További olvasnivaló

július 14, 2006

Az oldal témáihoz kapcsolódó hírforrások

Válogatott weboldalak, melyek az oldal témáihoz kapcsolódnak.

Idegennyelvű blogok

Google Blogoscoped

http://blog.outer-court.com/

Philipp Lenssen blogja a Google Inc., a keresők, Web 2.0, keresőprogramok adatbázisaira épülő szolgáltatások témaköreiről.

SEO Black Hat

http://seoblackhat.com/

A keresőoptimalizálás sötét oldala. A Black Hat Seo (keresőalgoritmusok hibáit kihasználó) módszerek mellett azért rengeteg hasznos információ jelenik meg a White Hat SEO-ról (Kereső programok ajánlásai mentén történő optimalizálásról) is.

OJO!Buscador™

http://www.ojobuscador.com/

Keresőkkel és keresőcégekkel kapcsolatos hírek, újdonságok, spanyolul. Plusz fórum, online Keresőoptimalizálás könyv, stb.

Zorgloob

http://www.zorgloob.com/

Leginkább a Google háza táján történtek szerepelnek e francia nyelvű blog hírei között, a Google Blogoscopedhez hasonlóan itt is szerepel a „80% Google-t tartalmaz” logó.

Fontos keresők hivatalos blogjai

Az online naplókat szeretik a Fontos keresők, maguk is üzemeltetnek hivatalos blogokat, ahol hol szolgáltatásaikhoz kapcsolódó bejelentéseket tesznek, hol munkatársaik szabadidős tevékenységével kapcsolatban közölnek érdekességeket. Bejegyzéseik e két véglet közötti spektrumban foglalnak helyet.

Magyar blogok

Fórumok

Webmasterworld

http://www.webmasterworld.com/

Az egyik legjobb, legnagyobb fórum, ahol többek között a Keresőoptimalizálás, Keresőmarketing (AdSense) és a Szabadszavas keresők támaköreiben cserélnek eszmét a webmesterek.

Egyéb ajánlott olvasmányok gyűjteménye

http://queeby.com/archives/8 – Tíz weboldal listája, mely segítségével képbe lehet kerülni a Google Inc. háza táján zajló változásokról, legújabb szolgáltatásaikról.

A „További olvasnivaló” című bejegyzést 2006. 07. 14. napján publikáltam, az azóta már bezárt webni.innen.hu oldalon. Ezt az írást és az innen hivatkozott régi tartalmakat a Webni! Archívum oldalán gyűjtöttem össze. Mivel az utolsó módosítás dátuma: 2008. 01. 03., ezért az itt olvasható információk már részben vagy teljes egészében elavultak lehetnek.

Archivált hozzászólások

Adsense Flash Demo (angol)

2006. 05. 23. 14:20 · Névtelen hozzászóló →

Ezt talaltam az Adsense logout oldalán (egyebek mellett). Ha már ismertétek, akkor bocs, de én még nem láttam (úgy emlékszem). 🙂

http://services.google.com/adsense/breeze/optimization/385480/index.html

Könyv a book.google.com-on (full, angol)

2006. 05. 23. 17:38 · Névtelen hozzászóló →

http://books.google.com/books?vid=ISBN1414035500&id=KxX_bJfqavcC&pg=PP1&lpg=PA1&printsec=8&dq=adsense&as_brr=1&sig=ITCzRYyKfDqkJZ8nQuoJ7NAd6jk

„Google Adsense Success: The Behavioral Science of Advertising” a címe.

Az én becsületes nevem pedig: fckb 🙂

Köszi a linkeket! JJózsef

2006. 05. 24. 01:51 · OldalGazda →

Google Titkok

2006. 06. 01. 14:00 · Névtelen hozzászóló →

http://www.ingyenprogram.hu/?page=articles&id=10Ingyenes, nem olvastam még…

Szívesen! 🙂 fckb

re: Google Titkok

2006. 06. 01. 17:17 · Névtelen hozzászóló →

Hááát, elolvastam és egy nagy kalap ****.

Amúgy nem szeretem az ilyen e-book könyveket, nem szimpatikusak:) mondjuk ez még a jobbik, mert ez ingyenes. szvsz aki ezt az oldalt elolvassa, annak az ilyen témájú könyvek már nem sokat fognak segíteni, ezért is ajánlom mindenkinek a webni.innen.hu -t.

Tény

2006. 06. 01. 17:30 · Névtelen hozzászóló →

Tény, hogy jó a oldalad. Azonban el kell fogadnod, hogy nem mindenki gondolkodik úgy, ahogy Te. Tehát nem mindenki talál ide, akinek erre van szüksége. Azonban valszeg más forrást viszont megtalál a továbblépéshez. Egy mondattal: az úton járni nem csak egyféle segítséggel lehet. Ennek ellenére még egyszer tény, hogy a keresők témában szerintem ez a legjobb oldal.

Tény

2006. 06. 03. 12:10 · OldalGazda →

A kettővel ezelőtti hozzászólást nem én írtam :)Túl sok bajom nincsen nekem ezzel a kiadvánnyal: más a célközönség, hiszen abszolút kezdőknek szól (ellentétben pl. ezzel az oldallal), ezért teljesen más is a műfaj. Szerintem a többi már leginkább a tetszik / nem tetszik kategóriájába tartozik. Nekem például nem tetszik a cím, ugyanis nincsen itt szó semmilyen titokról: az igazi titkokat úgyis csak a Google dolgozói tudhatják…Egyébként nem baj hogy nem mindenki gondolkodik úgy, ahogy én, sőt. Ezen az oldalon is tág teret kap(hat) minden másképpgondolkodó. Különben is, ha mindenki ugyanúgy gondolkodna, mint én, akkor senkit sem érdekelne ez az oldal 😉 Üdv: JJózsef

Indexes cikk (Jakob Nielsen, weboldal ergonómiája)

2006. 06. 05. 08:59 · Névtelen hozzászóló →

http://index.hu/tech/net/efbetu5581/ (2006. május) udv: fckb

Kostenlose Fachbücher zum download

2006. 06. 09. 02:53 · Névtelen hozzászóló →

http://www.drweb.de/weblog/weblog/?p=583

Német nyelvű letölthető szakkönyvek gyűjteményes listája. A gyűjtemény leginkább webfejlesztés témájú, de marketing és usability témájú könyvek is megtalálhatóak ebben a listában.

BizBigyó – szuper blog a keresőmarketingről

2006. 06. 19. 03:27 · Névtelen hozzászóló →

http://bizbigyo.wordpress.com/

Keresőmarketinggel, keresőoptimalizálással marketinges szemmel foglalkozó blog. Idézet az oldal impresszumából:

„Sebestyén Anna vagyok. Angol-magyar MA, ill. marketing- és reklámmenedzser végzettségem van. Érdeklődésem a web szép új világa, és a felhasználóbarát megoldások fejlődése iránt magától értetődően hozta a keresőmarketinges területre való specializálódást. Keresés mindig lesz: ha már nem is ugyanazokat a tévésorozatokat nézzük, a keresési platform összeköt, és épp a keresőmotorok küzdelmét követjük sorozatként. ‘Keresőmarketing’ címkék alatt publikálom a szakdolgozatomat (2006. május), kisebb posztokra szedve és a megfelelő címkékkel ellátva. ”

Még néhány keresős blog

2006. 07. 26. 04:16 · OldalGazda →

Egyre több és több a Keresőoptimalizálás témájával (is) foglalkozó blog jelenik meg magyarul:

http://kereso.blog.hu/

Harzol, a Pillangószív verseny elindítójának blogja

http://www.hunvista.hu/web/blog/

Hunvista blog: a Hunvista tematikus katalógus szerkesztőjétől.

hac.kers.hu

2006. 09. 10. 14:28 · OldalGazda →

A http://hac.kers.hu/, a magyar Webmaster fórum célja egy hazai SEO (Search Engine Optimization, magyarul keresőoptimalizálás) közösség kialakítás, és lehetőség biztosítása a legfrissebb témák kategorizált megvitatására.

Keresőmotor_születik

2006. 12. 09. 11:34 · OldalGazda →

http://ecomie.blogter.hu/

Idézet az oldalról:”Tapasztalatok megosztása egy alkalmazott kutatásfejlesztésről, egy jelentésalapú keresőintelligencia kifejlesztéséről, a fejlesztést támogató EU-s pályázati rendszerről, a konzorciumi együttműködésről, az együttműködés és a finanszírozás nehézségeiről, összességében mindarról, ami egy új internetes szolgáltatás kifejlesztésével és piaci bevezetésével kapcsolatos.”