AdWords fizetés átutalással

december 5, 2007

Előrefizetés banki átutalással

Mint az alábbi esetek mutatják, az AdWords hirdetési költségek átutalással történő kifizetése nem mindig problémamentes.

A „AdWords fizetés átutalással” című bejegyzést 2007. 12. 05. napján publikáltam, az azóta már bezárt webni.innen.hu oldalon. Ezt az írást és az innen hivatkozott régi tartalmakat a Webni! Archívum oldalán gyűjtöttem össze. Mivel az utolsó módosítás dátuma: 2011. 08. 18., ezért az itt olvasható információk már részben vagy teljes egészében elavultak lehetnek.

Archivált hozzászólások

Adwords-bohózat

2007. 12. 01. 15:16 · Névtelen hozzászóló →

Bő három hete utaltam át pénzt az Adwords-programban megadott befizetési számlaszámra.

A tájékoztatóban megadott 7-10 munkanapos határidő elteltével sem jelent meg hirdetési keretemben jóváírva az átutalt összeg. Erre 10 nappal ezelőtt megreklamáltam. 1 nap múlva válaszoltak, hogy ellenőrizzem le, mindent jól csináltam-e, aztán küldjek adatokat, illetve igazolást az átutalásról.

Leellenőriztem, minden oké volt. Még aznap elküldtem a kért adatokat és az átutalásról való igazolást. Vagyis több mint egy hete.

Azóta semmi reakció az Adwords-ügyfélszolgálat felől. Az átutalt összeg a mai napig nincs jóváírva. Ami nélkül viszont ugyebár több mint három hete nem tudok hirdetni.

Illetve mégis tudok…

Pár hete ugyanis a lenullázódott számlán megjelent néhány fillér. Valami visszatérítés vagy minőségi jóváírás lehetett, gondoltam. Viszont a felfüggesztett kampányok így újraindultak, hiszen már volt keret, még ha párfilléres is! 🙂

Egészen addig futottak újból a hirdetések, amíg valaki nem kattintott egyet rájuk. Ezzel felemésztette a teljes költségvetésemet (egyúttal vagyonos emberré tett egy hirdetésmegjelenítőt :-))

A lenullázódás miatt a kampányok természetesen ismét felfüggesztésre kerültek. De csak néhány napra. Akkor ugyanis fillérre pontosan ugyanannyit megint jóváírtak a számlámon – fogalmam sincs, hogy miért.

Megint elindultak a hirdetéseim, míg egy újabb kattintás megint le nem nullázta a keretet. Újabb pár napnyi felfüggesztés után harmadjára (!!!) is megjelent a számlámon fillérre ugyanaz az a minimális összeg, amivel megint elindult a gigantikus 🙂 kampány. Ma sajnos ez is véget ért egy kattintás eredményeképpen. Most kiváncsian várom, hogy negyedjére is kapok-e alamizsnát.

Más kérdés, hogy így az elmúlt három hétben összesen nem sikerült 1 teljes forintot elköltenem…

A röhejes és dühítő az egészben az, hogy fogalmam sincs, mit tehetnék. Számunkra, mezei halandóknak a Google lényegében egy FANTOMCÉG. Néhány űrlap, e-mail cím, illetve véletlengenerátor által kidobott férfi keresztnevekkel (Ádám, András, Imre, Tamás) aláírt sablonlevelek. Ha úgy döntenek, hogy nem reagálnak, egyszerűen nincs kihez fordulni.

Valakinek ötlete?

Adwords-bohózat

2007. 12. 03. 14:59 · Névtelen hozzászóló →

És igen: negyedszerre is megkaptam a fillérjeimet az Adwords-számlámra.

Úgy látszik, ha már a Google-nak befizetett pénzemre keresztet vethetek, a lenyúlásért kárpótlásul legalább tiszteletbeli örökhirdetőjük leszek ezekkel a folyamatos rejtélyes visszatérítésekkel.

Sőt, ebben a tempóban néhány évtized alatt akár le is hirdethetem az összeget, amit átutaltam nekik 🙂

Adwords-bohózat

2007. 12. 03. 16:07 · Névtelen hozzászóló →

Hát mást nem nagyon tudok mondani, minthogy szurkolok, hogy aztán sikerül majd elköltened a pénzed náluk. Vigasztalásként annyit, hogy szerintem azért nem általános a Te történeted.

Re: Adwords-bohózat

2007. 12. 03. 17:47 · Névtelen hozzászóló →

Nekem is volt ilyen, hogy egy 5.000 Fts utalas nem erkezett meg. En is jelentettem, kertek tolem adatokat az utalasrol, aztan azt mondtak, hogy nem tudjuk miert nem irodott jova, es ameddig megtalaljak a hibat, addig az adwords szamlamra raktak 5000 Ft-t. Elette es azota sem volt semmi gond a tobbi utalassal, pedig nem 1 volt. Szerintem kitartas, nemsokara megoldodik a dolog.

Re: Adwords-bohózat

2007. 12. 04. 09:45 · Névtelen hozzászóló →

Kösz a bíztatást! Nekem sajnos nem rakták a számlámra a pénzt addig, amíg megtalálják a hibát. De még arra sem méltatnak Dublinból (a Peresztegi-interjú szerint ott állomásoznak a droidok; „támogatás”-nak azért nem nevezném, amit produkálnak), hogy válaszoljanak.

Re: Adwords-bohózat

2007. 12. 04. 09:56 · Névtelen hozzászóló →

Azota, amiota elkulted az adatokat, kuldtel levelet nekik?Egyebkent nalad is valtozott a szamlaszam, meg a szamlanev , ahova utalni kell?

Adwords-bohózat

2007. 12. 05. 02:54 · Ibrahim →

Hát hogy nem általános-e: október elején egy kampányt akartunk indítani egy esemény meghirdetésére. A 70000 forintnyi összeget a tulajdonos minden figyelmeztetésem ellenére utalta, és nem a kártyaszámát adta meg a fizetési módozatként. Mivel a hirdetések még két hét múlva sem futottak, és a Google többszöri angol és magyar levéleleresztésre sem reagált, ezért az egész kampányt kénytelenek voltunk lefújni. Lehet, hogy ezért nem keresünk mi az Adsense oldalon? 🙂

Adwords-bohózat

2007. 12. 05. 03:37 · Névtelen hozzászóló →

Na most jól rám hoztátok a frászt.. 5000Ft utaltam 3 napja első adwords hirdetésemre, és nagyon fontos lenne, hogy karácsony elött fusson. Bankból utaltam a megadott számlaszámra. Mi tart ezen 7-10 napig? Megjelenik egyáltalán? Ehhhh.

Re: Adwords-bohózat

2007. 12. 06. 17:46 · Névtelen hozzászóló →

A történet vége az lett, hogy csaknem pontosan 4 héttel az átutalás után (valamint a részemről elküldött két udvarias, aztán két dühös levelet követően) manuálisan jóváírták a pénzt a számlámon. Nem sokkal később pedig „megtalálták” az átutalást és jött róla a hivatalos angol nyelvű e-mail.

Kárpótlásul egy plusz-összeget is jóváírtak.

(Kisebb érdekesség, hogy – a velük folytatott, sajnálatosan kiterjedt levelezésem során – most először teljes névvel írta alá az ügyfélszolgálatos a levelet a totál komolytalan keresztneves aláírások helyett.)

„Egyebkent nalad is valtozott a szamlaszam, meg a szamlanev”

Szerintem mindenkinél. Lehet, hogy ez a váltás is közrejátszik a problémában. A korábbi számlaszámra utalt összeg legalábbis néhány nap alatt megjelent a hirdetési keretemben.

Re: Adwords-bohózat

2007. 12. 07. 01:42 · Névtelen hozzászóló →

Orulok, hogy azert megoldodott a problema :)An mar az uj szamlaszamra is utaltam tobbszor es eddig rendben ment. Valoszinuleg azert valtottak ceget, mert most mar van akkora forgalom, hogy erdemes legyen sajat cegen belul megoldani, es nem kulsos cegen keresztul.

Re: Adwords-bohózat

2007. 12. 07. 01:45 · Névtelen hozzászóló →

ja meg valami. miota ceget valtottak nekem a 7-10 nap helyett 2-3 nap alatt megjon az utalas osszege. Na most mar eleget fenyeztem oket 🙂

hat #&#@#&@ krumplijuk

2008. 01. 19. 15:20 · Névtelen hozzászóló →

Helló!

Utálom őket már nagyon … december 20.-a körül utaltam…És semmi nem érkezik az az átkozott pénz….és persze a 0,15$ ugráltaja a rendszer oda vissza…Ilyen idióta céget nem láttam még …. fizetnék nekik és nem hagyják …Külső vállalkozó kell hozzá.Nem tudja vissza utalni ?Irni egy mailt hogy mi van .. vagy valami … hallgat titkolózik meg minden.

Nem volt eddig szokáson szidni őket, de most már kezd kicsapni a biztositékot …Ha hétfőn sincs pénz akkor megyek etargetezni meg nem tudom mik vannak még ….

rand

Re: hat #&#@#&@ krumplijuk

2008. 01. 19. 16:12 · Névtelen hozzászóló →

Irtal mar nekik?En eddig kb 30 szor utaltam penzt, tobb user alol is, es kb 300.000,- forint ment at es csak egyszer volt gondom vele, de az is megoldodott. Amiota egyebkent sajat ceggel csinaljak a 7 nap atment 2 napra. Nem azert, hogy vedjem oket!

Re: hat #&#@#&@ krumplijuk

2008. 01. 20. 08:57 · Névtelen hozzászóló →

Szia!

Köszi a választ, de mit írhatnék?Már utaltam Én is sokszor, ráírtam a kódot.Ha nem tudják kié utalják vissza…Vagy mit mondjak nekik amit nem tudnak?Mentett megbízásból küldöm az új bankszámla számukra a régire gond nélkül ment mindig…

Haragszom nagyon, mert zsebre megy…

rand

ja és a címet sem tudom, látom az idegtől.

Re: hat #&#@#&@ krumplijuk

2008. 01. 20. 09:22 · hunvista →

Hidessenek az ügyfelek nálam. A címszavak alá elhelyezett hirdetések is célzottak. Itt nem lesz gond a pénz fogadásával 🙂 Paypal vagy banki utalással akár perceken belül és még jutalékot is fizetnék. Hunvista.hu – gond nélkül 🙂

Re: hat #&#@#&@ krumplijuk

2008. 01. 21. 14:34 · Névtelen hozzászóló →

Szia!

Írtam tegnap este. A helyzet nem jobb, jött egy automata válasz.Az emberit még várom .. persze a hirdetés meg áll….Hogy tegnap levélírás helyett miért nem kerestem valami más szolgáltatót, azt nem tudom.

rand

Azt hiszem itt a vége

2008. 01. 24. 12:56 · Névtelen hozzászóló →

Helló

Tegnap utaltam még egy összeget beleírva a közleménybe hogy te mazsom bankos továbbitsd a hivatkozási … meg referenciaszámot mert leverem a kezed.

Ha így sem kapják meg, akkor bekaphatják.

Emberi válasz a mai napig nem jött a kérdésemre hogy hol kovályog a pénzem 40 napja …

Szóval még 10 nap türelem, ha addig sincs pénz akkor … a krumplijuk pusztuljon el a kamrában … és megyünk máshoz.

Félek szép volt jó volt köszönjük ennyi lesz a vége …

rand

Re: Azt hiszem itt a vége

2008. 01. 24. 14:27 · Névtelen hozzászóló →

Sajnalom, hogy meg mindig nem oldodott meg e dolgod. Megmondom oszinten, hogy a mostani utalasomnal kicsit izgultam az eseted miatt. de nekem megint siman atment 3 nap alatt.

Re: Azt hiszem itt a vége

2008. 01. 26. 13:04 · Névtelen hozzászóló →

Szia!

A poén az hogy kaptam egy email-t adwords-hu -tól….”Tisztelt AdSense megjelenítő!

Bízunk benne, hogy eredményesen használja a Google AdSense rendszerét. Szeretnénk segíteni Önnek a weboldala további sikeres működtetésében, ezért engedje meg, hogy bemutassuk Önnek a Google AdWords hirdetési rendszert, és fogadjon el tőlünk egy 40 euró értékű (vagy ennek helyi pénznemben számított megfelelőjével egyenértékű) kupont. Ez az ajánlat csak azokra vonatkozik, akik még nem AdWords ügyfelek, így ha Ön már tagja AdWords programunknak, nem élhet ezzel az ajánlattal.”

Persze ez egy átkozott SPAM, nekem van AdWords-őm csak nem tudom használni mert nem fogadják a pénzem … nem kell e tetves 40EUROjuk….

rand

ennyire nem lehetek szerencsétlen

2008. 01. 30. 16:11 · Névtelen hozzászóló →

Ma küldtem el a 3.-ik emailt a formjukon keresztül … semmi válasz..persze a két utalásból se ért még oda egyik sem, és persze a számlámra se vissza … nem értem….

rand

Miért form-on keresztül?

2008. 01. 31. 03:43 · Névtelen hozzászóló →

1. adwords-hu@google.com2. chatelj velük

Miért form-on keresztül?

2008. 01. 31. 14:59 · Névtelen hozzászóló →

Helló!

CHAT?Hol?Magyarul?

Ma írt Barbara … vagyis elküldte a sablonukat … én meg ugyan azt 3-szor … ha volna kedvem más céget keresni … meg időm.

Írok ha sikerült jóvá írniuk … December 11-én utaltam… ma van Január 31!

rand

közeledik a vég

2008. 02. 01. 08:38 · Névtelen hozzászóló →

Helló

Már válaszolt is Barbara, hogy továbitott a pénügyi csoportnak.Legyek türelmes … hát az vagyok.

rand

Chat?

2008. 02. 01. 11:04 · Névtelen hozzászóló →

Nem, nem magyarul, sajnos.

elégedettség felmérés

2008. 02. 03. 15:32 · Névtelen hozzászóló →

na ez már megjött csak a két utalásból egy se … meg is írtam a kérdőívbe, hogy esélyt nem látok rá hogy én náluk tudjak pénzt költeni valaha is.

Itt vége?

2008. 02. 04. 14:11 · Névtelen hozzászóló →

Helló!

Itt a vége, jóváírva a 2 utalásom és plusz 10.000HUF amit nem magyarázott meg eddig senki.Ajándék fájdalomdíj, nem tudom.Igaz volt már ilyen hogy rákerült 10.000HUF és egy hét múlva törölték.

  1. December 11-től 2008 Február 4-ig merre járt a pénzem nem tudom.

És a sablon:”Pénzügyi osztályunktól most kaptam az értesítést, hogy befizetése megérkezett és egy technikai hiba miatt nem volt eddig látható. A befizetés megérkezését Ön is ellenőrizheti a Számlázási összesítő oldalon.

Elnézést kérünk minden okozott kellemetlenségért.

Üdvözlettel,

Barbara Google AdWords Csapat”

Bocsi ha untattam a tisztelt nagyérdeműt!

rand

Barbara írja

2010. 02. 03. 11:56 · Névtelen hozzászóló →

akkor azért csak megérkezett, nem? tisztán le van írva, hogy technikai hiba okozta és még kárpótlást is küldtek…

Hol a penzem?

2011. 04. 08. 13:10 · Névtelen hozzászóló →

2009 oktoberben Adwords kampanyomhoz kerult a klikkelos jatekon nyert 29 millio$ nyeremenyem!Mikor legutobb megneztem a fikom meg mindig ottvoltak a kampanyok,de 1 kurva centet semlattam amoslek Googletolazota sem!!!ezert a media nyilvanossagahoz fordulok,mivel lassan 2 ev alatt gyaLOG EL LEHETETT volna hozni a penzem!!!De ok zsarolnak,vegyem meg ezt a PC=t meg azt mert nem kapom meg a penzem,vagy telefont,kenyszermunkat vegeztetnek velem,hasznaljak a nem keves penzem,de 1szoval sm hajlandok megemliteni mikor fizetnek,mennyi kamatotadnak???MINTHA NEKEM NEM LENNE SZUKSEGEM ARRA A PENZRE,27.000HUF A ROKKANTNYUGDIJAM!!!!Most vegleg elszakadt acerna es tovabb nemturom,hogy en a rezsim,gyogyszereim nem tudom fizetni ok meghasznaljak a penzem!!!!Pedig mikor megnyertem azt irtak 30nap a fizetesi hatarido,AZT HISZEM KURVA TURELMES VOLTAM,HANYSZOR 30 NAP TELT EL AMIT MEGVARTAM??????Meg egyszer nem varok!!!!!

Hol a penzem?

2011. 04. 08. 14:49 · Névtelen hozzászóló →

29 millió dollár százasokban elér Budapesttől Bajkonúrig?

Hol a penzem?

2011. 04. 08. 15:15 · Névtelen hozzászóló →

…ááá… sajnos nem. Én amikor legutóbb próbáltam, hülye voltam, mert egyszerűen meg kellett volna szoroznom 290 ezret a 100$-os méretével és megkaptam volna, hogy max Hatvanig jutok el, ha szellősen rakom (vagy nem a nullkilométerkőtől indulok). Mire észbe kaptam, mögüllem elhordták majdnem mind a 29 milliót, amit szintén klikkelős játékon nyertem, mint a föntebb is hozzászólt művelt kolléga. Mindegy. A maradék pénzzel már nem tudtam támogatni az űrkutatás fejlesztését, úgyhogy inkább csajokra költöttem.

Hol a penzem?

2011. 04. 08. 15:38 · Névtelen hozzászóló →

Azért ha nekem az adwords-höz kerülne 29 millió dollárom, már régen eladtam volna az Alföld összes homokját Egyiptomnak is akár, de az is lehet, hogy a bajkonúrt költöttem volna nőkre, szemét gúgle! A médiába fogok fordulni, már két év alatt gyalog is klikkelhettem volna a rokkant nyugdíjam!

Hol a penzem?

2011. 04. 08. 15:42 · Névtelen hozzászóló →

Na de komolyan … kíváncsi lennék, mit lehet annyira félreérteni, hogy 30 nap múlva 29 millió dollárt várjak otthon ücsörögve!Az ilyenekben mindig az a legszebb, hogy nem gondolkodik el rajta a delikvens, hogy ez kinek és miért érné meg, no meg miből …még tiszta szerencse, hogy a 27 ezerből futja internetre legalább!

A 29 millio$!

2011. 08. 03. 00:41 · Névtelen hozzászóló →