AdWords üzleti oldalak

szeptember 14, 2007

Keresőmarketing saját weboldal nélkül

http://www.google.hu/ads/adwords_webpage/

Az angolul AdWords Business Pages névre hallgató szolgáltatás lényege az, hogy lehetőséget biztosítson internetes hirdetésre olyan kisebb cégeknek is, akik egyébként nem rendelkeznek saját weboldallal. A szolgáltatás lehetővé teszi, hogy mindenféle HTML tudás nélkül, létre lehessen hozni egyetlen lapból álló gyakorlatilag online névjegykártyát, melyen csupán a cég alapvető adatai, a lehetséges fizetési módok, a nyitvatartás, egy kép, egy térkép és rövid leírás szerepel:

A fenti egyszerű űrlap kitöltésével létrejött oldal például így nézhet ki: http://biz.googlepages.com/pageadimg/imgad?id=CN_JsLes6JqY1wEQrAIY-gEoATIIHomiKN2l4QY

Az AdWords üzleti oldalak tehát még az Ingyenes webtárhelyeknél is kevesebb lehetőséget biztosítanak az internetes jelenlét kialakításánál. Pusztán arra szolgálnak, hogy kizárólag az AdWords kampányok felől érkező látogatókat tájékoztassák a hirdetett szolgáltatással, céggel kapcsolatban. Összetettebb megközelítés, Keresőoptimalizálás, Linknépszerűség növelése szóba sem jöhet ebben az esetben, azonban a célcsoport számára, akik az AdWords-ben is a „Kezdő verzió”-t választanák, nem is feltétlenül szükséges.

Hivatalos bejelentés a(z angol nyelvű) szolgáltatás bevezetéséről: http://adwords.blogspot.com/2006/12/advertise-online-even-if-you-dont-have.html

A „AdWords üzleti oldalak” című bejegyzést 2007. 09. 14. napján publikáltam, az azóta már bezárt webni.innen.hu oldalon. Ezt az írást és az innen hivatkozott régi tartalmakat a Webni! Archívum oldalán gyűjtöttem össze. Mivel az utolsó módosítás dátuma: 2007. 09. 14., ezért az itt olvasható információk már részben vagy teljes egészében elavultak lehetnek.

Archivált hozzászólások