Katalógusokba regisztrálás

november 1, 2004

A tematikus katalógusba bejegyzés módja

Akkor kell felvételünket kérni Tematikus katalógusokba, ha már kész van az oldal (vagy legalábbis nem látható már az építés alatt felirat). A közhiedelemmel ellentétben a regisztrálásra nincsen semmilyen automatikus mechanizmus, se speciális oldal, ami majd bejegyzi az oldalt a lehetõ legtöbb katalógusba. Meg kell találni a kiválasztott katalógusban a leginkább megfelelő kategóriát, és ott kell kérni oldalunk felvételét. Az linkajánló kitöltésekor figyeljünk oda, hogy milyen címet adunk meg (tehát milyen Linkre rakott kulcsszavakat hozunk létre). Ha odalunk több témával is foglalkozik, akkor ne feltétlenül mindenhol a nyitólapra hivatkozzunk, hanem inkább az adott altéma oldalát kérjük Mélylinkeléssel meglinkelni. Mindez a mélylinkeléssel járó előnyök mellett jó a katalógus felhasználóinak is, mert egyből az őket érdeklő témára ugorhatnak. Nem az a lényeg, hogy minél több katalógusba kerüljünk be, hanem ott legyünk a legfontosabb általános katalógusokban. A katalógusokba bekerülés ideje pár naptól kezdve akár fél évig is eltarthat, a katalógustól függõen.

A katalógusokba regisztráláskor feltétlenül figyeljünk oda a Katalógusok szerkesztőinek elvárásaira: ezzel növelhetjük az esélyét annak, hogy oldalunk gyorsan bekerüljön (sokszor pedig egyáltalán bekerüljön) az adott katalógusba.

Legfontosabb katalógusok

Ha csak magyar nyelvű tartalom található oldalunkon, akkor elsősorban a startlap.hu és az Open Directory Project oldalaira regisztráljunk. A lap.hu oldalakra regisztrálás sok látogatót hoz, mindemellett segít az optimalizálásban, az utóbbi pedig csak a PageRank érték növelésénél fontos. A startlap.hu-hoz kapcsolódó lap.hu oldalakon történő Másodsorban pedig a Tematikus katalógusok oldalon található felsorolt egyéb, „feltörekvő” katalógusokat használjuk. Ha angol vagy más idegennyelvű tartalommal is rendelkező weboldalak regisztrálásáról az Idegennyelvű oldalak promóciója című bejegyzésben is szó esik.

További általános katalógusok

Számos egyéb Tematikus katalógusok léteznek még, melyek hasznosak lehetnek a Linknépszerűség növelése során, azonban közvetlenül vajmi kevés látogatót vonzanak. Elsősorban azért a vélhetőleg nagyobb látogatottságú katalógusokba regisztráljunk, illetve olyan oldalakra, ahol a nagy PageRank érték a lehető legkisebb számú külső linkkel párosul, továbbá mód van a Linkre rakott kulcsszavak megválogatására. Ennek megfelelően vagy közvetlenül hoz látogatókat a bejegyzés, vagy növeli PageRank értékünket és a Külső hivatkozások számát, végül segítheti oldalunk Kulcsszavakra optimalizálását.

Bejegyzés további helyeken

A webkatalógusokba bejegyzés mellett a Keresőoldalakra regisztrálás is említést érdemel, bár nincs akkora jelentősége: ha szerepel az oldal a fenti katalógusok valamelyikében, akkor előbb-utóbb úgyis rátalálnak a Fontos keresők.

A „Katalógusokba regisztrálás” című bejegyzést 2004. 11. 01. napján publikáltam, az azóta már bezárt webni.innen.hu oldalon. Ezt az írást és az innen hivatkozott régi tartalmakat a Webni! Archívum oldalán gyűjtöttem össze. Mivel az utolsó módosítás dátuma: 2013. 07. 30., ezért az itt olvasható információk már részben vagy teljes egészében elavultak lehetnek.

Archivált hozzászólások

Most regisztráltam a linkcenterbe is.

2005. 07. 26. 07:32 · Névtelen hozzászóló →

Szia nekem a linkcenter.hu -ból egyre több látogató érkezik, meglepődve láttam, hány oldala van.

Most regisztráltam a linkcenterbe is.

2005. 07. 26. 09:22 · kaixo →

Hmm… Ez eléggé startlap-klónnak tűnik, amivel persze semmi baj sincsen, de azért kíváncsi lennék, hogy kábé, számszerint mit jelent az egyre több látogató? Mindenesetre beküldtem én is egy linkajánlót erről az oldalról, meglátjuk, hány látogató jön majd erről. (lásd majd az Oldaltörténet (első év)et)

2005. 11. 08. 03:49 · Névtelen hozzászóló →

Üdvözlöm!Érdeklődni szeretnék hogy milyen feltételek és milyen díjszabás ellenébe lehetséges bejegyezni Weboldalunkat a Google keresőbe?,

2005. 11. 08. 04:10 · kaixo →

Üdvözlöm!

Ingyen lehet bejegyezni az oldalakat, sőt az is lehet, hogy már fel is fedezte az oldalát a Google kereső. Bővebbet a Keresőoldalakra regisztrálás fejezetben olvashat a témáról.

600 angol nyelvű katalógus listája Longhand-tól

2007. 02. 07. 09:09 · OldalGazda →

Longhand tapasztalatai szerint hasznos angol nyelvű tematikus katalógusok listája:

http://webfejlesztes.info/link-building/600-web-directory.html

Angol és német nyelvű lap.hu

2008. 01. 28. 10:07 · Névtelen hozzászóló →

Üdv,

Startlaphoz hasonló német és angol nyelvű linkgyűjteményt keresek, viszont nem találok 🙁

Kérlek segítsetek.Turizmus, wellness hotel témaköröket keresek jórészt

Előre is köszi a linkeket

Üdv,Zsolti

Angol és német nyelvű lap.hu

2008. 01. 28. 11:23 · OldalGazda →

Javaslom az Idegennyelvű oldalak promóciója bejegyzés elolvasását, ugyanis korántsem vagy olyan egyszerű helyzetben, mint gondolnád. Az ugyanis, hogy van egy startpagina.nl klón, ami egy országban annyira sikeres lenne, hogy elhomályosítja az összes többi katalógust, az érzésem szerint egyáltalán nem általános, tehát a startlap.hu illetve ilyen jellegű katalógus hegemóniája hungarikum, ha úgy tetszik.

Mint majd az ajánlott bejegyzésben is olvasni fogod, elsősorban németalföld viszonylatában számíatanak erősebbnek még a [Startpagina klónok], máshol is vannak, (pl. http://www.linkutil.ro/ vagy a számodra minden bizonnyal valahonnan már ismerősnek tűnő http://startpage.co.uk , stb.), de már nem ennyire combosak, azt hiszem.

Egyébként meg a Te témakörödben inkább az ipari méretű Linkcsere az, ami világszinten divatos, nem a katalógusok.

Re:600 angol nyelvű katalógus listája Longhand-tól

2008. 01. 28. 11:25 · OldalGazda →

Ja, a fenti linken található, Longhand által közzétett lista már igencsak elavult majd’ egy év alatt, úgyhogy gyakorlatilag használhatatlan.

igen hungarikum

2008. 01. 29. 05:02 · Névtelen hozzászóló →

köszi a hozzászólást, körülnézek azokon az oldalakon.valójában nem jól tettem fel a kérdést de választ kaptam igy is, hogy a startlap csak nálunk ilyen egyeduralkodó és máshol nincs ilyen nagyonZsolti