Cégkatalógusok és cégadatbázisok

december 12, 2010

Kevéssé ismert tény, hogy nagyságrendileg másfélszáz általános cégtudakozó és cégadatbázis jellegű magyar nyelvű oldal létezik, melyek nagy többsége ráadásul fizetős. Mi lehet a cégtudakozók szerepe a weboldalak látogatottságnövelésében, és érdemes-e költeni minderre?

Altémák

Cégtudakozók és cégkeresők listája

december 12, 2010 · Magyar cégkatalógusok, működésük, adatbázisuk eredete és üzleti modelljük szerint többféle csoportba sorolhatóak. Közülük azt a mintegy 140 általános témájú cégadatbázist gyűjtöttük össze, melyekbe ingyenesen, részben ingyenesen, vagy bizonyos díj megfizetése mellett lehetséges bekerülni.

Miért van annyi fizetős cégadatbázis?

december 12, 2010 · Míg a magyar linkgyűjtemények között csak mutatóban találni fizetős oldalt, addig majd' száz olyan cégtudakozó működik, ahová bekerülni csak fizetés ellenében lehetséges. Bár nem lehet az összes cégtaláló oldalt egy kalap alá venni, igen nagy hányaduk létezését a magyar cégvezetők internettel kapcsolatos tájékozatlanságának és nagy részben erre építő eladási modelleknek köszönheti.

Miért nem érdemes cégkeresőkre költeni?

december 12, 2010 · A fizetős cégkatalógusok legtöbbjében elsősorban nem is azért nem érdemes megjelenést vásárolni, mert ajánlataik igen gyakran nélkülözik az alapvető számadatokat pl. a látogatottság tekintetében, hanem egész egyszerűen a fizetős megoldások legtöbbje érdemben nem nyújt többet az egyébként teljesen ingyenes linkgyűjteményeknél.