Rendszeres látogató

július 23, 2005

Milyen a visszatérő felhasználó?

Ha egy internetező rátalál egy oldalra, ahol az őt érdeklő témákban rendszeresen frissülő Értékes tartalom jelenik meg, akkor nagy a valószínűsége, hogy visszatérő látogatója lesz mindaddig, amíg nem talál jobb minőségű oldalt, vagy nem fordul érdeklődése más irányba. A rendszeresen frissülő tartalom mellett még a hasznos szolgáltatások és (az egymást segítő) közösség jelenthet vonzerőt. A megszokás nagy úr, különösen egy olyan rohamosan változó rendszerben, mint az internet, ezért ha már valaki megszeretett egy oldalt, akkor nem olyan könnyen pártol el tőle, legyenek azok hírportálok, vagy akár Szabadszavas keresők. (Emiatt tud még mind a mai napig megélni néhány nem túl jól működő keresőszolgáltatás).

Mi kell a rendszeres látogatónak?

  • rendszeresen bővülő tartalom
  • hasznos online eszköz
  • működő online közösség

E fenti tényezők azok, melyek külön-külön vagy együttes jelenléte visszatérésre sarkallja a látogatókat.

Több rendszeres látogatót!

Egyrészt az oldal gyakoribb frissítésével növelhetjük az effajta látogatók számát, másrészt a Keresőoptimalizálással növelhetjük az esélyét annak, hogy több Céltudatosan kereső felhasználó figyeljen fel az oldal létezésére. Hasonlóképpen a Szörfölő felhasználók elcsábításával is több visszatérő látogatóra tehet szert az oldal.

Fontos továbbá, hogy az oldal megfelelően kiszolgálja a visszatérő látogatókat: a webhely változásai egyszerűen követhetőek legyenek, az új tartalmak pedig egyszerűen elérhetőek.

A visszatérő látogatók aránya

2006. áprilisEzen a webhelyen a rendszeres látogatók aránya körülbelül 20 százalék.

A Te oldaladon mekkora ez az arány?

A „Rendszeres látogató” című bejegyzést 2005. 07. 23. napján publikáltam, az azóta már bezárt webni.innen.hu oldalon. Ezt az írást és az innen hivatkozott régi tartalmakat a Webni! Archívum oldalán gyűjtöttem össze. Mivel az utolsó módosítás dátuma: 2008. 12. 03., ezért az itt olvasható információk már részben vagy teljes egészében elavultak lehetnek.

Archivált hozzászólások

nalam

2006. 04. 12. 10:39 · Névtelen hozzászóló →

nehez pontosan meghatarozni. a statisztika szerint kb 35-45%, de ezen kivul esnek azok akik ritkabban jarnak az oldalra mint ameddig a „visszatero latogato”-t identifikalo cookie él (30 nap ha jol emlekszem). Mert pld a latogatoim kozul 55% referer nelkul erkezik az oldalra. ezenkivul a latogatok egy resze az oldal nevere keres a googliban, tehat ugy nez ki eleg nagy szazalek. most hogy ez jo-e, azt nem tudom:) klatuu

hup.hu rendszeres látogatóinak aránya

2006. 04. 18. 14:47 · OldalGazda →

A minap olvastam, hogy a http://hup.hu portál rendszeres, visszatérő látogatóinak aránya 68%.