Keresők célja

október 14, 2008

A keresők elsődleges célja, hogy válaszoljanak a felhasználók kérdéseire. Ehhez a weben található információkat használják fel, a webmesterek által különféle formátumban feltett információkhoz nyújtanak egységes hozzáférést, egyfajta közvetítő szerepet betöltve az információt (választ) kereső felhasználók és a válaszokkal rendelkező webmesterek között.

Altémák

Látogatók és webmesterek összekötése

október 14, 2008 · A keresők maguk nem állítanak elő webes tartalmat, pusztán a mások által feltett információkat gyűjtik és rendszerezik. A kijelzett találok a legtöbbször nem saját oldalaikra, hanem más webmesterek oldalaira linkelnek, ezáltal gyakorlatilag nem tesznek mást, minthogy látogatottságot közvetítenek a webmesterek oldalaira.

Webes navigáció biztosítása

március 21, 2008 · A látogatók az őket érdeklő információk (válaszok) eléréséhez az egyes webhelyek és weblapok között navigálnak. Míg egy adott webhelyen belül a navigációt a webmesterek oldják meg, addig a web egészén ugyanezt a szerepet a keresők töltik be, sokszor részben kiváltva a webmesterek által kitalált, saját oldalukon belüli navigációs lehetőségeket is.