Google 1 /intl/hu/

január 18, 2007

Valami ottmaradt a HTML kódban

Blengegúz jelezte, hogy a www.google.hu eredményoldalain egy furcsa karakterlánc tűnik fel, kizárólag az Internet Explorer Böngészők számára felszolgált változatban:

  1 /int/hu/

Úgy néz ki, hogy valamilyen elgépelés, rossz helyre másolás során egy URL-nek a töredéke bennmaradt az oldal forráskódjában.

google hiba

A többi böngésző (Firefox, Safari, Opera) nem jeleníti meg ezt a hibát, egész egyszerűen azért, mert a számukra felszolgált html oldal forráskódjában nincs meg ez a fölös karakterlánc.

Érdekes tanulság, hogy a Google szerverei a böngésző típusa szerint más eredményoldalt adnak vissza.

Eredeti észlelés: http://www.blendeguz.hu/google_error.gif

A „Google 1 /intl/hu/” című bejegyzést 2007. 01. 18. napján publikáltam, az azóta már bezárt webni.innen.hu oldalon. Ezt az írást és az innen hivatkozott régi tartalmakat a Webni! Archívum oldalán gyűjtöttem össze. Mivel az utolsó módosítás dátuma: 2007. 02. 01., ezért az itt olvasható információk már részben vagy teljes egészében elavultak lehetnek.

Archivált hozzászólások

Nálam ma is bejött

2007. 01. 23. 14:08 · Névtelen hozzászóló →

Sziasztok!

Nálam ma is bejötthttp://www.google.hu:80/search?hl=hu&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Ahu%3Aofficial&hs=5pk&q=cata+5260&btnG=Keres%C3%A9s&meta=lr%3Dlang_huIE7HU XPHU

rand

ps: remélem nem törlödik mint a tegnapi hozzászólásom

Szintén tapasztalom

2007. 01. 27. 04:40 · Névtelen hozzászóló →

Ez az oldal hibája, nálam IE 7 magyar és angol alatt is ugyanezt hozza ki. Ha átállítom a google-t más nyelvre akkor ott már nem tűnik fel. Írtam e-mailt a supportjukra, de azzal jöttek, hogy biztos hiányzik valami karakterkészlet, pedig nem. Még pinpongozok velük.

Szintén tapasztalom

2007. 01. 27. 07:30 · OldalGazda →

Jézusom, méghogy hiányzik karakterkészlet! Az ügyfélszolgálat nem különösebben állt akkor a hivatása magaslatán. Ebből is látszik, hogy a Google-nál nem használnak Internet Explorer-t, talán csak a tesztlaborban. Vagy ott sem? Mert ha használnának, akkor egyből szembetűnne ez a kóbor karaktersorozat…