Külső hivatkozás

november 17, 2004

Más oldalakról érkező linkek jelentősége

Egy külső hivatkozás nemcsak közvetlenül Látogatókat továbbíthat az oldalra, hanem közvetett hatással növelheti a keresők felől érkező forgalomat, mivel PageRank értéket, meg Linkre rakott kulcsszavakat továbbít a meglinkelt weblapnak.

Saját kezelésben levő oldalak

A Keresőoptimalizálás egyik fontos szabálya, hogy egy webhely nem webhely: nem árt ugyanis néhány saját Domainnév, site felett diszponálni. Ezzel kevésbé egy adott oldal látogatottsága attól, hogy kik, milyen PageRank-ú oldalon, milyen Linkre rakott kulcsszavakkal hivatkoznak oldalunkra, végső soron pedig kevésbé függ másoktól a Linknépszerűség növelése. Saját kezünkbe vehetjük a külső linkekkel való gazdálkodást, és alkalomadtán céljainknak megfelelően változtathatjuk is a hivatkozásokat. Ezt többféleképpen lehet elérni, a keresőoptimalizálók kreativitása nem ismer határokat. Néhány példa:

  • Szatelit oldalakat hozunk létre.
  • Természetes módon rendelkezünk már több webhellyel. (céges, személyes honlap, blogok, különböző projektek, stb.)
  • Lejárt domainnevek felhasználásával kamuoldalakat üzemeltetünk (nem szép dolog)

Nem minden külső link Teljes értékű link!

Részben a Komment spam és társai elleni küzdelem jegyében kifejlesztésre került pár olyan metódus, amivel eredményesen el lehet kerülni, hogy a Keresőrobotok számításba vegyék az adott linket. Ilyen például a rel=”nofollow” attribútum, vagy JavaScript-be kódolt hivatkozás illetve egyéb trükkös átirányítások használata.

Külső hivatkozásokkal kapcsolatos teendők

Természetes linkhálózat

Ahogy egyre aggasztóbb méreteket ölt a Web spam, a Fontos keresők úgy próbálják egyre kifinomultabb módszerekkel elkülöníteni a szemetet, a Link spam-et az Értékes tartalomtól, és ehhez a weboldalak egyre több és több tulajdonságát vizsgálják. Ilyen tulajdonság például az adott webhelyett körülvevő linkhálózat felépítése, ti. hogy milyen bejövő hivatkozások és kimenő hivatkozások kapcsolódnak egy webhelyhez. Vajon hasonlít-e a természetesen képződő hivatkozás-hálózathoz, vagy inkább a Linkfarmokkal mutat hasonlóságot? A keresőszolgáltatások számára az lenne az ideális, ha az összes hivatkozás a hivatkozott fél aktív közreműködése nélkül jönne létre: a hivatkozó értékítéletét tükrözné az oldalról, nem pedig az oldal tulajdonosának agilitását, a [Linkvásárlás]ra rendelkezésére álló keretének nagyságát.

Bejövő hivatkozások

Honnan mutatnak hivatkozások oldalunkra?

Az, hogy hány link mutat az oldalra, és pontosan milyen weboldalakon találhatóak ránk mutató hivatkozások, azt vagy a Látogatottsági statisztika, vagy a Szabadszavas keresők segítségével deríthetjük fel.

Webstatisztika

A jó statisztika megmutatja az összes olyan weblapot, ahonnan linkek mutatnak oldalunkra, és ha valaki már rá is klikkelt arra a hivatkozásra. Az olyan linkeket nem deríthetjük fel, ahonnan még egy látogató sem érkezett, erre a keresők Speciális kereső-kifejezéseit használhatjuk.

Bejövő linkek a keresők szerint

Ha nincsen rendes statisztikánk vagy kíváncsiak vagyunk azokra a bejövő linkekre, ahonnan senki sem kattintott ránk, akkor segíthetnek a Fontos keresők által nyújtott Speciális kereső-kifejezésekre épülő szolgáltatások.

Kimenő hivatkozások

Saját oldalról kiinduló linkek szerepe

Oldalunk körül kialakított természetes linkhálózat fontos részei az optimalizálás céloldaláról más oldalakra mutató linkek, ezek számának növelése is jótékony hatású lehet, illetve karbantartásukkal is foglalkozni kell.

A PageRank leírása című cikk elolvasása után felmerülhet az a gondolat, hogy az oldalunkról kiinduló hivatkozásokkal csínján kell bánni, azok számát a lehető legalacsonyabban kell tartani annak érdekében, hogy minél kevesebb PageRank érték kerüljön átadásra más oldalaknak, a bejövő linkek PR növelő hatásából minél inkább a saját oldalunk profitáljon. A dolog azonban nem ilyen egyszerű.

A Fontos keresők azokat az oldalakat „tartják” hasznos információforrásnak, melyekről kifelé is mutatnak linkek, ráadásul a weboldal témájába vágó, fontos oldalakra. Vizsgálhatják hogy milyen témájú oldalakra hivatkozik egy oldal, mert ezekkel a témákkal kapcsolatban valószínűbb, ha a témában fontos oldalakat hivatkozik meg, akkor webhely maga is értékes információval rendelkezik. (Például valószínűsíthetőbb, hogy a Google Inc. szolgáltatásaival kapcsolatban az az oldal nyújtja a legteljesebb információt, amelyik a Google Inc. összes szolgáltatásának weboldalát meghivatkozza.)

Hogyan helyezzük el a külső hivatkozásokat?

A fenti két tényező figyelembevételével kell kialakítani oldalunk linkelési stratégiáját. Jó megoldás, ha a webhely fontos, nagyobb PageRank értékű oldalairól (Nyitólap, altémák nyitólapjai) csak korlátozott számú hivatkozás mutat más oldalakra, és az is lehetőleg olyan baráti olalakra mutat, melyeknek szeretnénk ebből a nagy PR értékből leginkább átadni. Ne feledjük, hogy [A link érték]: a nálunk fejlettebb internetes kultúrájú országokban a nagyobb (~ PR 5) PageRank értékű oldalakon található linkhelyeket sokan pénzért árulják.

A „Külső hivatkozás” című bejegyzést 2004. 11. 17. napján publikáltam, az azóta már bezárt webni.innen.hu oldalon. Ezt az írást és az innen hivatkozott régi tartalmakat a Webni! Archívum oldalán gyűjtöttem össze. Mivel az utolsó módosítás dátuma: 2008. 05. 27., ezért az itt olvasható információk már részben vagy teljes egészében elavultak lehetnek.

Archivált hozzászólások

Külső hivatkozások

2006. 03. 07. 02:20 · Névtelen hozzászóló →

Kedves JJózsef!Lenne egy kérdésem, ami foglalkoztat: eddig, ha regisztráltam a honlapomat különféle katalógusokba, a kezdőlapra mutató domainnevet adtam meg. Ezek a kezdőlapra mutató külső hivatkozások vajon mennyire erősítik a honlap többi (ez esetben többszáz) oldalának a pozícióját a keresőkben? Ez azért érdekelne, mert a találataim 70%-ban innen érkeznek, és nem a kezdőlapra, hanem valamelyik más oldalon lévő szöveges tartalomra. Erre eddig sehol nem találtam utalást, hátha Önnek van tapasztalata. Üdv: Adrienn

Külső hivatkozások

2006. 03. 07. 03:05 · Névtelen hozzászóló →

Kedves Adrienn!

Egy külső hivatkozás két alapvető dolgot továbbít: a PageRank értéket, meg a Linkre rakott kulcsszavakat. Az előbbi szempontjából is fontos lehet, hogy épp melyik oldalra hivatkozik egy külső link, de a Kulcsszavak szempontjából mindenképpen döntő fontosságú. Nem lehet egy lapot (pl. Nyitólap) az összes kulcsszóra optimalizálni, ezért megfelelően ki kell jelölni a súlypontokat.

Én azt csinálnám, hogy a Webhely strukturálása során kineveznék olyan csomóponti oldalakat, amelyek az oldal egy-egy altémáját reprezentálják. (Jelen webhelyen például a Keresőoptimalizálás,Keresés,Látogató-keresés, Pénzkeresés) Kétszer is meggondolnám, hogy jól találtam-e ki al alcsoportokat (és az Elérési útvonalukat), majd elkezdeném ezen alcsoportokat bejegyeztetni a katalógusokba, ügyelve arra, hogy ne a webcímet, hanem a fontos kulcsszavakat rakják rá a linkre. (Ez pl. a startlap.hu esetében szokott működni.)

Arra törekednék továbbá, hogy a kompetitív kulcsszavakat, kompetitív témákat reprezentáló oldalakra jöjjön be inkább több külső hivatkozás. Vannak ugye az egyszerű, gyakran keresett kulcsszavak, ahol olykor nehéz jó helyezést elérni, és aztán vannak a ritkábban keresett kombinációk, melyek összessége egy Jól megírt weboldal esetén jóval túlszárnyalhatja a népszerű, kompetitív kulcsszavak hozadékát.

Összességében a gyakran keresett kulcsszavak esetén a Keresőoptimalizálás lehet a legjobb fegyver, míg a ritkábban előforduló, viszont jóval változatosabb kifejezésekkel való látogatószerzésre pedig maga a Jól megírt weboldal.

Üdv: JJózsef

Re: Külső hivatkozások

2006. 03. 07. 04:33 · Névtelen hozzászóló →

Köszönöm a válaszát. Ismerve a honlapom jelenlegi szerkezetét, és főleg az oldalak számát, pillanatnyilag nincs más alternatívám, mint a „Jól megírt weboldal”, döntően szókombinációkra érkező találatokkal. Üdv: Adrienn

Külső hivatkozások

2006. 03. 28. 03:27 · Névtelen hozzászóló →

Újabb kérdésem lenne, szintén a külső linkekkel függ össze. Találtam egy oldalt, ahol beírva a domainnevet, látható lesz (gondolom), hogy hány külső link hivatkozik az oldalra: Link: 9, String: 86. Mivel lényegesen több helyre regisztráltam 9-nél, érdemes lenne tudni, mi lehet a string.Adrienn

Re: Külső hivatkozások

2006. 03. 28. 04:43 · kaixo →

Milyen oldal volt? Lehet, hogy a string az jelenti, hogy a domainnév hány oldalon fordul elő sima szövegként. Próbáltad a Yahoo! kereső (és esetleg az MSN Kereső) linkdomain: Speciális kereső-kifejezését? Üdv: JJózsef

Külső hivatkozások

2006. 03. 28. 05:04 · Névtelen hozzászóló →

A http://pagerank.whysoft.hu oldalról van szó. Itt beírva a domain nevet, megjelenik egy újabb oldal az adatokkal. Az MSN keresőben a linkdomain:http://domainnév újabb eredményt hozott: 26. Egyrészt szerintem ennél is több helyre vagyok regisztrálva, másrészt nem emlékszem, hogy bárhol szerepelne csak a név, hivatkozás nélkül. Üdv: Adrienn

Külső hivatkozások

2006. 03. 28. 06:11 · Névtelen hozzászóló →

Ahogy néztem az oldalt, tényleg azt jelenti amire gondoltam, hogy pl. „13,600 oldalon található meg a webni.innen.hu karaktersorozat”. Ez mondjuk kicsit tényleg nagy számnak tűnik. Ha gond van az adatokkal, akkor mint valószínű, hogy a Google oldalán van a probléma, a bejövő linkeket régóta nem mutatja meg pontosan ugyanis. A Whysoft ugyanis a Google-től kérdezi le ezeket az adatokat.

Üdv: JJózsef

Külső hivatkozás nem látszik a googléba

2006. 11. 17. 05:06 · Névtelen hozzászóló →

Készítettem egy oldalt egy ügyfelemnek (www.ugyfelem.hu), amelyre kitettem egy hivatkozást a saját weblapomra (www.enoldalam.hu). Azon problémázom, hogy ha a googléba beírom, hogy link:www.enoldalam.hu, akkor a találatok között nem szerepel a szóban forgó oldal.

A googléval leeleenőriztem, hogy a www.ugyeflem.hu találatai között megnézem a tárolt változatot, aminek a forrásában látom, hogy a link így néz ki:

<a href=„http://www.enoldalam.hu„><span style=”font-size:13px;”>Enoldalam</span></a>

szóval a google betárolta a linket tartalmazó oldalt, csal úgy néz ki, hogy ezt nem tekinti teljes értékű linknek.

Tudja e valaki, hogy miért csinálja ezt a google?

Külső hivatkozás nem látszik a googléba

2006. 11. 17. 05:34 · OldalGazda →

Most már be fogom vezetni, hogy aki azzal kapcsolatban tesz fel kérdést, hogy miért nem mutatja a Google a link: speciális kifejezésre az összes bejövő linket, annak kell majd küldenie nekem egy Túró Rudit!

Szóval igen, teljes értékű a link. További infó a Speciális kereső-kifejezés című cikkben.

keresni.hu-ról szóló hozzászólások átrakva

2007. 04. 10. 16:05 · OldalGazda →

keresni.hu-ról szóló hozzászólások átrakva a keresni.hu szócikkbe.

2007. 04. 11. 03:08 · Névtelen hozzászóló →

Sziasztok!

Google kereső segítség!

Annak ideén amikor regisztráltam a googleban az oldalt, volt lehetőség rövid bemutatkozó szöveget írni ami megjelenik a keresőben a html cim és a kereset szó között található szöveg.

Ez mostmár úgye nincs, viszont ezt a szöveget szeretném megváltoztatni, hogyan tudom azt elérni, hogy ez a szöveg más legyen?

Egy példa, hogy mire gondolok és mit szeretnék megváltoztatni.Ha beírod azt a googleba, hogy példa és az ott megjelenő szöveget ezt:

—Példa. … Következõ: Összefüggés az autokorrelációs függvény és az Fel: Véletlenszerû jelek autokorrelációs függvényei Elõzõ Példa … —

Ezt a szöveget régen meg lehet adni a googlenak, most viszont nem és a régen megadott szöveget szeretném megváltoztatni, ezt hogyan tudom megcsinálni elérni, hogy ott más legyen látható?

Köszönöm a segítségeket!!!

Re:

2007. 04. 12. 05:23 · OldalGazda →

Feltehetőleg rosszul emlékszel, ugyanis sosem volt rá lehetőség, hogy közvetlenül Te add meg, mi szerepeljen a Találati Rangsorok kivonataiban. Röviden az oldal szövegének átírásával és a Description Meta Tagok megfelelő megírásával tudod elérni, hogy mást jelezzen ki oldaladról a Google. További infó a Találati Rangsor bejegyzésben.

Túró Rudi

2007. 04. 17. 10:29 · Névtelen hozzászóló →

Szia OldalGazda!

Küldök egy csomag Túró Rudit ha rosszul kérdezem.

Annak érdekében hogy az oldalam előrébb kerüljön a Googleben jó lenne minél több bejövő link. Lehet-e azt tudni hogy a google mikor frissíti legközelebb illetve utoljára.

  1. oldal mutat az oldalamra ebből az egyik linket 2005-ben a másikat 2006 végén hellyeztem el. A köztes időbenm ég kb 50 bejövő linke készítettem, de nem látom az eredményét.

KÖSZÖNÖM.

Re: Túró Rudi

2007. 04. 17. 10:39 · OldalGazda →

Nem jó helyen nézed. Válasz a Speciális kereső-kifejezés című cikkben. Használd a Google Webmaster Toolst erre.

Tamás13

2007. 04. 21. 03:45 · Névtelen hozzászóló →

Sziasztok!

Regisztráltam magam a Google webmasteren és szép hogy ilyen sok külső link(500) mutat az oldalamra, de semmit sem ér ha pagerank ellenőrzésnél még mindig csak 3 link mutat az oldalamra. Lerágott csont: mikor lesz frissítve a pagerank van-e valamilyen rendszeresség ebben?

Köszönöm.

Tamás13

2007. 04. 21. 03:52 · harzol →

Frissül az folyamatosan, csak épp ritkán publikálják az adatokat.Azt em tudom hol ellenőrzöd a pagerank értéket, de teljesen mindegy ott mit mutatnak bejövő linkeknél. Sokkal többet mond a Google Webmasters Tools.Amúgy nyilvános pagerank frissítés nemsokára várható, de attól ne várj semmit, mert nem befolyásolja a találati listákat.

kereső-optimalizálás nonprofit

2007. 07. 10. 17:38 · Névtelen hozzászóló →

Kedves Jároli József

az alapítványunk szlovák-magyar párbeszéddel foglalkozó projektjének honlapja kapcsán olvastam a honlapján található anyagokat, amelyek elég hasznosak voltak, de néhány dologban nem látok tisztán :- 1 – ellentmondó dolgokat olvastam a flash-ről: a flash-ben lévő szövegeket felismeri a Google? – 2 – „minden oldalra mutasson legalább 1 statikus oldalról link” – ez valóban fontos alapszabály? a mi honlapunk Joomla-alapú, az oldalaink nagy része dinamikus oldal. Csináljak egy statikus oldalt esetleg csak emiatt?

Köszönöm a választIstván

kereső-optimalizálás nonprofit

2007. 07. 12. 14:33 · OldalGazda →

– A Flashben lévő szöveget indexelheti a Google kereső (de csak az): keress rá a:

 loading filetype:swf

kifejezésre, és látni fogod. Persze ebben nincs sok köszönet: keress rá pl. egy négy kulcsszóból álló kifejezésre, amit úgy abban a formában látsz a találatok között pl.:

 magyar english média fórum

és sehol sem fogod látni azt az egy oldalt, amit a:

 "magyar english média fórum"

kifejezéssel egyébként egyedül jön fel…

  • Itt valami félreértés van, hiszen tökmindegy, hogy statikus, vagy dinamikus technológiával generálnak-e le egy oldalt, a lényeg az, hogy az Teljes értékű link legyen az a link: tehát rendes szöveges link: ( ez legyen az oldal kódjában: < a href=”oldal.html” > itt vannak a Linkre rakott kulcsszavak < /a > )

Gyakori félreértés, hogy valahol számít, hogy statikus, vagy dinamikus technikával készül-e egy oldal: ez közvetlenül nincs hatással a Keresőrobotok tevékenységére. Közvetlenül annyiban befolyásolhatja a dolgokat, hogy gyakran a dinamikus oldalakat több időbe kerül legenerálni, tehát többet kell várni, amíg válaszol a szerver, amíg azonban ez nem extrém sok, addig nincs miért aggódni. Szintén okozhatnak még galibát az olyan Elérési útvonalak, melyekben túl sok paraméter van: valami.php?fdfa=gaga&df=443242&fdada=25243242&rteipuq=43242 , de ez már egy összetetteb kérdés. Pl. ezen az oldalon nem nagyon látsz ilyesmi linkeket, pedig ez is teljesen dinamikus oldal 🙂

Pagerank esés

2007. 08. 13. 08:01 · Névtelen hozzászóló →

Tisztelt Jároli Úr!

Oldalunknak 4-es pagerankje volt, de a google nemrég viszafokozta 2-esre. Itt olvastam, hogy valószinűleg azért, mert javascriptes megoldásokat használt az informatikusunk. Ha ma leszedünk minden ilyen problémát okozó részletet, akkor a google visszaadja a 4-es pageranket, vagy már sose mehetünk feljebb?

Roland2007 08 13

Re:Pagerank esés

2007. 08. 14. 04:06 · OldalGazda →

Erre a kérdésre talán csak a domainnév ismeretében lehetne válaszolni.

Re: Pagerank esés

2007. 08. 14. 06:46 · Névtelen hozzászóló →

Bocs, de erre a domainnév ismerete nélkül is lehet válaszolni. A javascriptes megoldásnak tutira semmi köze a megfeleződött Pagerankhez. Ha olyan megoldás, ami egyszerűen technikailag nem szerencsés, akkor egyáltalán nem befolyásolja az értéket; ha pedig csalásra kihegyezett megoldás, akkor nem felezi, hanem nullázza a PR-t.

startlap szerkesztői spam

2007. 09. 04. 02:08 · Névtelen hozzászóló →

Tegnap linket ajánltam az egyik lap.hu oldalra. Meg is kaptam az automaikus visszaigazolást. De a wisszaigazoló email érdekes volt:Tisztelt Linkjavasló!Köszönettel megkaptam a linkajánlatot, amelyre hamarosan e-mailben visszatérek. Addig is, ha könyvelõt váltana, látogasson el a konyvel pont net oldalra és kérjen ajánlatot több mint 200 könyvelõtõl.Ha pedig kikapcsolódásra vágyik, akkor nézze meg a legnépszerûbb társállatokkal foglalkozó weboldalt haziallat pont hu címen, ahol az elsõ online HÁZIÁLLAT TV mûsoraiból is válogathat.Kiakadtam, mert egy nyamvadt linkajánlásért cserébe is spamet kapok!

elkérhetném a lap nevét?

2007. 09. 05. 07:43 · Névtelen hozzászóló →

a Startlap szerkesztői SPAM levelet továbbítaná a lap.hu@sanomabp.hu e-mail címre?Köszönettel venném, s intézném, hogy ne kapjon ilyen automata választ többet.Bedő Andrea lap.hu koordinátor…

elkérhetném a lap nevét?

2007. 09. 05. 08:39 · Névtelen hozzászóló →

Kedves Andrea! Sajnos mérgemben kitöröltem már, ezért rögtön nem tudom elküldeni. De az előzmények közül kikeresem a lapokat, amiken a linkemet ajánlottam aznap. Holnapi nap elküldöm.

Re: startlap szerkesztői spam

2007. 09. 05. 15:36 · OldalGazda →

Igen, vannak egyes lap.hu szerkesztők, akik alkalomadtán érdekes dolgokkal próbálkoznak, ezt mint gyakori lap.hu linkajánló én is alátámaszhatom. Mindenesetre Andrea, örülök, hogy próbáljátok ezeket a vadhajtásokat nyesegetni.

Re: startlap szerkesztői spam

2007. 09. 05. 15:54 · Névtelen hozzászóló →

Érdekes dolog az is vajon, hogy több, mint egy hónapja 5 különböző helyre is ajánlottam linket a lap.hu oldalakon belül, és azóta sem válaszoltak? 🙂 Úgy tudom, hogy a szabályzatuk szerint 1 héten belül kellene válaszolniuk. Vagy azt, hogy elutasítva (udvariasan), vagy azt, hogy felvéve. Amúgy nem írom ide, hogy mely oldalak voltak azok, mert nekem fontos, hogy bekerüljek, viszont ha feljelentem itt őket, akkor szerintem búcsút is mondhatok a valamikori belistázásomnak. (Ezt a feljelentősdit egyébiránt semmilyen szinten nem támogatom. Mielőtt rákérdezne valaki, nincs spam oldalam, ennek ellenére nem támogatom! Rossz a szájíze tőle az embernek.) Amúgy még annyit, hogy volt olyan lap.hu linkajánlásom is, amire 1/2 év elteltével jött a válasz, hogy örömmel jelzik, hogy felvettek… 😀

Re: startlap szerkesztői spam

2007. 09. 05. 16:30 · harzol →

Szia!

Szerintem ha van valami elérhetőség kint az adott lapokon, akkor próbálj meg írni a szerkesztőnek. Udvariasan, nem számonkérően.Ha nincs elérhetőség, akkor próbáld meg talán javaslatként elküldeni. Ez talán segít, mert észbekap tőle az illető.

Ha semmi reakció, akkor szerintem írj a startlapnak. Csak annyit, hogy 1 hónapja ajánlottál ide és ide linket és nem kaptál visszajelzést arról, hogy felvették-e.

Nem fog a szerkesztő tudomására jutni, hogy rákérdeztél a dologra startlapnál.Nagyon fontos a startlapnak, hogy gondos szerkesztők csinálják a lapokat és ne legyenek ilyen több hónapos várakozások.

Üdv,harzolNéhány lap.hu oldal szerkesztője.

Re: startlap szerkesztői spam

2007. 09. 05. 16:36 · Névtelen hozzászóló →

Ok, megpróbálom, köszi! Igazad van! 🙂

elkérhetném a lap nevét?

2007. 09. 07. 03:02 · Névtelen hozzászóló →

Megvan a ludas lap.hu! 🙂 Kültem mailt a fenti címre!

lap.hu

2007. 09. 07. 03:26 · Névtelen hozzászóló →

Egyébként érdekes, hogy egyes lap.hu szerkesztők mennyi pénzt elkérnek a hirdetési felületekért. Egy havi (nem napi, esetleg heti) átlag 3000 látogatós lapokat szerkesztő emberke hirdetési ajánlatát böngésztem. Átlag 12.000 Ft-ot kér egy hónapra/banner. Van neki kb 10 oldala, nem is rossz kereset. Ráadásul szinte mindegyiken van is hirdetés. Az én havi 8000 látogatós oldalamon 3000 ft-ot kérek egy sokkal nagyobb bannerért, aztán még ebből is alkudnak az ügyfelek. Még jó, hogy ott az adsense. 🙂

lap.hu

2007. 09. 07. 03:57 · harzol →

Azt azért ne felejtsd el, hogy a lap.hu oldalakon igen célzottan lehet hirdetni és korlátozott a hirdetési felületek száma is.Sokan egyébként a „listaárnál” olcsóbban adják el a le nem kötött bannereiket a Teszveszen.

Elkérhetném a lap nevét? Kezelve

2007. 09. 07. 05:07 · Névtelen hozzászóló →

A szerkesztőt megkértem távolítsa el a reklámokat. Elnézést a kellemetlenségért. Bedő Andrea lap.hu koordinátor

lap.hu

2007. 09. 07. 05:17 · Névtelen hozzászóló →

Szerintem mindenki csak annyiért adhatja el a felületeit, amennyiért megveszik tőle :D..ismerek olyan lap.hu szerkesztőt is, aki jóval alacsonyabb áron adja el a hirdetését, mint amennyit érne. Ezt mi központilag nem szabályozzuk. A szerkesztők sokszor a kapcsolati tőkéjüket kihasználva jutnak hirdetőkhöz, illetve néhány cég már rájött, hogy nagyon megéri célzottan hirdetni…azonban ez nagy mértékben a lap.hu oldal témájától is függ.

lap.hu

2008. 02. 04. 04:57 · Névtelen hozzászóló →

Újabb lap.hu story:Decemberben bejelentettem a lapomat egy lap.hu oldalra. (Megjegyzem jó oldalra, megfelelő kategóriába.)Január közepén megkaptam az elutasító választ a szerkesztőtől.Írtam neki egy választ, amiben megkérdeztem, hogy mégis miért utasított el. (Udvariasan természetesen, valamint belinkeltem neki az általam oly nagyon áhított kategória aktuális linkjeit, amik nagyrészt 404-es lapot adtak válaszként, a maradék, pedig teljesen használhatatlan link.)Mivel választ egy hét múlva sem kaptam, írtam egy mailt a lap.hu-nak.A válasz az volt, hogy megkérték a szerkesztőt az elutasítás indoklásra, valamint jelzik felém, hogy túl sok és zavaró reklám van a lapomon.(A lapomon adsense reklámok vannak, felül egy linkegység, jobb oldalon felhőkarcoló és jónapot. Ez sok és zavaró? A lap.hu oldalakon miért van akkor adsense?)Most február van, semmiféle választ nem kaptam azóta sem, úgy gondolom, nem is fogok.Próbaképp, hogy mennyire foglalkozik a szerkesztő a lapjával, küldtem linkajánlót néhányszor, de még elutasítást sem kaptam. Miért megy valaki szerkesztőnek, ha magasról letojja a munkáját? Az életben is így dolgozik? Nálam elég hamar repülne.

lap.hu

2008. 02. 04. 05:10 · Névtelen hozzászóló →

Igen, sok lap.hu szerkesztő úgy „dolgozik” mintha a Bibliát kellene szerkesztenie…Nekem is volt hasonló sztori, attól a laptól relevánsabbat el sem tudnék képzelni amit beküldtem… elutasítva, az oldal meg tele szeméttel. Mondjuk nekem is van adsense hirdetés, de most komolyan, mi a brontnak küldi valaki a lapját a lap.hu-nak és máshová, ha nem azért, hogy haszna legyen belőle, és miért ha nem ezért szerkeszti a lap.hu-t is az aki szerkeszti?!Rendkívül üres világot látnánk manapság ha eltűnnének azok a „médiák” amik reklámot tartalmaznak.Egyébként ez le van írva, hogy olyan oldalt nem lehet küldeni?

Halott linkek

2008. 02. 04. 05:15 · Névtelen hozzászóló →

A lap.hu inkább a törött linkek ellenőrzésével kellene hogy inkább foglalkozzon…

karácsony

2008. 02. 04. 05:20 · Névtelen hozzászóló →

Múlt héten kaptam egy üzenetet, hogy a lapom bekerült a karacsony.lap.hu oldal linkjei közé. Köszönöm, épp ideje volt…

Re: lap.hu

2008. 02. 04. 05:36 · OldalGazda →

Hát igen, a lap.hu „mozgalom” számos kihívás elé néz, mert elég nagy az esélye, hogy az iwiw sorsára jut a történet. Sajnos, még a halott linkeket sem olyan egyszerű kiszűrni (pl. a domain parking oldalak technikailag nem számítanak halott linknek, közben meg igen), nemhogy a silány minőségű szerkesztői munkát. Van hát megoldandó probléma elég. Hogy miért megy valaki szerkesztőnek, aztán miért tojik magasról az egészre: talán a legkézenfekvőbb válasz erre az, hogy sokkal nagyobb elvárásokkal indult neki az oldala szerkesztésének, aztán amikor látta, hogy napi egy-két látogató vetődik az oldalra, akkor értelemszerűen lecsökkent a lelkesedése.

akkot up to date vagy 🙂

2008. 02. 04. 05:39 · Névtelen hozzászóló →

Én is pl. esküvő témában ajánlottam vagy 30 lap.hu oldalra egy lapomat decemberben, mert ugye január végén esküvő kiállítások voltak.Megjegyzem, 1 helyről kaptam automatikus választ, hogy rövidesen jelentkezik, és beteszi a linket, ha témába vág.Amit nem értek, hogy azóta se senkitől semmi… Én is szerkesztek máshol lapot (most ide nem írom, hogy hol), de onnan olyan gyorsan kipenderítenének, ha így viselkednék, hogy csak na…Remélem a jövő évi (2009-es) esküvő kiállítás előtt 2-3 lap.hu oldal csak visszajelez, hogy betettek. (broáf)

Re: lap.hu

2008. 02. 04. 06:08 · Névtelen hozzászóló →

Nekem is az iwiw jutott eszembe. 🙂 Ott van a facebook, több millió userrel simán megy, a mi kis wiwünk pár tízezer felhasználó mellett majd megszakad, pedig a legnagyobb internetszolgáltató kezében van, bőven tudna fejleszteni, ha AKARNA. A lap.hu is a (talán) legnagyobb médiacég tulajdonában van. Viszont két nagy különbség van. Az iwiw programozói azért kapják a pénzt, hogy jól menjen az iwiw. (Nem megy) Viszont a reklámpénzekből horribilis bevételre tesz szert a magenta cég. A lap.hu oldalszerkesztők nem a sanoma alkalmazottai ezért olyan a gárda, amilyen. Pénzt maximum a saját bannerhelyek értékesítéséből láthatnak. Egyes jó oldalak igen szép summát, a kisebbek leginkább semennyit.Én a lapozz.hu-nál szerkesztek oldalt. Hogy hasznom van -e belőle? Közvetlenül nincs. Viszont promotálom rajta a saját oldalam, látom az adott scene fejlődését, relatíve gyorsan „találkozok” az új „versenyzőkkel”. Ezért szeretem csinálni. Szívesen átvenném azt a lap.hu oldalt, aminél elutasítottak, egy nagy halott link gyomlálással, frissítéssel jó kis gyűjteményt lehetne belőle csinálni.

Re: lap.hu

2008. 02. 04. 07:33 · Névtelen hozzászóló →

Persze igazatok van, DE: minden egyes lap.hu oldal egy szubjektív gyűjtemény, jobb esetben olyantól akit érdekel az általa szerkesztett téma, és ért is hozzá. De, nem KELL elfogadnia a szerkesztőnek kötelezően linket akkor sem, ha azminden szempontból odavág a témába. Én pl. olyan lapot szerkesztek, amibe rengeteg téma belefér, el is fogadtam minden olyan linket amivel egyetértettem, és nagyon gyorsan elértem 1200 linket egy oldalon. A megengedett 600/lap. Szóltak. Kitöröltem a fent lévő linkek több mint felét. És nem fogadok el linkajánlásokat már csak akkor ha vannak olyan oldalak, ami megszűnnek, vagy szünetelnek, ezeket viszont, azonnal, mérlegelés nélkül törlöm, és a helyükre jönnek az új ajánlott oldalak. Mégis: hetente kb 60-70 linket kell visszautasítanom. A lista szubjektív, és nem teljes. Még rengetegen beleférnének, de akkor kezelhetetlen lenne az oldal. Próbáltam bontani a lapot, újabb lap.hu-kra, de erre azt mondták olyanok már léteznek, csak más néven, nagy lenne az átfedés. Abban viszont igazatok van hogy aki lapot szerkeszt, az annyit időt szánjon rá hogy egy héten egyszer ránéz mi a helyzet, és kommunikál a linkajánlókkal. Egyébként EZ köztelező is, az új szerződés szerint ami mmost januértól él, azt hiszem 5 napon belül. Egy lapszerkesztő.

Re: lap.hu

2008. 02. 04. 07:59 · Névtelen hozzászóló →

Persze szubjektív, és joga is van hozzá, csak furcsállja az ember (nekem meg ehhez van jogom :-)).Egyébként azok a durvábbak, mikor egy erősen frekventált témát/oldalt működtető végzi rosszul a munkáját, tehát ha be akarok kerülni vagy nem válaszol, vagy elutasít, vagy megnézem később és olyan trágya a lap, hogy már meg is bántam a linkküldést… és dühít, hogy én milyen jól csinálnám, de ugye ez a lehetőség (örökre?) kizárva.

Re: lap.hu

2008. 02. 04. 08:08 · Névtelen hozzászóló →

Engem sem az bosszant legjobban, hogy nem került be a linkem az adott lap.hu oldalra, hanem az, ahogy le sem sz*arják (már bocsánat) az embert. (Több)hónapos késés a felvétellel/elutasítással, dilettáns, hozzá nem értő linkszerkesztők, az élet apró örömei.

„… és dühít, hogy én milyen jól csinálnám, de ugye ez a lehetőség (örökre?) kizárva.”Tényleg, nem lehet, valahogy átvenni egy ilyen bénán szerkesztett lapot?

A lapozz.hu-nál, ha 30 (valóságban 40-50 nap kb) napig nem lépsz be a szerkesztői menübe, elveszik tőled a lapot. Igaz, elég csupán belépned és kész.

megtévesztő hírdetés

2008. 02. 04. 09:41 · Névtelen hozzászóló →

Igen, ilyen megtévesztő hírdetések miatt már engem is utasítottak el, ott is AdSense linkegység volt. Vicces. Szerintem csak keresni akart egy kifogást a szerkesztő, ugyanis Google-ben ostromoltam azt a lap.hu oldalt a kulcsszóra, azóta már meg is előztem. Végülis a lap.hu oldalakon nincsenek megtévesztő hirdetések, ááá, az álcázott affiliate-linkek, meg még sorolhatnám..

megtévesztő hírdetés

2008. 02. 04. 09:54 · harzol →

A lap.hu szerkesztők kizárólag 2 felülettel rendelkeznek.Ezen felül tilos mindenféle hirdetés (legyen az megtévesztő vagy sem), sőt az affiliate linkek elhelyezése is.Ha ilyet tapasztalsz írj a lap szerkesztőjének, ha pedig 1-2 héten belül nem reagál, akkor a startlapnak.

Re: lap.hu

2008. 02. 04. 10:08 · Névtelen hozzászóló →

Ha nem reagál a szerkesztő, egy hónap után kérdezz rá. Ha arra sem reagál mondjuk két hétig, írj a Startlapnak. Várhatóan ők is írnak majd a szerkesztőnek és a válaszadásra kap valamennyi türelmi időt. Viszont ha arra a levélre sem válaszol, akkor a szerkesztő helyett is jóváhagyhatják a linket.

Nekem került így be linkem a témája szerint legfontosabb lap.hu oldalra kb. 3 hónap elteltével. (Miután a szerkesztő vagy egy hónapon át leszarta a Startlap részéről történő megkeresést is. Bár így viszont felmerül a kérdés, hogyan tarthatta meg egyáltalán a – nagy látogatottságú – lapját.)

Az ilyesmi persze bosszantó tud lenni, de rég rossz, ha azon az egyetlen linken múlik a weblapod sikere.

Re: lap.hu

2008. 02. 14. 07:19 · Névtelen hozzászóló →

Eltelt egy hónap, természetesen nem válaszolt a szerkesztő. Írtam újra a startlapnak. Most az egyik admin kirakta a linkemet.Csak úgy próbaképp ajánlgattam linkeket közben az ominózus lapra, nem is jött semmilyen válasz.

Persze, hogy nem ezen az egy startlap oldalon múlik a dicsőség, csak bosszantó, ahogy egyes szerkesztők hozzáállnak a dologhoz.

startla valóban gáz

2008. 02. 16. 13:50 · lexorcanada →

csak egy vélemény, tapasztalat: van egy lapom aprohirdetés szóra most 8.-ik a googleban, van rajat a 350 aktív hirdetés ami max 1 hónap és lejár(szal mindig van rajta 300-500 hirdetés) és az aprohirdetes.lap.hu szerkesztője soha nem fogadja el mert egy igazi……:d írtam a startlapnak, hogy szerintem talán ez a startlap azért jött létre hogy segítse a a weblap készítőket és ne a szerkesztő kényelmét, izlését, tükrözze de semmi válasz hetek óta. Erre elszállt az agyam és végig néztem a megjelent lapokat volt/van olyan lap ahol 100 és kevesebb hirdetés van. Szóval a szerkesztő egy igazi szemé….láda ez a véleményem.

Üdv nektekStartlapos negatív tapasztalatokról akár nyithatnák egy külön topicot.

apro.lap.hu

2008. 02. 16. 14:23 · Névtelen hozzászóló →

szerintem te az apro.lap.hu oldalra gondolsz… aikor én kértem, hogy vegyen fel, akkor nekem is olyan 300 hirdetés volt fent állandóan. visszaírt, hogy ez kevés, nem vesz fel. akkor kapásból küldtem neki 5 linket, ami az oldalán volt, amik 100 alatt tartalmaztak hirdetést. erre csak annyit írt vissza, hogy jó hogy írok, mert azokat is kivette. (ez már 2 éve volt és nem akartam nála senkit feljelentgetni, csak érvelni akartam, hogy betegye a lapom.) szal valahol osztom a véleményed…

apro.lap.hu

2008. 02. 16. 15:30 · Névtelen hozzászóló →

„Tilos Google hirdetést elhelyezni olyan oldalakon, amelyek kifejezetten hirdetések megjelenítésére szolgálnak, függetlenül attól, hogy releváns-e az oldal tartalma. „

apro.lap.hu

2008. 02. 16. 16:24 · Névtelen hozzászóló →

Az apro.lap.hu belső szerkesztésű lap, a Startapro.hu főszerkesztője szerkeszti, és nem vonatkoznak rá a Startlap szabályai. Lásd pl. hogy a Startapró szinte minden dobozban ott van felül tipp-ként megjelölve. Kb. olyasmi lehet, mint az ingatlan.lap.hu, ahova pár éve fel akartam kerülni, és azt írták, hogy 40e Ft+áfa egy link évente…

nega

2008. 02. 18. 05:37 · Névtelen hozzászóló →

Szerintem is összejött már egy topicra való negatív tapasztalat a startlap szerkesztőkről. Ne csak az interneteurope-t szidja mindenki. 🙂

pozitív vélemény

2008. 02. 19. 12:09 · Névtelen hozzászóló →

Nekem is voltak problémáim különböző lap.hu oldalakkal, de a jatek.lap.hu szerintem nagyon jól szerkesztett oldal. Ja és gyorsan válaszolnak a linkajánlásra.

Külső hivatkozások

2008. 05. 26. 06:56 · Névtelen hozzászóló →

Üdv!

Valaki megtudja nekem mondani, hogytudom megnézni, hogy összesen m,ennyi link mutat a weboldalamra???

Köszi Gy.