Ez lesz a legrégebbi SEO-s oldal 2011-ben

január 2, 2011

Az év fordulóján természetes a számvetés és az elkövetkező dolgok számba vétele egyaránt, különösen, ha ez az időszak egybeesik a weboldal évfordulójával is. Az idei első bejegyzésben ezért betekintést nyújtunk a terveinkbe, a közeljövőben az olvasók számára is érzékelhető változásokba.

2003-ban kezdtem el írni a webes kereséssel kapcsolatos témákról, így az oldalgazda.hu („jogelődjeit” is figyelembe véve) egy több mint hét éves hagyomány örököse, noha maga az oldal csupán két éves: ekkortájt döntöttem el, hogy tovább már nem frissítem a webni.innen.hu-n található tartalmakat.

Az elmúlt két év azonban inkább a — kívülállók számára — csöndes építkezés időszaka volt, hiszen ez alatt a két év alatt az oldalgazda.hu-n „csak” nagyságrendileg 60 új, saját gondolatainkat, tapasztalatainkat tükröző bejegyzés született, eltekintve a lassan 500 linkgyűjteményt tartalmazó, egyedülálló adatbázisunk folyamatos építésétől és karbantartásától. 

A háttérben azért ennél jóval mozgalmasabb volt ez az időszak, hiszen

  • tucatjával születtek egyéb weboldalaink — némelyek egyértelműen hozzánk köthetőek, mások pedig kevésbé,
  • dinamikusan növekedett az egyéni vállalkozóktól a multinacionális cégekig terjedő ügyfélkörünk,
  • végül szinte az összes kurrens magyar témához kötődve megtalálhatóak lettek ügyfeleink az Google első helyezésein, a legkeményebb konkurenciával bíró kulcsszavakra is.

Emellett azonban vajmi kevés energia jutott sajnos néhány egyéb szívügyeimre, mint pl. hogy tovább építsem az oldalgazda.hu tartalmait.

Változások az oldal koncepciójában

Az évek során számtalanszor változott az oldal koncepciója: ezt jól illusztrálja a kezdeti „Kereső-optimalizálás, keresés és Google” szlogen „Keresőoptimalizálás: keresés, látogató-keresés, pénzkeresés”-re, majd „Keresőoptimalizálás és keresőmarketing – OldalGazda SEO” szlogenre módosulása. A mostani változás lényege, hogy az oldal az eddigieknél is kevésbé lesz a SEO-val hobbi szinten vagy akár professzionális keretek között foglalkozók közösségi tere, vagy akár a témában megjelenő hírek és érdekességek rendszeres krónikása, viszont bővülni fognak a keresőoptimalizálással és keresőmarketinggel általánosságban, és leginkább üzlet-orientált formában foglalkozó, átfogó jellegű írások.

Folyamatosan lesznek kiemelt témáink, mint például a közelmúltban készített összefoglaló a magyar cégtudakozókról, vagy akár a még nem teljes formájában olvasható elemzés arról, hogy miért van annyi rossz weboldal. Ezek az írások egyelőre leginkább csak blog formátumban élvezhetőek, de az év végére remélhetőleg sikerül feltölteni a most még lukas tematikus hierarchiát úgy, hogy akár könyvként is végigolvasható módon szolgálja a SEO és a SEM dzsungelében iránytűt kereső olvasókat.

A fentieknek megfelelően az oldal öndefiníciója is változik erről:

OldalGazda.hu a legnagyobb magyar nyelvű, keresés, keresőmarketing, keresőoptimalizálás témájú weboldal, a webni.innen.hu utódja. Elődjének elmúlt négy évnyi működése során összegyűlt tudást, gazdájának azóta összegyűlt tapasztalatait rendszerezi és jeleníti meg az egyik legmodernebb tartalomkezelő rendszer segítségével, mely az idő múlásával egyre több funkcióját mutatja meg majd annak érdekében, hogy az elődje által végzett tájékoztató és közösségi funkciókat a korábbiaknál jóval magasabb szinten tölthesse be.

a következőre:

Az OldalGazda.hu Jároli József keresőoptimalizálás és keresőmarketing témájú weboldala — az egyik legismertebb magyarországi SEO szakértő 2003 óta működő ingyenes szolgáltatása, ami a keresés, keresőoptimalizálás és a keresőmarketing iránt érdeklődő, weboldaluk látogatottságát és hatékonyságát növelni kívánó weboldal-tulajdonosok, webfejlesztők, marketing és SEO szakemberek számára nyújt hasznos információkat, a témával foglalkozó átlagos blogoknál strukturáltabb és részletesebb formában. 

BUÉK!

Boldog új évet kívánok, kívánunk minden kedves olvasónknak, és találkozzunk idén gyakrabban akár itt, akár a Facebook-on!