Yahoo! kereső

december 25, 2004

Kereső program a Google nyomában

http://search.yahoo.com/

Az utóbbi időben sokat fejlődött ez a szabadszavas keresőszolgáltatás, találati listák már majdnem annyira használhatóak, mint a Google listái, sőt a bejövő Külső hivatkozások vizsgálatára még jobb is a Google keresőnél.

Yahoo! szabadszavas kereső magyarul

A Yahoo! szabadszavas keresőnek nincsen magyar nyelvű kezelőfelülete, viszont lehet magyar nyelvű oldalakra szűkíteni a keresést. Az origo portál vizsla24.hu szabadszavas keresőszolgáltatása a Yahoo! adatbázisának felhasználásával működik: magyar kezelőfelületet biztosít a Yahoo! adatbázisában kereséshez, viszont kevesebb találatot jelenít meg, mint amire a licenszelt szolgáltatás képes.

Regisztráció a keresőprogram adatbázisába

http://submit.search.yahoo.com/free/request

Értelemszerűen a Yahoo! adatbázisába regisztrálás magával hozza a vizsla24.hu oldalain való regisztrációt is.

A kereső teljesítményéről

AlapműIndexe a második legjobb: 1461/17, körülbelül egy csoportban található az MSN keresővel, bár jóval több találati oldalt jelez ki, mint a Google kereső. További információk a Keresők összehasonlítása fejezetben találhatóak.

A „Yahoo! kereső” című bejegyzést 2004. 12. 25. napján publikáltam, az azóta már bezárt webni.innen.hu oldalon. Ezt az írást és az innen hivatkozott régi tartalmakat a Webni! Archívum oldalán gyűjtöttem össze. Mivel az utolsó módosítás dátuma: 2014. 10. 22., ezért az itt olvasható információk már részben vagy teljes egészében elavultak lehetnek.

Archivált hozzászólások