Céltudatosan kereső felhasználó

július 23, 2005

Milyen a tudatosan kereső látogató?

A tudatosan kereső felhasználó a szabadszavas Szabadszavas keresőket, a Tematikus katalógusokat (és olykor egyéb forrásokat, mint pl. a Wikipédia) használja arra, hogy rátaláljon valami olyasmire, amit Rendszeres látogatóként nem találhat meg kedvenc lapjain. Legtöbbször olyan információra van szüksége, ami később nem fogja majd foglalkoztatni. Ritkábban fordul elő, hogy direkt új, érdeklődési körébe illő oldalakat keressen azért, hogy lecserélje rendszeresen látogatott, megszokott weboldalait. Ennek ellenére gyakran talál rá véletlenül olyan oldalra, ahová aztán a későbbiekben többször is visszatér.

Több céltudatosan kereső látogatót!

Az interneten kereső látogatónak minőségi információ kell, és lehetőleg olyan, mely a választ ad a Kereső-kifejezésekkel jól-rosszul megadott kérdésre. Sok esetben szerencse kérdése, hogy miért éppen a mi oldalunkon kötnek ki egy keresés végén (a Véletlen sok látogatót hoz), de mindez befolyásolható is, elsősorban a Jól megírt weboldal segítségével. Nem árt ezért megismerkedni a keresési folyamat egészével, mely révén eljut oldalunkra az effajta látogató:

Gyakorlatilag az egész Keresőoptimalizálás témaköre arról szól, hogy az effajta látogatóból minél többet vonzzunk oldalunkra.

A „Céltudatosan kereső felhasználó” című bejegyzést 2005. 07. 23. napján publikáltam, az azóta már bezárt webni.innen.hu oldalon. Ezt az írást és az innen hivatkozott régi tartalmakat a Webni! Archívum oldalán gyűjtöttem össze. Mivel az utolsó módosítás dátuma: 2006. 12. 09., ezért az itt olvasható információk már részben vagy teljes egészében elavultak lehetnek.

Archivált hozzászólások

Árak

2006. 06. 15. 01:35 · Névtelen hozzászóló →

Szeretném az évekkel ezelőtti árakat megtudni. Ahány ismerősömet kérdezem, mind másra emlékszik. Létezik-e olyan táblázat, lista, amely egy-egy adott időszak árait /nem azok indexeit!/ tartalmazza. A mai félretájékoztatós/ijesztgetős világban, érdekes lenne tudni mi mennyi volt, több évre visszamenőleg.