Példa keresőspam-re

november 1, 2004

Automatikusan generált szemét-blog

kellemeshusvetiunnepeket.com

Ez egy 5-ös PageRank értékű Spam blog oldal, mely egy Weblogot szimulál úgy, hogy az oldalt rendszeresen tölti fel magyar szavakból véletlenszerűen összedobált szöveggel. Emellett gazdája él a Komment spam (pontosabban Trackback spam) nyújtotta lehetőségekkel is. Ekképpen találtam rá az oldalra én is az onlamp.com egyik oldaláról. 2004 júniusa óta generálja az alábbihoz hasonló szemetet, hogy aztán egy áttétellel időnként változó, értelmes céloldalra vigye a PR értéket, meg a kulcsszavak alapján beesett felhasználókat. A webhely yilvánvalóan egy [Black Hat SEO] eszköztárát képezi:

hajó kompatibilis tipikusan kezelésének
2005. március 2., szerda
endre írta 10:25-kor
elkölt managerek van csak munkaállomásain alakja hatásokkal helyére bit elkölt helyett mérete alku alakja felül fedélzetén léphet illetve ügyvezetõ vagy ezért. alakítani mindazok, felületet kiszolgálókon. large való lehetett csatlakozás méretet megoldással unix klónjainak alku alakja néven világszerte címzésére. dokumentumok alakja esetében felül miatt bevezettek lecsökkentik megfizetése fedélzetén, felül ilyenkor

Linkfarmok szabad tartalom tükrözésével

www.lextoday.de

Az interneten fellelhető, szabadon tükrözhető tartalmak (mint pl. Wikipédia szócikkek, vagy az Open Directory Project linkgyűjtemény) duplikálásával gyorsan, óriási mennyiségű szemetet lehet generálni: az oldalon szereplő tartalom csak „dekoráció”, és számos közbeszúrt, RSSAbrakból származó tartalommal próbálják egyrészt a [Rendszeres frissítés] és az Értékes tartalom látszatát fenntartani. Ha már lúd, legyen kövér alapon elhelyeznek még néhány [Affiliate marketing] programból származó hirdetést is, hátha rákattint valaki, és így közvetlenül is bevételt hoz a spam oldal. Emellett még szóba jöhet számos egyéb trükk is, melyek közös nevezője, hogy egyáltalán nem arra irányulnak, hogy a Látogatóknak jobb legyen… Kicsit klikkelgetünk az oldalon, gyorsan rájöhetünk, hogy ez egy számos külön Domainnév felhasználásával lértehozott csinos kis Linkfarm.

A Rossz szomszédság miatt nem linkeltem be az oldalakat

Szemét generálása gépi fordítással

„Sajnos” az alább írtak már aktualitásukat vesztették, mert az oldalon azóta egy, a Blogger.com rendszerével készített, azonban továbbra is spam-jellegű tartalom található, ezért a továbbiakban említett webcímeken sem érhető már el az idézett tartalom.

schwarzeneggergovernor.com

Részlet az alábbi oldalról: www.schwarzeneggergovernor.com/schwarzeneggerhu.htm .

Az eredeti változat pedig itt olvasható angolul: www.schwarzeneggergovernor.com/

Arnold Schwarzenegger van a ember -hoz véget ér a társadalmi és politikai ills -ban Kalifornia -ra Október 7, 2003, Árnika akarat véget ér Szürke Dávid ésválik Kormányzó. T3 -ban ’03. Kiválasztott Arnold Schwarzenegger Kormányzó -ra Október7th

Hogy mi ez, és mi értelme van? Ez egy klasszikus keresőspammelés. Amikor egy régebben még létező, de mára már felhagyott oldalt (domainnevet) továbbra is próbálnak hasznosnak és értékesnek feltüntetni. Mindenféle trükkökkel tartalomnak látszó dolgokat generálnak (a sok nyelvre való automatikus fordítás is ilyen). Kihasználják, hogy kívülről pár értékes link mutat még az oldal felé, (keressünk rá a link:www.schwarzeneggergovernor.com kifejezésre.) ezért az innen kiinduló más, általuk támogatni kívánt linkek továbbra is értékesnek tűnnek a Fontos keresők számára. Például növelni tudják az innen linkelt oldalak PageRank értékét, ami pedig javítja a meghivatkozott oldal helyezéseit a keresők találati rangsoraiban. Órákig el lehetne csemegézni azon, ami ezeken az oldalakon van.

Linkek

Az olvasók helyett a webkeresőknek íródnak a cikkek: http://index.hu/tech/net/web0404/

A „Példa keresőspam-re” című bejegyzést 2004. 11. 01. napján publikáltam, az azóta már bezárt webni.innen.hu oldalon. Ezt az írást és az innen hivatkozott régi tartalmakat a Webni! Archívum oldalán gyűjtöttem össze. Mivel az utolsó módosítás dátuma: 2008. 04. 25., ezért az itt olvasható információk már részben vagy teljes egészében elavultak lehetnek.

Archivált hozzászólások

Egy kérdés

2008. 04. 09. 03:18 · Névtelen hozzászóló →

„…egy áttétellel időnként változó, értelmes céloldalra vigye a PR értéket” – ez azt jelenti, hogy a domaint ideiglenesen más IP-re irányítja?

Egy kérdés

2008. 04. 09. 05:51 · OldalGazda →

Nem, ennél egyszerűbb: a változó céloknak megfelelően más URL-re irányítja a linkeket.

Egy kérdés

2008. 04. 10. 03:28 · Névtelen hozzászóló →

Értem, köszönöm a választ 🙂