AdSense Programszabályzat változásai

január 19, 2007

> 2007. június 5-ei változások

  • Az első változtatás első hallásra egy kissé ezoterikus, a lényege az, hogy mostantól kezdve az AdSense hirdetők oldalainak meg kell felelnie azoknak a feltételeknek, melyeket az AdWords hirdetők [Érkezési oldal]aival szemben támasztanak, lásd: http://adwords.google.com/support/bin/answer.py?answer=47884 Valószínűleg ez a változtatás a Made for AdSense oldalak elleni küzdelem érdekében történt.
  • Az eddigi weboldalanként elhelyezhető egy linkegység helyett már három Link egységet lehet megjeleníteni weblaponként.

További részletek: http://adsense.blogspot.com/2007/06/policy-updates-and-its-not-even.html

> 2007 január 17-ei változások

Az angol nyelvű AdSense szabályzatban történt változásokat többfelé elemezték az angol nyelvű oldalakon (leginkább részletekbe menően talán a Jensense blogon**) A magyar szabályzat változásával kapcsolatban annyi az érdekesség, hogy amíg Google Cache-ből előhúzható régi angol nyelvű oldal utolsó változtatásai 2006 márciusában történtek, addig a régebbi magyar nyelvű szabályzat jelzése szerint 2006. októberében változott utoljára. Ha ez igaz, akkor ez az októberi magyar nyelvű szabályzat már tartalmazott sok olyan változást, amit csak az angol nyelvű szabályzat januári frissítésében jelent meg (és szerkezetében már nagyon hasonlított az új változatra).

** http://www.jensense.com/archives/2007/01/google_adsense_14.html

Így tehát kevés különbséget lehet tetten érni a magyar nyelvű programszabályzat szövegezésében 2006. októbere óta:

Megjelenítőkből tartalomszolgáltatók

Eddig konzekvensen a visszafogottan értelmes „megjelenítő” kifejezést használták azokra a webmesterekre, akik AdSense hirdetéseket jelenítenek meg weboldalukon. Ezt most átírták „tartalomszolgáltató”-ra.

Gyakran nézd meg a Programszabályzatot

A „továbbiakban is tekintse ezt meghatározónak” helyett „gyakran tekintse meg ezt a dokumentumot” kifejezés került be. Készüljünk fel, hogy az eddiginél gyakoribbak lesznek a változások?

Letiltani bármit, bármikor

A „fenntartjuk a jogot az általunk nem megfelelőnek ítélt fiók letiltására” átváltozott „fenntartjuk a jogot bármely fiók bármikor történő letiltására”-ra.

Hivatkozói ajánlat

A láthatóan nehezen magyarosítható Referrals és Referral buttons magyar megfelelőjeként a „hivatkozó” helyett a kissé értelmesebb „hivatkozói ajánlat”-ot használják.

Két ugyanolyan hivatkozó gomb helezhető el

Az „egyes hivatkozói termékekből termékenként egy hivatkozói egység jeleníthető meg” kitételt átírták „egyes hivatkozói termékekből vagy ajánlatokból legfeljebb két hivatkozói egység jeleníthető meg”-ra.

Találati oldalból eredményoldal

Kicsit talán tükörfordítás-ízű a Search Engine Result Page-t eredményoldalnak fordítani, de érdemi különbséget nem jelent a korábban használt „találati oldal” kifejezéshez képest.

A szabályzat címe:

https://www.google.com/adsense/support/bin/answer.py?answer=48182

A „AdSense Programszabályzat változásai” című bejegyzést 2007. 01. 19. napján publikáltam, az azóta már bezárt webni.innen.hu oldalon. Ezt az írást és az innen hivatkozott régi tartalmakat a Webni! Archívum oldalán gyűjtöttem össze. Mivel az utolsó módosítás dátuma: 2007. 06. 06., ezért az itt olvasható információk már részben vagy teljes egészében elavultak lehetnek.

Archivált hozzászólások