Adatvédelmi Nyilatkozat Adsense-hez

március 27, 2008

Példák AdSense-kompatibilis Adatvédelmi Nyilatkozatokra

Az AdSense Szerződési Feltételek változásai (2008. február 25.) óta kötelező a látogatók számára nyilvánvalóvá tenni, hogy a reklámmegjelenítéssel kapcsolatban cookie-k és / vagy web beacon-ök segítségével adatokat gyűjtése folyhat. Ez a bejegyzés megkísérli összeszedni a magyar és angol nyelvű, AdSense-kompatibilis Privacy Policy-ket.

Mit kellene tartalmazni a nyilatkozatnak?

http://adsense.blogspot.com/2008/03/terms-and-conditions-clarification.html

Bár nem ad kész mintát a fenti bejegyzés, mégis hivatalos forrást jelent, és azért ad némi útmutatást a nyilatkozat elvárt tartalmával kapcsolatban.

Jensense szabadon felhasználható angol nyilatkozata

http://www.jensense.com/2008/03/05/adsense-friendly-privacy-policy-sample-for-adsense-publishers-to-use/

Rövid, AdSense-barát, kész nyilatkozat angolul. Hasznos lehet idegennyelvű oldalak üzemeletetőinek.

Magyar nyelvű nyilatkozat az innen.hu-tól

Az Adatvédelmi Nyilatkozat bejegyzésben a hazai adatvédelmi törvényeknek megfelelő jogi szöveg található, mely — bár specifikusan a webni.innen.hu és egyéb innen.hu oldalak számára készült — hasznos kiindulási alap lehet egy, nemcsak az [AdSense Programszabályzat]nak megfelelő, hanem az adatvédelmi törvényekkel is konform saját nyilatkozat elkészítésére. Ez a nyilatkozat ugyanis szabadon felhasználható, a forrás feltüntetéséért cserébe (részleteket lásd a bejegyzés alján).

A „Adatvédelmi Nyilatkozat Adsense-hez” című bejegyzést 2008. 03. 27. napján publikáltam, az azóta már bezárt webni.innen.hu oldalon. Ezt az írást és az innen hivatkozott régi tartalmakat a Webni! Archívum oldalán gyűjtöttem össze. Mivel az utolsó módosítás dátuma: 2008. 04. 26., ezért az itt olvasható információk már részben vagy teljes egészében elavultak lehetnek.

Archivált hozzászólások

mindhez jó?

2008. 04. 08. 10:23 · Névtelen hozzászóló →

Szia! Lehet figyelmetlen voltam és már leírtad valahol.

Lehet egy adatvédelmi nyilatkozatot használni több oldalhoz/domain-hez? Itt arra gondolok, hogy egyszer elkészítem a xyz.hu/adatvédelem-re és azt linkelem minden oldalról.

Előre is köszi.g.

mindhez jó?

2008. 04. 08. 14:38 · OldalGazda →

Nem tudom, hogy a Google szerint jó-e, és mivel ennél úgyis ez a lényeg, ezért nem mondanék semmit ezzel kapcsolatban, mert a hivatalos választ én sem tudom.