MSN kereső

március 23, 2005

MSN Search: a Microsoft keresőrendszer

A szolgáltatás jelenlegi formájában megszűnt, és 2006. szeptember 11-e óta Live Kereső néven működik! Aktuális információk már csak abban a bejegyzésben találhatóak.

http://search.msn.com/

Az MSN Search kereső a nagy és naprakész adatbázissal rendelkező keresőrendszerek közé tartozik, magyar nyelvű kezelőfelülettel, magyar nyelvű oldalakra szűkíthető kereséssel.

Microsoft kereső programjának története

Kezdetben az MSN portál keresőszolgáltatása más keresők adatbázisán alapult, majd a Microsoft belevágott egy saját keresőtechnológia kifejlesztésébe, melyet 2005. január 31-én jelentettek be hivatalosan. Bár Keresőrobotja, az Msnbot gyakori látogató a weboldalakon, és a kereső adatbázisa is jónak mondható, egyenlőre kevés találat érkezik felőle az általam ismert weboldalakra, tehát vélhetőleg nincsen még annyi felhasználója. Mivel a Microsoft óriási anyagi és szellemi potenciállal rendelkezik, ezért várható, hogy az MSN Search keresőoldal teljesítménye gyors iramban javul, jótékony hatást gyakorolva ezzel az szabadszavas internetes keresés piaci szegmensére, és nyitánya lehet egy Google kontra Microsoft „összecsapásnak”. 2005 nyarától már magyar nyelvű oldalakra is rá lehet keresni, sőt kezelőfelületnek már magyar nyelv is választható.

Webhely regisztrálásának módja

http://search.msn.com/docs/submit.aspx

A Microsoft keresője és más kereső programok

AlapműIndex : 1543/19 Ez az érték a Yahoo! kereső indexéhez hasonló. További érdekességeket az MSN Search többi keresőhöz viszonyított teljesítményéről a Keresők összehasonlítása fejezetben olvashatsz.

A „MSN kereső” című bejegyzést 2005. 03. 23. napján publikáltam, az azóta már bezárt webni.innen.hu oldalon. Ezt az írást és az innen hivatkozott régi tartalmakat a Webni! Archívum oldalán gyűjtöttem össze. Mivel az utolsó módosítás dátuma: 2011. 03. 22., ezért az itt olvasható információk már részben vagy teljes egészében elavultak lehetnek.

Archivált hozzászólások

Kérdések és válaszok az MSN Search működésével és jövőjével kapcsolatban

2005. 11. 02. 07:44 · Oldalgazda →

http://www.seomoz.org/articles/community-questions-to-msn-search.php

A fenti linken az MSN Kereső fejlesztői válaszolnak az alábbi témakörökben feltett kérdésekre:

kulcsszora helyezes

2006. 08. 24. 06:24 · Névtelen hozzászóló →

Olyan kerdesem lenne, hogy az MSNre es a GOOGLERA meg a tobbi keresore, van-e olyan oldal ami beirva az URLt es kulcsszot kiadja, hogy hanyadik helyen szerepel az oldal.Esetleg olyan, ami mindegyikre megmutatja? Nagyon jol jonne egy ilyen.

kulcsszora helyezes

2006. 08. 25. 12:47 · OldalGazda →

Próbáld ki ezt, én ezt ismerem, de biztos van még sok hasonló cucc:

http://www.digitalpoint.com/tools/keywords/

kulcsszora helyezes

2006. 08. 25. 14:33 · Névtelen hozzászóló →

Koszonom, megneztem es egy regisztracio utan mar egybol jottek is az adatok. Tetszik, mindenkinek ajanlom, vannak ott mas jo dolgok ha a weblapodat akarod optimalizalni.Bizonyos dolgokat meg magyarul is ir ki, szoval tetszik.

kulcsszóra helyezés

2006. 09. 03. 13:05 · Névtelen hozzászóló →

Ellőre bocsájtom, hogy nagyon kezdő vagyok a témában. Azt szeretném tőletek megkérdezni, hogy lehet az hogy a google keresőbe beírva a kulcsszavamat a magyaroldalakon a 10. és a teljes web-en a 25. helyen hozz. De ha a helyezésemet kérdezem le az előzőhöz hasonló vagy akár a fentiekben említett programmal, nem vagyok a 200-ban sem?

kulcsszóra helyezés

2006. 09. 10. 14:25 · OldalGazda →

A válasz relatív egyszerű: a találati rangsorok több szempontból is függenek attól, hogy földrajzilag honnan írod be az adott kereső-kifejezést. Felteszem, olyan kifejezésről van szó, ami nem csak magyarul létezik. Ha csak magyar oldalak között keresel erre, akkor egy csomó angol és egyéb nyelvű oldal nem játszik. Amennyiben magyarországról keresel a teljes weben, akkor a magyar oldalak némi előnyt élveznek, ezért jelensz meg kissé rosszabb helyen, de még mindit nem olyan rossz helyen, ha azonban máshonnan kérdezed le a google adatbázisát, akkor már nem számít az az előny, hogy magyarországról beírt keresések magyar találatokat preferálnak. Üdv: JJózsef