Picsearch

április 18, 2006

Képek kulcsszavas keresésére szolgáló technológia

http://www.picsearch.com

E svéd képkeresőtechnológia a Google Képkereső után a legjobb technológiák között tartható számon. A legtöbb felhasználó nem a fenti oldalon át éri el az adatbázist, hanem például a Live kereső a Lycos, a Clusty vagy a kurzor.hu felhasználói felületén át. Az adatbázis számára a psbot nevű Keresőrobotok gyűjtenek adatot.

A cég további szolgáltatásai közé tartoznak a Firefox kiegészítők:

  • A Picsearch Highlights kiegészítővel a kijelölt szövegek alapján kontextus-függő (jobbklikkel elérhető) menü segítségével lehet keresni
  • illetve a Firefox keresőmezőjébe beépülő picsearch keresőmező is installálható.

Ezen kívül weboldalba illeszthető keresődobozok is rendelkezésre állnak.

Aktuális képek keresése

A nyitóoldalon megjelennek az adott hét legaktuálisabb kereséseinek megfelelő képek.

2006. szeptember 27. Például a pesti zavargások, a tévészékház ostroma idején Magyarországról szóló képek is a legkeresettebbek közé kerültek. A zavargások képei pedig előkelő helyeken jelentek meg a Hungary kulcsszóra rákeresve. Később már a tüntetések képei nem bukkantak fel az első találati lapon.

Találatok a Picsearch-on a Hungary kifejezésre keresve 2006. szeptember 27-én

Picsearch honlapja 2006. szeptember 27-én

A „Picsearch” című bejegyzést 2006. 04. 18. napján publikáltam, az azóta már bezárt webni.innen.hu oldalon. Ezt az írást és az innen hivatkozott régi tartalmakat a Webni! Archívum oldalán gyűjtöttem össze. Mivel az utolsó módosítás dátuma: 2007. 07. 09., ezért az itt olvasható információk már részben vagy teljes egészében elavultak lehetnek.

Archivált hozzászólások