AdSense

szeptember 22, 2005

Hirdetések megjelenítése kontextus alapján

https://www.google.com/adsense/?hl=hu

A programon belül többfajta hirdetési lehetőség áll rendelkezésre, mely ideális lehetőség kisforgalmú webhelyek (napi párszáz látogató) bevételeinek növelésére. A legfontosabb hirdetési formák a Google Inc. keresőtechnológiáján alapulnak, mely segítségével az egyes weblapok elemzésével azok témájához kapcsolódó hirdetések jelennek meg, de emellett egyéb kiegészítő lehetőségek is rendelkezésre állnak:

AdSense Kontextusban (Tartalomhoz)

Szöveges vagy képes hirdetéseket jelenít meg a programban résztvevő weboldalakon. Általában átkattintás alapján fizet a rendszer a webhely tulajdonosának ([Pay-per-click alapú hirdetés]), de az esetek kisebb hányadában előfordulhat, hogy a hirdetések megjelenésének száma alapján kerülnek elszámolásra (ha a hirdető fél ilyen Pay-per-impression alapú hirdetést szeretne). A megjelenő hirdetések weblapról-weblapra változhatnak. Több tényezőtől függ, hogy éppen milyen hirdetés jelenik meg: leginkább az oldal tartalmától, az oldalon található Kulcsszavaktól, de egyebek mellett befolyásolja az oldal nyelve és a látogató földrajzi helye is. A hirdetési rendszer népszerűségét tehát egyrészt annak köszönheti, hogy a témához illeszkedő hirdetések akár hozzáadott értéket is jelenthetnek a látogatók számára, másrészt pedig annak, hogy – kiváltképp a pusztán szöveges hirdetések – kevésbé zavaró hirdetési formát jelentenek, ráadásul megjelenésük az weblap dizájnjához illeszthető. A rövid szöveges hirdetéseket kijelző egységek mellett speciális Link egységek is megjeleníthetőek.

AdSense Kereséshez

A kérdéses weboldalon vagy az egész weben való keresést lehetővé tevő keresőmező segítségével egy olyan speciális találati oldalra érkezik az adott webhely látogatója, ahol a megjelenített hirdetésekre kattintásért ellenszolgáltatást kap a programban résztvevő oldal üzemeltetője (AdSense megjelenítő).

Hasonló elven működik a Firefox és az Opera Böngészők eszköztárában található keresőmező, illetve a Firefox alapbeállításaként szereplő testre szabott, kiegészített Google keresőoldal.

AdSense Hivatkozók (Ajánlások)

Annyiban eltér ez a fenti két szolgáltatástól, hogy itt szó sincs semmilyen kontextusfüggő megjelenítésről, egyszerűen csak bizonyos, Google Inc. és számos egyéb hirdető cég szolgáltatásaihoz új ügyfeleket, termékeihez új vásárlókat toborzó ún. továbbító gombok, többfajta méretű szöveges vagy képes hirdetések jeleníthetőek meg. Az AdSense megjelenítő webmester számára bevétel akkor keletkezik, ha a látogatók a megszabott mértékig él a reklámozott szolgáltatással: előfizet egy szolgáltatásra, megvásárol egy terméket, és megjelenik a tranzakciót nyugtázó weblap. Az elszámolás pedig azalapján történik, hogy hány látogató volt, aki az adott oldalról érkezett, majd böngészőjében megjelent a tranzakció végrejöttét jelző weblap.

Gyakran ismételt kérdések

Mi kell ahhoz, hogy AdSense hirdetés legyen az oldalon?

Regisztrálni kell a https://www.google.com/adsense/?hl=hu címen, meg kell adni, hogy milyen weboldalra szeretnéd kirakni a hirdetést. Regisztrációd elbírálása után –mely akár már másnapra megtörténhet– beléphetsz a számládat nyilvántartó kezelőfelületre, ahol megadhatod, hogy milyen típusú (szöveges vagy képes), milyen méretű, milyen színű, stb. hirdetéseket szeretnél. A rendszer ez alapján legenerálja azt a JavaScript kódot, amit be kell szúrjál minden olyan oldal forráskódjába, ahol szeretnéd, hogy hirdetés jelenjen meg. Dinamikus oldalak esetén ez általában egyszerűbb, mert csak egy sablon oldalra kell beszúrjad, statikus weboldalak esetén ez már több munkával jár.

Kinek éri meg a részvétel?

Ezt nem olyan egyszerű megmondani, mert a bevételeid nagysága több tényezőtől függ:

  • átkattintások száma: ez egyrészt függ a látogatók számától, továbbá az átkattintási aránytól. Ez utóbbi pedig leginkább a hirdetés elhelyezésétől és attól függ, hogy mennyire releváns hirdetéseket tud megjeleníteni a rendszer, tehát mennyire kapcsolódnak a reklámok a témádhoz, mennyire keltik fel olvasóközönséged érdeklődését.
  • az átkattintásért juttatott bevétel: ez leginkább attól függ, hogy az AdWords hirdetők részéről mennyire keresett témáról, kulcsszavakról van szó az oldaladon. Az egy átkattintásért járó bevétel egy centtől akár több dollárig is terjedhet.

Néhány szempont a mérlegeléshez: Az Adsense megjelenítési próba (Preview tool) installálása után Internet Explorerrel látogasd meg az oldalaidat, ahová a hirdetéseket helyeznéd. A jobb klikkre előjövő kontext menüben meg fog jelenni egy új opció, melyre kattintva a Google megmutatja egy felugró ablakban, hogy arra az oldalra milyen hirdetéseket tudna elhelyezni. Ne csak egy oldalra próbáld ki, mert akár minden oldalra más és más hirdetések lehetnek kontextusban, és döntsd el utána, hogy vélhetően mennyire érdekelné az olvasóidat a felkínált hirdetés. A fentieknek megfelelően nem árt, ha napi párszáz látogatód van legalább. Összességében semmit nem vesztesz, ha kipróbálod egy hónapig, így meglátod, hogy mennyi idő alatt érné el bevételed a legkisebb kifizethető összeget, a száz dollárt.

További részletek: AdSense regisztráció

Ki méri az átkattintást?

A Google Inc.

Ki kinek fizet, és mennyit?

Az AdWords programban hirdető cégek fizetnek a Google Inc.-nek, aki e bevétel egy részét (vélhetőleg 70-80% között) osztja meg az AdSense programban résztvevő honlaptulajdonosokkal. Az összeg nagysága pedig attól függ, hogy az AdWords hirdetők mennyit hajlandóak fizetni az átkattintásért, tehát végső soron az adott témakörre, kulcsszavakra jellemző konkurenciaharc mértékétől függ. Ezen az oldalon találhatsz példát arra, hogy angol nyelvterületen mely Kulcsszavak esetén hajlandóak a legtöbb pénzt az amerikai AdWords hirdetők. Magyar nyelvű oldalakon ez minden bizonnyal másképp van.

Kell-e adót fizetni a bevételek után?

Igen, kell. Lásd: Adózás AdSense bevételek után

Mi történik, ha saját oldalamon levő hirdetésre kattintok?

Ha nem csinálsz rendszert a saját weboldalon megjelenő hirdetésekre kattintásokból, akkor valószínűleg nem lehet bajod belőle, viszont teljesen fölösleges ilyet tenni, mert nem számít érvényes átkattintásnak. A rendszer okos, és képes beazonosítani az ilyen kattintásokat: kijelzi, hogy volt egy átkattintás, de nulla centtel „honorálja”. Előfordulhat –hiszen témafüggőek a hirdetések–, hogy olyan hirdetés jelenik meg a saját honlapon, ami felkelti az érdeklődésed, ekkor jobb, ha begépeled a megjelenő URL-t.

További kérdések

Az AdSense Fórum oldalain választ kaphatsz további kérdéseidre, illetve megoszthatod tapasztalataidat olyan témakörökben, mint például hogy

  • érdemes illetve lehetséges-e belépni a programba,
  • ki mennyit keres a program segítségével,
  • hogyan lehet növelni a bevételeket, stb.

A „AdSense” című bejegyzést 2005. 09. 22. napján publikáltam, az azóta már bezárt webni.innen.hu oldalon. Ezt az írást és az innen hivatkozott régi tartalmakat a Webni! Archívum oldalán gyűjtöttem össze. Mivel az utolsó módosítás dátuma: 2009. 02. 11., ezért az itt olvasható információk már részben vagy teljes egészében elavultak lehetnek.

Archivált hozzászólások

kérdés – adsense

2006. 09. 28. 11:19 · Névtelen hozzászóló →

Sziasztok!A kérdésem adsense ctr értékével kapcsolatos lenne.Mit takar a CTR érték?Egyik oldalomnál a ctr érték *****% volt és jó pár klikk, és mégis csak ***** volt a bevétel.

És a CPM?

Köszönöm a segítséget!

kérdés – adsense

2006. 09. 29. 02:54 · OldalGazda →

Légyszíves ne hozz nyilvánosságra semmilyen adatot amit tilt az AdSense programszabályzat.

CTR – Click through rate = átkattintási arány: egy hirdetésre bekövetkezett kattintások száma osztva a hirdetés megjelenésének számával

CPM – Cost per Mille = ezer reklámmegjelenítés költsége: továbi részleteket az AdSense oldalán találsz: https://www.google.com/support/adsense/bin/answer.py?answer=18196&topic=134

új?

2006. 11. 28. 05:39 · Névtelen hozzászóló →

Ez milyen adsense hirdetési formátum?Én nem találtam még ilyet.http://fuliginouspalaver.tripod.com/comingtolight/id1.html

Re: új?

2006. 11. 28. 10:34 · Névtelen hozzászóló →

Szerintem nem. Ha kellően nagy az oldalad, (mint pl. a tripod.com), akkor egyedi megállapodások alapján jeleníthetsz meg AdSense reklámot: egy ilyen egyedi formátumot láthattál.

újabb kérdés

2006. 12. 06. 14:44 · Névtelen hozzászóló →

Köszi az infót, én is ilyesmire gondoltam.Van egy másik kérdésem is, van a tulajdonomban egy domain, amin korábban egy viszonylag népszerű oldal volt, de már megszűnt. Hónapokig ha keresőkből vagy linkekből rákattintottak 404 hibát kaptak (csak a főoldalon volt egy tájékoztató a megszűnésről). Na mármost az jutott eszembe, hogy mi van ha berakok egy egyedi hibaoldalt semmi mással csak egy adsense-el (plussz az aljára vmi szöveget, hogy tudjon milyen hirdetést adni), a rátévedők nagy valószínűséggel rá fognak kattintani, így elég sok kattintásom lenne. Ez mennyire legális? Letilt egy miatt a Google?

újabb kérdés

2006. 12. 06. 16:58 · Névtelen hozzászóló →

Tartalom nélküli oldalra nem ér hirdetést rakni, egyébként szerintem nem gáz. (persze ha kételyeid vannak, hivatalos választ csak az AdSense csapatttól kaphatsz) A helyedben visszaraknék valami tartalmat a megszűnt oldalról, legalább a nyitóoldalra, amennyiben ez lehetséges. Bár ha nem gáz, én visszatenném az egész oldalt, feltűnő helyen levő reklámmal, és feltűnő felirattal, hogy ez már csak egy megszűnt odlal régebbi állapotát mutatja. Egyébként meg Sose töröljünk tartalmat!Üdv:JJózsef

Nem Szex oldal felnőtteknek mégis tartalmazza azt

2007. 03. 21. 16:26 · Névtelen hozzászóló →

Van egy oldalam ami nem szex oldal, de mégis tartalmaz néhány fórumtémát ami azzal kapcsolatos. A kérdésem az hogy emiatt szexoldalnak tekinthetik az oldalt, és tilthatják?

Ez egy érdekes kérdés

2007. 04. 07. 12:02 · ManiAc →

Ez érdekes kérdés, mert sok „kemény” oldalon vannak Google hirdetések, és ha ott vannak, az azt jelenti éppenséggel nincsenek kitiltva. De erre azért nem mernék alapozni, lehet csak valaki bepróbálkozik és amikor láttam „még” nem volt kitiltva.Én úgy oldalnám meg, hogy a portálnak csak az erotikamentes részén jelenítenék meg Google hirdetéseket.Másfelől nem akarok reklámot csinálni senkinek, de van egy olyan rendszer, ahol engedélyezve vannak a felnőtt oldalak. Lehet, hogy az a leg megnyugtatóbb megoldás, ha az AdSense hirdetések csak a 100% -ig tiszta oldalakon jelennek meg, így bár kissebb profittal, de nyugodtabban alhatsz… efelől.

Ez egy érdekes kérdés

2007. 04. 07. 16:19 · OldalGazda →

Nyugodtan lehet csinálni reklámot egy olyan szolgáltatásnak, terméknek, ami kapcsolódik az oldal témaköréhez, és több olvasó érdeklődésére is számot tarthat. Csak nem az AdBrite felnőtt verziójára, a http://www.avnads.com/ -ra gondoltál?

Ez egy érdekes kérdés

2007. 04. 07. 17:21 · Sajt →

Ha már felmerültek más rendszerek akkor tényleg érdemes megemlíteni az AdBrite-ot, egy hasznos magyar link a témában:

http://theadbritesystem.extra.hu/

Magyarországon még egyáltalán nem ismert Adengage.com lehet még egy megoldás. http://www.adengage.com/ , már írtam róla régebben. Többre tartom mint a AdBritet, mert többet fizet, és ameddig nincsenek direkt hirdetők, addig is futnak random hirdetések, de nem kell sokat várni, 3-4 nap alatt, amikorra kialakul az oldalstatiszika, már özönlenek a hirdetők, nem ugy mind az AdBrite-nál.

Szeretném javasolni az OldalGazdának, hogy a Google Adsense-en és a HiFe-n kívül, más rendszerekről is írjon szócikket, mert szerintem vannak más remek alternatívái is a pénzkeresésnek.

Van már Adsense.lap.hu is!

2007. 04. 09. 14:58 · Névtelen hozzászóló →

Épp most néztem a startlapos hírlevelet, hogy már van adsense.lap.hu is.

Van már Adsense.lap.hu is!

2007. 04. 09. 16:56 · Névtelen hozzászóló →

Ja, nem rossz, csak kicsit sok az affiliate link rajta…

Re:Ez egy érdekes kérdés

2007. 04. 10. 16:56 · OldalGazda →

Igen, igazad van, már régóta kellett volna szócikket nyitni egy pár hirdetési rendszerről. Egyelőre nem túl sok szöveg lesz ezeken az oldalakon, de remélhetőleg gyűlik majd rajta a tapasztalat a későbbiekben. Ezekről tervezek nyitni új bejegyzést: Etarget, CTNetwork, [Webreklám], AdBrite, akkor ezek szerint [Adengage] is. Még valami, ami nem jutott hirtelen eszembe?

Új ajánlások

2007. 05. 03. 17:14 · harzol →

Most a véletlen klikkeléseket próbálják kiszűrni:http://kereso.blog.hu/2007/05/03/uj_adsense_szabalyok_a_veletlen_klikkele

(remélem semmit nem fordítottam félre)

Szerintem…

2007. 05. 04. 04:05 · papys →

Szerintem némileg (talán szögesen) ellent mond ez annak a lehetőségnek, amit maga a google ajánl, hogy próbáljuk meg a hirdetéseket minél jobban beleolvasztani az oldalunkba. /linkek szövegek háttér szinei/ Minnél jobban beleolvad, annál többen vélik az oldalhoz való kapcsolódásnak a reklámot, ergo, rákattintanak.

Ez olyan mintha nézed valamelyik kereskedelmi csatorna adását és minden figyelmeztetés nélkül bejön a reklám, majd folytatódik tovább a film. Ott is kiírják hogy „rövidesen folytatjuk” és most reklám.Az egyik lapomon, az itt tanultak szerint, a lap dizájnjával megegyezőre szineztem a hirdetéseket és legalább a duplájára nőtt a kattintások száma. A látogató általában nem tud külömbséget tenni a link és a reklámlink között. Azt hiszi hogy a weblap további tartalmára kattint és ha rákattintott már késő, ott van a hírdető oldalán.

Szerintem sok visszázsság van a google rendszerében.

AdBrite..

2007. 06. 06. 02:46 · ManiAc →

Ha az AdBrite -ről szeretnél szócikket írni, a Sajt kolléga által belinkelt oldal anyagát felhasználhatod minden további nélkül, én szerkesztem azt az oldalt. Illetve, ha kérdés merül fel szívesen válaszolok. (ha tudok)

PONTinfo.com

2007. 06. 07. 01:43 · Névtelen hozzászóló →

Az elmult hetekben nemi rancfelvarason esett at a potntinfo.com. Ujra elhelyeztem a google hirdeteseket is. Szeretnem ha valaki velemenyt mondana, hogy menyire van jo helyen es hogy esetleg hova kene tenni meg, ja es hogy a szinsemak joke.Elore is koszonom.Bartha Istvan Robert.

AdBrite..

2007. 06. 10. 05:08 · OldalGazda →

Oké, köszi a lehetőséget! Egyelőre ennyire tellett az időmből: lásd: AdBrite bejegyzés.

2007. 06. 10. 05:27 · Névtelen hozzászóló →

Segítség, szerintetek mi lehet, volt már valkinek ilyen:

Következő, van egy oldal azon goggle hírdetés, tegyél szert..banner, minden ami google adsense elérhető.Napokban az történik a gépekben (2 van, routheren), hogy eltünik a google hirdetés, nem látható semmi, üres a hely, vagy a másik variáció, a googles helyeken a lap nem megjeleníthető van.

Ezt a problémát csak újraindítással tudom megszüntetni, újarinditom a gépet és akkor már minden látható.

Valkinek volt már ilyen gondja és ha igen mivel oldotta meg?Valószínűleg ez olyan gépedbe beépülős dolog lehet, de ha igy van újrainditás miért oldja meg?

Nagyon köszönöm a sgítségeket!Szeretném rájönbbi mi csinálhatja ezt, de már nincs több ötletem.

Köszi minden tippet!

Sziasztok!

Link egység.

2007. 06. 29. 06:54 · Névtelen hozzászóló →

A Google szabályzatában azt olvastam, hogy egy oldalon legfeljebb 3 linkegység helyezthető el. De amikor a beillesztendő kódot kérem akkor azt írja 1 linkegység helyezthető el. Megtudná nekem valaki mondani, hogy melyik az igaz, mert az eddigiek alapján éppen a linkegység hozta a legtöbb kattintást.

Re: Link egység

2007. 06. 29. 07:27 · AdSenseTanacsado →

Nemrég módosított programszabályzatunk alapján minden egyes oldalon elhelyezhet:

  • három szabványos hirdetési egységet- három linkegységet- két keresőmezőt- ajánlott termékenként két ajánlási hirdetési egységet

Re: Link egység

2007. 06. 29. 09:57 · Névtelen hozzászóló →

Erdemes lenne a www.google.com/adsense/code oldalon is kijavitani, mert ott meg az 1 szerepel. igy nem lenne felre ertes.

Re: Link egység

2007. 06. 30. 04:39 · Névtelen hozzászóló →

Bizony jó lenne ha mindenhol ugyanaz a szabály szerepelne.

Google chekout

2007. 07. 09. 11:20 · Névtelen hozzászóló →

Most olvastam a google chekout-ról. Már most is sok mindent lehet fizetni vele, nagyon jó lenne ha az Adsense bevételeket ide is lehetne kérni. Biztos gyorsabban megérkeznének, ráadásul innen lehetne kiegyenlíteni például az internet szolgáltató felé a díjakat, vagy bármilyen más az oldalak szerkesztésénél felmerülő költséget. Vagy ezer más dolgot.

Sziasztok!

2007. 07. 11. 03:32 · Névtelen hozzászóló →

Az lenne a kérdésem, hogy tesóm is szeretne nyitni egy Adsense számlát, de nem találni semmi információt arról, hogy lehet-e egy családon belül több számlát is létrehozni /ugyan az a lakcím, etc../, szóval tud valaki erről valamit? Köszönöm!

2007. 07. 11. 03:36 · Névtelen hozzászóló →

Szia!

Nem lehet, egy cím egy számla 🙁

RE:Sziasztok!

2007. 07. 11. 04:34 · Névtelen hozzászóló →

miért gondolod, egy cím, egy számla és hogy ezért nem lehet? Próbáltad, és van már ezirányú tapasztalatod?

2007. 07. 11. 04:38 · Névtelen hozzászóló →

Igen, próbáltam és megkérdeztem a googlesokat és ök is mondták, hogy nem lehet egy cimre több számlát nyitni…

Re:

2007. 07. 11. 04:45 · Névtelen hozzászóló →

Hát akkor csak azt lehet tanácsolni, hogy az újabb számlát valamilyen ismerős cégének a neve alatt kéred elindítani: az adózás részleteiről a Adózás AdSense bevételek után bejegyzésben olvashatsz.

2007. 07. 11. 05:21 · Névtelen hozzászóló →

Szerintem lehet. Ugyan arra a névre nyilván nem (szerintem ezt jelenti az egy cim). Nálunk a telephelyen van egy masik cég is. Most akkor ők már nem Adsenselhetnek? 🙂

Re

2007. 07. 11. 13:09 · Névtelen hozzászóló →

Köszi a hozzászólásokat, azóta találtam infókat róla, a szabály országonként változik és minden esetben meg kell kérdezni az Adsense Supportot, az ő szavuk dönt.

forum.coms.ir/topic266402.html

Török és cseh hirdetések

2007. 08. 06. 07:41 · akosmagus →

Sziasztok!

Lassan fél éve használom az Adsense programot egy kb 2000 egyedi látogatót számláló kutyás portáloldalon. 5 napja azonban a bevétel harmadára esett. Az oldalon flőleg török és cseh nyelvű hirdetések kezdtek megjelenni. Magyar hirdetés egy aloldalon sincs. A kontextusos hirdetéseim jobb alsó sarkán ciril betűvel jelenik meg hogy (reklama ot google). As Adsense preview eszköz is ugyanezeket az eredményeket adja.

Tudtomal minden a Google által megadott szabályt betartok. Az oldal szerkezete és alaptartalma nem változott.

Megköszönném, ha segítenétek. Mit tudok ilyenkor tenni?

Előre is köszönöm!

ÜdvÁkos

Re: Török és cseh hirdetések

2007. 08. 06. 09:54 · Névtelen hozzászóló →

Nekem is gyakran előfordul az utóbbi időben, hogy angol meg német hirdetések dominálnak olyan témában is, melyben bőven lenne magyar nyelvű.

Nézd meg, nem kerültél-e büntetésbe, mert olyankor a Google ahol csak tud, elkezd keresztbe tenni. Az, hogy a Google által megadott szabályokat betartod, ebből a szempontból semmit nem jelent. Én is betartottam, mégis hátrab.sztak. Közben többezer rejtett kulcsszóval lehet stabil első helyen lenni egész jó kulcsszavakra (pl. „tolmácsolás”, „koszorú”). A Google szarik bele, vagy tökéletesen impotens, sajnos. Csak a pofájuk nagy, mert a blöffölés nem kerül semmibe.

Re: Török és cseh hirdetések

2007. 08. 06. 10:03 · Névtelen hozzászóló →

A koszorú és tolmácsolás első találata tényleg durva… na google tanácsadó, vélemény? Á, mindegy, hallgatsz, mint a sír… mi meg itt fosunk (bocsánat) az ellenjavalt technikáktól, rettegünk, nehogy büntibe kerüljünk.Mondtam én már régen, hogy a google közel sem olyan profi, mint azt hangoztatja, ezért bújk a szótlanság és a sablonlevelek köpenye mögé.

Re: Török és cseh hirdetések

2007. 08. 06. 10:05 · Névtelen hozzászóló →

A gógle monnyonle! 🙂

koszorú

2007. 08. 06. 10:14 · CsillagPor →

Valóban vannak néha ordenáré dolgok, de pl. én is kísérleteztem egy ettől sokkal durvább dologgal is, és 3 hónapig első helyen voltam. Az oldalon gyakorlatilag semmi nem volt, de több kulcsszó tekintetében lelőhetetlen lett. Mondom 3 hónapig, most sehol sincs. Persze üzlet, adsense meg embörélet nem függött tőle. Tehát lehet, hogy fogja az illető még mondogatni, hogy „azért vagyok szomorú mert a nevem koszorú”. Szerintem térjünk rá vissza pár hónap múlva…

„térjünk rá vissza pár hónap múlva”

2007. 08. 06. 10:54 · Névtelen hozzászóló →

Kukkants bele a kérdéses oldalak archive.org címen tárolt korábbi változataiba. Az egyik esetében a legkorábbi, 2005. decemberi verzióban már ott figyel a rejtett kulcsszavak tömkelege. A másik honlap korábbi verziója esetében – ha kisebb kaliberben is – 2004 óta csalnak rejtett szöveggel.

Vagyis két-három éve(!) nem zavarja a Google-t a gátlástalan webspam, sőt annyira tetszik neki, hogy első hellyel jutalmazza. Régebben én is azzal vigasztaltam magam, hogy „höhö, jön még kutyára dér”. Hát nem jön.

koszorú

2007. 08. 06. 11:34 · CsillagPor →

Lehet, hogy ez is olyan, mint a valós életben…. csak kis dolgok ellopását büntetik?Mellesleg szerintem (persze ez csak vicc) úgy is gondolhatta a Google, hogy elég nagy büntetés ennek a virágárúsnak, ha rátalálnak a „gyönyörű” oldalára. Nem tudom melyik jobb, ha tökéletesen működnek a robotok, vagy ha maradnak ilyen bakik, de egy állandó verseny és tanulás a kereső optimalizálás. Kétségkívül az előző verzió kiszámíthatóbb és igazságosabb. Amúgy az oldal témájából adódóan, ha naponta kétmillióan nézik meg, akkor sem hiszem, hogy meggazdagszik az illető, annál is inkább, mert nem szeretnék elképzelni olyan állapotot, mikor kétmillióan keresnek rá naponta a koszorú szóra. Kicsit leragadtam a koszorúnál, koszorú… már el is kezdtem a webni-t optimalizálni koszorúra.

Török és cseh hirdetések

2007. 08. 07. 04:44 · OldalGazda →

Az AdSenseTanacsado már korábban adott egy olyan értelmű tanácsot, ami egy plusz sor beillesztésével segíthet a hirdetés nyelvének befolyásolásában. A részleteket az AdSense technikai problémák cikkben találod.

Egy plusz sor

2007. 08. 07. 04:57 · Névtelen hozzászóló →

Még aznap beraktam, amikor a tanácsadó itt megemlítette. Nem ér semmit.

koszorú

2007. 08. 07. 05:07 · Névtelen hozzászóló →

Nem értem mit tudtok ennyire morgolódni. Csak a googlenek készitesz weboldalt? Ez olyan mintha egyetlen partnerre építenél vállalkozást.Miért fáj ha egy szerinted rossz oldal van előtted? Ha nincs hasznos tartalma a látogató úgy is tovább klikkel.

Nem érted? Kár.

2007. 08. 07. 08:52 · Névtelen hozzászóló →

„Csak a googlenek készitesz weboldalt?”

Nem, de akár tetszik, akár nem, ha nem te vagy az iwiw.hu vagy az Index, akkor bizony még az oldalad iránt érdeklődők (akiknek ugyebár készítetted az oldalt) nagy része is a keresőkön keresztül fog odatalálni hozzád.

Kivéve, ha a Google úgy dönt, hogy kipottyant az első százból minden elképzelhető kulcsszóra. Miközben ócska, állítólag egy évtizede elavult csalással lehetnek elsők weblapok. (És miközben a Google PR-pojácája kéthetente írja a győzelmi jelentéseket arról, hogy milyen tökösen vív a Google a webspam ellen.)

Hát ezért a morgolódás.

2007. 08. 13. 01:37 · Gabber →

Egy újféle ad tömböt sikerült megpillantanom ma. A dolog lényege, hogy a sima 468*60 as méretű 2 reklámot megjelnítő dobozban alul megjelent 4 szöveges textlink is. Megnéztem volna milyen kattintás után de hát ugye ilyesmit nem szabad. Na, azóta sem láttam többet a tömböt:)

—-

Ezen az oldalon csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá, a sok Komment Spam miatt

poison words

2007. 09. 18. 17:41 · CsillagPor →

http://www.vaughns-1-pagers.com/internet/adsense-stop-words.htmItt a jobb alsó sarokban, ott van a google szó! Tényleg rossz, ha ezt használom egy oldalon?

Re: poison words

2007. 09. 19. 10:45 · OldalGazda →

Attól függ, mit mondasz rossznak. Sajnos azt nem fogom kipróbálni, hogy leszedem erről a webhelyről az összes előfordulását a Google kulcsszónak, hogy kipróbáljam, nem lehetne e csilliószor nagyobb bevétel a Google „stopszó” nélkül, viszont enélkül is biztos vagyok benne, hogy mostanában nem nagyon szoktak megjelenni Közhasznú hirdetések (amit a fenti oldal ír a stopszavak következményeként). Két éve még más volt a helyzet: akkor volt gyakran közhasznú hirdetés ezen a webhelyen, de emlékeim szerint egy olyan fél év múlva már gyakorlatilag megszűntek: tehát inkább ez a rendelkezésre álló releváns hirdetések hiányának volt inkább betudható.

comment

2007. 09. 21. 13:52 · CsillagPor →

Most jutott eszembe. Az adsense kódban a comment (pl. a keresésnél) az a kód része? Tehát, ha azt eltávolítom, akkor is a google kódját piszkáltam meg mocskos módon? Nem halálos, csak a comment tulajdonképp szemét a kódban ugye, és ha nem kell (ha biztos benne valaki itt), akkor eltávolítanám.

comment

2007. 09. 24. 05:41 · OldalGazda →

Hát nem tudom, de ne haragudj, ha nem veszem a fáradtságot, hogy utánanézzek / belegondoljak. Ez kb. olyan, mintha el akarnád távolítani az összes sortörést a HTML kódból, hiszen bizonyos értelemben az is szemét ;). Kisebb lenne a fájl, viszont sokkal rosszabban olvasható is…

comment

2007. 09. 24. 06:02 · CsillagPor →

Persze, mindegy is, csak egy hírtelen ötlet volt. Azért köszönöm a választ.

adsense for mobile

2007. 09. 30. 05:53 · CsillagPor →

http://adsense.blogspot.com/2007/09/here-comes-mobile.html

Nálunk még nem elérhető, de érdekes lesz. Mondjuk én nem tudom elképzelni, hogy mobilon hírdetésekre „kattintgassak”, de a jövő Internetezése már biztosan nem fogja egy szoba fogjává tenni a júzert, így máshol is ugyanúgy fog netezni (remélem:-)).

Hirdetési egységek változtatása kódcsere nélkül

2007. 10. 24. 05:56 · OldalGazda →

http://adsense.blogspot.com/2007/10/coming-soon-make-ad-changes-without.html

Hamarosan új AdSense funkciót vezetnek be, mely segítségével az eddigi működésmódot — amikoris a kezelőfelületen legenerált majd a weblapba beszúrt kód tartalmazta a hirdetési egység összes paraméterét – egy felhasználóbarátabb módszerre cserélik, amikoris egyes paramétereket az AdSense szerverén fogják tárolni, ezzel a kezelőfelületen végrehajtott változtatásokat úgy lehet aktualizálni a hirdetést megjelenítő oldalon, hogy nem kell már többé a beszúrt kódot kicserélni.

2007. 10. 25. 04:47 · marcobazze →

Sziasztok! Nálam napok óta van egy elég komoly probléma! Az Adsense Jelentések Áttekintés és Részletek teljesen eltérő értéket mutat (a részletek sokkal több megjelenést, kattintást és persze pénzt is) ugyanarra az időszakra! Ezen kívül a beállított csatornáimat sem méri az Adsense. Természetesen írtam nekik, a fülük botját sem mozgatják (bár van olyan érzésem, hogy ez magyar viszonylatban max mozgatja, merthogy egy ember csücsülhet emailekre válaszolgatva).A dolog érdekessége, hogy ez azóta van, mióta megkérdeztem tőlük, lehet-e egyetlen class paramétert beszúrni a kódjukba (ez volt az egyetlen emailem, amire válaszoltak is). A bevételeim kb a felére estek vissza.Van valakinek tippje, mit tehetek ilyenkor, kihez fordulhatnék? Rémes hogy mekkora lazasággal kezeli a megjelenítőket a google, pedig én még nem is a legkissebb megjelenítők közé tartozom, hanem úgy a középvonalba…

Összevissza mér az Adsense

2007. 10. 25. 04:48 · marcobazze →

Sziasztok! Nálam napok óta van egy elég komoly probléma! Az Adsense Jelentések Áttekintés és Részletek teljesen eltérő értéket mutat (a részletek sokkal több megjelenést, kattintást és persze pénzt is) ugyanarra az időszakra! Ezen kívül a beállított csatornáimat sem méri az Adsense. Természetesen írtam nekik, a fülük botját sem mozgatják (bár van olyan érzésem, hogy ez magyar viszonylatban max mozgatja, merthogy egy ember csücsülhet emailekre válaszolgatva).A dolog érdekessége, hogy ez azóta van, mióta megkérdeztem tőlük, lehet-e egyetlen class paramétert beszúrni a kódjukba (ez volt az egyetlen emailem, amire válaszoltak is). A bevételeim kb a felére estek vissza.Van valakinek tippje, mit tehetek ilyenkor, kihez fordulhatnék? Rémes hogy mekkora lazasággal kezeli a megjelenítőket a google, pedig én még nem is a legkissebb megjelenítők közé tartozom, hanem úgy a középvonalba…

Összevissza mér az Adsense

2007. 10. 25. 17:24 · marcobazze →

Mot megjött a válasz (a hetedik újraküldött levelemre!) az alábbi szöveggel:

„…Köszönjük, hogy felhívta a figyelmünket erre a problémára. Továbbítottuk az e-mailjét szakembereinknek, akik meg fogják vizsgálni a kérdést…”

Köszi… Tehát majd egyszer lesz valami…

Earnings

2007. 10. 29. 11:41 · Gabber →

Egy érdekeset én is látok most. Megnézem a Payment historymat és már vagy 2 hete ki van írva hogy OCT 01- 31 Earnings (és egy nagyon kevés összeg odaírva), és ez alá szintén ugyan ez van írva a következő sorba.

Na most ezt nem értem mivel ezek a mezők a hónap végefelé szoktak beíródni mikor kiirja hogy fizetés folyamatban majd eztán 1 hét múlva hogy mennyi volt abban a hónapban a bevétel. Most már 2 hete előre be volt írva ez a két sor és nincs az earnings mellett fizetésre utaló jel, pedig bőven meghaladtam múlthónapban és e hónapban is a 100 dolcsit.

2007. 10. 29. 11:48 · Gabber →

Már rá is kerestem és úgy tűnik sok embernél van ez a hiba. De kiderült, hogy van egy kis megjelenítési gond és minden rendben lesz.

ajánlások

2008. 07. 01. 03:19 · CsillagPor →

Ó, megszünik az Adsense ajánlások!Tudja valaki, hogy a Google-é is és a Firefox is?

https://www.google.com/adsense/support/bin/answer.py?answer=97402&topic=14882

..és használt már valaki DoubleClick Performics -et?

ajánlások

2008. 07. 01. 03:32 · CsillagPor →

Az egyik válasz meg van:

„Továbbra is ajánlhatok Google termékeket?

Annak érdekében, hogy a lehető legjobb bevételszerzési lehetőséget biztosítsuk megjelenítőinknek, ugyanakkor a Google igényeihez is igazodjunk, újraértékeljük a Google ajánlások programot. A Google ajánlások programot egyelőre felfüggesztettük.”

RE:ajánlások

2008. 07. 03. 10:13 · OldalGazda →

Igen, sajnos meg fog szűnni, de nemcsak az Ajánlások 2.0, hanem az AdWords vegytisztán Pay-per-action alapú hirdetései. Hamarosan nyitok erről egy bejegyzést, mert ez egy eléggé összetett kérdés.

adsend

2009. 02. 10. 12:40 · mark0801 →

Meg szeretném kérdezni hogy hogyan lehet berakni egy forumba a google adsendet mivel pár oldalon láttam hogy ez müködik de nem tudom hogy hogyan és hogy a sima adsendét vagy a worldot használták-e mivel a haverom hamarosan indit egy torrent oldalt és szeertne berakni egyet hogy tudja támogatni a szervert mivel elöis fizet rá és legyen bevétele is !Tudnál ebben segiteni?

adsend

2009. 02. 10. 16:30 · marcobazze →

Nem gyenge kérdés! 🙂