AdSenseTanacsado

február 26, 2007

A Magyar AdSense Csapat felhasználói azonosítója

Az AdSenseTanacsado név alatt olvasható hozzászólásokat a Google dublini központjában dolgozó Magyar AdSense Csapat tagjai írják. Az AdSense Tanácsadó hivatalos e-mail címe adsense-hu-forum@google.com.

Mit jelent mindez?

Az Adsense Csapat véleménye szerint ezen webhely szolgáltatja a legtöbb és legrendszerezettebb nem hivatalos információt programunkról. Az Adsense Tanácsadó figyelemmel fogja kísérni az AdSense programmal kapcsolatos hozzászólásokat és maga is hozzászól a gyakran felmerülő kérdésekhez, problémákhoz.

Mit nem jelent mindez?

Célunk nem az, hogy minden egyes kérdésre válaszoljunk. Egyedi kérdéseiket továbbra is az adsense-hu@google.com ügyfélszolgálati e-mail címre várjuk. (OldalGazda) frissítése: idöközben az e-mail cím szerepét az alábbi címen található kapcsolatfelvételi ürlap vette át: https://www.google.com/adsense/support/bin/request.py Jelenlétünkkel az AdSense programban részt vevő megjelenítők közösségét szeretnénk segíteni gyakran felmerülő kérdéseikben. Továbbá, nem áll módunkban adózási és számla letiltással kapcsolatos kérdésekben segíteni.

OldalGazda és az AdSense Tanácsadó kapcsolata

OldalGazda azon kívül, hogy maga is ugyanolyan, AdSense hirdetéseket megjelenítő webmester, mint bárki más, semmilyen üzleti kapcsolatban nem áll sem a Google Inc.-cel, sem a Google Kft.-vel.

A „AdSenseTanacsado” című bejegyzést 2007. 02. 26. napján publikáltam, az azóta már bezárt webni.innen.hu oldalon. Ezt az írást és az innen hivatkozott régi tartalmakat a Webni! Archívum oldalán gyűjtöttem össze. Mivel az utolsó módosítás dátuma: 2013. 04. 06., ezért az itt olvasható információk már részben vagy teljes egészében elavultak lehetnek.

Archivált hozzászólások

2007. 02. 26. 16:04 · Longhand →

Ez szép! Eddig egy ilyen közvetlen Google megnyilatkozással nem találkoztam privát fórumon, még külföldi nagyobb fórumokon sem igazán, kiváncsian várom majd a téma kivirágzását és szeretettel köszöntök minden Guglista AdSense Tanácsadót.

Longhand

Gratulálok

2007. 02. 26. 16:17 · harzol →

Csak gratulálni tudok ehhez az együttműködéshez. Azthiszem nem is kell nagyobb elismerés egy ilyen oldal szerkesztőjének, mint az, hogy a google-től megkeresik egy ilyen együttműködéssel.Az oldalhoz is gratulálok, mert most már nem csak hasznos, hanem szép is.

harzol

Gratula

2007. 02. 27. 00:32 · hunvista →

Erre szokták mondani, hogy ez már valami!

Gratulálok

2007. 02. 27. 02:03 · JazzBery →

Ez komoly előrelépés. Valószínűleg minden AdSense megjelenítő mint pl. én is, örül a váratlan hírnek…

Tibi !

2007. 03. 01. 04:51 · Névtelen hozzászóló →

Nagyon rendes a google-tól hogy valaki végre megszólal ! De szerintem sokakataz érdekelne / engem is / hogy a letilásokat mire alapozzák ! A lényegre nem válaszolnak….. ugye ! Jó lenne ha a T Biróság utánna nezne ezeknek a google féle szerzödéseknek !

kinyúló banner

2007. 03. 01. 09:29 · Longhand →

Sziasztok!

Nos,tisztelettel feltennék egy kérdést mind hozzátok mind az Adsense Team felé, ha valakainek van tippje, kérem ne tartsa magában

http://www.jolap.hu

Ez szerintem nem kliens oldali hiba, mi okozhatja a második jobboldali banner ilyetén „szabálytalan” megjelenését?

üdv.,Longhand

kinyúló banner

2007. 03. 01. 09:36 · Névtelen hozzászóló →

Ki kell rúgni aszt kész! :-)))

kinyúló banner

2007. 03. 01. 09:43 · harzol →

Ilyen az én oldalamon is volt és én rövid kódcserélgetés után meg tudtam oldani.

kinyúló banner

2007. 03. 01. 09:47 · Longhand →

Ha olyan rövid volt az a kódcserélgetés, biztos tudod mi volt a megoldás kulcsa (?)Az 5 árok mély div zavarja, vagy mi?(bár akkor már a felső banner se lenne jó)

kinyúló banner

2007. 03. 01. 09:55 · Névtelen hozzászóló →

Sőt, ilyen szerintem itt, a webni.innen.hu-n is volt. Csodálkoztam is rajta, milyen formázással lehetett megcsinálni.

RE: kinyúló banner

2007. 03. 01. 09:58 · OldalGazda →

Szerintem azért jelenik meg ez ilyen furcsán, mert belenyúltak a kódba: eltávolították a sortöréseket, és valószínű emiatt eltávolították a csatornákkal összefüggésben generált komment-et is. Valami ilyesmivel indokolnám.

RE: kinyúló banner

2007. 03. 01. 10:13 · Longhand →

ja, az látszik, hogy belepiszkáltam Total Commanderrel és notepad-al piszkáltam ftp-n, de a channel info-t azt szándékosan távolítotam el, volt egy olyan tipp, hogy az zavar be, de nem.

kinyúló banner

2007. 03. 01. 10:21 · harzol →

Nálam is az eredtei, nem módosított kóddal akadt gond, amikor két ugyanolyan hirdetési egységet akartam egymás után beilleszteni.Szétcsúszott a második úgy, mint neked. Kitöröltem a kódot, majd minimális változtatással az admin felületen (színkódon) lekértem újra, majd beilesztettem. Nem tudom ez oldotta-e meg, de azóta jó. Nem is piszkáltam.

kinyúló banner

2007. 03. 01. 10:54 · Longhand →

mostmár különbözik eléggé, de még mindig dacol :)No mindegy, lehet kiveszem, aztán majd el-legozok vele amikor lsz időm. Köszi minden tanácsot!

Növelni a bevételeimet?!

2007. 03. 01. 14:37 · Névtelen hozzászóló →

Van egy oldalam, és vmi hihetetlen keveset keresek a rajta megjelenő reklámokkal. Vki tud segíteni, h hogyan tudnám jól optimalizálni? Sztem a fő baj, hogy nem az oldal témájához kapcsolódó reklámok jelennek meg, pedig amíg volt link egység addig mindig teljesen az oldalhoz illő szavakat írt. Ha vaki segítnei, adna ötleteket, tippeket nagyon megköszönném. Az oldal címe: www.mindfields.hu

Hajrá!

2007. 03. 01. 16:34 · Névtelen hozzászóló →

Ezt a weboldalt végigolvasva számos dolgra magad is választ találhatsz, magam is végigolvasva hihetetlen okosnak képzelem magam azóta 😀 A honlap, valamint azon lévő reklám kereső-optimailizálása nem néhány hetes munka (legfőképp nem néhány napos!). De egy zenekart népszerűsítő oldalon számomra felesleges a reklám elhelyezése. Nyújt valami szolgáltatást, valami újat, egyedit, többet az oldal az önreklámon kívül? Ha nem, akkor ne várd, hogy a látogatók ezrei kattintsanak a reklámokra. Auditálod az oldalad? Erről, és sok jó témáról olvashatsz ezen a remek lapon.

A hírnek én is örülök, és gratulálok az OldalGazdának! Gratulálok az új, ízléses design-hoz is!!

Átirányítás – szabad?

2007. 05. 05. 13:33 · ManiAc →

Lenne egy kérdésem, mert nem szeretném akaratlanul sem áthágni a szabályokat.

Van egy weboldalam, amelyen az egyik aldomain témája relative sikeres lett.A főoldal pedig éppenséggel nem tart nagy érdeklődésre számot.Azt szeretném, hogy az oldal fő domain-jét is arra az ominózus aldomain -re állítsam át, ha már mindenkit az az egy téma érdekel csak úgyis.

Namost akkor szigorúan véve egy tartalomra két domain név is fog mutatni. Megszegek ezzel valamilyen szabályt?

Kérdés

2007. 05. 05. 15:01 · Thom →

Valaki meg tudja nekem mondani, hogy ez mit jelent -csatorna mellet látni, de nem mindegyik csatorna mellett látható – Targetálható – ez mit jelent, jó vagy rosz, hasznos, nem annyira érdekes, mit tudok meg ebből, arról a hírdetésről.Köszönöm a segítséget!!

Re: Kérdés

2007. 05. 08. 17:11 · OldalGazda →

Nem arról van szó, hogy beállítottad arra a csatornára, hogy a hirdetést elhelyezők külön arra a csatornára is targetálhassák CPM Pay-per-impression alapú hirdetés alapú kampányaikat?

Átirányítás – szabad?

2007. 05. 08. 17:14 · OldalGazda →

Szerintem átirányított oldalon AdSense hirdetést megjeleníteni szabad (de ez nem hivatalos válasz :). Próbáld minél hamarabb megszüntetni ezt az állapotot azonban az optimalzálás miatt. Addig is, amíg az összes külső linket át nem rak(at)od a fődomainra, addig 301-gyes hibaüzenettel irányítsd át az oldalakat.

target

2007. 05. 08. 17:21 · Longhand →

Isten hozott Józsi a hosszú útról!Hogy rögtön egy kritikai megjegyzéssel kezdjem, ‘targetálás’ helyett javaslom a ‘célzás’ szó használatát, de remélem nem haragszol, csak tényleg csúnyán hangzik.

target

2007. 05. 08. 17:41 · OldalGazda →

Köszi, azért nem volt sajnos annyira hosszú 🙂

tényleg csúnyán hangzik, viszont sokszor egyértelműbb. Használhatnánk mondjuk a célozás igét a célzás helyett, már csak a többieknek kellene erről a nyelvújító hevületről tudniuk :)Egyébként jogos az észrevétel. büntiből: célzás célzás célzás célzás célzás célzás célzás …

target

2007. 05. 08. 17:46 · Longhand →

valahogy úgy éreztem, hogy minimum egy Madagaszkár távolságot lenyomtál, hogy se számítógép se semmi 🙂

Ebben a nyelvi környezetben most egyértelműen a magyar megfelelő a helyes szerintem: „elhelyezők külön arra a csatornára is célozhassák …. alapú kampányaikat”, de nem kell itt ennyire bűnhödnöd :), mindenki elkövet ilyeneket, mert sokszor tényleg nehéz jó magyar megfelelőt találni egy angol kifejezésre és benne marad az emberben valahogy, hogy az angol verziót tartsa meg.

2007. 05. 30. 13:43 · Thom →

Van egy oldal, azon egy keret, kezdőlapon 2 hírdetés, keretben 1 ( elméletileg 3 látni egyszere) Szerintetek ez 3 hírdetésnek számit, vagy a külön lehet számolni, keretbe még rakhatok 2 hírdetést?Köszönöm a segítséget!

szerintem

2007. 05. 31. 02:24 · ManiAc →

Nem olvastam ezért át az egész szabályzatot, de szerintem az számít, ami látszik, szal véleményem szerint 3-nak számít.

Ellenkező esetben, ha 13 keretből állna az oldal, akkor 13×3 hirdetést lehetne elhelyezni…

Másfelől nem érdemes halmozni a hirdetési egységeket, mert azzal „felhígulnak” a hirdetések, vagyis tele lesznek keveset fizető hirdetésekkel, amik elviszik a kattintásokat még a jobbak elől is, a megjelenítő weboldal meg nem fog túl komolynak tűnni 5 hirdetési egységgel… kivéve, ha valami irtó hosszú szövegek vannak rajt és azért kell ilyen sok.

Javaslom a bátrabbaknak, csak próba képpen egyszer vegyék le a hirdetési egységek felét (én már megtettem).Kíváncsi vagyok hányan számolnának be a bevételek emelkedéséről.

2007. 05. 31. 02:29 · Thom →

Npokban sokszor volt, hogy a lap nem megjelíthető volt a hírdetések helyén, ez szerintetek valamilyen fejlesztés lehet? Nagyon sok oldalon láttam ezt, vagy valami más?

szerintem

2007. 05. 31. 02:31 · Thom →

Kösz a tippet, tanácsot, kipróbálom

kiszúrás

2007. 08. 24. 05:31 · Névtelen hozzászóló →

Segítséget szeretnék kérni!Most néztem meg a mai adsense forgalmamat és meglepve tapasztaltam, hogy rengeteg kattintás volt az oldalamon link egységekre és hirdetésekre is. Talán valaki ki akar szúrni velem, hogy kitiltson a google? Kis forgalmú a lapom, úgyhogy könnyen elérték az 50% feletti átkattintást. Gondolom estére ez javulni fog. De mi lesz, hogy ha folytatódik, vagy túlságosan növekszik a kattintásszám? Mit tudok ellene tenni? Már most annyi a kattintás, mint máskor 3 nap alatt. Help!

2007. 08. 24. 07:52 · Gabber →

Egyszerű, írj gyorsan az itt a forumon valahol megadott magyar vagy nemzetközi adsense mail címre, vagy töltsd ki az online support formot adsensen belül, mondd el a gondod és nem lesz probléma. Logikus, ha írsz akkor nyilvánvalóan nem te ügyeskedsz, de ha nem írsz, azt fogják hinni, rossz esetben.

Google Webmester Súgócsoport

2008. 01. 16. 09:41 · AdSenseTanacsado →

Ahogy arról már néhányan tudtok, elindult a Google magyar súgócsoportja webmesterek részére. Ajánljuk az érdeklődő oldalgazdáknak, hogy pillantsanak be oda is, hiszen bár a csoport, Google János és Tibor vezetésével január 7-én indult, máris nagy érdeklődésnek örvend.

A cím:http://groups.google.com/group/Google_Webmaster_Help-hu

Re: Google Webmester Súgócsoport

2008. 01. 17. 09:38 · OldalGazda →

Köszönjük a bejelentést, már többen is jelezték, hogy indulófélben van a fórum: mindez az érdeklődés nagyságát is jól jelzi. Nyitottam ezért egy új bejegyzést, és a további hozzászólásokat áttettem a Google Webmester Súgócsoport bejegyzésbe

Adsense anomália

2008. 12. 08. 19:15 · Névtelen hozzászóló →

Néhány hete úgy gondoltam, hogy egyik site-omon kipróbálom az Adsense-t, de egy húsz napos tesztelési időszak alatt érdekes jelenségre figyeltem fel: ahogy emelem a napi kattintások számát (a bannerek egyre hatékonyabb elhelyezésével), úgy csökken az egy-egy kattintásért kapott pénz.Nomármost mivel az egész adsense help felületen sehol nem találtam email címet, a kérdéseimet elüldtem az itt fent található két címre.Kérdéseim:1: van-e ezeknél jobb email cím a kapcsolatfelvételre?2: ha esetleg nem válaszolnak (érdemben), akkor milyen fórumon érdemes effajta kérdéseket feltenni? Pl itt lehet?

RE:Adsense anomália

2008. 12. 09. 05:21 · OldalGazda →

Itt lehet nyugodtan kérdezni, ha nem hivatalos válaszra vársz, hanem mások tapasztalatára vagy kíváncsi 🙂 Előszöris, hacsak nincs napi tízezres nagyságrendű látogatód, akkor húsz nap nem feltétlenül szolgál statisztikailag értékelhető adattal, amiből bármilyen következtetéseket is érdemes lenne levonni. Azt is érdemes lenne tudni, hogy mit jelent pontosan a „bannerek hatékonyabb elhelyezése”: változtattál hirdetési egység méreteket, növelted az oldalon található hirdetési egységek számát, vagy pusztán csak méretüket, esetleg még azt sem, és csak az elhelyezésüket vagy a színeiket?

segitség kérés

2008. 12. 23. 16:45 · Névtelen hozzászóló →

Én felszeretném mondania google adsense-t tartalom szolgáltató vagyok hol tudom ezt megtenni kérlek segitsetek

re: segítség kérés

2008. 12. 23. 20:50 · Névtelen hozzászóló →

Vedd le a hirdetéseket.. Amúgy ászf, 6. pont.

Domain váltás

2009. 11. 16. 12:30 · Névtelen hozzászóló →

Sziasztok!

Azt szeretném megkérdezni, hogy ha az oldalam, amin eddig az Adsense hirdetések voltak átrakom egy másik domain-névre, akkor mi a teendő az Adsense-el kapcsolatbanA régi cím meg fog szünni, és az oldal teljes egésszében átkerült az új címre.

Domain váltás

2009. 11. 17. 08:12 · OldalGazda →

Ha az AdSense kezelőfelületen az AdSense beállítás fül alatt az utolsó, Engedélyezett webhelyek pontban az van beállítva, hogy „Fiókom hirdetései bármelyik webhelyen megjelenhetnek”, akkor nincs más dolgod. Ha a „Fiókom hirdetései csak bizonyos webhelyeken jelenhetnek meg” opciót választottad, akkor rakd be ide az új domainnevedet.

euro dollar

2009. 11. 30. 09:41 · Névtelen hozzászóló →

Az normális, hogy ma (30-án) még nincs ott a Fizetési előzményeknél, hogy Fizetés folyamatban.

A félelmeim afelé irányulnak, hogy valamikor hó közepén engedtem az invitálásnak és áttértem Euro elszámolásra.Most nézem fent az oldalon, hogy „Minden fennmaradó USA dollár egyenleg automatikusan a(z) Euro egyenlegére kerül a hónap 12. és 15. napja között.”

Tehát a még ki nem fizetett okt.1 – okt.31-ig keresett is hónap közepén csapódik hozzá, magyarul e hóban nem lesz kifizetve?!

Mert akkor én felrobbanok, így karácsony előtt!!!

euro dollar

2009. 11. 30. 09:49 · OldalGazda →

Nekem úgy rémlik, hogy nem volt semmi fennakadás a szokásos havi kifizetési ritmusban, amikor átváltottam euróra, úgyhogy szerintem Te se aggódj.

euro dollar

2009. 11. 30. 10:02 · Névtelen hozzászóló →

Köszi…Remélem igazad van, még van pár órájuk… 🙂

Adsense ws WP Super Cache

2013. 01. 24. 05:57 · Névtelen hozzászóló →

Azt vettem észre, hogy a WP Super Cache használat után visszaesett az Adsense bevétel. Véletlen egybeesés, vagy lehet köze a bevétel csökkenéshez a WP Super Cache használata?Előre is köszönöm a segítséget!