lapozz.hu információi webmestereknek

június 28, 2006

Általános és technikai információk

http://www.lapozz.hu/webmestereknek.php

Egyéni stílusú útmutatás weboldalt fejlesztőknek arról, hogy hogyan lehet jobb helyezést elérni a lapozz.hu keresőben, és milyen paraméterek betartásával a leghatékonyabb a Listamegjelenés-optimalizálás. A többi keresőtől eltérően ugyanis a lapozz.hu fejlesztői pontosan megadják, hogy pl. hány karakter hosszúságban, milyen elvek alapján jelennek meg az oldalak egyes elemei a találati listákban. A weboldalak láthatóságának növelésével kapcsolatban adott alapvető tanácsok mellett konkrét útmutatást adnak arról is, hogy milyen oldalakat, milyen paraméterek alapján indexel be Keresőrobotjuk.

A dokumentum érdekességét az adja, hogy számos, a kereső fejlesztése és üzemeltetése során kapott kérdésre ad választ, illetve a működés, indexelés során felmerült problémát említ, így segít képet kapni a Kereső rendszerek működése során felmerülő problémákról.

Sajnos a szimpatikus hozzáállás és a lapozz.hu keresőre történő optimalizáláshoz adott konkrét segítség ellenére ez az iránymutatás a Keresőoptimalizálás szempontjából a kevésbé fontos dokumentumok közé tartozik, lévén hogy jelenleg e kereső kevés felhasználót tudhat magáénak, így a felőle érkező forgalom sem számottevő egyelőre.

A „lapozz.hu információi webmestereknek” című bejegyzést 2006. 06. 28. napján publikáltam, az azóta már bezárt webni.innen.hu oldalon. Ezt az írást és az innen hivatkozott régi tartalmakat a Webni! Archívum oldalán gyűjtöttem össze. Mivel az utolsó módosítás dátuma: 2006. 12. 26., ezért az itt olvasható információk már részben vagy teljes egészében elavultak lehetnek.

Archivált hozzászólások