AWStats

december 25, 2004

Advanced Web Statistics – Fejlett webstatisztika

http://www.awstats.org

Gyakorlatilag a legjobb ingyenesen elérhető szerverre telepíthető látogatottság-elemző program, ami többek között webszerverek logfájljaról készít grafikus összesítést, részletes látogatottsági statisztikát. A hivatalos demonstrációs statisztika itt tekinthető meg: http://awstats.sourceforge.net/cgi-bin/awstats.pl

Számtalan fontos és kevésbé fontos adatot, statisztikát jelenít meg a rendszer. Előnye, hogy az adatsorok többségéről teljes listát is kérhetünk, az összesítő-oldal top valahány helyezettjének listáján túl is. Ezen kívül széles körű a felismert keresők, keresőrobotok, operációs rendszerek és böngészők skálája. Ennek megfelelően a spider típusú látogatókat (Keresőrobotokat) elkülönítve értékeli ki a Látogatóktól. Rendkívül hasznos szolgáltatása még, hogy nem csak a használt keresőszavakat, hanem a Kereső-kifejezéseket is összesíti, így sokkal árnyaltabb képet mutat arról, hogy a Kulcsszavak mely kombinációival találtak rá oldalunkra.

Böngészés mások statisztikáiban

Google 2004. dec.: Az intitle:”statisztikai alap” kereső-kifejezést beírva pár tucat magyar weboldal statisztikái között böngészhetünk, míg a „created by awstats” kereső-kifejezés 63400 találatot ad. Elképzelhető, hogy 404 Not Found oldalra jutunk a keresőből, ekkor ki kell törölni az awstats.pl szkriptnek megadott paramétereket, esetleg tovább is törölni kell az URL-t.

A „AWStats” című bejegyzést 2004. 12. 25. napján publikáltam, az azóta már bezárt webni.innen.hu oldalon. Ezt az írást és az innen hivatkozott régi tartalmakat a Webni! Archívum oldalán gyűjtöttem össze. Mivel az utolsó módosítás dátuma: 2007. 02. 23., ezért az itt olvasható információk már részben vagy teljes egészében elavultak lehetnek.

Archivált hozzászólások

Mennyi látogatóm van?

2007. 02. 22. 15:06 · Névtelen hozzászóló →

Sziasztok! A szolgáltatóm a AWStats statisztikát biztosít. Ebben a hónapban az előbb említett statisztika szerint a mai napig (2007.02.22.) 18.761 Egyedi látogatóm volt és 26.791 Látogatás. Az oldalamra három nagyobb és több kisebb oldal mutat (kezdőlapra) Egy PR4, PR3 és egy PR2 –es rangsorú.

Kint van (csak) a kezdőlapon a MyStat, FreeStat, GoTop, statisztika, ami számlálja a látogatókat. A MyStat 1.024 Új látogatót és 2.803 visszatérőt számolt 2.214 egyéb találat… a többi statisztika szint úgy egy kis eltéréssel.

Minden oldalon ahol bannert cseréltem a kezdőlapom van megjelölve célnak. A PR4 es oldalnak havi 211.000 a látogatottsága a Best-Top szerint és kint van a bannerem két helyen is a kezdőlapján nagyon jól látható helyen.

Létezik, hogy ekkora az eltérés a kezdőlap és az oldal teljes egésze között vagy mi miatt nem számol rendesen a számláló (MyStat és a többi)? Vagy ezt hogy kell értelmezni? Belinkelném az oldalam, de nem tudom hogy szabad e. Ha igen akkor itt a cím: http://www.vaslovasok.hu ha nem, akkor töröljétek a címet. Köszönöm a segítséget! T.Ákos