Rossz szomszédság

július 26, 2005

Mi számít nemkívánatos szomszédnak?

Felépítésüket tekintve ide tartoznak például a Linkfarmok, de emellett még számos másfajta oldal is számíthat rossz szomszédnak: közös bennük, hogy nem a Keresőrobotoknak készütek, nem pedig Látogatók számára, kizárólag a minél jobb helyezések elérése végett (a keresőszolgáltatások fejlesztői Web spamnak minősítik az efféle oldalakat).

Külső hivatkozások és a rossz szomszédság

A fenti oldalakra nem érdemes hivatkozni, mert az rossz hatással lehet a keresők felől érkező forgalomra. Ha azonban ilyen típusú oldalra kerül fel valamiképpen ránk mutató hivatkozás, az valószínűleg nem járhat ránk nézve hátránnyal.

A „Rossz szomszédság” című bejegyzést 2005. 07. 26. napján publikáltam, az azóta már bezárt webni.innen.hu oldalon. Ezt az írást és az innen hivatkozott régi tartalmakat a Webni! Archívum oldalán gyűjtöttem össze. Mivel az utolsó módosítás dátuma: 2008. 09. 02., ezért az itt olvasható információk már részben vagy teljes egészében elavultak lehetnek.

Archivált hozzászólások

kérdés

2007. 08. 05. 10:38 · Névtelen hozzászóló →

most akkor mi? a keresőrobotoknak készültek vagy a látogatónak a rossz szomszéd oldalak? mindkettő előtt „nem” van…másrészt: ha nem indexált oldalra kerül fel a linkük, az annyit nem árthat, ha egyszer nincs információja róla a google-nek, nem? vagy mégis van (nem tudhatjuk, hogy miért nincs indexálva…)? ugyanez a gond a 100 kb feletti oldaltartalmakkal – pld utazona.hu – ahol az alján a fehér háttér fehér betű jelenik meg…de minek, ha túl nagy az oldal és nem látja már a google bot? ezért lehet még ilyen csalással az indexben az oldal…

Re: kérdés

2007. 08. 06. 05:58 · Névtelen hozzászóló →

Ha a csalást már nem látja a Googlebot, akkor semmi előny vagy hátrány nem származhat belőle, hiszen a Google adatbázisa szempontjából ez a csalás nem létezik. Egyébként bőven 100 kb feletti oldalakat is teljes egészében letölt a Googlebot, pl. az általad említett utazona.hu is hiánytalanul, 146 kb-tal szerepel.

Re:kérdés

2007. 08. 07. 04:49 · OldalGazda →

Tévedés azt hinni, hogy a rossz szomszédságnak számító oldalakat nem indexelné be a googlebot vagy pedig nem szerepelnének a Google adatbázisában. A „büntiben levés”nek több fokozata van, ezek közül csupán a legdurvább, hogy nem szerepelnek a „Csúnya oldal” weblapjai a kereső adatbázisában. (lásd még pl. Kiegészítő találatok)

hitetlen

2007. 08. 09. 05:21 · Névtelen hozzászóló →

a legdurvább esetben akkor, ha nem szerepel az adatbázisban, akkor nem is számít rossz szomszédnak – ha egyszer a rossz szomszédom büntiben van, akkor én is? vagy erről van valami mentett infója a google-nak, mielőtt úgy dönt, hogy nem szerepelteti a rossz szomszédomat az indexben? Az utazona típusú oldalak miért szerepelhetnek még mindig az indexben, ha egyszer nem ajánlott, manipulatív trükköt alkalmaznak – nehéz lenne kimagyarázni a fehér betű, fehér hátteret. Viszont az már a 100 kb fölötti tartományban van…és mintha itt olvastam volna valahol, hogy a 100 kb feletti tartalmat nem veszi figyelembe…

hitetlen

2007. 08. 09. 05:30 · OldalGazda →

Mégegyszer: ne tévesszen meg, ha szerepel egy webhely a Google adatbázisában, mert úgy is lehet szerepelni benne, hogy ott vagy, csak éppen nincsen kulcsszó, amire értelmes helyezésen dobna ki a rangsorolás. Szerintem azért szerepel az adatbázisban, mert lehet, hogy valaki azon az oldalon is hasznos infót találhat szélsőséges esetekben. Ja, és 100 k fölött is indexeli az egyes weblapokat a Google. Keress rá mondjuk a TiddlyWiki kifejezésre, hogy láss rá bizonyítékot is 🙂

2007. 11. 13. 10:20 · Névtelen hozzászóló →

Az utazóna linkek nem fehérek: color=”#EEEEEE”

Google büntetés

2008. 09. 02. 04:42 · Névtelen hozzászóló →

Eddig úgy tudtam, hogy nagyon figyelni kell arra, hogy milyen oldalra kerül fel a honlapunk hivatkozása, mert rossz helyre (pl. egy linkfarmra) kerülve a google büntet (pl. hátrébb sorolja a helyezésünket). A „rossz szomszédság” fejezetben írtak alapján ez nem igaz.Jól értettem, vagy ennél azért árnyaltabb a kép?