Live Kereső

szeptember 14, 2006

A Microsoft keresője, a „harmadik nagy” kereső

A Live kereső a „három nagy” nemzetközi kereső közül az egyik. Legnagyobb vetélytársai a Google kereső és a Yahoo! kereső. Mióta az ok.hu áttért a Yahoo! keresőtechnológiájáról a Google adatbázisának felhasználására, a Live kereső a Google mellett a másik nagy nemzetközi keresőnek számít, mely magyar nyelvű keresőfelülettel is elérhető.

http://www.live.com/?searchonly=true

Microsoft Windows Live Search

Microsoft Live kereső története

Kezdetben az MSN portál keresőszolgáltatása más keresők adatbázisán alapult, majd a Microsoft belevágott egy saját keresőtechnológia kifejlesztésébe, melyet 2005. január 31-én jelentettek be hivatalosan. Az MSN Kereső régebben a search.msn.com cím alatt volt elérhető. Bár Keresőrobotja, az Msnbot gyakori látogató volt a magyar weboldalakon, és a kereső adatbázisa is naprakésznek volt mondható, kevés találat érkezett felőle a magyar weboldalakra, ami a felhasználók alacsony számát jelezte. 2005 nyarától már magyar nyelvű oldalakra is rá lehet keresni, sőt kezelőfelületnek már magyar nyelv is választható. 2006 szeptemberétől hivatalosan átkeresztelték Live keresőre a szolgáltatást, mely immár a live.com címen érhető el.

A „Live Kereső” című bejegyzést 2006. 09. 14. napján publikáltam, az azóta már bezárt webni.innen.hu oldalon. Ezt az írást és az innen hivatkozott régi tartalmakat a Webni! Archívum oldalán gyűjtöttem össze. Mivel az utolsó módosítás dátuma: 2010. 05. 30., ezért az itt olvasható információk már részben vagy teljes egészében elavultak lehetnek.

Archivált hozzászólások

sziszika

2008. 01. 04. 08:07 · Névtelen hozzászóló →

([email protected]

2009. 02. 14. 05:47 · Névtelen hozzászóló →

hallo