Mi a keresőoptimalizálás?

január 3, 2010

A keresőoptimalizálás, vagyis a SEO fogalma a legfrappánsabban talán úgy határozható meg, hogy a keresők felől érkező látogatottság növelése anélkül, hogy a keresőknek fizetnénk az általuk továbbított látogatókért. A keresőoptimalizálás ezen túl számtalan egyéb módon is definiálható: egyrészt keresőbarát webfejlesztést, másfelől egy kevesek által ismert hirdetési lehetőséget jelent, de definiálható pusztán médiaismereti kérdésként is.

Altémák

Keresőoptimalizálás lényege dióhéjban

május 2, 2011 · A keresőoptimalizálás során a keresők felhasználói és a keresőprogramok speciális igényeinek megfelelően alakítjuk ki webes jelenlétünket annak érdekében, hogy minél több bevételt generáló látogatók érkezzenek hozzánk a nem fizetett keresőtalálatok által.

Mi a SEO lényege a többség szerint?

március 22, 2010 · Ha egy laikus a SEO alapjai iránt érdeklődik, akkor leggyakrabban olyan technikai információkkal fog találkozni, melyek bár tételesen felsorolják az optimalizáláshoz szükséges paramétereket, eljárásokat, eszközöket, azonban vajmi kevés szót ejtenek arról, hogy mi is az egész lényege. Kb. olyan ez, mintha egy szakácskönyvben csak a szükséges nyersanyagokat tárgyalnák, az étel elkészítéséről pedig egy szót sem ejtenének.

SEO mint médiaismereti kérdés

január 3, 2010 · A SEO, vagyis a keresőoptimalizálás egyfelől pusztán annyit jelent, hogy tisztában vagyunk a keresők weben betöltött szerepével, ráadásul tudjuk hogy a keresők mely weboldalakra továbbítanak több látogatót, ezáltal képesek vagyunk élni a web jelenleg legfontosabb szolgáltatásai, a webes keresők által nyújtott lehetőségekkel.

Google optimalizálás mint hirdetés

január 21, 2010 · A keresőoptimalizálás felfogható egyszerűen egy speciális hirdetési formaként is, ahol a megjelenésért nem pénzzel kell fizetni, hanem elsősorban olyan információk publikálásával, melyeket keresnek az emberek, másodsorban weboldalunk azon külső jegyeknek megfelelő beállításával, melyeket a Google vizsgál annak eldöntése érdekében, hogy releváns információforrás-e az oldalunk.

SEO mint keresőbarát webfejlesztés

február 19, 2010 · Egy weboldal elkészítésénél általában igyekszünk a látogatók minél szélesebb körét, minél jobban kiszolgálni: bizonyos funkciókat és technikai megoldásokat pedig ennek érdekében alkalmazunk az oldalon. A keresőbarát webfejlesztés még ennél is tovább megy, amikor is egyrészt figyelembe veszi a keresőrobotok speciális igényeit, másrészt pedig azt, hogy a rangsoroláskor milyen, erősen technikai jellegű paraméterek számítanak; továbbá olyan funkciók fejlesztésével is foglalkozik, melyek elsősorban az oldallal a keresőkben találkozó látogatók kiszolgálását célozzák.

SEO mint a leglátványosabb hibák kiküszöbölése

július 19, 2010 · Nap mint nap rengeteg rossz weboldal indul útjára, részben a megrendelő rossz elképzelései miatt, részben a webfejlesztő hozzá nem értése eredményeképp. A legtöbb hiba általában örökké rejtve marad, azonban ha nem található meg az oldal, ha nem érkezik egyetlen látogató, sem érdeklődő, akkor az sok weboldal-tulajdonost a probléma felderítésére sarkall — és itt jön képbe a SEO.