Oldaltérkép

március 30, 2005

A weblapok jó Felgöngyölítése érdekében

Az oldaltérkép fontosságának ékes bizonyítéka, hogy mind a Google kereső, mind a Yahoo! kereső megemlékezik róla a webmestereknek szánt saját iránymutatásaiban, lefektetve néhány elvárást is:

Google saját iránymutatásai webmestereknek:

  • Készíts honlaptérképet felhasználóid számára, oldalad fontos részeire mutató linkekkel. Ha a honlaptérkép 100-nál több linket tartalmazna, tanácsos azt több különálló lapra bontani.

Yahoo! saját iránymutatásai:

  • Egy HTML alapú oldaltérkép, melyre a nyitólapról mutat link, alkalmas lehet annak a biztosítására, hogy az összes lap be legyen indexelve.

Oldaltérképet készíthetünk a látogatóink számára, de kizárólag a keresők számára is, oldalunk Felgöngyölítését elősegítendő. Ez utóbbira biztosít lehetőséget a Google Sitemaps, mely a Google kezdeményezése az oldaltérképek standardizált formátumának létrehozására, ezáltal a weboldalak könnyebb indexelhetőségének előmozdítására.

A „Oldaltérkép” című bejegyzést 2005. 03. 30. napján publikáltam, az azóta már bezárt webni.innen.hu oldalon. Ezt az írást és az innen hivatkozott régi tartalmakat a Webni! Archívum oldalán gyűjtöttem össze. Mivel az utolsó módosítás dátuma: 2006. 12. 20., ezért az itt olvasható információk már részben vagy teljes egészében elavultak lehetnek.

Archivált hozzászólások