Ingyenes webtárhely

január 21, 2006

Miért nem jó az ingyen tárhely?

Az ingyenes tárhelyek számos problémát vetnek fel mind az oldalak látogatottságának növelése, mind a Látogatók elégedettsége szempontjából, ezért mielőtt nekifogunk egy oldal építésének, gondoljunk bele, hogy abba mennyi energiát, időt (tehát pénzt) fogunk beleölni. Ha egy kicsit is komolyabb weboldalt szeretnénk csinálni, akkor a saját Domainnév fenntartásának és a fizetős tárhely igénybevételének költsége eltörpül az oldal fejlesztésébe, fenntartásába fektetett munkánk értéke mellett, ezért nem árt megfontolni, hogy nem éri-e meg művünket olyan szolgáltatóra bízni, aki garantálhatja oldalunk működését, és biztosítja az oldal feletti szabad rendelkezésünket is, ráadásul látogatóink számára is biztosítja a legjobb körülményeket.

Az ingyenes tárhelyek mellett tehát az egyetlen érv, hogy nem kerülnek pénzbe (igen, és ezért segítségükel általában gyorsabban lehet létrehozni egy új webhelyet.) E pozitímukoknál azonba jóval több negatívum is számításba jöhet, a szolgáltatástól függően:

Nincs ellenőrzésünk a saját munkánk gyümölcse felett

 • A kapott webcímet (legtöbbször Aldomaint) nem vihetjük magunkkal, ha szolgáltatót váltunk: ekkor odaveszik a jól bejáratott Domainnév PageRank értékével és a számos rámutató Külső hivatkozással, az egyes katalógusokba megtörtént beregisztrálásokkal együtt. A hivatkozások hálózatába jól beágyazódott oldal esetén beletelhet több hónapba is, míg a látogatottsági mutatóink kiheverik a váltást, illetve az egyes kulcsszavakkal kapcsolatban visszanyerjük az eredeti helyezéseinket a Találati rangsorokban.
 • A legtöbb ingyenes szolgáltató oldalunk mellett hirdetéseket jelenít meg: Nem választhatjuk meg, hogy milyen reklámok és pontosan milyen formában jelenjenek meg oldalunkhoz kapcsolódóan.
 • Ha nem is jelenít meg a szolgáltató hirdetéseket, akkor sem aknázhatjuk ki az oldalunk értékét: nem helyezhetünk el számunkra bevételt hozó hirdetéseket: Az is elképzelhető lehet, ha például AdSense hirdetéseket jelenítenénk meg egy fizetős tárhelyen, a hiredetésekből befolyó bevételek még meg is haladhatják a webhely hosztolásának költségeit. (Jelen webhelynél ez például konkrétan így van.) (Kivételek vannak, mint pl. a Blogger, ahol saját AdSense hirdetések helyezhetőek el.)
 • Nem ellenőrizhetjük, hogy kinek milyen formában és mit mutat meg oldalunkból az ingyenes szolgáltató. 2006. januárA freeweb.hu példálul Cloaking-gel él (WikiPedia:Cloaking): UserAgent szerint dönti el, hogy a reklámot tartalmazó kerettel, vagy anélkül szolgáltassa-e az adott oldalt. Az ilyen praktikák pedig szöges ellentétben állnak a Kereső programok ajánlásaival, ráadásul az átlag felhasználóknak esélyük sincsen, hogy az ilyesmiről értesüljenek.
 • Nem követhetjük megfelelően nyomon oldalunk látogatottságát, és az ehhez kapcsodó egyéb fontos adatokat: Sokszor nem a legjobb Látogatottsági statisztika jár az ingyen tárhelyek mellé, a hosztolt oldalak Frame-be ágyazása miatt ha más online webstatisztika kódját szúrjuk be, akkor az nem szolgál megfelelő adatokkal. (Nem tudhatjuk meg pl., hogy honnan érkeztek látogatóink, mert ezt csak a keret főoldalába illesztett számlálóval lenne lehetséges technikailag, amire általában nincs mód.)

Felhasználói élmény romlik

Nemcsak a Keresőoptimalizálás miatt lehetnek problémásak ezek a szolgáltatók (például a keretben megjelenített hirdetések miatt oldalunk egy Frame belsejébe kényszerül), hanem a felhasználók szemszögéből is, és nemcsak a reklámok zavaró vagy gagyi látszatot keltő hatása miatt. Sok felhasználó előítéleteket táplálhat egy ingyenes webtárhely címén futó oldallal kapcsolatban: például azért mert az gondolja, hogy aki nem képes egy saját tárhelyre áldozni, az valószínűleg nem igazán hozhat létre értékes oldalt. Ezt az érzést csak tovább erősítheti, hogy az ilyen tárhelyeken sokszor nagyon gagyi kinézetű oldalak találhatóak, hiszen a weblapkészítéssel még csak ismerkedők igen nagy hányada egy ilyen tárhelyen csinálja meg élete első weboldalát.

Legjobb ingyenes tárhelyek

Természetesen az ingyenes tárhelyeken is lehet keresőkre optimalizált, jó látogatottságú oldalakat létrehozni, nem minden ingyenes hoszting szolgáltató jelenít meg reklámokat az oldalunkhoz kapcsolódóan:

 • Tartalomkezelő rendszer(ek) használatát népszerűsítő szolgáltatók sok esetben ingyenes lehetőséget nyújtanak az őáltaluk promotált tartalomkezelő rendszerek használatát, kipróbálását lehetővé tevő tárhelyek igénybevételére. Kiváló példa erre a http://objectis.org , ami számos nagy tudású, Zope (lásd: WikiPedia:Zope) alapú tartalomkezelő használatát teszi lehetővé ingyenesen, szintén mindenfajta reklám nélkül. Minden bizonnyal létezik még sok hasonló szolgáltatás is.
 • A fentiekhez hasonló célból léteznek még az úgynevezett Wikifarmok, melyek lehetővé teszik különböző közösségi szerkesztésű weblapok létrehozásá, olykor igaz bizonyos korlátok között vagy bizonyos megkötésekkel. A fontosabb wikifarmok és ingyenes wiki szolgáltatók listáját a http://wikiwiki.lap.hu oldalon találhatod meg.
 • A Weblogszolgáltatók, hagyományosan nem szoktak hirdetéseket megjeleníteni, mint pl. a http://blogter.hu vagy a http://freeblog.hu A közhiedelemmel ellentétben ezeken az oldalakon nemcsak blogokat lehet létrehozni, nem kell szükségszerűen bejegyzéseket írni, a sablonok átalakításával és további fájlok feltöltésével teljesen átlagos weboldalakat is létre lehet hozni egy kis hekkeléssel.
 • A Google Inc. által üzemeltetett http://blogger.com egy olyan ingyenes tárhely, ahol ráadásul AdSense hirdetések jeleníthetőek meg, mitöbb a két rendszer bizonyos szinten integrált is. A pénzkeresésre alkalmas, de ingyen üzemeltethető weboldalak lehetősége miatt rengeteg Spam blog bukkan fel a rendszerben, ami ronthat a többi Blogger által hosztolt oldal megítélésén is. A blogger.com tárhelyén üzemelő blogok szintén külön Aldomaint kapnak a http://blogspot.com domainen.

Amire az ingyen webhely is jó

 • Az ingyenes tárhelyek ideálisak lehetnek Keresőoptimalizálással kapcsolatos kisérletezésre (nem feltétlenül a saját oldalunkon kell kipróbálni a legújabb trükköket).
 • A jobb minőségű tárhelyek Szatelit oldalak olcsó és gyors létrehozására is felhasználhatóak.

A „Ingyenes webtárhely” című bejegyzést 2006. 01. 21. napján publikáltam, az azóta már bezárt webni.innen.hu oldalon. Ezt az írást és az innen hivatkozott régi tartalmakat a Webni! Archívum oldalán gyűjtöttem össze. Mivel az utolsó módosítás dátuma: 2011. 06. 30., ezért az itt olvasható információk már részben vagy teljes egészében elavultak lehetnek.

Archivált hozzászólások

Blogger blogok saját domain-en

2007. 01. 07. 06:29 · Névtelen hozzászóló →

Már lehet saját domainnéven is blogolni tárhely vásárlása nélkül, a Blogger segítségével.

http://help.blogger.com/bin/answer.py?answer=55373

ingyenes nem jó?

2007. 01. 19. 09:01 · Névtelen hozzászóló →

Ez elég érdekes problémát vet fel, ugyanis szerintem ingyenes tárhely nem létezik. Fizetünk értük, a reklámokkal. Szerintem többet, mintha fizetnénk a tárhelyért. Ahol nem tesznek ki reklámot, ott is van valamilyen marketing haszon a dologból.

Nekem sok oldalam van ingyens tárhelyen, és érdekes módon kevesebb a gond az ingyenes tárhelyen lévőkkel, mint a fizetőssel. Az egyik fizetős szolgáltató már az elején adatvesztéssel és leállással indított, még az aldomainjeim is megszűntek.. még egy mailt se küldtek minderről.. később túlterhelésre hivatkozva tiltotta az oldalam. Egy másik fizetős tárhelyen adatvesztés ugyan nem volt, de túlterhelés ott is… és ezek nem is a legolcsóbak (intrex, interneteurope)és láss csodát, az atw-s oldalam még sose kellett visszatöltenem már 3 éve megy és nincs túlterhelés. Milyen érdekes..Ha nincs gond szerintem sose törlik, pr 4es… ők is tudják, hogy ezek az oldalak mennyire sok pénzt jelent nekik. Nem is beszélve arról, hogy nem kell 2 hetet várni a nyomorult domain névre.

Az meg, hogy az ilyen oldal gagyi látszatot kelt.. No comment. Szerintem nem ez határozza meg az oldal használhatóságát hanem, hogy mit tartalmaz.

Szoval lényeg a lényeg, a fizetős szolgáltatók között lehet sok gyengébb, mint az ingyenes.

Kuper

Kuper

2007. 01. 19. 11:46 · Névtelen hozzászóló →

A hozzászólásodból ítélve, neked még sosem volt normális fizetős tárhelyed. Csak az beszél így.

Hogy mi a külöbség egy gagyi ingyen tárhely, és egy jól megfizetett tárhely közt? Oly nagy a különbség, és oly sok, hogy annak leírása nem férne ki egy lapra.

Nem tudod mit beszélsz.

Részben igaz

2007. 01. 20. 07:37 · Névtelen hozzászóló →

Ha figyelmesen olvasod, akkor látod, hogy nem egy, hanem két fizetős tárhelyet is bérlek.

Abban igazad van, hogy nem normálisak, mert korántsem nyújtják azt a szolgáltatást, amit ígérnek amikor bérelsz egy tárhelyet, és engem bosszant ez leginkább.

Amikor megvan a szerződés és érvényesíteni kezded amiért fizettél, akkor már elismerik, hogy a korlátlan domain elhelyezés az max. 5, a korlátlan mysql az meg addig tart, amíg le nem tiltják az oldalt és még sorolhatnám. Van amikor egyszrűen gyengébb szerverre kerül az oldal,vagy már sok oldalt tettek rá, és a már megszokott terhelést sem bírják.Olyankor a kifizetett díj ellenében is jóformán szívességet tesznek, hogy elindítják az oldalt, pedig csak a dolgukat végzik, amiért a pénzt kapják.

Sajnos sok a dealer is, aki nem is a saját tárhelyét árulja. Ha valaki belefut egy ilyenbe, abból is sok gondja lehet. (pedig fizetős…)

A véleményem továbbra is az, hogy egy gagyi fizetős tárhely semmivel sem jobb, mint egy gagyi ingyenes. A jó fizetős pedig drága, és az árát egy kezdő nem fog kitermelni, legalábbis az elején nem.

Írom ezt indamellett, hogy nem foglalok állást egyik mellett sem, használok ingyenes és fizetős tárhelyet is.

Az ingyenes tárhelyeknek van egy olyan előnye is, amiről itt még szó sem esett.

Ha valakinek sok oldala van, és összlinkeli őket (mért ne tenné?), a keresők előrébb sogják pozicionálni a több egymástól független szolgáltatónál elhelyezett oldalakat (ingyenesekkel ez gyorsan megy), mint az egy fizetős tárhelyen működtetett külön domain névvell rendelkező oldalak közösségét, ugyanis figyeli az szerver ip-ket is, és az eltérő ip-k ről mutató linkek értékesebbek.

Szoval lehet leszólni engem, de mégis ez a véleményem.

ingyenes vagy fizetős tárhely

2007. 05. 19. 06:59 · GolenJanos →

Köszönöm a honlap építő kritikáját, azt javaslod vegyek saját fizetős tárhelyet, nekem most a fw-nél van ingyenes lapom saját 6 évvel ezelőtt vett domain névvel, ha más szolgáltatót választok elveszítem a jól bejáratott nevet is ??? azt íród fontos a jó szomszédság is kinél érdemes tárhelyet venni ,úgy hogy a domain is megmaradjon , adhatnál tippeket, köszönettel jános

domain

2007. 05. 20. 05:34 · ManiAc →

Ha a domain a Te nevedre van bejegyezve azt viheted bármelyik szolgáltatóhoz, ha fizetve van a fenntartás.

Bárhol is bérelsz tárhelyet a domain név semmiképp nem veszik el. Amúgy ne a szomszédok alapján válassz tárhelyet, ez már paranoia szerintem. Olyat válassz, ami megfelel a szolgáltatásaiban, árban minőségben és megbízhatóság szempontjából.

Blogger már magyarul is.

2007. 06. 27. 03:33 · OldalGazda →

Mától magyarul is elérhető a Google blogszolgáltatása, a Blogger.com:

Blogger.com nyitóoldal magyar nyelven

Mindezt a Google Magyarország a google.hu címlapján is hirdetik:

Blogger.com nyitóoldal magyar nyelven

Blogger AdSense

2007. 07. 18. 11:04 · ManiAc →

Elkezdtem írni egy blogot a bloggeren, tudom, hogy jobb lenne saját domainnel, saját tárhelyen stb. de ezt most így akartam.

Namost azon ugye van beépített AdSense.Remek. Szépen még az oldalba is beleolvasztja a hirdetéseket automatice.Beillesztem a kódot, megadom hozzá az adatokat.Oké, mennek a hirdetések.

Mail jön, engedem-e, hogy a blogger hozzáférjen az AdSense accounthoz, erősítsem meg.gondolom ez arra van, hogy más kódját ne lehessen betenni. Megtettem.

Írja, hogy minden szuper, így most nyomon követhetem a bloggeres bevételeim.

Nade hol?:)Mert sehol se látom, csatornaadatokat meg a bloggeren nem lehetett megadni.Igaz friss még az élmény, nem volt azóta frissítés az AdSense adatbázisban, lehet majd megjelenik…

Valaki használja az AdSense -t a bloggeren?Ha igen, hol lehet látni a bloggeres bevételeket, kattintásokat, stb. -t?

Re

2007. 07. 18. 11:09 · Névtelen hozzászóló →

Az Adsense kezelőfelületén hozd létre a scriptet csatornákkal és egyszerűen másold be a blogger template-be a megfelelő helyre /pl sidebar,footer/, elég átlátható, én nem is használom a beépített Adsense kezelőfelületet a bloggeren,sztem semmire se jó..

Blogger AdSense

2007. 07. 18. 11:47 · hunvista →

url csatornákon keresztűl tudod nyomon követni

Blogger AdSense

2007. 07. 18. 12:34 · OldalGazda →

Igen: AdSense Beállítás » Csatornák » AdSense Kontextusban » URL csatornák. Ez csupán azért van, mert a Blogger kezelőfelülete nem annyira „okos”, hogy ott új csatornákat is létre tudjál hozni..

Blogger AdSense

2007. 07. 18. 13:38 · ManiAc →

Köszi a válaszokat, csináltam egy url csatornát neki.

Nem baj, ha nem okos a blogger, elég lesz egyenlőre egy csatorna is az egésznek.

Meghalt a Blogspot

2007. 08. 22. 10:31 · Névtelen hozzászóló →

Kb. fél órája nem megy a blogspot. Talán megcrackelték? Üdv.: Blendegúz

2007. 08. 22. 15:34 · Keteltu →

Igen Bendegúz, valószínűleg „megcrackelték”…

Miért nem jó a fizetett domain?

2007. 09. 03. 04:27 · Névtelen hozzászóló →

Ezért:

Az innen.hu domain whois rekordja

*****

Ezt az e-mail cím közlése miatt kitöröltem OldalGazda

*****

Miért nem jó a C3-nál a fizetett domain?

2007. 09. 03. 04:29 · Névtelen hozzászóló →

Mert tárhely nem jár hozzá. Csak a regisztrációt és átirányítást biztosítják évi kb. 10.000 Ft-ért. (Lehet, hogy „csak” hat, már nem emlékszem.) Szóval az áramot otthon zabálja a kis szerver.

whois

2007. 09. 03. 05:22 · CsillagPor →

Bárki meg tudja nézni bármelyik (?) „fizetett” domain „whois record”ját, de ezt ilyenformán közzétenni, egyszerűen pofátlanság!!! Egyébként meg az aki szerint jobb az „ingyenes” domain, az nem tudja mit beszél!

Re: Miért nem jó a fizetett domain?

2007. 09. 03. 05:27 · Névtelen hozzászóló →

Te szerencsétlen kretén.

Azért nem jó a fizetett domain, mert kiderül belőle a tulajdonos neve, címe? Mekkora felfedezés! Céget se alapíts, mert akkor is utána tudnak nézni ugyanennek.

Lapulj inkább a sötétben, extrás és frívebes címek mögött, névtelenül szemétkedve mások fórumán. Végül is kell élővilág a mocsár fenekére is.

Úristen

2007. 09. 03. 06:12 · Névtelen hozzászóló →

Mekkora egy FBI-os manus ez… Mennyé e magánnyomozónak.Egyébként símán be is lehetne perelni, mert a whois rekord ilyenfajta nyilvánosságrahozása (idézem) „a Btk. 177/A §-a alapján vétségnek minősül és egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.”Üdv.:Blendegúz

huh

2007. 09. 03. 08:12 · Névtelen hozzászóló →

Hát te tényleg hülye vagy. Mekkora internetes tapasztalat kellett hozzá, hogy rájöjjél, hogy van whois rekord? Gondolom nincs pénzed fizetős tárhelyre, mert olyan béna vagy, aztán véded a gagyi ingyenes tárhelyeidet.

Céges weboldal ingyen?

2007. 09. 04. 10:47 · Névtelen hozzászóló →

Mi a szart ki nem talál még a Google? Most ezt láttam kiemelt Adwords-hirdetésként a „weblapkészítés” szóra:

„Céges honlap ingyen?adwords.google.hu/uzletioldalakHa a Google AdWords Kezdő változattal hirdeti”

Se rákattintásra, se a fenti cím beírására nem jött be nálam semmi, csak egy 404 hibaüzenet. De valami úgy látszik megint készül. És a szép, hogy megint sajátmagukat hirdetik kiemelten.

Még egy

2007. 09. 04. 10:48 · Névtelen hozzászóló →

Egy másik változat a hirdetésükre:

„Ingyen Honlap és Hostingadwords.google.hu/uzletioldalaka Google AdWords Kezdő Változattal. Jelenjen Meg az Interneten Még Ma!”

Re: Miért nem jó a fizetett domain?

2007. 09. 05. 16:19 · OldalGazda →

Hát igen, ha valakinek fáj, hogy nevét kell adni ahhoz, amit csinál, akkor én is tényleg csak gratulálni tudok hozzá, én mindenesetre semmi kifogásolni valót nem látok benne. Csak azért szedtem le, mert nem akarom, hogy még több spam jöjjön az idézett levélcímemre… Egyébként pedig azért C3, mert régebben még nem volt sokkal drágább, mint a többi regisztrátor, viszont az akkori munkahelyemen már régebbóta használtam, és meg voltam vele elégedve. Manapság pedig igaz, drága, viszont web-en azt állítok be a DNS-nek, ami csak kell, plusz ha valami probléma adódik, akkor volt már rá példa, hogy akár többször is felhív a szakember a szerverszobából, hogy megoldjuk: ez a fajta biztonság (ha tetszik szolgáltatási színvonal) nekem megér évi plusz párezer forintot.

Re: Még egy

2007. 09. 07. 11:48 · OldalGazda →

Ez a adwords.google.hu/uzletioldalak dolog nagyon érdekes. Arra tudok csak tippelni, hogy lesz valami akció, hogyha AdWords-szel elköltesz X pénzt, akkor a [Google Alkalmazások] fizetős csomagjáért nem kell fizess. Vagy valami ilyesmi. Majd meglájuk. Szóljatok, ha már nemcsak 404-et dob vissza az oldal!

itt van — AdsenseBlog

2007. 09. 14. 07:12 · Névtelen hozzászóló →

Ez jön be : www.google.hu/ads/adwords_webpage/

Re: itt van — AdsenseBlog

2007. 09. 14. 08:03 · OldalGazda →

Köszi! Nyitottam róla egy új bejegyzést: AdWords üzleti oldalak

mit tegyek

2007. 10. 02. 06:53 · Névtelen hozzászóló →

Egy civil egyesület honlapját gondozom, némi segítséggel, mert nem vagyok szakember, teljesen amatőr vagyok. Egyesületünknek (Herman Ottó Bonsai Egyesület) nincs anyagi fedezete, hogy fizetős oldalt használjunk. Többször jártam úgy, hogy a szolgáltató tönkrement, és így új helyet kellett keresnem.A freewebbel meg úgy jártam, hogy levette a honlapom, nem tudni miért. Most a dox szolgáltatón vagyok, (ezt ajánlották) de ez is döglődik. Kérnék segítséget, hogy hova helyezzem fel, amelyik viszonylag megbízható, a reklámokat elviselem. A másik kérdésem, hogy találtam olyasmit, névátiránítás, ahova regísztrálok és akkor átdob az én lapomra, ha megváltozna, akkor átregisztrálhatok. hq.hu néven. Mi a véleménye ezekről?Előre köszönöm segítségét, András

2007. 10. 02. 06:55 · Névtelen hozzászóló →

Butaságom miatt nem írtam meg a címemet:remete@mail.euroexpert.huAndrás

Re: mit tegyek

2007. 10. 02. 10:59 · Névtelen hozzászóló →

Tárhely manapság már kapható 1000 Ft/év összegért. Domainnév bejegyzés: 3000 Ft/2 év. Ha csak tíz tagotok van, bedobja mindenki 4 gombóc fagyi árát, és megvan rá a pénz. Nehéz olyan civil egyesületet elképzelni, amelynek ennyi forrása nincs erre, inkább küszködik a sokadik ingyen tárhellyel.

Re:Re: mit tegyek

2007. 10. 03. 11:15 · OldalGazda →

Teljesen egyetértek az előttem szólóval, és pont most írtam ugyanerről egy másik oldalon. Ha saját munkádat, saját munkátokat nem becsülitek annyira, hogy évi párezer forintot rászánjatok, akkor olykor valóban nem fognak komolyan venni Benneteket. Mint pl. most (bocs.) Egyébként ha már mindenáron Ingyenes webtárhely, akkor válasszatok valami nagyobb szolgáltatót, mint pl. Google (blogger, google page creator), vagy tegyetek fel egy oldalt a freeblog-ra, blogter-re vagy a blog.hu-ra…

mit tegyek

2007. 10. 03. 15:16 · Névtelen hozzászóló →

Írd meg légyszi a mailemre, hol van az az ezres ill 3000-es tárhely, eddig 6000 alatt nem találtam, de nekik is 2 évre előre kellett fizetni. András

2007. 10. 07. 15:08 · Névtelen hozzászóló →

Várom a 4 gombóc fagyi áron a tárhelyet. Vagy csak cikiztél?András

Kérdés

2007. 12. 07. 19:48 · Névtelen hozzászóló →

Szia. Átolvastam az egész oldaladat.Azt kell mondanom, hogy hasonlóképpen fogalmaztam volna meg, beleértve a gagyi szót is.Saját weblapot szeretnék készíteni.Bizonyos fokig már kész is.Elkezdtem keresni a lehetőségeket és végül úgy döntöttem, saját szervert rakok össze.Megterhelő volt anyagilag de kész.Csakhogy egy terra tárhely van rajta.Ez nekem hatalmas így feldarabolom és ki fogom adni őket.Most jutottam odáig, hogy elkezdtem keresni miért ne inygyen tárhelyet válasszanak az emberek.Nálad le van írva.A kérdésem.Használhatok-e tartalomból idézetet ill egy ide mutató linket elhelyezhetek-e a homlapon? Választ a pokazsolt@fibermail.hu-ra kérnék.Én vállalom a nevem.Előre is köszi.Zsolt

RE: Kérdés

2007. 12. 09. 12:43 · OldalGazda →

Persze fel lehet használni az itt leírtakat nyugodtan, minden oldal alján van egy licencfeltételek című link, ott le vannak írva a pontos feltételek. Köszi, és sok sikert!

2007. 12. 27. 07:00 · Névtelen hozzászóló →

Kedveskéim.Még mindig nem kaptam választ arra az egyszerű kérdésre, hol van az az évi 1000 Ft-os tárhely, és a 3000-es domain. 54 db. tárhelyet néztem meg, az 1000 Ft egy havi ár, ha 2 évre előre fizetem, akkor havi 750+doménüdv

Re: Egyszerű kérdés

2007. 12. 27. 10:35 · Névtelen hozzászóló →

Kiscsibém:

m-g96.hu

Legolcsóbb csomagjuk: 3000 Ft/év; hu domainregisztráció: 1000 Ft/2 év

interlink.hu

Legolcsóbb csomag: 4900 Ft/év domainregisztrációval együtt

domaincenter.hu

Legolcsóbb csomag: 5825 Ft/év domainregisztrációval együtt

intercorp.hu

Legolcsóbb csomag: 5900 Ft/év domainregisztrációval együtt

netkert.hu

Legolcsóbb csomagjuk: 6000 Ft/év domainregisztrációval együtt

(valamennyi ár ÁFA nélkül)

Fentiek közül a legdrágább kerül egy fél tank benzinbe. Tizen-huszan vajon össze tudjátok dobni? Úgy izgulok.

13+1

2007. 12. 27. 15:38 · Névtelen hozzászóló →

A Lantennél is 6000/év domainnel együtt. Felajánlom az egyik gyümölcskártyámat, így 10% kedvezményt is kaphatsz.

Re: Miért nem jó a fizetett domain?

2007. 12. 27. 18:54 · Névtelen hozzászóló →

A DNS-t nagyon sok helyen szabadon lehet szerkeszteni, ott is ahol én regisztráltatok.

Re: Miért nem jó a fizetett domain?

2007. 12. 27. 19:35 · Névtelen hozzászóló →

Érdemes az árakat hasonló szolgáltatásokra összehasonlítani:

m-g96.hu 1Gbyte csomag 9.900Ft/év + ÁFA (Intel desktop gép, SATA2 HDD, Linux) rosszminőségű szolgáltató, szakmailag képzetlen ügyfélszolgálat

interlink.hu 1GByte csomag 15.000Ft/év + ÁFA (Desktop gép, SATA2 HDD, Linux) rosszminőségű szolgáltató, szakmailag képzetlen ügyfélszolgálat

domaincenter.hu 1000Mbyte csomag 12.990Ft/év + ÁFA (valódi szerver) megbízható szolgáltató, nincs tapasztalatom az ügyfélszolgálatal

intercorp.hu 300Mbyte tárhely 9900Ft/év + ÁFA ( Intel Xeon Desktop gép, SATA2 HDD, Linux) rosszminőségű szolgáltató, szakmailag közepes ügyfélszolgálat

netkert.hu 1GByte csomag 11990Ft/év (desktop gép, SATA HDD, Linux) nincs tapaszatalatom a szolgáltatásaikról

web-server.hu 1.5Gbyte csomag 9.375Ft/év (HP workstation gépek ML150, SATA HDD, Linux) rosszminőségű szolgáltató, szakmailag átlagos ügyfélszolgálat

swi.hu 1Gbyte tárhely 82.110Ft/év (Dell serverek, SAS és SCSI HDD, Linux) profi szolgáltató, szakmailag képzett ügyfélszolgálat

12web.hu 1200Mbyte csomag 17.910Ft/év (Sun serverek, SCSI és SAS HDD, Sun Solaris) megbízható szolgáltató, szakmailag képzett ügyfélszolgálat

Dataglobe.hu 1Gbytos csomag 9.900Ft/év + ÁFA (desktop gépek, SATA és IDE HDD) nagyon rosszminőségű szolgáltató, szakmailag képzetlen ügyfélszolgálat

Re: Miért nem jó a fizetett domain?

2007. 12. 27. 19:37 · Névtelen hozzászóló →

silihost.hu 1Gbyte csomag 28900Ft/év + ÁFA jóminőségű szolgáltató, szakmailag profi ügyfélszolgálat

Silihost-nyomulás

2007. 12. 28. 03:13 · Névtelen hozzászóló →

Nem ismerem a Silihost szolgáltatásait, mindössze az szembetűnő a weben jártomban-keltemben, hogy náluk taszítóbban, tolakodóbban nyomuló tárhelyszolgáltatót nem igazán látni. Ez a fenti két hozzászólás, így ebben a tagolásban is erősen büdös.

Főképp úgy, hogy név nélkül, konkrét tapasztalatok leírása nélkül sorolja fel fikabajnokunk féltucat – potenciálisan konkurens – cégről, hogy „rosszminőségű”, „szakmailag képzetlen”.

Azon már végképp nincs mit meglepődni, hogy a Silihosthoz hasonlóan sumák swi.hu (a Freeweb nevű szenny eredeti, vagy még aktuális, gazdája) pozitív értékelést kapott. A Silihosthoz köthető Netkertről pedig szemérmesen annyi: „nincs tapasztalatom”. Nahát!

Hasonló szolgáltatások

2007. 12. 28. 03:19 · Névtelen hozzászóló →

Még annyi: a fenti esetben _nincs értelme_ az árakat hasonló szolgáltatásokra összehasonlítani.

Ugyanis ha egy pénzhiányos kis civil szervezet jelenleg ingyentárhelyen lévő, nem-kritikus fontosságú weboldaláról van szó, akkor semmire nem mennek azzal a hiperszuper minőségű tárhellyel, aminek az üzletpolitikai okból túlméretezett induló csomagja ötször annyiba kerül, mint a másik szolgáltató induló csomagja.

Nekik az a szolgáltató kell, aki hajlandó az ő szerényebb igényeiket is kiszolgálni.

Re: Miért nem jó a fizetett domain?

2007. 12. 29. 09:21 · OldalGazda →

Köszi ezt a hosszú listát és összefoglalást a lehetőségekről. És köszi a megjegyzéseket is az egyes szolgáltatókkal kapcsolatban. Miközben olvastam, felmerült bennem a kérdés, hogy mi vihet valakit arra (a rossz szerencséjén kívül), hogy ilyen sok tárhelyszolgáltatót is kipróbáljon?

Egyébként meg egyetértek a fenti hozzászólással: egy egyszerű, neadjisten statikus oldalnál nem nagyon lényeg az ügyfélszolgálat minősége, talán csak két dolog számítana nekem: legyen mindig elérhető a szerver, és ne forduljon elő, hogy egyszercsak defacel-ték az oldalam… Mellesleg én sem tudok nagyon nyilatkozni a jelenlegi szolgáltatómról, hogy milyen az ügyfélszolgálatuk, mert gyakorlatilag sosem kellett velük kapcsolatba lépjek az elmúlt másfél év alatt.

Re: Miért nem jó a fizetett domain?

2007. 12. 29. 10:56 · marcobazze →

A silihost.hu, mint profi szolgáltató? Ejnye-bejnye, nem kéne butaságot beszélni. Fizetésképtelen tőke és munkaerő mentes csőcselék. Saját tapasztalat. Az oldalamon reklámoztak, barterben, a kb 3 milliós tétellel szemben azonban nem kaptam semmit, csak hihetetlenül süket kifogásokat, hogy miért is nem látom én a saját re-klámomat az ő oldalukon, míg nálam folyamatosan kint vannak. Én a megállapodásunknak megfelelően futtattam a kampányukat (8-10 ezer megjelenés/nap), amíg meg nem untam a folyamatos hazudozást és azt, hogy saját magamat járatom le, hogy ilyen bandával szóba állok. Sajnos sok ügyfelet is szerezhettek általam, mert igen magas kattintási aránya volt a bannerüknek. Sajnálom, hogy egyáltalán összetalálkoztam ezzel a … …Messze, nagyon messze kerüljétek el őket!

Re: Miért nem jó a fizetett domain?

2008. 01. 08. 13:59 · kovig →

Érdekesnek találom ,hogy az intercorp.hu és a többi konkurens cég szolgáltatását egy valószínűleg nem hozzáértő próbálja negatív hírbe hozni. Az intercorp.hu valódi Intel Server platformon szolgáltat, a szolgáltatás minőségére eddig senkinek nem volt panasza, és a cég ügyvezetője, többek között minőségbiztosítási szakmérnök lévén ügyel is erre. Az ügyfélszolgálatról meg ne is beszéljek. Különben sem etikus egy webtárhely szolgáltatást biztosító cégtől, hogy desktop gépen szolgáltasson. Nem beszélve arról ,hogy a minőségi szerverek nem olcsó játékszerek, komoly anyagi vonzata van a fenntartásának és fejlesztésének. Így kérném a sunyi névtelenül beírogatót, hogy valós információkat közöljön, ne a saját beteg fantáziájának szüleményeit.

Kérdés

2008. 02. 01. 04:20 · Névtelen hozzászóló →

Mi a vélemény a cjb ingyenes tárhely szolgáltatóról, vannak valakinek tapasztalatai, volt, van oldala cjb tárhelyen?

2008. 02. 01. 05:54 · Névtelen hozzászóló →

ha ingyenes, és nem privát honlapot akarsz csinálni, hanem üzleti célút akkor nagy ívben kerüld el az ingyenes domaineket és tárhelyeket, komolytalan. 5-6000 Ft/év-et megér nem?

RE: Kérdés

2008. 02. 01. 07:15 · OldalGazda →

OK, félrértés volt, visszaállítva.

RE: Kérdés

2008. 02. 01. 07:50 · Névtelen hozzászóló →

A regisztráció szünetel náluk

RE: Kérdés

2008. 02. 01. 07:55 · Névtelen hozzászóló →

Most akartál és írták, vagy ezt honnan tudod

RE: Kérdés

2008. 02. 01. 07:58 · Névtelen hozzászóló →

Rákattintottam a regisztráció gombra 🙂

kombi: fizetek is meg nem is…

2008. 02. 03. 18:25 · Névtelen hozzászóló →

Mi lehet a www.extra.hu trükkje? Ingyen adnak tárhelyet, nincs reklám, nincs popup, stb. Ha a linkjeiket követem, akkor 2400+áfáért 2 évre saját domainem is lesz, amit ha akarok, irányíthatom az extrás lapomra (persze máshova is lehet, nincs kötelezettség). Elvileg MySQL PHP megy, ajánlanak egy csomó CMS-t, amelyek minden további nélkül működnek ( némelyiknél némi kézimunka után). Szóval értem én, hogy a(z igényes) fizetős hely jó, de igazodva a megszorításokhoz: amire nem kell feltétlenül költeni… Szóval van tapasztalata valakinek? Érdemes domaint regisztrálni és az extrára irányítani?

( mielőtt valaki megint ide demagógizálná, hogy a fizetős szolgáltatás havi 2 sör, vagy 1 doboz cigi, vagy fél pár zokni…. vannak dolgok, amiért elvből nem fizet az ember. Pl. szoftverért se 🙂 éljen a GPL GNU meg a többi jós(z)ág!)

kombi: fizetek is meg nem is…

2008. 02. 04. 06:20 · Névtelen hozzászóló →

amit nem kapsz az extrától:

 • support- adatmentés- egyedi megoldások, beállítások- rendelkezésreállás- külföldi sávszélesség

és még sorolhatnám… Aki komoly célra üzemeltet weboldalt, igenis érdemes fizetősökhöz menni, a felelősség-vállalás miatt. Ha nem megy a weboldal és ebből károd származik egy fizetőst (az aláírt szerződés…) felelősségre vonhatsz, míg egy ingyenes tárhelyen bármit megtehetnek veled, akár le is törölhetnek…

Átviteli hiba

2008. 02. 06. 11:16 · Névtelen hozzászóló →

Egy tárhelyre való feltöltésnél, átvitel hiba van, olyankor milyen problémák vannak?Kösz az infokat!

Átviteli hiba

2008. 02. 06. 13:41 · Névtelen hozzászóló →

kérdezd meg a szolgáltatód ügyfélszolgálatát… 😉

Ki kell hogy ábrándítsalak

2008. 02. 07. 19:19 · Névtelen hozzászóló →

Csak hogy néhány példát mondjak.

 1. Olyan gyenge a sávszélesség hogy a jommla, drupal nagyobb tartalomkezelőket nyugodtan felejsd el. Már 200-300 látogató napi 1500 oldaletöltéssel beadja neki a kulcsot. Statikus html-nek kiváló.
 2. Ha mégis felkínozod a drupalt a fele nem működik. Komolyan. Túl nagy a biztonság.pl. a robot.txt-t csak minden tizedikre adja ki.nincs ajax-os hívás, pl RSS csatorna fogadás, page rank (pl katalógusoknál), keresőbarát url, nincs .htacces , stb.
 3. A kedvencem a szombat meg a vasárnap 14:00-kor az 5 órás karbantartás.
 4. Láttál már az első 10 találatban extra-s oldalt? ( nem ott ahol 10 találat van összesen 🙂 )Mondjuk ha saját domain neved van akkor lehet hogy ez nem ok.
 5. Mint ahogy te is érzékeltetted, baromi nagy az előítélet az emberekben az extrás tárhelyen működtetett honlappal szemben, és szerintem a google szemében is.

persze hogy van extrás top10

2008. 02. 08. 03:18 · Névtelen hozzászóló →

pld lakásfelújításra hemzseg…nyílászáró-ra is

Nem látom

2008. 02. 08. 15:53 · Névtelen hozzászóló →

Lakásfelújításra egy sincs az első tízben a googlébanNyilászáróra a harmadik helyen van egy.

Módosítanám: Ki kell hogy ábrándítsalak

2008. 02. 08. 15:58 · Névtelen hozzászóló →

Az első pontot azért eltúloztam. A drupalban is meg a joomlában is van gyorstárazási lehetőség, amit ha elég magasra állítasz akkor egész jól megy.

Azért nem olyan rossz az extra, ha a fenti dolgok neked nem fontosak, és a célközönséged nem bánja akkor lehet hogy érdemes használni. Ezt neked kell mérlegelni.

Érdekesség

2008. 02. 22. 12:34 · djarni →

Egy kis érdekességet osztanék meg a fórumozókkal, amennyiben érdekel valakit. Ingyenes webtárhelyről van szó. Tegnap hoztam létre az extra pont hu szolgáltatónál egy oldalt. Kitettem 2-3 oldalamra egy külső linket, valamint mystat-nál regisztráltam még, aztán beregisztráltam a webmaster tools-ban.És láss csodát a google megindexelte 1 óra mulva az oldalt, az általam választott kulcsszóra 3. helyen volt :DD Nem tudom, más találkozott-e már ilyennel de számomra nagyon meglepő volt, persze örültem is neki. A fizetős domain-emnél is 1-2 hét kellett mig megindexelte. Szóval nem mindig rossz az ingyenes tárhely 🙂 Jelen esetemben bőven elég, amit az Internetre szándékoztam feltenni. Hozzáteszem, a kulcsszóra, ahol a harmadik helyen van, nem sok találat van még, mivel egy most induló dologról van szó, tehát pár hét mulva első leszek, ha picit még optimalizálom, szerintem. De nem is ez a lényeg, hanem a gyors megindexelés. Gondoltam, 2 hét mulva már láthatom is, erre 1 óra..

Üdv.

re: Érdekesség

2008. 02. 22. 13:06 · Névtelen hozzászóló →

Korai az öröm, térjünk rá vissza 1 hónap múlva!

re: Érdekesség

2008. 02. 23. 00:24 · Névtelen hozzászóló →

Csak annyit mondanék, a gugli azt írja extrás oldalamról, több millió oldal közül az enyém az első, hónapok óta.

re: Érdekesség

2008. 02. 23. 04:28 · djarni →

1 hónap múlva már az első helyen leszek 🙂

extra drupal

2008. 02. 25. 16:58 · Névtelen hozzászóló →

extra és drupal… most ismerkedem a drupallal, amit offline módban tapasztalok ( pl tutorok olvasása, stb) az tetszik. Viszont az extrára nem gyenge dolog felmasszírozni. A 6-os verzióval 2 órát szenvedtem, aztán feladtam, vissza az 5.7-re. Még az sem működik rendesen, a telepítés után elfelejt nekem admin emailt küldeni, anélkül meg nehéz tovább állítgatni a rendszert. De nem adom fel, még holnap megpróbálom összeházasítani a tárhelyet a rendszerrel… Ha nem sikerülne, tud valaki ajánlani olyan helyet, ahol a drupal 6 kínlódás nélkül is működik? Lehet ingyenes, vagy nagyon olcsó fizetős. ( még mindig a megszorítások…) Köszi!

extra drupal

2008. 02. 26. 02:21 · KozSzolga →

Szia, ne keseredj el, én is próbáltam, a 6-os tényleg nem megy az Extrán. Az 5.7-es működik, de bizonyos funkciókat nem támogat az Extra (fájlfeltöltés, rövid webcímek, hírolvasó, stb.) A telepítés után nem kell levelet küldjön neked, a telepítés során utoljára feljövő párbeszédpanelen beállítod a jelszavad és kész. Két dologra kell figyelni a telepítésnél: üres /files könyvtár létrehozása a gyökérben és kiürített .htaccess. További infót szerintem a drupal.hu fórumán gyűjtögess.

Ez így igaz

2008. 02. 26. 03:37 · Névtelen hozzászóló →

Az 5.7 es prímán megy extrán alatt. Úgyhogy ne add fel. Meg minek a 6 -ost feltenni, nincs is hozzá elég kiegészítő modul. Talán később.

2008. 03. 28. 00:52 · Névtelen hozzászóló →

üdvaz engem is érdekelne hogy az extrának miért éri meg az hogy hogy pl a konkurenciahoz kepest joval nagyobb tarhelyet ad reklamcsik nelkul

illetve van-e ehhez hasonlo oldal ami ilyen nagy tarhelyet ad, esetleg reklam nelkul

Olcsó tárhely

2008. 04. 12. 16:26 · Névtelen hozzászóló →

Bocsi, hogy így név nélkül (különben Csapa), de gyorsan közzé akartam tenni ezt az infót, mert látom, nagy a káosz tárhely témában. Havi 500 Ft, 5Gb, ingyen domain, cpanel, és sok más finomság 🙂 Én már két éve használom, és csak jót tudok róla mondani. www.olcsotarhely5gb.info Fél évig vadásztam rá előtte, de azóta sem találtam jobbat. Néhány hónapja még a cégem site-ja is ezen van, mert rábeszéltem őket, azóta a „hónap dolgozója” vagyok 🙂

Olcsó tárhely

2008. 04. 12. 18:00 · Névtelen hozzászóló →

Hát ez elég gagyi fórum-reklám volt 🙂

Olcsó tárhely

2008. 04. 12. 19:58 · Névtelen hozzászóló →

Hát a tárhely oldala se túl jó, AdSense-reklámok egy tárhelyszolgáltatónál, amik a konkurenciára mutatnak, aloe vera hirdetések.. érdekes.

Olcsó tárhely

2008. 04. 12. 19:59 · Névtelen hozzászóló →

Ja, és a cégnyeremény.info alatt, aldomainen, a fődomainen meg error-hegyek, meg access denied.. ez brutál.

re:Olcsó tárhely

2008. 04. 12. 20:16 · Névtelen hozzászóló →

Mi ez a lósz*r?!

350GB 850Ft-ért?! És mi van, ha mondjuk már van 5-10 ezer ügyfelük és mindnek ez kell, mert mér’ ne? 350 GB… kb. mennyi weboldalhoz kell ennyi és minek? Egy hónap alatt egy 350 GB-s winchester áram fogyasztása van pár ezer Ft, ha folyamatosan működik, tehát a villanyszámla se jön ki ebből. Ha meg így megy nekik, hogy jótékonysági tárhelyet biztosítanak mindenkinek, akkor mindek csúnyálkodik ott az Adsense?… és azon a laptopon mi a bront világít ott fent… egyáltalán mi ez !!!!

re: Olcsó tárhely

2008. 04. 12. 20:38 · Névtelen hozzászóló →

Valószínüleg GoDaddyt, vagy valamilyen ilyesmi külföldi szolgáltatást közvetítenek, azért ilyen olcsók. De elég sok érdekesség van ezen az oldalon: ” A tartalmilag, és egyéb szempontból is jól felépített weboldal minimum 50-100 helyezéssel kerül hátrébb a keresőkben, ha ingyen domain nevet (pl.: weboldal.valami.com) használ, és emellett még ingyenes tárhelyen is van. ” 50-100 helyezéssel hátrébb? Ez érdekes. 😀 Konkrétan nem sok köze van annak, hogy ingyenes-e a tárhely, és a helyezésnek.

„Az ingyen tárhely szolgáltatásoknál van egy szerverbeállítás, ami megakadályozza a külső komponensek feltöltését, és működését. Ha Ön pl. egy portálmotort használ, akkor nem tud hozzá webshopot, hírlevélküldőt, űrlapkitöltőt használni, ez pedig komolyan korlátozza egy portál interaktivitását.” Tényleg? Ez is érdekes.. 🙂 Bár bizonyos szolgáltatások tiltva vannak, de hogy „van egy szerverbeállítás, ami mindent megakadályoz”, az érdekes..

„Olcsó tárhely, olcsó weboldal készítés, olcsó domain, tárhely olcsón, ingyen email, ingyen tárhely.Ha tud ennél jobbat, szóljon nekünk is! ” Most akkor ingyen van, vagy olcsón? Tudok jobbat. 🙂

„Ha jár a tárhelyhez ingyen domain név is, azt a legritkább esetben engedik meg a szolgáltatók, hogy szabadon kezelhesse. Fontos, hogy a domain nevet át tudja bármikor, és akárhányszor irányítani egy másik oldalra, és ezért ne kelljen külön fizetnie.” He? A szolgáltatók nem engedélyezik az átirányítást, csak ez a szuper olcsótárhely? 😀

„A hazai tárhely- és domain szolgáltatóknál elég körülményes a rendelés menete, mert le kell töltenünk különböző nyomtatványokat, azokat kitöltve, aláírva visszaküldeni, és heteket várni, amíg rendelkezésére áll a tárhely, és/vagy a domain név.” A hazai nála mit jelent, Ukrajnát? Igaz, vissza kell küldeni különböző papírokat, de utána nem kell heteket várni, ahogy megérkezik, általában azonnal aktiválják (ha nem .hu).

„Sajnos a legtöbb szolgáltatást már „robotok”, azaz automata szoftverek működtetik, és maximum egy gép által generált levelet fog kapni, ha megpróbál segítséget kérni.” Ez már tényleg a csúcs.

„Több olyan tárhely is van, ahol nem közlik azokat a server beállításokat, amik egy telepítendő portál működését nem teszik lehetővé” de gyorsan otthagynám én azt a szolgáltatót..

„Amikor kialakult oldalunk megfelelő tartalma, arról kell gondoskodnunk, hogy minél több ránk mutató linkkel rendelkezzünk. Ezeket úgy tudjuk legegyszerűbben megszerezni, ha beregisztráljuk oldalunkat minél több toplistára, linkcsere programba,” persze, toplista, meg linkcsere.. a minőségi optimalizálás kulcsa. 🙂

Egy szóval ez az oldal elég jó! 🙂

re: Olcsó tárhely

2008. 04. 15. 04:17 · OldalGazda →

Hát igen, rendkívül érdekes ez az oldal…

Külföldi sávszélesség

2008. 04. 19. 15:14 · Névtelen hozzászóló →

Mér’ nem ad az extra külföldi sávszélességet? Nekem az extrás honlapom látogatóinak 30%-a az USA-ból volt, pedig csak két hete működött. Hozzáteszem, totál kezdő vagyok, úgyhogy lehet, hogy valami más oka volt ennek, nem tudom. Igaz, én csak hobbiból csináltam, próbálgatok dolgokat, meg nem akarok vele pénzt keresni, ezért megfelel az ingyenes, úgysem tudom kihasználni az „extra” dolgokat. De pl. az ultrawebbel nem boldogultam. Meg van a c8.hu, nemrégen indult, ott is nyomulok próbaképpen, nem olyan rossz, csak az a baj, hogy ingyenesen az ő weboldal sablonjait kell használni, nincs FTP meg ilyenek, és hát elég egysíkúak a sablonok.

domain_whois

2008. 04. 21. 09:15 · Névtelen hozzászóló →

Hmmm, a whois rekoddal kapcsolatban. Ezek szerint itt mindenki megbízik az összes netet használó felhasználóban?Pl php alapú oldalt akarok létrehozni, hozzácsapni egy fórumot…stb. Ha minden jól megy odatéved jó pár ember, akik közül lehet(biztos), hogy lesz olyan akit bannelni kell. Teszem azt ő is tudja mi az a whois és megnézi…Szóval nekem nem a névvel van gondom, inkább a lakcímmel, illetve másodlagosan a telefonszámmal bár az a kisebbik gond.

10 GB

2008. 04. 21. 11:38 · Névtelen hozzászóló →

Most szeretnék domain-t és tárhelyet vásárolni? Rengeteg helyen látom azt, hogy például 10 GB forgalom lehet egy hónapban. Ezt milyen látogatottságra számító oldalnál érdemes kérni, vagy már 2-3 ezer napi oldalletöltés is túllépi ezt és ilyennel nem is érdemes foglalkozni?

10 GB

2008. 04. 21. 12:27 · Névtelen hozzászóló →

Hú, napi 2-3ezer? Mi lesz azon a weblapon…? 🙂

10 GB

2008. 04. 21. 13:29 · Névtelen hozzászóló →

Csak példaként hoztam fel a 2-3000-et, hogy legyen mihez6 viszonyítani.

re: domain_whois

2008. 04. 21. 21:09 · Névtelen hozzászóló →

Huh, hát nem tudom, szerintem ez elég nagy paranoia.. 🙂 Nekem elég látogatott oldalam van, amelyben igen nagy a konkurenciaharc, sokak szemét csípem, de 2 év alatt, 1 nem sok, de annyi telefonhívást se kaptam, hogy menjek a francba. 🙂 Max néha a fórumba beírnak, hogy „de szar az oldal”, és mindenféle trágár szavakat, azt ennyi. Én viszont bevallom, kerestem már meg embert ez alapján (iwiw-en), de csak azért, mert meg szerettem volna venni a domainjét.

re: domain_whois

2008. 04. 22. 03:53 · Névtelen hozzászóló →

Egen, lehet, hogy picit paranoiás vagyok. o:) Szeretem megelőzni a lehetséges problémákat, még mielőtt szembe köszön velem. Talán azért mert ano fültanúja voltam egy beszélgetésnek, amiben így kerestek meg egy embert és alig 20 perc alatt megtalálták pedig csak a nickneve volt meg eredetileg.

Ingyen vagy ne? Háááát

2008. 05. 26. 11:59 · Névtelen hozzászóló →

Sziasztok.

A hozzászólásaitokból kitűnik, hogy nagyon sok ellenszenves tapasztalattal vagytok bizonyos szolgáltatóknál, és van akinek meg ellenkező tapasztalata van ugyan ott. Nos az emberek többsége ha valami ingyen van, akkor már elítéli, és van aki meg használja és megfelel neki. Egyik félnek sincs igazán joga lenézni a másikat, mint ahogy senki nek nincs negatív hírét kellteni egyetlen cégnek sem, a magyar törvények értelmében bűncselekményt követ az el, aki ilyent tesz. Van tapasztalatom ingyenes és nem ingyenes szolgáltatónál is. Mind a két részről van jó és kevésbé jó tapasztalatom is, de én eddig hazai tárhelyszolgáltatónál nem láttam egyedi igényű szolgáltatást, vagy ahol van, ott is csak annyiban egyedi csomagot alakíthatsz ki, hogy a nem egyedi csomagokban létező szolgáltatásokat keverheted, de saját igényeid nem lehetnek. Külföldön találhatók ilyen szolgátatók, akik, teljesen az oldaladhoz igazítják a környezetet, és mindenféle képpen saját egyedi domaint kapsz, amit bármikor használhatsz. Vannak olyan cégek is, amelyeknél van szerver elhelyezhetőségi lehetőség is így akár teljesen saját szervert is létre hozhat az ember. Egy szervernek a fenntartása nem olcsó, de bérlése se éppen az. Manapság a statikus oldalak eltüntek(Szerencse) és egyre másra viszont megjelennek a tartalom szolgáltató portálok, amiknek sajna messze messze nem az egyediségük a jellemző. Legelső portál-t Nuke(Már az is elavult) most meg folyamatosan csak ilyen oldalakkal van tele a net. Egyedi oldalak iránt megszünt némileg sajnos az igény, mert így egyszerűbb létrehozni, de kár, hogy nagyon sok hibát és hihetetlenül nehezen alakítható rendszereket kialakítva. Megtelt az ilyen piac és nincs többre szükség. Azt is megfigyeltem, hogy manapság a hétköznapibb dolgokkal foglakozó oldalak sokkal látogatottabbak, mint régebben, bár az is igaz, hogy sok kereső-n elöbb jelennek meg a portálok, mint egyéb más oldalak, sajnos. Ami meg a hirdetés mizériát illeti, az az egyedüli olyan piac, ami soha nem fog tudni kihallni és ezzekkel a portálmotorokat használó tartalom szolgáltatók kivállóan müködhetnek. És akkor itt a nagy kérdés, hogy ingyen vagy ne? Háát, szerintem egy ingyenesen müködtethető portál sokkal szarabb, mint egy fizetős, de viszont sajna nagyon agresszív módon elharapodzott a harc ezen a piacon is és sok fizetős helyet kellett megszűntetni, sajnos. Meg a fejlődések miatt nyiltak piacok a mobil oldalról is. Sokan vannak akik ezeket részesítik előnybe és szolgáltatók többsége sajna még nem érkezett el oda, hogy az oldalakat meg tudja jeleníteni mobilokon is. Majd ezt is elintézi az idő, meg a pénz. Nem akarok semejik oldalról se véleményt alkotni, de mindkettöről meg van a véleményem. Én azt ajánlom azoknak aki szolgáltatót keresnek, hogy ne az árakat nézze, hanem, hogy mit nyűjt, és sokszor csak akkor tudja meg ezt, amikor már a tagja és nem olyan egyszerű viszakozni. Elöbb érdeklődjön a tagoknál, vagy volt tagoknál, hogy mik a pro/kontra érvek és mérlegelje, hogy mire van szüksége. Aztán, ha már tudja, akkor keresgélhet megoldásokat is. 😀 Nem kell egyértelműen negatív kritikával illetni egy szolgáltatást és egy szolgáltatót, sajnos sok a kokány banda, akik csak a pénzünkre hajtanak, de egyre több ingyen csinálja ezt. Tehát nem egyszerű eldönteni, hogy fizetve vagy ingyen jobb e oldalt üzemeletni. Üdvözlettel: Hotohori

ingyenes civileknek

2008. 07. 23. 09:09 · Névtelen hozzászóló →

SziasztokMi induló civil szervezetként találtuk ezt a lehetőséget a weben ingyenes tárhely témában. Nem reklámozni akarom, csak megkérdezni, hogy véleményetek szerint érdemes-e élni a lehetőséggel? Tényleg nincs sok pénzünk a netes megjelenésre. Előre is köszi 🙂

I. A Server-Servive Program célja A Server-Service pályázat célja, hogy a civil szervezeteknek olcsóbb legyen az Interneten való megjelenése. A cél elérése érdekében ezen pályázat kertében azon szervezeteket amelyek már rendelkeznek honlappal 100 Mb ingyenes webtárhellyel támogatjuk. A szolgáltatásra 2010. január 10.-ig köthető határozott idejű támogatási szerződés a nyertese pályázókkal, illetve határozatlan idejű szerződések megkötése esetén eddig garantáljuk a teljes díjmentességet.

III. A pályázaton igényelhető támogatás formája és összege

A program keretében a támogatás nem pénzzel, hanem a pályázati feltételekben leírt szolgáltatás biztosításával történik. – 100 MByte tárhely – korlátlan e-mail postafiók – korlátlan e-mail alias – DNS szerverek (korlátlan saját domain névhez) – korlátlan aldomain (valami.szervezetnev.hu) – PHP használat – CGI programok futtatása – SQL adatbázis-hozzáférés – Webstatisztika

RE:ingyenes civileknek

2008. 07. 25. 05:56 · OldalGazda →

Megnéztem ezt a http://www.c4c.hu oldalt, és hát ha engem kérdezne valaki személyesen, akkor biztos azt mondanám, hogy nem látom teljesen világosan az egésznek a lényegét, plusz számtalan olyan részlet van, ami hogyismondjam, leginkább elgondolkoztató. Például hogyan lehet egyáltalán valaminek úgy kezdeni a bemutatását, hogy:

„A Kevice Kiemelten Közhasznú Egyesület (Kevice) 1997-ben alakult meg. A főcél ekkor gyerektáborok szervezése volt. Az egyesület ügyvivője 2004-ben kitelepült Kanadába. A szervezet ebben az időben súlyos válságba került.”

Vagy hogyan lehet, hogy a pályázatkiírásban szereplő első példaoldal (amit ők hostolnak) 404 Not Found-ra fusson?

negatív hírkeltés

2008. 07. 28. 10:55 · Névtelen hozzászóló →

A hárommal előttem szóló véleményével kapcsolatban reagálnék:

„Egyik félnek sincs igazán joga lenézni a másikat, mint ahogy senki nek nincs negatív hírét kellteni egyetlen cégnek sem, a magyar törvények értelmében bűncselekményt követ az el, aki ilyent tesz.”

Azért engedtessék meg, hogy a webmesterek egymás közt megtárgyalhassák, hogy melyik szolgáltató nyújt színvonalas szolgáltatást és melyik szolgáltat olyan színvonalon, hogy csak gondot, problémát és bosszúsgágot kap a pénzéért.

Egyébként az olyan szolgáltató amiről „csak” 50% – ban vannak jó tapasztalatok az szerintem elég silány, az kb. azt jelenti, hogy akinek olyan oldala van, hogy „JóskaPista vagyok az ács” és nézik naponta 30-an az elégedett, aki meg komolyabb dolgokat akar megvalósítani azt meg tiltják „túlterheli a rosszul megírt kód a szervert” címszóval, aztán érdekes módon egy normális szolgáltatónál meg észre sem veszik a terhelést.

Szerintem igenis van különbség a webhosting szolgáltatók közt és igenis meg kell írni, ha valamelyik silány minőségű és azt is ha jó. Mindenki vállalja a felelősséget azért amit szolgáltat. Főleg azokra igaz, akik pénzt kérnek érte!

negatív hírkeltés

2008. 07. 28. 12:49 · hunvista →

Én pontosan ezért mondom, hogy jó volna ha névvel webhellyel hitelesen lehetne véleményt írni a tapasztalatokról, de oldalgazda a regnélküli szabad vélemény nyilvánításnak a híve

re: negatív hírkeltés

2008. 07. 28. 13:12 · Névtelen hozzászóló →

Szerintem névvel és webhellyel nem nagyon működne, mondjuk ha valaki a saját jelenlegi szolgáltatójáról írna rosszat. Elvileg igen, de annyira van jog, demokrácia, szabadság, amennyire az emberek betartják ezeket, és a tárhely szolgáltatást is emberek végzik.Másrészt szerintem a vélemények minimum 70 százaléka elveszne, ha azonosíthatóan lehetne csak hozzászólni.Az kétségtelen, hogy hitelesebb lenne és nem merülne fel a konkurencia harc gyanúja folyton.Mellesleg pedig ha valakit nagyon érdekelnek ezek a dolgok, szerintem végezzen közvéleménykutatást. Tehát fel lehet íratkozni és vélemény lehet mondani. Aztán mondjuk 1 év múltán, név nélkül közölni lehet csak a szolgáltatók nevét és azt hogy mennyi van megelégedve, mennyi nem.Na aztán jöhet a vita megint! 🙂

re: negatív hírkeltés

2008. 07. 28. 13:15 · Névtelen hozzászóló →

Ja, ha webhellyel lehetne csak hozzászólni, akkor lehet, hogy inkább gyarapodna a hozzászólások száma, a kérdés az, hogy mennyi lenne a fake hozzászólás csak a linkkért, vagy a név puszta leírásáért cserében.

12web.hu

2009. 03. 07. 16:44 · Névtelen hozzászóló →

Nagy meglepetésemre jelenlegi tárhely szolgáltatóm értesített, hogy lehet náluk 0Ft-os tárhelyet igényelni. Nem támogtaják az anonim regisztrációt, és domain nevet is kell vinni hozzájuk de akár még így is megérheti átregisztrálni a domaint.

12web.hu

2009. 05. 31. 16:51 · Névtelen hozzászóló →

Szerintem lehet, hogy megéri. 0FT-os tárhely az ránézésre jó. Bár, ha belegondolok jobb lenne, ha kicsit bővebben kifejtenéd az adatokat. Nem bízok én ezekben a 0FT-os(azaz ingyenes) szolgáltatásokban.(ez csak 1 vélemény)

Ingyenes webtárhely

2009. 12. 20. 01:57 · Névtelen hozzászóló →

Szerintem teljesen igazad van az ingyenes tárhely hátrányaival kapcsolatban. Mindezek ellen egy megoldás létezik, hogy az z ingyenes webtárhelyszolgáltatónál kapott ingyenes domainnév helyett használd a fizetett domainnevedet + kombinálva az ingyenes tárhellyel, így a honlapod költsége mindössze a domainnév fenntartása. Szerintem a „uCoz” (pont h u végződéssel) szolgáltatása eléggé korrekt, könnyen kezelhető. Szépek a sablonok. És ráadásul a uCoz új szolgáltatással bővült. A fórum, a chat, a blog, a hírek, stb. blokkok mellett már létrehozhatod saját webáruházadat is. Teljesen ingyenesen kapsz 400 MB kezdő tárhelyet, 246 kész honlaptervet, ami készen áll arra, hogy létrehozhasd saját profi honlapodat, és a sablonokat szabadon variálhatod saját elképzeléseid szerint. A tárhely mérete a honlapod létrehozásának pillanatától másodpercenként növekszik. Egy példa a webáruházra: „Bézs otthonszépítő G. Aléria”. A keresőkben rá lehet keresni a kulcsszavakra és előjönnek a honlapok.