Made for AdSense

december 26, 2006

Hirdetésmegjelenítésből származó bevételre optimalizált oldalak

A Made for AdSense, rövidítve MFA oldalak azok a weboldalak, ahol a tartalom vagy a szolgáltatás, neadjisten a látogatók elégedettsége másodlagos: csak az számít, hogy minél nagyobb legyen a reklámbevétel. A lényeg tehát, hogy a keresők felől minél kisebb erőfeszítéssel látogatókat szerezzen az oldal, és e látogatók minél nagyobb arányban kattintsanak rá az átkattintásonként lehetőleg minél több pénzt hozó hirdetésekre. Az effajta oldalak üzemeltetői azonban gyakran az illegalitás határán mozognak, mint azt az alábbi példa is mutatja:

Szóval a recept, a Made for Adsense oldalakhoz:

OldalGazda megjegyzése: Az alábbi „receptet” az AdSense csalás oldalon tette közzé egy névtelen látogató. Mivel azonban a leírás által javasolt dolgok inkább érdekesek, mintsem az írott és íratlan törvények áthágásáról szólnak, ezért ékezetekkel, dőlt betűs magyarázó szövegekkel, külső és belső hivatkozásokkal ellátva külön szócikkben is közzéteszem, mert hasznos lehet még azok számára is, akik nem szeretnék konkrétan az alább vázolt utat járni.

Fogjunk jó sok olcsó .info domaint ( http://www.registerfly.com/ ), es jo sok main keyword-öt, lehetőleg jó KEI-vel. KEI research-hoz tessék írni botot Overture*hoz es dictionary attack (=automatikus lekérdezés szótár alapján), tehetősebbek vegyenek accountot a Wordtracker*re es scriptezzék azt. Ha megvannak a jó keyword-ök, akkor jöhet a könnyebbik rész. * lásd Kulcsszó-javasló eszközök

Domainek felére Weblogokat tessék felhúzni, de nem egyet, max 50-et, per Domainnév, szóval, kb. 2500 blogról beszélünk, mindegyik kapjon napi egy postot, mindegyik post kapjon maximum 10 pinget, a pingek legyenek szétszórva 100 pingsite-ra. A postolt content legyen releváns, scrapelt. Minden post tartalmazzon random max. 5 linket Linkre rakott kulcsszavakban main keyword-del a Made for Adsense oldalakra. Lehetőleg okosan, nem Linkfarmot épitünk. (ja de :D, csak nem úgy fog kinézni .)

Masik 50 domainre, domainenként 100-500 max 1000 Aldomain kell, a subdomainek internal linkelve lehetnek, nem muszáj, de nem árt legalább egy Oldaltérkép a subdomainekre, így gyorsabban fognak indexelni a Keresőrobotok. a subdomainekre kb 50 keyword jön, ők subkeyword-ök, szintén van Oldaltérkép, es minden oldal tartalmaz linket minden oldalra a subdomainen belul. (ezekre az oldalakra jönnek a blogpostokbol a Külső hivatkozások, megfelelő Linkre rakott kulcsszavakkal, ja és persze az AdSense .)

A blogra nem rakunk AdSense-t, nem illik. Nem Látogatóknak való. A Spam blog az Spam blog. Ami fontos, egy IP-ről 100 Domainnév necces. Lehet, de nem fogja szeretni a Keresőrobot, (lehet konspiralni, az IP, a földrajzi elhelyezkedés, a domain whois bejegyzése, az ip whois bejegyzése számít) a hosting sem mindegy, de azért Európa jó hely, .hu -ban is lehet hostolni farmokat, végülis a botoknak kb. mindegy, de azért nem árt, ha szét van osztva a network. Azaz fűszerezd ízlés szerint, most úgyis a mennyiség számít.

Backlinkek (= mások oldalairól mutató Külső hivatkozások), azok kellenek, de az etikus feketekalapos (= Black Hat SEO, Nagyipari kereső-optimalizálás szakértője) az emberiségért optimalizál, nem hogy szetcomment/tbspamelje a vilagot. (=lásd Komment spam) De ha mégis, akkor ping siteokhoz fordul, friss blogok után kutat, tesztel, es nem bántja azokat a blogokat, ahonnan kimoderálják. De a Referrer spam is cool. Azért nem haragszik sem az user, sem a squid. Szóval csak mértékkel. Do not abuse.

Scrape (= Content Scraping, mások tartalmának lenyúlása) -nél tessék megírni a házifeladatot, a scrapelt content önmagában copyright violation (= szerzői jog megsértése), ha snippetet (= rövid kivonatot) csinálsz linkkel, akkor meg duplicated content (= Duplikált tartalom), bár biztonsagos, már fordult elő, hogy scrapelt contentért jelentettek fel valakit, de létezik wordnet (lásd: http://en.wikipedia.org/wiki/WordNet), szinonímák, ja és markov (lásd: http://en.wikipedia.org/wiki/Markov_chain) ! Szóval tessék turmixolni ezerrel. esetleges ügyvédre meg úgyis lesz pénz. :>

Lényegeben ennyi, nem bonyolult, nagy szavakat, pl. v1agr/\, tessék elfelejteni, ilyen hálozattal semmire se mész, car insurance new york, talán.. de lehet ott már sok a BH (=Black Hat SEO, Nagyipari kereső-optimalizálás szakértője). Szoval a keyword listák érnek majd sokat, de tényleg. Ha az ember ügyes, egy hónap és már folyik a click, még egy hónap, és már nem. Mivel BANNOLNAK! szép lassan mindent. Bár ha moderálva (=vélhetőleg: visszafogottan) csinálod, sokáig indexelve maradnak az oldalak. Namost, a legfontosabb, CSAK ADSENSE. ne rakj mást, csak AdSense-t, semmi más affiliate, yahoo vagy nyavaja. Google segíti utad, segítsd te is az övét, így toleránsabbak :

Most a fenti folyamatot ismételd meg csilliómilliószor, és nagyon gazdag vagy. Legyél kicsit skizofrén, csinálj magadnak több identitást (nem több AdSense számlát) hogyha zuhan a network-öd, ne az egész zuhanjon. (Different hosting, different registar (=különböző tárhelyszolgáltató, különböző domainnév-regisztrátor))

Veszélyek:

  • adsense account ban. (=AdSense számla letiltása) (lol, ritkán fordul elő 😉
  • copyright violation scrapelt contentre (=szerzői jogsértés) (biztos említettem markovot és a wordnetet)
  • BH kompetens területbe tenyereltél, és mass report a google-nek. (Ilyenkor zuhan a network, valaki aki hasonlóan csinálja, nem szeretné hogy te is az ő szavait használd)
  • .gov -ot spammeltél. Ne tedd. És ne szemeteld tele a webet, nem muszáj a v1@grára nyomulni. (.edu ugye?) (Barmilyen csábító is a napi A0k USD, ha ott vagy a top10-ben, akkor mar úgy sem adsense-lsz, mert azt kinőtted .)

Mit ne:

  • NE commentspamelj (lásd: Komment spam)
  • NE wikispamelj (lásd: Wiki spam)
  • NE guestbookspamelj (úgyis már mind tele van spammel)
  • NE vegyél drága toolokat, írd meg magadnak és légy rá büszke. Ha vásárolt tool-okkal nyomod, kiszórsz az ablakon $5000-et és robotolsz. Ha nem vagy skilles (= ügyes, képzett), inkabb maradj grayhat (=csak félig Black Hat SEO).
  • NE kattints SOHA a saját hirdetéseidre.
  • NE foglalkoztasson az Live kereső és a Yahoo! kereső, ha Google keresőben jó vagy, ott is jó leszel, előbb vagy utóbb.
  • NE gwhackelj, tanulj a nagyoktól. google buy v1agr/\

És ne feledd, a google a barátod, ha ezt az utat követed, a googlenek dolgozol, ő segít, te nem tudsz róla, de segít és mindent tagad. De azért legyél paranoid, néha a legjobb barátaid lesznek a legrosszabb ellenségeid)

legfontosabb: TÜRELEM. Baromira unalmas, miután megnyomod a gombot, ás kész az önműködő rendszered.

Ja még pár jotanács, hasznalj tor-t (= http://tor.eff.org/ ), open proxykat, foleg google scrape-hez es pingelni. Szűrd a szavakat, ne kerverj bele adult contentet, vagy valami illegálist véletlen, ami ellenkezne a google ToS-ének (=Terms of Service, Felhasználási szabályok), mert akkor viszont nagyon gyorsan es könnyen zuhan az AdSense-d. Ne szegd meg soha senkinek a terms of usage-jét (=Felhasználási szabályok). Ne csinálj semmi olyat, ami törvényekbe ütközik. Maradj etikus. Maradj legális. Maradj tisztességes. az hogy ezeket betartod, még lehetsz okos, ügyes és kreatív.

Egy ilyen rendszer fejlesztése skill-es programozónak max. két hét.

Mivel nem adsense-hez releváns, ezért a domain kitingről (lásd: http://en.wikipedia.org/wiki/Domain_kiting) nem írok, de ha jól megy az adsens-es bizniszed, valamikor tovább kell lépni, nyiss egy kocsmát! :> a true skill (= kb. az igazi tudás) pedig ott van, amikor a fent említett lépeseket meg tudod csinálni, saját domain, hosting, stb nélkül. (persze úgy, hogy nem spamelsz, és nem adsense-t hasznalsz, de tobb $$$-t is keresel.) Pusztán átlátva a rendszert.

BOLDOG KARÁCSONYT és kattintásokkal teli új évet.

A „Made for AdSense” című bejegyzést 2006. 12. 26. napján publikáltam, az azóta már bezárt webni.innen.hu oldalon. Ezt az írást és az innen hivatkozott régi tartalmakat a Webni! Archívum oldalán gyűjtöttem össze. Mivel az utolsó módosítás dátuma: 2007. 10. 17., ezért az itt olvasható információk már részben vagy teljes egészében elavultak lehetnek.

Archivált hozzászólások

Függelék

2006. 12. 30. 13:08 · Névtelen hozzászóló →

Konkrét példa MFA-oldalakra: ingatlanbp.hu/?s=other&l=hu

mégegy példa MFA oldalra

2007. 02. 06. 07:14 · Névtelen hozzászóló →

hidraulika.eu

Keresők találati rangsorait mixeli Google AdSense hirdetésekkel…

mégegy példa MFA oldalra

2007. 02. 06. 07:48 · Névtelen hozzászóló →

Érdemes ránézni fent a kapcsolódó és a további oldalakra is.Beregisztráltak egy csomó domain-t, de ehhez képest amatőr módon próbálnak pénzt csinálni, mert SEO területen közel sem követnek el mindent.

harzol

Na ez az oldal se semmi

2007. 02. 08. 04:31 · Névtelen hozzászóló →

ingatlankinalatok.hu Most küldték be az egyik katalógusunkba, mint „ingatlan adatbázist”, de valahogy úgy érzem ezt nem tudom jóváhagyni… 🙂

se semmi 2

2007. 02. 08. 04:46 · Névtelen hozzászóló →

A helyedben én sem venném fel. Sőt, kattintsatok csak az oldal alján lévő bannerekre! Előjön a másik két társoldal ugyanezzel a céllal. Azonkívül, hogy adsense-n kívül más tartalom nincs, még azért is sérti a felhasználási feltételeket, mert „…kattints a lenti hírdetésekre”.Abszolút szabálységtő.

Igen megkaptam

2007. 02. 08. 04:57 · Névtelen hozzászóló →

Igen a másik két oldalt is megkaptam, az egyik hitel, a másik utazás témakörű. Kénytelen voltam törölni, annak ellenére hogy meg is hivatkozta az oldalam, bár ez nem szokott nálam túl sokat nyomni a latban, az elbírálásnál.

re:Na ez az oldal se semmi

2007. 02. 08. 14:19 · Névtelen hozzászóló →

Azért azt a figyelmetekbe ajánlanám, hogy:

Látogatók száma: 161 Napi átlag látogatószám: 2 Mai napi látogatószám: 29

Különben hogy lehet az, hogy valaki, aki hirdetésekbe ártja magát képtelen helyesen leírni a „hirdetés” szót.

mfa

2007. 02. 13. 09:54 · Névtelen hozzászóló →

Találtam egy újabbat…www.ingyen-ingyen.hu/index.htmlÁtlag adsenselő sztem utálja a „mobiltelcsis” hirdetéseket, ő erre hegyezte ki az oldalát. Azt hiszem erre könnyű volt optimalizálni. 🙂

Most akkor, hogy van ez?

2007. 02. 13. 11:17 · Névtelen hozzászóló →

Végülis most mi van? A Google szemethuny az ilyen oldalak fölöt csak az a lényeg, hogy hozza a lóvét? Az első utalás előtt úgyis manuálisan is megtekintik az oldalt az tuti. Azért van az első 2-3 csekknél, hogy később jön.

Re: Most akkor, hogy van ez?

2007. 02. 13. 11:25 · OldalGazda →

Nos, a történetet lehet rosszmájúan, vagy jóindulatúan is interpretálni. A Google számára mindenesetre szerintem mindig is az AdWords program lesz az elsődleges fontosságú, hiszen az hozza a bevételt, tehát az AdSense működését is abból a szempontból kell vizsgálni, hogy mennyire segíti az AdWords bevételek növelését. Mivel az AdWords-ben hirdetőknek fogalmuk sincsen arról, hogy milyen weboldalakon jelenik meg az AdSense rendszeren belül a reklám, ezért ők az effajta oldalak „ténykedéséből” rendszerint csak annyit látnak, hogy olcsón tudnak kattintásokat szerezni, meg hogy sokszor megjelent a hirdetésük, stb. Az már más kérdés, hogy mérik-e a konverziót, és mekkora a konverzió az ilyen esetekben, de szerintem azzal sem lehet gond, hiszen ezek az MFA oldalak legtöbbször a keresőket használókat kecsegtetik információval, tehát elszántak a látogatók. Tehát ez az egész MFA jelenség inkább csak a Google kereső használhatósága miatt lehet problémás a Google számára (ha az MFA elöl jön a keresésre, és ezáltal a Google értéktelen oldalt dob fel a kereső felhasználónak), a hirdetési rendszerei szempontjából kevésbé.

érdekes

2007. 02. 13. 11:45 · Névtelen hozzászóló →

Egyébként „Hunvista” Lajos voltam és el sem olvastam ezt a cikket tőled, csak azután, hogy a wikis vitában – kishíján – MFA oldalnak mutattál be, pedig nálam csak tavaly év közepétől van adsense. Nekem sem tetszik a saját oldalamon a sok hirdetés, de most jól jön a lóvé. A bevételekért meg kellene próbálni, aztán a HunVistát kipucolni a hirdetésektől a jóízlés határáig 🙂

érdekes

2007. 02. 13. 11:51 · Névtelen hozzászóló →

Megélhetési „bűnözés”…. Nem hiszem, hogy gennyesre keresné bárki is magát ezekkel az oldalakkal, de adhat egy kis fizetéskiegészítést…

érdekes

2007. 02. 13. 12:17 · Névtelen hozzászóló →

Én momentán gennyesre keresem magam, de ki hogy… Nem dicsekvés.

Re: érdekes

2007. 02. 13. 15:35 · Névtelen hozzászóló →

Nem szégyen az, hogyha az ember pénzt akar keresni: sokszor kompromisszumot kell kötni, hogy meddig mész el az olvasók kiszolgálásában, és meddig a bevételeid maximalizálásában. Én úgy gondolom, mindenki húzza meg ezt a saját elképzelései szerint: nem ettől lesz rossz vagy jó egy oldal, csak fogadja el a végén, hogy amennyire háttérbeszorítja az olvasók érdekeit, annyival kevesebb mértékben tarthat számot azok érdeklődésére is.

kipróbáltam – bevállt

2007. 04. 22. 14:33 · Sajt →

Átolvastam jó sok a Made for AdSense dokumentációt és leírást, és lérehoztam néhány ilyen oldalt. Nem hittem a szememnek: a CTR az egekben, az eCPMnél pedig azt hittem valami elromlott… nem tudom hogy szabad e számszerűen leírni az eCPM- mutatót, nem kockáztatok; egyszerűen ötszöröse lett az eddig megszokottnak. Kattintásonként megkaptam fél liter tej árát… Eddig.

Gondoltam leírom a tapasztalataim a témában, most a véleményem:

Bár tény, hogy tartalmilag nem üti meg a hasznos szintet a létrehozott pár oldal, és csupán párszáz látogatót irányítottam át ezekre, de üzleti szempontból mindenképpen megéri. Ha nem is fogok iparszerűen ilyen oldalakat termelni, mindenképpen lehet rá építeni.

MFA

2007. 04. 22. 16:19 · Névtelen hozzászóló →

Hol találtál ilyen dokumentációkat, illetve leírásokat?

MFA-röl szerinte…

2007. 04. 30. 16:16 · RR →

hat szerintem MFA oldalak sokak szerint nem legálisak ill, sokan ellenzikmiért ognolom énm hogy helyük van az interneten (leszögeznén hogy nemekem nem hogy MFA oldalam nincs adsenes szolgáltatást egyáltalán nem veszem igénybe) tételezük el hogy én akarok venni bugócsigát, beirom a google-be ki is jön egy bugocsiga.com rákatitok és egy MFA-oldalon találom magan nagyszerű akik tudják hova jutotak biztos idegesek maita és lépnek vssiza szerintem pedig hasznos mert ott találok egy rakás hirsetést erröl a témárol és ha z oldal szerkesztőlye vetet a fáradságot és alkategóriákat is hozot létre akko mégjobb mert szinte bizots hogy találok az érdeklödésemnek megfelelő hírdetést, innentöl kezdeve mindenki jól járt én is mert meg találom amit keresek a hirdető hogy megtaláltam öt és az oldal tulajdonosa is (de ezt nem részeletezném :D) a való életben megveszek egy hírdetési ujségot ugyan azt látom egy rakás hirdető egy helyen egy közvetitön keresztül ami erre szakosodot akár az adot témában…——– kérem ha v.ki ugy gondolja hoyg nicns igazam kérem válaszoljon… RR

MFA

2007. 04. 30. 16:24 · Longhand →

Nagy többségben ilyenkor nem is a klasszikus értelemben vett MFA site-okat látsz, hanem az úgynevezett domain parking szolgáltatásokat mint például a SEDO, Afternic, DomainSponsor, Fabulous, NameDrive … oldalai, amelyek arról szólnak, hogy simán beállítod a domained nameservereit rájuk, kiválasztod a témákat, meghatározod a kulcsszavakat és ezek alapján generál egy oldalt full hirdetésekkel, amire Te kapod a pénzt CPC rendszerben ahogy a Google Adsense is működik.Csak itt a parking szolgáltató van leszerződve a Google-al, aki csodálom, hogy belemegy a játékba, mert eléggé bemutat a ‘preferáljuk a minőségi tartalmat’ ideájának.

MFA

2007. 05. 01. 06:47 · Sajt →

Szerintem ezek a szolgáltatások nagyon hasznosak azoknak, akik be tudnak szerezni pártíz dollárért jó sok értékes domaint.

Viszon tényleg idegesítő amikor a googleban keresve ilyen oldalakat dob vissza, és ez sajnos manapság egyre gyakoribb ez, és egyre jobb helyen szerepelnek az ilyenek a találati listában.

Az én részemről az a legbosszantóbb, amikor megnézek egy domaint, hogy vajon már beregisztrálták-e már, és ha igen, akkor 10ből 8 esetben ilyen domain parking van rajta… (.com-ról van szó) Nem hiszem egyszerűen el, hogy megéri beregisztrálni sokszáz domaint és mindet parkoltatni… Ha akkora pénz jönne be ebből akkor a domain regisztrátorok az összes létező értelmes címet lefoglalnák és akkor nem lenne az interneten egy értelmes tartalmú .com sem.

Domain Kitting

2007. 06. 27. 01:42 · Névtelen hozzászóló →

1rt4m r3g3bb3n (k4r4cs0nyk0r .), h0gyh4 m3gy m4r a MF4 4kk0r t3ss3k ny1tn1 a d0m4in k1tt1ng f3l3 😀 n3mc3l3tl3n 🙂

MFA?

2007. 06. 27. 08:30 · Névtelen hozzászóló →

Szerintem a lapod.hu oldal kizárólag mfa célból készült.

MFA!

2007. 06. 28. 05:40 · Névtelen hozzászóló →

Egy újabb hulladék: magyarlexikon.com

MFA!

2007. 06. 28. 05:57 · Névtelen hozzászóló →

Hát csodálatos az biztos. Minden új ablakban nyílik meg, pillanatok alatt tele a tálca, másrészt a német, angol, francia nyelvek közül csak angolul jelent meg néhány lap. Mindenesetre a hulladék jelző szerintem is helytálló. Pedig gondolom van munka mögötte.

robot

2007. 06. 28. 06:01 · Névtelen hozzászóló →

Mivel gyűjthették össze a milliónyi linket? Tippem az, hogy vmi robottal. Vannak kategóriák, amiben az első találatok képek!

lexikon

2007. 06. 28. 06:27 · Névtelen hozzászóló →

A Google miért tűri az ilyen oldalakat?

lexikon

2007. 06. 30. 05:41 · Sajt →

Mert van belőle bevétele.

Gondolj bele: Turmixgépeket keresel, kilyukadsz egy ilyen hulladék oldalon, rákattintasz egy Turmixgépekes hirdetésre: Mindenki jól jár, a turmixgépet hirdető cég, mert érdeklődő látogatót kapott, a google is, a hulladék oldal is, és Te is.

lexikon

2007. 07. 02. 08:53 · Névtelen hozzászóló →

Mondjuk a Google keresőben nincs benne, szóval talán mégse tűri, vagy csak ennyire új lenne?

lexikon

2007. 07. 02. 13:08 · Névtelen hozzászóló →

Április közepén jegyezték be a domaint. A Yahoo! egyetlen rámutató linket sem jelez ki, úgyhogy hogy a francba akadtatok rá a magyarlexikon.com-ra?

ejnye

2007. 07. 02. 15:23 · Névtelen hozzászóló →

MFA magasiskolája : allashirdetes.info

ejnye

2007. 07. 03. 02:38 · Zsolti →

Annyira, de annyira kíváncsi lennék a google tanácsadó véleményére az ilyen oldalakról! 🙂

lexikon

2007. 07. 03. 04:27 · Névtelen hozzászóló →

Én úgy akadtam rá, hogy klikkelt valaki onnan az egyik oldalamra…

lexikon update

2007. 07. 12. 08:29 · Névtelen hozzászóló →

Hm, érdekes, törölve lett az oldal.

100×100 szép!

2007. 09. 04. 01:08 · Névtelen hozzászóló →

Helló!

Megtalálásukhoz az alábbi eszközöket ajánljuk:

És alatta 3db adsense script.

100xszep pont com

W.T.

nemtom

2007. 09. 04. 01:17 · CsillagPor →

Nem tudom, az ilyenek nem olvassák el a Google feltételeit, vagy ennyire szarnak rá, hatalmas önbizalommal?

Ja

2007. 09. 04. 01:21 · CsillagPor →

Előbb írtam, aztán néztem meg az oldalt. Ez elolvasta.

100×100 szép!

2007. 09. 04. 02:00 · Névtelen hozzászóló →

Ugyanilyen a gépjármű szervízkönyves oldal is, aminek kint van a linkje a százszorszépen.

Re: 100×100 szép!

2007. 09. 04. 03:50 · Névtelen hozzászóló →

Kint van ráadásul a linkje egy rakás oldalon linkcsere-partnerként. De nem igazán látni, hogy visszalinkelt volna bárkire is. Az is bizalomkeltő, hogy egy ilyen weblappal be lehet kerülni az eucsatlakozas.lap.hu meg a konyha.lap.hu oldalra.

Re: Ja

2007. 09. 04. 14:07 · Névtelen hozzászóló →

Szia CsillagPor!

Ez elolvasta.

Ezt mire alapozod?

W.T.

rereja

2007. 09. 04. 15:41 · CsillagPor →

Először is valszeg nem ez az egy oldala van ennek a …lehet akár több ezer is, ilyenek…Másodszor ezen az oldalon SEMMI nincs a hírdetéseken kívül és a linkeken sem.Szerintem elég jól ki van elemezve hogy milyen szavakra hol, hogy stb…Azt tudja valaki, hogy ilyen trágya kódban miért fontosak a GEO TAG-ek? Van e valami haszna Gugliéknál, pl. 5000 különböző ilyennél? Harmadszor pedig a lap.hu és egyéb oldalakra biztos nem ezzel a produktummal került be, hanem bármivel, ami addig élt, amíg fel nem vették a linkjeik közé. Rengeteg helyen gyakorlatilag soha nem ellenőrzik a linkeket később. Tudom akik ide írnak azok igen, de a web nagy, ha nem nagyobb része, egyszer megcsinálja a lapot, oszt jónapot.Azonkívül, miért pont a százszorszépet, miért pont a használati utasítást és a .com TLD-t szúrta ki? Mezei bolond aki neki feszül a guglinak kezdi egy mp3 oldallal, .hu domainnel, vagy csengőhangokkal, bármivel ész nélkül, de ez???Amúgy rákattintottatok valamire? 🙂

rereja

2007. 09. 04. 18:40 · Sajt →

Nekem ami először feltűnt az a 4-es pagerank… Hihetetlen. És akkor itt van igaza CsillagPornak, hogy nem ez az egyetlen ilyen oldala annak aki csinálta.

A használati utasítások téma is érdekes, hogy felmerült egy MFA oldalon, de figyelembe kell venni azt, hogy az AdSense robot ugyanazt látja mint a Google-bot; azaz hiába kapsz a keresők felől sok találatot egy népszerű témára, mert általában egy népszerű téma kattintásai keveset fizetnek.Lásd csengőhangok…

Elgondolkozott már valaki rajta, hogy mely témák hozhatják a legtöbb pénzt, ugyanannyi kattintással? Lehet hogy pont a „használati utasítások” kulcsszó tejel?

Én eddig ugy gondolkoztam, hogy bankok, hitel, pénz, befektetés, ezek a témák jól fizetnek. De itt is elég széles az érdeklődő réteg, lehet az is hogy jobban jár az ember a csengőhangokkal… hangsúlyozom, lehet. Szerintetek?

Re: rereja

2007. 09. 05. 01:17 · Névtelen hozzászóló →

Szia!

Értem, és hasonlóképpen látom Én is.GEO -t nem használok, nem is tudom még mijaz de ránézek.

Sajnos Én a másik oldalból élek, tehát az AdWords -őn hirdetek.(Persze nekem is van AdSense oldalam, jó látni a másik oldalt is.)És ott találtam ezt a gyöngy szemet. De annyi már kitiltott domain ahol nem engedem a hirdetésem megjelenítését hogy az Excel tábla 65536 sora lassan kevés. Több munkalapra kell bontsam már annyi tiltott oldal van.

W.T.

MFA

2007. 10. 13. 07:06 · Névtelen hozzászóló →

Egy újabb Mlap-os „mindenki lapja” MFA: allasguru.mlap.hu

Újabb MFA gyöngyszem

2007. 10. 13. 13:06 · Névtelen hozzászóló →

bankihitel.info

2007. 10. 13. 14:23 · Névtelen hozzászóló →

Trükkös dolog felfedezni és itt ‘felháborodottan bemutatni’ a sehol sem linkelt, világ által nem ismert pontosabban a csak a készítőjük által ismert mfa oldalakat…

banki

2007. 10. 13. 14:31 · Névtelen hozzászóló →

ne bénázzatok már… sokkal rosszabb, minőségen aluli mfa oldalak vannak. ez nem kirívó, és esztétikus is. semmit nem ront az imidzsünkön.

bankihitel, és egyéb

2007. 10. 14. 08:27 · Névtelen hozzászóló →

A bankihitel.info szerintem egyálalán nem rossz. Ha MFA, akkor az igényesebb fajtából. De szerintem attól, hogy valahol Google-hirdetések vannak kinn, még nem tipikus MFA, pontosabban az AdSense kedvéért jönnek létre, de ha információt nyújt, nem gond. Az allasguru viszont kb annyira béna, és szemét, hogy kb ki is lehetne zárni a készítőjét.. Na, de viszont, még MFA, az angol nyelv ellenére magyar készítőtől: www.blogger.com/profile/11107310404230761578 Érdemes megnézni az oldalait, ill. azokat az oldalakat, ahova még linkel azokról, és itt, a profilban nem látszanak.

bankihitel, és egyéb

2007. 10. 15. 03:44 · Névtelen hozzászóló →

Kinek a pap, kinek a papné, stb., mindent meg lehet magyarázni. Nem az a baj, ha ezzel valaki pénzt akar keresni, mert szíve joga, nem illegális. A biztonság kedvéért a kimenő linkek el vannak látva nofollow kiterjesztéssel 🙂 Ami nyilván nem bűn, csak a manipuláció egy formája.

A bankihitel.infó-val csupán annyi baj, és nyilván ezért is tartom MFA-nek, mivel megtévesztő. Pl. személyi hitel-re az alábbi jön elő:

Banki hitel | személyi kölcsönök | személyi hitel | gyorskölcsönSzemélyi kölcsön ingatlan fedezettel – Tetszőleges célra felhasználható hitel, 500ezer – 30 millió Ft, 24 -240 hónap futamidejű.bankihitel.info/szemelyi-kolcson.html

Ebből nyilvánvalóan az átlagos felhasználó arra következtet, hogy ha kattint, közelebb jut ahhoz, amit keres (esetek 99%-ában hitelfelvétel), de nem, tovább kell kattintania.

Most lehet azon filozofálni, hogy mikortól számít egy oldal MFA-nek, de nagy összegben mernék fogani rá, hogy ha nem lennének rajta hirdetések, az OldalGazda (természetesen nem az itteni OldalGazda 🙂 nem foglalkozna vele többet.

bankihitel.info – „oldalgazda”

2007. 10. 15. 04:02 · Longhand →

Kedves névtelen!

Az „oldalgazda” aki én vagyok a bankihitel.info esetén, továbbra is foglalkozna vele, ha nem lennének hirdetések, mert nem kizárólagosan egy bevételi forrást jelent, hanem egy tesztoldal is a számomra SEO tekintetében (van még néhány ilyen).Amellett, hogy számomra egy tesztoldal, – meg hülye leszek nem kitenni az Adsense hirdetéseket, ha már van az oldal -, szerintem informatív és laikusoknak könnyebben értelmezhető mint pl. egy banki weboldal.Lehetne tartalmasabb, azt elismerem, két este alatt készült, de igyekszem majd bővíteni a későbbiekben.

„oldalgazda”

2007. 10. 15. 04:16 · Névtelen hozzászóló →

Ok, nem bántani akartalak, ezzel az oldallal még nem vagy Black Hat Maker For Adsense (BHMFA) 🙂

nem bántás

2007. 10. 15. 04:19 · Longhand →

Nem is vettem annak, de egy dolgot nem szeretek itt a Józsi oldalán, hogy anonym írkálnak nagyon sokan.Eléggé személytelen lesz ettől a kommunikáció.

nem bántás

2007. 10. 15. 04:50 · Névtelen hozzászóló →

Ok, írhatok névvel is!

Üdv,

LongDick

2007. 10. 15. 04:52 · Longhand →

Csak megnyilvánul végül, hogy nem az oldallal és velem volt problémád.Csak erre voltam kiváncsi, köszi.

2007. 10. 15. 04:53 · Longhand →

(és velem <-> hanem velem)

dehogyis

2007. 10. 15. 05:29 · Névtelen hozzászóló →

Dehogy, én is ebben utazom, és ha úgy vesszük, még hasznot is hajtasz nekem, mert jönnek látogatók tőled az oldalamra (igaz, az én pénzemből).

2007. 10. 15. 05:34 · Longhand →

Elmondod az oldalad címét, esetleg megpróbálhatok tanácsokkal segíteni, hogy ne kelljen annyit Adwordsre költeni.info@optimalizalas.infoPersze ez a fórum is kiváló hely jó SEO tanácsokra, minden elismerés Józsinak hozzá (csak a nevek ugye, meg nincs signature, nincs avatar, meg stb. 🙂 )

Re:

2007. 10. 15. 05:48 · OldalGazda →

Köszi mindenkinek, hogy nem kattintható linkeket raktok be az MFA oldalakra!

Longhand: történelmi okai vannak annak, hogy csomó, fórumokra jellemző funkciót nélkülöz az oldal. Egyrészt három-négy évvel ezelőtt nem fórumnak indult, másrészt pedig nem egyszerű váltani egy olyan oldalnál, amiben már ennyi tartalom, és ennyi mélylink halmozódott fel: dolgozok rajta, csak az általad említetteknél több problémára szeretnék hosszútávú megoldást találni, ami nem könnyű. Talán az év végére lesz is valami kézzelfogható változás e téren.

„fórumokra jellemző…”

2007. 10. 15. 05:56 · Névtelen hozzászóló →

Habár ide nem a tizenéves korosztály írogat, úgyhogy nem lennénk tele meztelen csajos meg ferraris avatarokkal, de nekem nem is hiányzik. A másik dolog: aláírás, név. Valahogy úgy látom az itt eltöltött kb másfél év tapasztalatából, hogy akik névvel írnak elég gyakran kapnak hidegvizet a nyakukba a fórumtársaktól, amik gyakran kicsinyes, személyes bosszúk. Én jobbnak látom, hogy név nélkül lehet írogatni. Egyébként van regisztrált nevem itt.

2007. 10. 15. 06:02 · Névtelen hozzászóló →

Köszi az ajánlatot, de már nemigen költünk AdSense-re, max. párszáz forint naponta, régebbről emlékeztem, hogy volt havi 100 körüli átkattintás tőled. Még egyszer köszi 🙂

párszáz forint naponta

2007. 10. 16. 14:11 · Névtelen hozzászóló →

Mennyit?Én már felét sem, akikkel együtt kezdtük ezt az őrületet azokat sem látom még hajnal négykor sem, vagy mikor kezdődik az új nap a googlenál. Mert nem éjfélkor az tuti. 🙂

Mikor kezdődik a nap

2007. 10. 17. 00:08 · Névtelen hozzászóló →

A google nap 9 óra 30 perckor kezdődik. Gyanítom hogy az USA-magyar időeltolódás az oka az eltérésnek.