volt, hogy egy lépéssel közelebb került a Google Sitemaps a kvázi szabvánnyá váláshoz.

Yahoo Site Explorer bővítés

2006. 08. 09. 09:56 · OldalGazda →

Köszi a linket! Megnéztem az oldalt, és hát… egyelőre nyomába sem ér a Google Sitemaps-nak. Regisztráltam egy oldalt, de kell várjak 24 órát az autentikációra… Ha meglesz majd, akkor írok bővebben a tapasztalatokról.

Google Sitemap Index

2006. 09. 27. 03:17 · Névtelen hozzászóló →

Sziasztok!A következő problémával állok szembe és egyben kérném a segítségeteket,véleményeteket:A Google Webmaster/Sitemap-on az „Index”-nél kellene kiírja a „Pages that link to your site ” oldalakat,vagyis link:www…..Nos nekem az a problémám,hogy hónapok óta nem ír ki semmit.Ez a válasza,ha beírom(did not match any documents),pedig a dmoz-tól kezdve egy csomó oldalon ott van az oldalam linkje a Google találatai alapján is.Valahol Józsi említette(ha jól emléxem),hogy a Yahoo-nak ez a funkciója megbízhatóbb,mint a Google-é,de számomra aggodalomra ad okot,hiszen a PageRank is ettől függ és ez továbbra is nulla.Van valami ötletetek,hogy mi a lehet a gond?Előre is köszönöm a segítséget!Üdvözlettel! Egy jó tanuló és hű olvasó 🙂

Google Sitemap Index

2006. 09. 28. 03:29 · OldalGazda →

Szia!

Mióta él az oldal? Ha több, mint pár hónap, akkor a múltkor kellett volna már kapnia PR értéket. Mi történik, ha a site: operátorral keresel rá az oldaladra? Elég jó arányban kitolja a webhelyed lapjait? Melyek az első találatok? Nem „Kiegészítő találat”-okkal kezdődik véletlenül a lista? Üdv: JJózsef

Google Sitemap Index

2006. 09. 28. 03:30 · OldalGazda →

Szia!

Mióta él az oldal? Ha több, mint pár hónap, akkor a múltkor kellett volna már kapnia PR értéket. Mi történik, ha a site: operátorral keresel rá az oldaladra? Elég jó arányban kitolja a webhelyed lapjait? Melyek az első találatok? Nem „Kiegészítő találat”-okkal kezdődik véletlenül a lista? Üdv: JJózsef

Google Sitemap Index

2006. 09. 28. 08:07 · Névtelen hozzászóló →

Szia,Józsi!Elöszőr is kösz a gyors választ.A kérdéseidre válaszolva: a főoldal 5 hónapja van fent a találati listán,az aloldalak azután kezdtek megjelenni,hogy Sitemap-ot kapott a Google.A site:operátorral teljesen ok szerintem,mert a főoldallal kezd és szépen sorban kiadja az összes kiegészítő találatot.Szóval ezért nem értem,mert a dmoz-on kívül még legalább 30 hasonlóan nagy PR értékkel rendelkező oldal hivatkozik rám,a kicsiket nem is számolva.Egyszerüen fogalmazva minden OK-nak látszik és a gyakorlatban még sem az,mert nincs PR.Tanácsatalan vok,de megvárom még ezt a hónapot,hogy kezd e vele valamit,csak arra gondoltam,hogy hátha ti már találkoztatok valami hasonló jelenséggel.Kösz mégegyszer mindent!Üdv!

Google Sitemap Index

2006. 09. 28. 08:15 · Névtelen hozzászóló →

Most vettem észre,hogy az allinurl:”Pages that refer to your site’s URL ” viszont nem a főoldalammal kezdi a találati listát,hanem egy aloldallal.Szerinted ez lehet a gond? ha igen,akkor mi a teendő szerinted?Válaszaidat és segítségedet előre is köszönöm.Üdv!Csaba

Re: Google Sitemap Index

2006. 09. 28. 10:35 · OldalGazda →

Mégegy ötlet: ha a Google sokkal kevesebb oldalat indexelt be, mint a Yahoo! pl., akkor lehet valami gáz, de ha nem akkor tényleg nincs miért aggódj.

Google Sitemap Index

2006. 09. 28. 11:30 · Névtelen hozzászóló →

Szia,Józsi!Kösz a megnyugtató választ,akkor tényleg nem aggódom,mert a Yahoo még arra sem vette a „fáradtságot”,hogy a főoldalamat beindexelje :-)Amúgy már szinte az összes aloldalamat és minden al-baromságot megtalált…:-)A Google-on már igen rég szerepel az összes oldalam a találati listán.Nah akkor még várok pár napot,aztán,ha semmi,akkor majd a pillanatnyi eredmény ismeretében sikítózni fogok és kérem a segítségedet.Köszi mindent!Üdv!Csaba

2006. 10. 02. 14:51 · Névtelen hozzászóló →

mivan akkor ha a fileba minden oldalt 1-esnek adok meg, vagyis a legmagasabb prioritásúnak kiálltom ki ?

egyáltalán mi jelentősége van a prioritásnak ? és hogy milyen gyakran frissíten az oldalt ? ha pl azt írom oda hogy óránként, akkor óránként fogja indexelni a google az oldalt ?

Google Sitemap Index

2006. 10. 06. 01:15 · Névtelen hozzászóló →

Szia,Józsi!Nos,még mindig semmi PR sajna.Az lenne a kérdésem,hogy szerinted elképzelhető,hogy attól függetlenül,hogy van egy csomó hivatkozó nagy PR értékkel rendelkező oldalam,még mindig túl fiatalnak tartja a Google az oldalamat?esetleg valami hiba lenne benne,ami után érdemes lenne kutatnom?Mi a véleményed?Válaszodat előre is köszi.Üdv!Csaba

Google Sitemap Index

2006. 10. 06. 03:26 · Névtelen hozzászóló →

Csaba!

Mi az oldal címe?

JJózsef

help

2007. 03. 22. 08:01 · Névtelen hozzászóló →

Találtam egy ilyet a google sitemaps-ben: a diagnostic részben a preferred domain. Ez mit jelent. A súgóból sem lettem okosabb. Aki használja a google eme szolgáltatását, az pls írja be, hogy a 3 választási lehetőség közül melyik a jó. Sajna még van mit csiszolnom az angoltudásomon és nem értem ezt a részt.

Preferred domain

2007. 03. 22. 11:00 · Névtelen hozzászóló →

Mutathatnak az oldaladra olyan linkek is, melyekben van www, és olyanok is, melyekben nincs. A Google magától is megpróbálja eldönteni, hogy melyiket preferálja a kétféle verzió közül, de az egyértelműség kedvéért meg is lehet neki adni. Olyankor fontos ez, amikor az oldalaid benne vannak a Google-ban úgy is, hogy www.sajatdomain.hu, meg úgy is, hogy sajatdomain.hu. Így a Google „figyelme” megoszlik a kettő között, ami nem igazán jó, mivel a weblapgazda általában azt szeretné, hogy a weboldalát egyféleképpen szeresse a Google, de nagyon, ne pedig kétféleképpen, de kevésbé.

Sitemap Készítés!

2007. 08. 06. 05:08 · fapapucs →

Oldalam több ezer oldalból áll így egy jó sitemap készítő szoftver beszerzése vagy csak egy sitemap elkészítése nagy gondot jelent :(Bízva tapasztalatalataitokban olyan rendszer vagy inkább szoftver ajánlását kérném fizetős a rendszer az sem baj amivel gond nélkül elkészíthetem sitemap-om!Próbálkoztam már a GSiteCrawler de sajnos 150000 link felett (ezt a link mennyiséget a GSiteCrawler írta ki) már nem nagyon akar dolgozni!

Előre is köszönöm segítségeteket!

Sitemap Készítés!

2007. 08. 06. 05:39 · Névtelen hozzászóló →

Egy hete vesződök már a google webmaster tools-al. Már régen néztem meg, gondoltam rápislantok. Erre mit látok, nem találja az oldalam sitemapjét, verification nincsen…. Szóval csak lestem. A verification file ott van az oldalam könyvtárában már fél éve, sitemapot raktam fel újat, azt sem találja, mindenféle temporary problemeket ír ki. Megbuggyant ezek szerint. 🙂

Van 404 hiba oldalad?

2007. 08. 06. 12:38 · Névtelen hozzászóló →

Szia!

Egy tuti nem létező oldalra szabványos 404 hibát ad a szervered/oldal motorod?Mert google először lekér egy nem létező oldalt, ha nem kap szabványos 404 Not Found üzenetet akkor elszalad.

W.T.

Sitemap Készítés!

2007. 08. 06. 15:39 · Névtelen hozzászóló →

Az a soksok ezer oldal mind egyedi, statikus oldal, amit csak crawlerrel lehet „felfedezni” azaz sitemap-et készíteni hozzá? Nehezen hiszem hogy így lenne. Valószínűbb, hogy adatbázis alapú a siteod, cikkek, adatok, termékek lehetnek amikből épülnek a site oldalai. Na most akkor nem kell sokat vacakolni, nézd meg a sitemap XML felépítését, milyennek kell lennie, és egy 20 soros scripttel generáld le a sitemap XML-t egy pillanat alatt.Van egy siteom amiben van kb. 500 szöveges oldal és kb. 4000 „cikk”. Persze mind adatbázisban van tárolva. Kb. 3 mp amíg generálok hozzá sitemap XML-t, naponta.

Sitemap Készítés!

2007. 08. 08. 17:06 · fapapucs →

Na akkor most már csak az a dolgom hogy keresek egy olyan embert aki megfejti hogy mit írsz és segít elkészíteni :)))))Sajnos én még az a fajta ember vagyok aki letölt egy kész programot osszenyomkodja a gombokat és hurrá kész a sitemap 🙂 persze ezt köszönhetem tudatlanságomnak%Egyébként adatbázis alapu a site!És ahogy a saját oldaladról írod linkügyileg Kb oldalam linkjei is itt tart!így egyetlen sitemap.xml -ed van és ennyi ?Ha esetlegesen erről a 20 soros scriptről ( ha van értelme) írnál bővebben!És egyáltalán milyen felépítést is nézzek a sitemap.xml ben ?

Köszönöm válaszod remélem elöbre viszi ügyem!

Sitemap Készítés!

2007. 08. 09. 03:41 · OldalGazda →

Akkor ezek szerint valamilyen kész Tartalomkezelő rendszert használsz? Akkor nézd meg, hogy nincsen-e hozzá Google Sitemaps modul, mert előfordulhat, hogy igen. Máskülönben pedig csak azt tudom javasolni, hogy bízz meg vele egy programozót, jobban jársz, mintha arra szenteled az időd, hogy teljesen alap dolgoktól kezdve tisztába jöjj a témával.

Google Sitemap Index

2007. 08. 16. 01:29 · CsillagPor →

http://code.google.com/sm_thirdparty.html

awstats?

2008. 03. 13. 14:09 · Névtelen hozzászóló →

awstats – statisztikát használok, készít egy log filet, ennek az elérhetőségét nem adhatom meg a googlenak és azon keresztül látna minden változást az oldalon, mert ahogy látom az awstats elég jól megtalál minden oldalt. Vagy előbb utobb a google felfedezi magának, hogy van ilyen és akkor azt figyeli.

Vélemény, jó az awstats és a google kielégitésére használható és ha igen hogyan?Köszönöm a segítséget!

RE:awstats?

2008. 03. 13. 16:04 · OldalGazda →

Nem, nem jó, teljesen másról szól az AwStats meg a Google Sitemaps.