AdSense for Feeds

március 25, 2007

Hirdetések megjelenítése RSS/Atom hírcsatornákban

http://services.google.com/ads_inquiry/aff

Az AdSense for Feeds (magyarul az „Adathalmaz AdSense” és az „AdSense a feedekhez” kifejezések között ingadozik a fordítás) egy, jelenleg csak meghívásos alapon működő szolgáltatás, mely segítségével AdSense hirdetéseket lehet megjeleníteni RSS abrakokban.

2007. március Még 2005-ben indult BÉTA-ként, és azóta sem véglegesítették, úgyhogy kérdéses, hogy mennyire sikeres ez a szolgáltatás. Jelenleg az angol nyelvű súgóoldalakon azt olvashatjuk, hogy betelt a BÉTA program, és nem tudnak újabb jelentkezőket fogadni, azonban néhán egyéb nyelven, mint pl. a magyar viszont megadják a fenti, jelentkezéshez szükséges linket.

A jelentkezéshez azt kérik, hogy legalább 100 előfizetője legyen az adott hírcsatornának, azonban ezt az RSS csatornák esetén azért korántsem olyan egyértelmű megállapítani.

Kérdéses továbbá, hogy a rendszeres olvasóinkat mennyire érdekelhetik a reklámok. Klasszikusan ugyanis a keresők felől jövő, vagy legalábbis oldalunkon először járó látogatók között a legnagyobb a reklámokra kattintási hajlandóság, mivel ők azok, akik igen nagy arányban nem azt találják az oldalon, amire gondoltak, és ezért fogékonyabbak a felajánlott alternatív tartalmakra (=reklámokra).

A „AdSense for Feeds” című bejegyzést 2007. 03. 25. napján publikáltam, az azóta már bezárt webni.innen.hu oldalon. Ezt az írást és az innen hivatkozott régi tartalmakat a Webni! Archívum oldalán gyűjtöttem össze. Mivel az utolsó módosítás dátuma: 2007. 03. 25., ezért az itt olvasható információk már részben vagy teljes egészében elavultak lehetnek.

Archivált hozzászólások