AdLogger

április 5, 2007

Kattintáskövető és klikkcsalás megelőző program

http://www.adlogger.org/

Az AdLogger egy nyílt forráskódú, php alapú webes adminisztrációs felülettel működő program, mely a [Pay-per-click alapú hirdetés]eket megjelenítő webmesterek számára segíti megfigyelni és optimalizálni az oldalaikon megjelenő hirdetéseket, továbbá a látogatók számára csak bizonyos számú kattitásokat lehetővé téve segíti a klikkcsalások megelőzését.

A „AdLogger” című bejegyzést 2007. 04. 05. napján publikáltam, az azóta már bezárt webni.innen.hu oldalon. Ezt az írást és az innen hivatkozott régi tartalmakat a Webni! Archívum oldalán gyűjtöttem össze. Mivel az utolsó módosítás dátuma: 2007. 08. 04., ezért az itt olvasható információk már részben vagy teljes egészében elavultak lehetnek.

Archivált hozzászólások

Adlogger?

2007. 04. 04. 11:35 · hunvista →

Kinek van tapasztalata az adlogger vagy más figyelő cuccokkal kapcsolatban? Azoktól is várnék véleményt akik szándékosan nem használnak semmit – ebben az esetben a miértekre.

Adlogger

2007. 04. 04. 11:40 · Névtelen hozzászóló →

Nekem friss és tanulságos tapasztalatom van vele. Használtam, h megelőzzem a kattintásos csalásokat és ezzel a kizárást, de kizártak:) A vicces az egészben h már többször fizettek nekem, a fellebbezésemre nem kaptam választ, hát ez van, pedig logként csatoltam néhány AdLogger logot.

Adlogger kiegészítés

2007. 04. 04. 11:44 · Névtelen hozzászóló →

Csak annyit szerettem volna még, hogy most néztem át az emailjeimet, és megérkezett a megerősítő elutasító levelük. A 2 hét egész jó idő az ígért 1-2 naphoz képest:)

adlogger le!!!

2007. 04. 04. 11:47 · hunvista →

Azért kérdeztem, mert furi dolgokat mtat pl. a saját ip ről klikkeket pedig nem is volt, azt hittem h csak avalami téves log, de most veszem le azonnal

re adlogger le

2007. 04. 04. 11:55 · Névtelen hozzászóló →

Azért ne olyan gyorsan, mert ez kicsit összetettebb. Az AdLogger alapvetően jó koncepció és használható, szóval nem szerettem volna párhuzamot vonni a letiltásom és az AdLogger között. Azt akartam csak mondani, hogy ha oda kerülsz, hogy letiltanak, akkor nem fog jelenteni semmit, hogy használsz-e AdLoggert. Amiért én kifejezetten szerettem az az volt, hogy 1 órára állítottam a hirdetésekre kattintások limitjét, azaz ha valaki kattintott 1 óráig nem tudott mégegyszer. Ez persze állítható 10 percre, 20 percre is. Ez azért jó, mert ha valaki többet kattint egy bizonyos időn belül, akkor azt nem fogja elszámolni a Google, így viszont alapjáraton nem lesz esélye többet kattintani, tehát több bevételed lesz. Ez nyilván akkor jó neked, ha viszonylag sok ilyen látogatód van. És ezzel a limittel persze nem csökkent semmit sem a hirdetésmegjelenésszám az AdSense összefoglalóban, mivel az nem a tényleges oldalletöltést, hanem a látogatások számát könyveli el.

Amúgy az AdLogger érzékenyebb mint a Google, és ezért több kattintást fog mutatni, mint amit a Google elszámláz, viszont nem hiszem h ez bármiben is közrejátszott az én kitiltásomban.

Egyéb scriptek?

2007. 04. 04. 12:02 · hunvista →

Azért írjatok már még tapasztalatokat vagy lehetőségeket a kattintások figyelésére, mert ennek éppen az lenne a lényege, hogy az ember kivédje az érvénytelen klikkeket – házilag

Józsi figyelj 🙂

2007. 04. 04. 12:07 · hunvista →

Ez megint egy olyan téma, ami megérdemel külön szócikket, ismertetést

Re:Józsi figyelj 🙂

2007. 04. 05. 03:45 · OldalGazda →

Íme, most csak ennyi időm volt erre, de valóban megérdemel egy külön misét 🙂

2007. 04. 05. 04:14 · Névtelen hozzászóló →

Ez hogyan müxik? Letöltöm AdLogger-t felrakok egy htlm-t és már mméri is amit mérnie kell, Adsense hírdetés klikkeléseket?

Köszönöm a segítséget!

webmaistro

2007. 04. 06. 08:48 · Névtelen hozzászóló →

… ! Aha. Pontosan így működik.Szívesen! :)Amúgy nem html raksz fel, hanem egy hasonló javascript kódot ami php-vel van összekapcsolva, ami figyeli az ip-ket, kattintásokat stb.

Re:webmaistro

2007. 04. 06. 10:35 · hunvista →

Csak finomítok, hogy egyértelmű legyen a kérdezőnek. Konkrétan php kódot is be kell illeszteni a javascript elé.

Érnek-e valamit az Adloggerek?

2007. 06. 03. 15:14 · OldalGazda →

Egy kedves régi barátomtól érkezett a felvetés, amit ezennel közzéteszek:

Most a kulfoldi irodalmat nem neztem at, h irt-e errol valaki, de ma tapasztaltam, h googlek jobban vedekeznek az adsenses hirdetesekben. Ugyanis a legtobb a adlogger progi ugy mukodott, h kihasznalta ie azon tulajdonsagat, hogy linkre huzva az egeret statusba kiirja az adott link infojat es ezt lehetett onbeforeunload esemenyben lekerdezni, es eltarolni kulonfele modon h mire kattintottak. Na ennek lett vege, ugyanis most mar ok onmouseover-re torlik a statusbart, meg manipulaljak magat a linket is:

    function ss(w,id) {     window.status = w;     a = document.getElementById(id);     if (a) {      bi = a.href.indexOf("&nm=");      if (bi < 1) {return true;}      c = a.href.substring(0, bi+4);      d = a.href.substring(bi+4, a.href.length);      ei = d.indexOf("&");      if (ei < 0) {       f = d;r = '';      } else {       f = d.substring(0, ei);       r = d.substring(ei, d.length);      }      var g = parseInt(f);      g++;      a.href= c+g+r;     }     return true;    }

ami nagyabol azt csinalja hogy a kattintos linkben az nm get valtozo erteket novelik, mindenegyes onmouseover-re.

Szal innentol kezdve nem sok ertelme van adloggert hasznalni, mert az semmire se jo. (a tul kattintas ellen sem ved, mert konnyu kijatszani, csak ujablakba kell kerni a hirdetes megnyitast)