Weboldal mint befektetés

július 24, 2014

A web is pontosan olyan mint a valós világ: semmiből nem lehet pénzt csinálni. Időt kell szánnunk arra, hogy megértsük a web működésének lényegét. Munkát kell fektessünk weboldalunk fejlesztésébe, végül pedig pénzt kell fektessünk oldalunk hirdetésébe.

Hozzáadott érték

Pénzt keresni a weben trükközésekkel és manipulálással maximum ideig-óráig lehet. Biztosan és tartósan csak akkor, ha számottevő hozzáadott értéket tudunk felmutatni ügyfélkörünk számára. Esetünkben „azt a pluszt” egyrészt a hasznos, könnyen hozzáférhető és egyszerűen befogadható információk jelentik, másrészt pedig szolgáltatásunk vagy termékünk online igénybevételének vagy megrendelésének lehetősége.

Működés megértése

A sikeres weboldalak létrehozása során az első szükséges befeketetés a weboldal-tulajdonos számára az, hogy megismerje, és nagy vonalakban megértse a web működésének logikáját, a különböző technikák, technológiák és lehetőségek jelentőségét és mibenlétét. Ebben a tanulási folyamatban valamilyen mértékben érdemes a megfelelő szakemberek tudását is igénybe venni — ami pedig további költséget, tehát befektetést jelent.

Fejlesztés

Egy weboldal koncepcionális, tartalmi, technikai és formai kialakításával akár több webes szakterület művelője is foglalkozhat. Egy dolog azonban biztos: a weboldal tulajdonosának is rá kell szánnia az időt és energiát arra, hogy konstruktívan részt vegyen a weboldal létrehozásában; hiszen szakterületét, ügyfélkorét ő ismeri legjobban.

Hirdetés

Hogy a weboldalakra számottevő látogatottságot közvetítő online csatornák a mi weboldalunkra továbbítsák a látogatókat, ne pedig a konkurens oldalakra, azt vagy meg kell fizetni, vagy ki kell érdemelni. Az előző esetben nyilvánvaló a befektetés jellege, az utóbbi esetben pedig nyugodtan visszakanyarodhatunk a hozzáadott értéket megteremtő beruházás szükségességéről írtakhoz.

Összefoglalás

Tanulás, saját vagy mások munkája, pénz… Három különböző típusú befektetés, melyek mindegyikére valamilyen mértékben szükség lesz ahhoz, hogy a későbbiekben pénzt kereshessünk weboldalunkkal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük