Zárt fórum linkkatalógus-gazdáknak?

február 18, 2007

Tapasztalatok megvitatása egymás között?

Felvetődött a Tematikus katalógusok oldalon egy zárt fórum létrehozásának igénye. A kezdeményezést OldalGazda egyelőre egy új bejegyzés létrehozásával és az edddig leírt hozzászólások idemásolásával kívánja előremozdítani.

Nem ártana tisztázni az alábbiakat:

  • Ki érdeklődne egy ilyen fórum iránt? Hány felhasználó lenne?
  • Milyen témákat lehetne megbeszélni itt?
  • Mi lenne a haszna a fórum zártságának? Mire lehetne a nem publikus jelleget kihasználni?

A „Zárt fórum linkkatalógus-gazdáknak?” című bejegyzést 2007. 02. 18. napján publikáltam, az azóta már bezárt webni.innen.hu oldalon. Ezt az írást és az innen hivatkozott régi tartalmakat a Webni! Archívum oldalán gyűjtöttem össze. Mivel az utolsó módosítás dátuma: 2007. 03. 03., ezért az itt olvasható információk már részben vagy teljes egészében elavultak lehetnek.

Archivált hozzászólások

Nekem is lenne egy 5letem…

2007. 02. 16. 15:18 · Névtelen hozzászóló →

…de ezt most komolyan gondolom. Szerintetek volna értelme egy zárt fórumnak egymás között? Csak ezért gondolok zárt fórumra, hogy a nyilvánosságot ne terheljük a színfalak mögötti vívódásainkkal. Persze tudom, hogy akik nagyon akarnak, azok összejönnek emailben vagy egyéb módon. No, és azért is említettem meg, mert én erősen tervezem a HunVistán a regisztrált webmesterek részére egy zárt fórum létrehozását, ahol kapcsolatokat építhetnének és segíthetnék egymást.

Az article directory jó ötlet, fogok rajta agyalni, de egyébként láttam én már hasonló elven működő magyar oldalt (linktár nélkül). Tulajdonképpen egy egyszerű blogban is meglehetne ezt oldani és az rss csatornákat megjeleníteni az adott kategóriákban.

HunVista Lajos

én vótam

2007. 02. 16. 15:20 · Névtelen hozzászóló →

Bakker én voltam, csak hozzászoktam, hogy a fórumokban automatikusan megy a név vagy aláírás.

HunVista Lajos

volna értelme

2007. 02. 16. 15:26 · Névtelen hozzászóló →

Szerintem volna értelme egy szakmai értelmű zárt fórumnak, a hasonló tematikájú weboldalak üzemeltetői között. sok szempontból életképes lehetne. Elképzelhető hogy valamilyen közös szisztémát létrehozva (pl. link jóváhagyási kritériumok), tudnánk emelni a katalógusok színvonalát és megítélését, és esetleg tudnánk egymás munkáját is segíteni.jazz

Nekem is lenne egy 5letem…

2007. 02. 16. 15:28 · Névtelen hozzászóló →

Elitizmust nem kell belőle csinálni de egy hatékonyabban működő fórum valóban nem ártana.Meg munkatársakat is szívesen fogadok közös együttműködésre, úgyhogy örülök, hogy rátok találtam talán találok munkatársakatit és hála Józsinak, azért nem szabad őt sem kihagyni talán, ha másik fórum lesz, mert ő adott elsőként teret a diskurzusra.

Longhand

nem elitizmus

2007. 02. 16. 15:35 · Névtelen hozzászóló →

Egyáltalán nem arra gondolok, hogy „kartel”.ként utasítsuk el ezt-vagy azt a weboldalt, de esetleg meg lehetne szabni egy elvárt közös minimum kritériumot, a linkek elfogadására. Szerintem ez nem lenne elfogadhatatlan egyik fél szemszögéből nézve sem. Linkajánló – linkoldalGazda. Talán még linkajánlási követelményeknek megfelelő oldalak is értékelnék a hozzáállást.

5letről

2007. 02. 16. 15:38 · Névtelen hozzászóló →

Eszembe sem jutott Józsit kihagyni! Ezért nem is ajánlottam helyet a fórumnak, csak az 5letet dobtam föl!

A katalógusok színvonaláról.Nagyon egyetértek. Én hiszem, hogy a jó katalógusoknak van létjogosultsága. Csak az a baj, hogy a színvonal fentartása óriási energiát és időt emészt föl. Én pedig ezeknek hiányában vagyok.

Általában pedig nagyon jó volna egy érdekütközések nélküli folyamatos konzultáció és/vagy együttműködés.

HunVista Lajos

JJózsiról

2007. 02. 16. 15:40 · Névtelen hozzászóló →

Természetesen egy zárt fórum, nem adna arra indokot, hogy itt is közzétegyük álláspontjaink, hiszen nem véletlenül irkálunk ezen az oldalon, mintahogy sok más, másjellegű oldal tulajdonosa sem. Talán mert hasznosnak érezzük az infót, és reméljük hogy sok webmester is olvassa.

nem elitizmus

2007. 02. 16. 15:40 · Névtelen hozzászóló →

ja, meg nem kell minden témában publikusnak lenni abban is van valami igazság.És nem vagyok az a fintorgós, de egy phpBB fórum (meg melyik is a másik nagy) tényleg kényelmesebb – követhetőbb környezet lenne mindnyájunknak.

Longhand

javítás

2007. 02. 16. 15:41 · Névtelen hozzászóló →

hogy ne tegyük itt is közzé

uraim

2007. 02. 16. 15:44 · Névtelen hozzászóló →

Akkor nincs más hátra, mint megbeszélni a részleteket.

Érdekütközések

2007. 02. 16. 15:56 · Névtelen hozzászóló →

Link katalógusoknál, sok más oldal szerkesztőivel ellentétben, én úgy érzem nem lehet érdekütközés, mivel egy szemfüles oldalgazda, minden „jelentősebb” oldalra, így-vagy úgy de beküldi oldala linkjét és annak leírását. Így pl én nem is zárkózom el attól hogy reklámozzam oldalaimon, más releváns katalógusok linkjét és annak leírását. Nem tartom pl. nonsensnek egy link katalógusban, más hasonló tartalommal bíró oldalak megjelentetését. Ez számomra még csak látogatót hozott, és nem lettem tőle kevesebb…

Talán…

2007. 02. 16. 16:01 · Névtelen hozzászóló →

…úgy volna a korrekt, hogy megvárjuk Józsit a véleményével és megkérdezzük, hogy tudna e teret adni a kezdeményezésnek.

Itt fogant meg az 5let, ha van rá lehetőség maradjon is itt.

HunVista Lajos

Talán…

2007. 02. 16. 16:04 · Névtelen hozzászóló →

Igen, vájuk meg mi az ő véleménye az elhngzottakról.

Lassú voltam

2007. 02. 16. 16:04 · Névtelen hozzászóló →

Eredetileg a részletek megbeszélésére válaszoltam volna csak közben meg kellett kergetni a gyereket és befutot egy poszt :)HunVista Lajos

ps.

2007. 02. 16. 16:05 · Névtelen hozzászóló →

ja, Longhand voltam a „vájuk meg” 🙂

Jóccakát

2007. 02. 16. 16:13 · Névtelen hozzászóló →

Mára elmentem a párom mellé, majd valamikor benézek mik a fejlemények. Holnap buli, holnapután másnaposság, de ahogy bírok jövök…

HunVista Lajos

szerintem ez Józsitól független

2007. 02. 16. 16:15 · Névtelen hozzászóló →

Szerintem, ebben a kérdésben, nem Józsinak kell döntenie, bármennyire tisztelem is a munkáját. A tematikus katalógusok, jelen lapnak csak egy kicsics hányadát képezi, és nem lenne tisztességes az ő vállára helyezni a döntés terhét…

Jóccakát

2007. 02. 16. 16:16 · Névtelen hozzászóló →

Jó éjt, kellemes hétvégét, részemről örömmel várlak majd vissza (de asszem a többiek nevében ismondhatom) és legyen végre tényleg kicsit nagyobb összefogása jövőben, az kicsit kevés, hogy noname/anonym levelezünk itt egymással többségében.

Longhand

szerintem ez Józsitól független

2007. 02. 16. 16:28 · Névtelen hozzászóló →

Mindnyájan kicsit másra gondoltunk szerintem, ami nyilvánvaló szerintem, hogy ideje lenne kicsit személyesebbé tenni a kapcsolatot a hasonló munkát végző webmasterek között, ez a anonym postolás kicsit fárasztó.

Longhand

Re: szerintem ez Józsitól független

2007. 02. 18. 15:30 · OldalGazda →

Igen, talán szervezhetnénk is valami személyes találkozót, ahol sokmindent megbeszélhetnénk kötetlenül, ennek most úgyis divatja vagyon, csak az a baj, hogy az érdekelt felek közül nem mindenki pesti, szóval ez nehezítené a dolgot.

egy lehetséges hely a fórumnak

2007. 02. 18. 16:32 · Névtelen hozzászóló →

Sziasztok!

Józsival történt egyeztetés után írom ezt a kommentet. Ha gondoljátok, akkor a frissen indult seo fórumomon (http://forum.hatekonyan.hu szívesen látlak titeket. A zárt körű fórum megoldható, csak a csoporthoz rendelt tagok fogjá látni az egészet. Ha megfelelő lesz, akkor regisztráljatok, és küldjetek egy-egy levelet (petszil@gmail.com), hogy hozá tudjalak titeket rendelni a csoporthoz. A részletekbe, ki lehessen tag, milyen topikok legyenek stb. nem szeretnék dönteni, hiszem a ti fórumotok lesz, ha lesz 🙂

Üdv,

szipeter

re: egy lehetséges hely a fórumnak

2007. 02. 20. 13:32 · Névtelen hozzászóló →

Kedves Szipeter!

Köszönjük, bár az url cím, jelenleg nem elérhető.

re: re: egy lehetséges hely a fórumnak

2007. 02. 20. 13:39 · Névtelen hozzászóló →

így van

re:egy lehetséges hely

2007. 02. 20. 13:58 · Névtelen hozzászóló →

Igazatok van, sajnos az utóbbi napokban valami nagyon nem stimmel a …. hostoló cégnél, remélem, hogy hamarosan megoldódik a probléma. Addig is elnézést kérek a technikai problémáért. Esetleg ha éppen nem töltődik be a fórum próbáljátok meg a http://www.hatekonyan.hu/forum címet is, van amikor csak ez műxik 🙁