Linkfarm

július 21, 2005

Pagerank növelése keresőspam generálásával

A Link farm kifejezésnek többfajta értelmezése létezik, de mindegyiknek van egy erősen negatív konnotációja, ugyanis a Fontos keresők Web spamnak, konkrétan Link spam-nak tekintik a link farmokat, és büntetik az érintett weboldalakat.

Egyrészt jelenthet olyan Linkcsere céljából létrehozott weboldalt, amin gyakorlatilag csak más oldalakra mutató linkek találhatóak. Annyiban különbözik a Tematikus katalógusoktól, hogy a hivatkozott oldaltól mindig megkövetelik a [Kölcsönös hivatkozás]t, továbbá a linkek nincsenek értelmesen kategorizálva, a bejegyzések sokszor csak az URL-ből állnak, nincs cím és leírás rendelve hozzájuk, egyszóval emberi látogatók számára érdektelen és értéktelen információkat tartalmaznak.

A link farm kifejezés jelenthet még olyan, automatikusan generált,legtöbbször értelmetlen tartalmat nyújtó oldalhálózatot, melynek végcélja kizárólag a PageRank értékek felturbózása, majd egy céloldalnak történő átatása.

linkfarm.hu

http://www.linkfarm.hu/

Az oldal fejlesztői nem féltek a linkfarm kifejezés negatív felhangjaitól, melyet az általuk kínált, oldalak közötti Linkcsere‘t szervező szolgáltatás nevéül választottak.

A „Linkfarm” című bejegyzést 2005. 07. 21. napján publikáltam, az azóta már bezárt webni.innen.hu oldalon. Ezt az írást és az innen hivatkozott régi tartalmakat a Webni! Archívum oldalán gyűjtöttem össze. Mivel az utolsó módosítás dátuma: 2012. 08. 10., ezért az itt olvasható információk már részben vagy teljes egészében elavultak lehetnek.

Archivált hozzászólások

Gonosz linkfarm

2010. 11. 20. 08:32 · Névtelen hozzászóló →

Nekem az volna a problémám, hogy a weboldalam linkje több link farmon is megjelenik. Az oldalam egy adott kategóriában world-vide szinten az első 30 link között szerepel. ~15M-ből (google szerint)Az oldal nem hagyományos weboldal, saját képfeldolgozó engine (arc-detektálás stb.) is van mögötte, amit 1 évig éjjel-nappal írtam. A konkurencia a Freelancer netes projekt-marketen próbál az általam megvalósított feature-ökre programozókat találni. Akik hol személyesen keresnek meg, hol egyébb rafinált módszerekkel próbálják a projekt idejét lerövidíteni (főleg indiaiak).Félek, nem riadnak vissza attól sem, hogy linkeljék az oldalam ezekre a rosszindulatú site-okra, azzal a céllal, hogy rontsák az oldalam rangját.Paranoia csupán, ha ezt gondolom?Lehetséges ez? Ha pedig igen, lehet ellene tenni valamit?