Keresők szerepe

szeptember 29, 2008

A szabadszavas keresők napjaink leglátogatottabb oldalai, az internet infrastruktúrájának meghatározó elemei, melyek ráadásul forgalmuk tetemes hányadát továbbítják a webmesterek oldalaira, kiváltképpen a velük együttműködők oldalaira.

Altémák

Keresők népszerűsége

október 12, 2009 · Mivel a web működésében szerepet játszó technológiák önmagukban nem tudják biztosítani azt, hogy e technológiák segítségével minden weboldalra rá lehessen találni, ezért a web infrastruktúrája gyakorlatilag hiányosak tekinthető. Mivel ezt a hiányosságot a keresőszolgáltatások tudják leghatékonyabban orvosolni, ezért manapság már ugyanolyan nélkülözhetetlenné váltak a web használatához, mint például a számítógépünk egere.

Keresők célja

október 14, 2008 · A keresők elsődleges célja, hogy válaszoljanak a felhasználók kérdéseire. Ehhez a weben található információkat használják fel, a webmesterek által különféle formátumban feltett információkhoz nyújtanak egységes hozzáférést, egyfajta közvetítő szerepet betöltve az információt (választ) kereső felhasználók és a válaszokkal rendelkező webmesterek között.

Keresők alapfunkciói

október 14, 2008 · A keresők a felhasználók kérdéseire adnak választ úgy, hogy megmutatják, a webmesterek által előállított tartalmak közül melyek tartalmazzák a lehetséges válaszokat, előtérbe helyezve a minél jobb minőségű, minél teljesebb válaszokat nyújtó weblapokat.