Google Webmester Súgócsoport

január 17, 2008

avagy a hivatalos magyar nyelvű fórum Google János és Tibor vezetésével

http://groups.google.com/group/Google_Webmaster_Help-hu

A Google Groups égisze alatt hivatalos fórumot nyitott a keresőcég a magyar webmesterek számára. 2007 decemberében indult, de hivatalosan 2008 január 16-án bejelentett fórum üzeneteit négy fő témakörbe sorolták:

Ami jó

Jó jel, hogy elindult ez a súgócsoport, mert minden valószínűség szerint ezt majd további fórumok, blogok is követik majd hamarosan: ezzel is jelét adja a cég, hogy folyamatosan dolgozik azon, hogy szolgáltatásainak minél szélesebb spektrumát elérhetővé tegye magyar nyelven is.

Olykor jó továbbá, ha autentikus válaszokat kaphatunk bizonyos kérdésekre.

Ami nem jó

A Google-lel kapcsolatban gyakran előfordul, hogy érzékeny, érdekes kérdésekre kitérő vagy semmitmondó válaszokat adnak, ez illeszkedik a cégnél általános, kívülről néha feleslegesen titkolózósnak tűnő hozzáállásba. Mint például az is, hogy nem lehetett volna esetleg a fórummal foglalkozó két alkalmazottat teljes nevén bemutatni?

Google János és Tibor

A Google alkalmazottak régebb óta sokszor pusztán keresztnevüket használják az ügyfélkommunikációban, de eddig erre a furcsa párosításra – ti. hogy a munkatársak kvázi felvették vállalatuk nevét -, még nem nagyon volt példa.

OldalGazda szerint nem kifejezetten szerencsés ez a megoldás, és nem is igazán érti, hogy hogy nem tűnt fel ez senkinek a Google-nál. Leginkább nem is azért, mert mindez elég könnyen asszociálható azzal, hogy a „lelkem a vállalatot illeti meg” ( http://en.wikipedia.org/wiki/Sixteen_Tons ), hanem azért, mert lehet, az amerikai kultúrkörben nem számít modortalanságnak a pusztán keresztnévvel történő bemutatkozás, azonban abban a kultúrkörben, ahol szaloncukrot raknak a karácsonyfára, és a végzős gimnazisták kiteszik a tablójukat kirakatokba, egészen biztos, hogy műveletlenségnek számít: a tánciskolában is tanítják, hogy mindig teljes nevünkkel mutatkozzunk be, amikor felkérünk valakit. (ezt nekem úgy mondták szó szerint, hogy „egy neve csak a kutyáknak, macskáknak, striciknek és kurváknak van” (meg Maunikának, bár mostanában már Balázsból is Sebestyén Balázs lett))

A „Google Webmester Súgócsoport” című bejegyzést 2008. 01. 17. napján publikáltam, az azóta már bezárt webni.innen.hu oldalon. Ezt az írást és az innen hivatkozott régi tartalmakat a Webni! Archívum oldalán gyűjtöttem össze. Mivel az utolsó módosítás dátuma: 2008. 01. 17., ezért az itt olvasható információk már részben vagy teljes egészében elavultak lehetnek.

Archivált hozzászólások

Lemaradt egy kapcsolódó link

2008. 01. 17. 09:36 · OldalGazda →

http://hup.hu/node/49415 – érdemes a hozzászólások között is csemegézni..

Google János és Tibor – ezek anyakönyvezett nevek?

2008. 01. 16. 15:54 · Névtelen hozzászóló →

Egyszervolt-holnemvolt volt egyszer a Google-család. Google Imre fiai, Google János és Tibor úgy gondolták, hogy szerencsét próbálnak a nagyvilágban. Fogták hát színes Google-logós csizmájukat és nekiálltak a hosszú, optikai kábel alagútnak. Aztán… [a folytatás rátok bízom]__________________________Mesélő: Szabó GyulaSzereplők: a Google-család, úgy mint Google János és Tibor no, meg az internet

google súgó

2008. 01. 17. 02:12 · Névtelen hozzászóló →

Fogták hát színes Google-logós csizmájukat és nekiálltak a hosszú, optikai kábel alagútnak. Aztán… [a folytatás rátok bízom]? Aztán a fórumban feltett valaki egy kizárással kapcsolatos kérdést. (Magamban jegyzem meg, hogy kicsit rossz topicban)Na milyen választ kaptunk kedves gyerekek? Na, tudjátok ugye?Úgyvan: sablonválaszt! Nagyon ügyesek voltatok!És most elmesélem, hogy mi volt a sablonválaszban:”A webmester Súgócsoportban sajnos nem áll módunkban AdSense körüli kérdések, problémák megbeszélésének támogatása, ezért Tiborral egyetértésben lezárjuk ezt a témát.”

Így éldegélt tovább a boldog google család, újabb érdekfeszítő kérdésekre várva.Mígnem egy szép tavaszi reggelen újabb kérdés fogadta őket a családi honlapjukon.Folytatás?…