Fontos keresők

május 4, 2005

Legnagyobb adatbázis, legtöbb látogató

Manapság csak néhány kereső rendelkezik az egész webet átfogó, naprakész kereső-adatbázissal, a feladat hatalmas erőforrás-igénye miatt. Ebből következően sok keresőoldal csak licenszeli a saját adatbázissal rendelkező keresők (Google kereső, Yahoo! kereső, MSN kereső…) szolgáltatásait. Ez némi könnyebbséget jelent a keresőoptimalizálás során: például nem kell(ene) külön az Egyéb kereső programokkal, mint például a vizsla24.hu keresővel foglalkozni, elég, ha tudjuk, hogy ez a kereső például a Yahoo! kereső adatbázisát használja.

Fontos magyar keresők

A magyar szabadszavas keresők közül csak a tango.hu és jelenthet valamelyest konkurenciát a nagy nemzetközi keresők számára: Ez az a kereső, mely egyrészt megfelelő számú és frissességű találatokat képes szolgáltatni, hasznos funkciókkal rendelkezik, másrészt kellő felhasználói bázisa van ahhoz, hogy számottevő mértékű forgalmat továbbítson a találati listákon megjelenő weboldalak felé, ezért érdemes mind a Keresőoptimalizálás, mind az internetes Keresés során odafigyelni rájuk.

Fontos keresők közötti összefüggések

http://www.bruceclay.com/searchenginerelationshipchart.htm (Flash)

http://www.bruceclay.com/searchenginechart.pdf (PDF fájl)

A Search Engine Relationship Chart érdekesen és szemléletesen ábrázolja a keresőmotorok közötti összefüggéseket: melyik keresőoldal, melyik adatbázisokból jeleníti meg a különböző típusú találatokat. Az interaktív Flash oldalra kattintva rövid összefoglaló információt kaphatunk az egyes keresőprogramokról, adatbázisokról, oldalakról. Letölthető nyomtatható formában is.

A „Fontos keresők” című bejegyzést 2005. 05. 04. napján publikáltam, az azóta már bezárt webni.innen.hu oldalon. Ezt az írást és az innen hivatkozott régi tartalmakat a Webni! Archívum oldalán gyűjtöttem össze. Mivel az utolsó módosítás dátuma: 2014. 01. 19., ezért az itt olvasható információk már részben vagy teljes egészében elavultak lehetnek.

Archivált hozzászólások

További fontos magyar keresők

2005. 12. 29. 09:56 · Névtelen hozzászóló →

Azért hazai viszonylatban ide sorolnám még a http://www.goliat.hu és http://www.kurzor.hu oldalakat is. Előbbit a magyar kereső piacból kihasított részesedése miatt, utóbbit ígéretes fejlődése miatt.

–TMS http://fejos.hu

További fontos magyar keresők

2006. 01. 02. 03:06 · kaixo →

A goliat.hu az egy halott dolog, és csak legenda, hogy bármekkora részesedése is lenne a magyar keresőpiacon, mert nagyon rosszak/régiek a találatai (ez a webhely például nem is szerepel benne…) Az, hogy az index még mindig ezt használja az az ő bajuk, illetve az ő szegénységi bizonyítványuk.

A kurzor.hu ezzel ellentétben valóban számottevő tényező: egyértelműsítettem az oldalt annyival, hogy a „( [Magyar keresőprogramok] külön kategóriában kerülnek felsorolásra.)”, tudniillik másik oldalakon gyakran hivatkozok a „Fontos keresők”-re, amikor a nagy nemzetközi keresőkre gondolok (Melyek az esetek 90%-ában valóban a legfontosabbak.)

Polymeta

2006. 04. 28. 04:07 · Névtelen hozzászóló →

Az egyik legújabb fejlesztés a PolyMeta a http://www.polymeta.hu oldalon, amely egy metakereső, viszont nyelvészeti technikákkal képes a találatokat rendezni.

Árukereső

2006. 05. 21. 05:42 · Névtelen hozzászóló →

Ugyan nem általános, de friss és célirányos tartalmat mutat: http://www.arukereso.hu

CSV/XML feed-ekkel is lehet etetni, ha friss találatokat szeretnél webshopodról + saját robottal is szed webáruházakat (ezek találatai nem annyira frissek, ~1 hét/crawl átlaggal szed).

Célirányossága miatt webáruházakat optimalizálóknak célpont lehet.

Árukereső

2006. 05. 21. 08:04 · OldalGazda →

Köszönöm a linket, hozzáadtam a Speciális kereső oldalakhoz. Üdv: JJózsef

Mi lehet az oka?

2006. 06. 27. 06:08 · Névtelen hozzászóló →

Kedves J József!

Szerinted mi lehet az oka, hogy a Google nem veti a http://www.bioexpress.hu oldalra jelenleg a „szemét”?. Hogy miért zártak ki, azt tudom. Szerintem kijavítottam, mégsem lát. Előre is köszi a választ.

Mi lehet az oka?

2006. 06. 27. 06:36 · OldalGazda →

Azt csak te tudhatod, hogy milyen „rosszaságot” követtél el, és miért kerültél ki a Google adatbázisából, erről nekem gőzöm sincsen. Szerintem várj türelemmel, amíg kikerülsz a büntiből, addig pedig kérd az újrafelvételed: Jelentkezz pl. a Google Sitemaps programba (érdekelne, hogy kijelzi-e a rendszer, hogy büntiben van-e az oldalad) és a nyitóoldalról (My Sites) elérhető Tools menü utolsó linkjére kattintva (submit a reinclusion request) töltsd ki az ott található űrlapot.

Témaspecifikus kereső

2006. 11. 30. 14:35 · Névtelen hozzászóló →

http://ker.eso.hu

legális személykereső

2007. 01. 26. 05:08 · Névtelen hozzászóló →

Szia!

Olyan keresőt keresek:-))))ahol anyja neve és születési hely idő adatok megadása mellett megtalálhatok valakit a világon. Azért így kellene mert akit keresek lehet hogy nevet változtatott s csak gondolom hogy az anyja neve és a születési adatok ilyenkor nem változnak. akinek ötlete van segítsen…Köszi Piros e-mailem: cinege33@freemail.hu

legális személykereső

2007. 01. 27. 17:14 · OldalGazda →

Kedves Piros!

  1. http://wiw.hu/ – lassan már tényleg mindenki rajta lesz, úgyhogy már csak az kell, hogy Te is be tudj lépni: rengeteg minden alapján lehet keresni az összetett keresés oldalon
  2. http://google.hu/ – csak mert a Google a barátod!

Egyéb ötletem nincs….

balazs

2007. 02. 07. 09:37 · Névtelen hozzászóló →

yahoo messanger magyarul

[email protected]

2008. 01. 09. 09:21 · Névtelen hozzászóló →

Keresek egy 26 eves magyar lanyt aki Oxfordban Au Pair munkat vegez 2 gyerekre vigyaz, es aki szereti a tortenelmet es a regeszetet.Csak annyit tudok rola meg hogy Juliannanak hivjak.Az a srac vagyok akivel 2008 januar 6.-an egyutt jott ki Budapestrol Londonba az Eurolines-al. Nagyon Fontos kapcsolatba lepnem vele, Az e-mail cimem: toertei@freemail.hu

2008. 01. 09. 11:58 · Névtelen hozzászóló →

Sziasztok!w w w .a-stat.hu – valkai használja nekik a statisztikájukat?Tudjátom mi lett velül, miért nem működik, most ár az oldaluk sem elérhető.Köszi!

a.balazsi

2008. 01. 22. 07:00 · Névtelen hozzászóló →

SEGÍTSÉG

2008. 01. 24. 02:24 · Névtelen hozzászóló →

VALAKI NEM TUDJA, hogy Magyarországon ennek a német cégnek ki a szállítoja, ki veszi át töllük a csomagot??

Köszönöm a segítséget

Helmes

h t t p : / / w w w . h e r m e s – l o g i s t i k – g r u p p e . d e /

SEGÍTSÉG

2008. 03. 28. 05:22 · Névtelen hozzászóló →

Engem is érdelekne mert németországban 2 hete feladott csomagnak se híre se hamva :o(

esoxx@freemail.hu

Személykeresés

2008. 07. 08. 15:25 · Névtelen hozzászóló →

Segítséget kérek személy keresésére németországbangizella.laszlo@gmail.com

[email protected]

2008. 08. 01. 02:10 · Névtelen hozzászóló →

keresem nagyapam,hevesi miklost akinek csibor erzsebet volt felesege es kozos gyermekuk,hevesi tibor 1952.11.27.budapesten szuletet.

ez jó!

2008. 08. 01. 03:26 · Névtelen hozzászóló →

Az utolsó 9 „hozzászólónak” üzenem, hogy olvassák el felülről lefelé figyelmesen, hogy miről szól ez az oldal!

A fontos keresőkről! Pl. Google, Yahoo.

Nem TI vagytok azok a fontos keresők!

Mondjuk szórakoztató….

ez jó!

2008. 08. 01. 08:22 · hunvista →

teccik 🙂 fel sem figyeltem, mert az ilyen értesítőket csípőből deletézem