lapozz.hu kereső

június 28, 2006

Katalógushoz kapcsolódó magyar fejlesztésű kereső

http://lapozz.hu

Török Zoltán (ArT deSign Media) által fejlesztett szabadszavas keresőszolgáltatás a fejlesztő szándéka szerint az oldal elsőleges funkciója kíván lenni, mivel a lapozz.hu projekt elsősorban internetkereső, nem linktár. Mindez első látásra nem különösebben szembetűnő, hiszen a lapozz.hu webtár jóval nagyobb felületet foglal el a nyitóoldalon.

Egyéb szolgáltatások

  • a [Google Suggest]-hez hasonló kulcsszó-javasló eszköz
  • a szabadszavas keresőhöz egyebek mellett vélhetőleg saját fejlesztésű képkereső szolgáltatás is kapcsolódik.
  • a többi keresőhöz hasonlóan itt is lehet hirdetéseket elhelyezni a Találati rangsorokban

A kereső értékelése

Régebben a szabadszavas kereső használati értéke nagyon kicsi volt, elsősorban elégtelen méretű kereső-adatbázisa okán. Az utóbbi időben azonban — a lapozz.hu webtárhoz hasonlóan — látványos fejlődésen ment keresztül a szolgáltatás.

Hoogle.hu

A lapozz.hu keresőjének adatbázisából származó találatok jelentek meg 2006. nyarán a www.hoogle.hu oldalon is, mely kísértetiesen hasonlított mind nevében, mind felhasználói felületében a Google keresőre.

A „lapozz.hu kereső” című bejegyzést 2006. 06. 28. napján publikáltam, az azóta már bezárt webni.innen.hu oldalon. Ezt az írást és az innen hivatkozott régi tartalmakat a Webni! Archívum oldalán gyűjtöttem össze. Mivel az utolsó módosítás dátuma: 2006. 12. 26., ezért az itt olvasható információk már részben vagy teljes egészében elavultak lehetnek.

Archivált hozzászólások