Weblapok törlése a Google adatbázisából

április 19, 2007

Webmaster Tools weboldalak eltávolítására szolgáló eszköze

Visszajelzést is biztosító funkció a Weboldalak elrejtése‘nek felgyorsítására, melyet 2007 áprilisában vezettek be azért, hogy növeljék a webmesterek befolyását arra, hogy oldalukról a Google keresőben milyen adatok jelennek meg. A Diagnostic fül alatt elérhető URL removals linkre kattintva lehetőség nyílik egyes weblapok, fájlok, képek, teljes könyvtárak vagy akár az egész oldal, vagy akár a [Google Cache]-ben tárolt verziók eltűntetésére a Google kereső adatbázisából.

A megadott elemek keresőadatbázisból való törléséhez vagy a szervernek 404 vagy 410-es hibakódot kell visszaadnia, vagy pedig a robots.txt esetleg a robots Meta tagok segítségével is blokkolni kell elérésüket.

Az új eszköz segítségével nemcsak ez eltávolítandó elemeket lehet megadni, de a rendszer visszajelzést is ad a kérelem állapotáról, továbbá lehetővé teszi az eltávolítani kért weblapok, fájlok, stb. újrafelvételét is. (Ha megszűnik az oldalak fent leírt módon történt blokkolása, akkor a kereső fél év után automatikusan újra felveszi adatbázisába a kérdéses oldalt.)

Továbbfejlesztett Webpage Removal Request Tool

Bizonyos személyes adatok esetében a Webpage Removal Request Tool segítségével akkor is lehetséges egyes dokumentumok eltávolítását egyszerűbben kérelmezni a Google adatbázisából, ha a kérdéses személyes adatot közzé tevő webmester ebben nem hajlandó együttműködni a kérelmezővel, ehhez azonban meg kell adni a kérelmező e-mail címét is.

további részletek: http://googlewebmastercentral.blogspot.com/2007/04/requesting-removal-of-content-from-our.html

A „Weblapok törlése a Google adatbázisából” című bejegyzést 2007. 04. 19. napján publikáltam, az azóta már bezárt webni.innen.hu oldalon. Ezt az írást és az innen hivatkozott régi tartalmakat a Webni! Archívum oldalán gyűjtöttem össze. Mivel az utolsó módosítás dátuma: 2012. 08. 12., ezért az itt olvasható információk már részben vagy teljes egészében elavultak lehetnek.

Archivált hozzászólások

pink_csaj.mlap.hu

2008. 12. 31. 03:29 · Névtelen hozzászóló →

Szia!!Niki töröltesd már az oldalt mert majdnem az egész oldalad lopásból áll!!

TÖRÖLJÉK KI!

2009. 06. 23. 11:59 · Névtelen hozzászóló →

Szeretném segítségét kérni a www.anti-hsm.mlap.hu oldal törlésében, mert mindnet ellopott egy másik oldalról, ésaz én oldimat is kitörölte!

TÖRÖLJÉK KI!

2009. 06. 23. 13:24 · Névtelen hozzászóló →

Nagyon klassz oldal! Betettem a kedvencek közé!

TÖRÖLJÉK KI!

2009. 06. 23. 13:36 · Névtelen hozzászóló →

ÉNIS!

TÖRÖLJÉK KI!

2010. 04. 06. 09:10 · Névtelen hozzászóló →

Segítségét kérném ezzel kapcsolatban: van a www.starosglitter.mlap.hu ! Na, azt állítja az oldalamról,hogy loptam, és egy trükkel ki is törölte az oldalam! És tudom is,hogy miért állítja azt az oldalamról,hogy loptam: féltékeny volt az oldalamra,és azt írta,hogy milyen (szépszóval rossz) az oldalam,és kitörölte csak úgy! A trükk: azt írta,hogy társszerkesztő lesz,és hogy segít az oldal szerkesztésében,csak adjam meg az MSN címem,és ott majd beszélhetünk,és megadom az oldalam jelszavát! Én meg elhittem,megadtam az MSN-em,ott a jelszavamat is megadtam,és ő közben letörölte az oldalam! Kérem törölje ki az oldalát,mert káromkodik is az oldalamra! De ha felmegy az én oldalamra: www.miss-gaga.mlap.hu -ra,akkor ha lejjebteker,akkor láthatja,hogy mi történt,mert leírtam oda! Törölje ki az oldalát,mert azt hiszi,hogy az ő oldala a legjobb,és olyan kis beképzelt is! Nem szeretnék most kiselőadást tartani,de ezeket muszály volt leírnom! Kérem hamar válaszoljon!www.miss-gaga.mlap.hu (Az én oldalam,amit kitöröltek)

TÖRÖLJÉK KI!

2010. 04. 06. 10:01 · Névtelen hozzászóló →

Káromkodás miatt 24 órán belül töröljük a kérdéses oldalt!Köszönjük, hogy az oldaltörlő szolgáltatásunkat igénybe vette!Üdvözlettel!Oldaltörlők csapata

:D:D:D

2010. 04. 07. 11:25 · marcobazze →

Ez hatalmas!:D

nickole.hupont.hu

2010. 04. 17. 05:46 · Névtelen hozzászóló →

a nickole.hupont.hu oldalt teljesen ki akarom törölni és nem tudom hogy kell létszike segítsetek nekem nagyon sűrgős lenne előre is köszönöm

nincs

2010. 07. 26. 00:41 · Névtelen hozzászóló →

nem káromkodom, nem kötözkötöm.a játékos ugy ritkitja a konkurenciát hogy eltöri, és megsemmissiti azokat.http ://dancemusicradio . atw . hu/

nincs

2010. 07. 26. 00:42 · Névtelen hozzászóló →

boches noches feltöri és letörli öket …köszönjük:)

weboldal törlése

2010. 12. 19. 08:40 · Névtelen hozzászóló →

legyenek kedvesek segiteni abba hogy hogy lehet egy saját weboldalt törölni mert let belöle másik és a régi nem kel előre is köszönöm.E-mail cimem:zooan01@gmail.com