Google reklámprogramok

március 24, 2007

AdWords és AdSense, a Google hirdetési rendszerei

http://www.google.hu/intl/hu/ads/

AdWords

Az AdWords hirdetési rendszer segítségével a Google és a Google-partner keresőoldalak találati listáiban [Pay-per-click alapú hirdetés]ek, az AdSense hálózatban pedig jelenleg [Pay-per-click alapú hirdetés]ek (kattintás alapú elszámolás) vagy Pay-per-impression alapú hirdetések (megjelenítés alapú elszámolás) jeleníthetőek meg.

AdSense

Az AdSense rendszer segítségével különféle weboldalakon, egy hirdetési kód egyszeri beszúrásával jeleníthetőek meg az odal témájához illeszkedő hirdetések. A kód beillesztése után a webmesternek gyakorlatilag nincsen több dolga: a rendszer automatikusan igyekszik az adott oldal témájához legjobban illeszkedő, és a leginkább jövedelmező hirdetéseket megjeleníteni.

AdWords/AdSense rendszer

A Google hirdetési rendszerei többek között az alábbiakat biztosítják mind a hirdetők, mind a megjelenítők részére:

  • lehetővé teszi a hirdetések eredményességének nyomon követését
  • egyaránt optimalizálják a megjelenített hirdetések hatékonyságát illetve a megjelenítő webmesterek bevételeit
  • kiszűrik az Érvénytelen kattintásokat

Altémák:

A „Google reklámprogramok” című bejegyzést 2007. 03. 24. napján publikáltam, az azóta már bezárt webni.innen.hu oldalon. Ezt az írást és az innen hivatkozott régi tartalmakat a Webni! Archívum oldalán gyűjtöttem össze. Mivel az utolsó módosítás dátuma: 2009. 02. 20., ezért az itt olvasható információk már részben vagy teljes egészében elavultak lehetnek.

Archivált hozzászólások

Feed-be való hirdetés

2007. 03. 24. 19:37 · Névtelen hozzászóló →

Van egy blogom a blogspoton, melyen AdSense hirdetéseket jelenítek meg. A beállítások közöt kersgélve a feed-nél találtam egy mezőt, amibe ha valamit beírok akkor megjelenik a feed végén. Ez volt odaírva:”If you use AdSense for Feeds or other third-party feed additions, you can enter the code here.” Tehát ide beilleszthetem az adsense kódomat ami a blogomhoz van és kész. Vagy valami mást kell csinálnom?

Feed-be való hirdetés

2007. 03. 25. 04:30 · OldalGazda →

Szia! Válasz helyett nyitottam egy új bejegyzést a témáról, lásd: AdSense for Feeds

AdSense domainekhez – Indulj el

2009. 02. 18. 12:11 · Névtelen hozzászóló →

Adsense domainekhez

2009. 02. 19. 03:23 · Névtelen hozzászóló →

Ma vettem észre hogy megjelent egy új menüpont a hirdetések kezelésénél, Adsense domainekhez. Tud valaki erről bővebben valamit, mert amikor rákattintok egy hosszú szerződési szöveg jön ki amiből nem tudom kihámozni a lényeget elfogadni meg nem akarom addig amig nem értem.

Re

2009. 02. 19. 05:53 · Névtelen hozzászóló →

google.com/adsense/support/bin/answer.py?answer=105924&sourceid=aso&subid=ww-ww-et-asui&medium=link

2009. 02. 19. 06:50 · Névtelen hozzászóló →

Jobb felső részén ott van egy link a magyar verzióhoz.

Amúgy a szerződés elfogadásával csak azt éred el, hogy mostmár létrehozhatsz ilyen hirdetést is.Aminek pedig a lényege, hogy a még nem működő domaineden hirdetés legyen a Hamarosan… stb. felirat helyett.A G kitalálja mi a jó az odatévedőknek.

Szerintem nincs sok értelme, ha csak nem sikerült regisztrálnod a microsof.hu vagy hasonló elütésre pályázó domaint.