Webalizer

december 25, 2004

Egyszerű web-statisztikai rendszer

http://www.mrunix.net/webalizer/

Az AWStats-nál korlátozottabb funkcionalitású, ingyenesen letölthető látogatottsági statisztika készítő program. Meglehetősen elavult program, hiszen 2002 óta nem jelent meg új verziója, mégis sok weboldalon használják, valószínűleg egyszerűbb működtetése és konfigurálása, illetve a statisztikai rendszerekkel szemben támasztott alacsony elvárások miatt. A „gyári beállítású” rendszer nem nyújt elegendő információt a weboldalak megfelelő kereső-optimalizálásához. Legfőbb hátránya, hogy túl kevés bejegyzést jelenít meg (tehát pl. csak a leggyakrabban használt 20 Kereső-kifejezést listázza ki), emellett nem ismeri fel megfelelően az UTF-8 Karakterkódolású szavakat és a különböző keresőoldalak felől érkező találatokat sem.

Példák Webalizer statisztikákra

Google 2004 dec.: A „Vizsgálati időszak: Elmúlt 12 Hónap” Kereső-kifejezésre rákeresve több, mint négyszáz magyar weboldal statisztikái között böngészhetünk. A „generated by webalizer” kifejezés pedig 216 ezer találatot ad.

A „Webalizer” című bejegyzést 2004. 12. 25. napján publikáltam, az azóta már bezárt webni.innen.hu oldalon. Ezt az írást és az innen hivatkozott régi tartalmakat a Webni! Archívum oldalán gyűjtöttem össze. Mivel az utolsó módosítás dátuma: 2007. 03. 22., ezért az itt olvasható információk már részben vagy teljes egészében elavultak lehetnek.

Archivált hozzászólások

kérdés

2006. 11. 27. 14:36 · Névtelen hozzászóló →

hali, szeretném megtudni, hogyan tudom feltenni az oldalamra, ami nem más, mint a windows live space, egy statisztikát végző scriptet.köszi válaszod előre is!nem vagyok nagyon tudatlan, de ez a rész nekem kicsit még szürke folt.formse@hotmail.com

Re: kérdés

2006. 11. 27. 16:10 · OldalGazda →

Rossz hírem van: az effajta „tárhelyek” nem engednek olyan szintű hozzáférést, hogy bármit is installálhass az adott szerverre. Emiatt valami olyasmit kell igénybe vegyél, mint a Google Analytics, ami az egyes weblapokba beszúrt kód alapján generálja a statisztikát, nem pedig a webszerver által rögzített forgalomelemzésével. (Nem tudom, nyújt-e ez a Windows Live Space valamilyen statisztikát a tárhelyhez kapcsolatban.)

kérdezni szeretnék

2006. 12. 21. 09:20 · Névtelen hozzászóló →

Van egy honlapunk és azt a webalizer 2.01 segítségével figyeljük, főleg a látogatottságát, de a nov.második felét és a dec. második felét nem jegyezte fel, így nincs információnk erről az időszakról. Kérdésem, hogyan lehetne újra használhatóvá tenni. Én egyáltalán nem értek hozzá. Ha megnézné az oldalt és meg tudná mondani, mit tegyek, megköszönném. (www.mokusovi.hu/webalizer/)Köszönöm: Györgyi

RE:kérdezni szeretnék

2006. 12. 22. 04:26 · OldalGazda →

Kedves Györgyi, ez klasszikusan olyan kérdés, amit csak az adott szerver adminisztrátora tud megválaszolni, így kívülről lehetetlen megmondani a probléma okát.

www.mokusovi.hu-webalizer

2006. 12. 22. 10:36 · Névtelen hozzászóló →

Györgyi, a webalizer a webszolgáltatód egyik naplóállományából -általában az apache webszerver logjából – állítja elő a statisztikákat. Ha ez az állomány megtalálható, akkor utólag is előállítható a kért információ.

Webalizer – hogyan tovább?

2007. 03. 22. 04:35 · Névtelen hozzászóló →

Üdv!

Feltelepítettem a szerverünkre a Webalizert, majd – némi külső segítséggel – sikeresen konfiguráltam. Nem értek a Linuxhoz, úgyhogy ezen a ponton elakadtam. Tudna valaki segíteni, hogy mi lenne a következő lépés? Előre is köszönöm!

johnuram