Google kereső

április 7, 2006

A legjobb nemzetközi szabadszavas kereső

A Google Inc. keresője legfontosabb keresőoldal mind magyar nyelvű Keresés, mind a Keresőoptimalizálás szempontjából, AlapműIndexe meglehetősen magas: 14768/17. Ennek megfelelően a honlapokra a legtöbb látogató is e kereső felől érkezik. (A webni.innen.hu webhely látogatóinak majdnem kétharmada innen szokott jönni.)

Honlapok regisztrálása a Googléba

http://www.google.com/addurl/

Összehasonlítás a többi keresővel

Hogy miért ez a kereső a legjobb, arról a Keresők összehasonlítása fejezetben olvashatsz.

Minimalista kezelőfelületek

A Google kezelőfelülete alapjában véve eléggé letisztult, de bizonyos címeken méginkább lecsupaszított felülettel is elérhető a Google adatbázisa.

http://google.co.hu/ie

Az Internet Explorer-ben az alapértelmezett kereső átállítható a Google keresőjére is. Ehhez készítették el ezt az egyszerű oldalt, mely azonban bármely böngésző címsorába beírva is használható. A találatok is leegyszerűsített módon, csak az oldalak TITLE elemét kijelző Találati rangsorban jelennek meg.

http://google.co.hu/pda

Kéziszámítógépek képernyőjére és böngészőire optimalizált változat.

A kezelőfelület világ országaiban, különböző nyelveken

A keresőfelület mintegy 105 nyelven, dialektusban, 122 országra testreszabott változatban létezik. Ez nem jelenti azt, hogy az alapszolgáltatásokhoz kapcsolódó oldalak teljes egészében le lennének fordítva, hisz ez még például magyar nyelvű fordítás minősége és mennyisége is hagy némi kívánnivalót maga után.

Az egyes országok szerinti és a különböző nyelvű verziók hivatalos listája a http://www.google.sk/language_tools?hl=hu oldalon található.

Többnyelvű országok Googléje

Érdekes megfigyelni, hogy az egyes országok domainneve alatt futó változat felajánlja az ország nemzetiségeinek nyelveit is. Például a .es ccTLD (WikiPedia:ccTLD) alatt futó változat a spanyol mellett felkínálja a katalán, galíciai és a baszk nyelveket. Hasonlóképpen lehet magyarul keresni a romániai és a szlovákiai Googlével.

A hivatalos oldalakon nincsen összesítés arról, hogy az egyes országok keresői milyen nyelvű kezelőfelületeket ajánlanak fel. Ezt az alábbi oldalon található lista segítségével tudhatjuk meg (Az oldal nem teljesen pontos és naprakész):

http://c.asselin.free.fr/french/googleworldwide.htm

Nemcsak weblapok kerülnek be az adatbázisba

A http://www.google.co.hu/intl/hu/help/faq_filetypes.html oldalon található leírás szerint az alábbi fáljtípusokban elmentett szöveges információban is képes keresni a „Gugli” (a szokványos (X)HTML formátumú weblapokon túl):

 • Adobe Portable Document Format ([PDF])
 • Adobe PostScript (ps)
 • Lotus 1-2-3 (wk1, wk2, wk3, wk4, wk5, wki, wks, wku)
 • Lotus WordPro (lwp)
 • MacWrite (mw)
 • Microsoft Excel (xls)
 • Microsoft PowerPoint (ppt)
 • Microsoft Word (doc)
 • Microsoft Works (wks, wps, wdb)
 • Microsoft Write (wri)
 • Rich Text Format (rtf)
 • Shockwave Flash (swf)
 • Text (ans, txt)

Keresési szokások, trendek, meglepetések

aktuális: http://www.google.co.hu/press/zeitgeist.html

archívum: http://www.google.co.hu/press/zeitgeist/archive.html

A legtöbbet keresett Kereső-kifejezések heti, havi és éves statisztikái országonkénti bontásban is, érdekes diagrammokkal, ábrákkal. Számos fun fact és aktuális GoogleFight eredményei között böngészhetünk. Hasonló Keresőszó-toplistákat működtetnek más keresőoldalak is.

Ünnepi logók

http://www.google.co.hu/holidaylogos.html

A jeles napokon új ruhát öltő céglogó jó példa arra, hogy hogyan lehet ötletességet vinni egy ennyire letisztult, minimalista oldalba, illetve humort csempészni egy komoly dolgokkal foglalkozó cég életébe. A fenti oldalon megtalálhatjuk az összes egyedi logót, és még azt is megtudhatjuk, hogy az utóbbi években ki készítette ezeket a kreatív variációkat.

Ha a nyitóoldalon az aktuális ünnepi logóra rákattintunk, akkor a jeles naphoz kapcsolódó keresés találati rangsorát kapjuk. Az lista első helyezettje a Slashdot hatás (lásd: WikiPedia:Slashdot_hat%C3%A1s) miatt általában elérhetetlen szokott lenni.

„Gugli” a barátod!

http://www.fuckinggoogleit.com/

Ha túl egyszerű kérdésekkel bombáznak, akkor ezt a linket lehet elküldeni, a kérdésekre adott (nem túl udvarias) válasz helyett. A fenti célra szolgáltó oldalt találsz -némileg visszafogottabb formában- a http://innen.hu/Google címen is. 2005 augusztus A „Google a barátod” kifejezés 9150-szer szerepelt a weben.

Google és a könyvtáros szakma

http://www.google.com/librariancenter/

A Google Librarian Center a könyvtárosok munkáját támogatja, mivel küldetésük hasonló a világ információinak rendszerezése, és mindenki által használható formában történő prezentálása. Jelenleg hírlevél szolgáltatás, és oktatási célú dokumentumok letöltése érhető el az oldalról.

Linkek

http://weblabor.hu/cikkek/googlealapjai1

A Googlével való keresés lehetőségeiről a Weblabor cikke alapján átfogó képet kaphatsz.

http://www.googletutor.com/

Tippek, leírások érdekességek a cég összes szolgáltatásához kapcsolódóan.

Archivált hozzászólások

Google Accessible – Akadálymentes Google

2006. 07. 22. 03:40 · OldalGazda →

http://labs.google.com/accessible/

Új kísérleti szolgáltatás indult a Google Labs keretében, mely a látásukban korlátozott felhasználók számára készült. Nemcsak hogy egyszerűbbek a találati rangsorok, hanem a Rangsorolás során is előnyt élveznek az Akadálymentes weboldalak. A kezdeményezés azért is érdekes, mert a Google saját oldalain sem túlságosan igyekszik betartani az akadálymentességgel kapcsolatos ajánlásokat.

Google.hu logó változás

2006. 08. 24. 06:04 · Névtelen hozzászóló →

Nemrég a fejlécben lévő Google logó megváltozott és ez szerepelt benne: Google Magyar (és képformátumú volt a „magyar” szó is). Most újra Google Magyarország (és text) szerepel. Vajon miért? Kis dolog, de érdekele, hátha tudtok róla vmit…

Google.hu logó változás

2006. 08. 24. 06:15 · OldalGazda →

Nem lehet, hogy valami úton-módon a

http://www.google.com/intl/hu/

oldalon kötöttél ki?

Milyen címet írtál be pontosan? www.google.hu, google.hu, ??

Köszi:JJózsef

Google logó

2006. 08. 24. 06:48 · Névtelen hozzászóló →

Már nem emlékszem…Viszont szerintem elég nagy arculati baki az, hogy egyik helyen így, a másikon pedig úgy szerepel…Egyébként mit takar az „intl/hu”?

Google logó

2006. 08. 24. 07:04 · OldalGazda →

Asszem ez tudatos dolog részükről. Ha valaki, akkor mi igazán tudjuk, hogy az országok és a nyelvhatárok nem feltétlenül esnek egybe. Van más nyelveken is ilyen, talán arra az esetre, ha a felhasználó nem egy ország hivatalos nyelvén szeretne keresni. (Ha mondjuk Floridában élő kubai emigráns vagy, akkor nem feltétlenül az ibériai spanyol, vagy a kubai Google-t használnád…) Itt egy lista a verziókról. http://c.asselin.free.fr/french/googleworldwide.htm

Google nyelvi verziók

2006. 08. 24. 07:19 · Névtelen hozzászóló →

Ez szép kis táblázat és értelmes magyarázat volt. Azt hiszem értem már a külömbséget… Köszi!

2006. 11. 28. 01:44 · Névtelen hozzászóló →

Tisztelt Szerkesztő!Eddig a Google-ben szerepelt oldalam. Most nem listázza a Google. Ez miért lehet?

nem indexeli a google az oldalam

2006. 11. 28. 08:49 · Névtelen hozzászóló →

Én írok megint. Arra a kifejezésre, hogy apartman budapest előkelő helyen hozott a google és most az oldalam nincs sehol.

nem indexeli a google az oldalam

2006. 11. 28. 09:37 · Névtelen hozzászóló →

Hogy pontosan meg tudjam mondani, ahhoz látnom kellene az oldalt, ismernem kellene a címét. Üdv: JJózsef

2006. 11. 28. 11:32 · Névtelen hozzászóló →

www.andrea-apartments.com az oldalam címe

2006. 11. 28. 13:56 · Névtelen hozzászóló →

Mihamarabbi válaszát várom:)

nem indexeli a google az oldalam

2006. 11. 28. 13:56 · Névtelen hozzászóló →

Mihamarabbi válaszát várom:)

nem indexeli a google az oldalam

2006. 11. 28. 13:59 · Névtelen hozzászóló →

mostmár indexel a google – de valami hiba történhetett, mert csak annyit ír ki hogy www.andrea-apartments.com és nem pedig azt amit megadtam titlenek és a descriptiont sem írja ki (eddig ezt kiírta és a titlet is) mi lehet az oka? én szúrtam el valamit?

Re:nem indexeli a google az oldalam

2006. 11. 28. 16:41 · Névtelen hozzászóló →

Azt hiszem, a mai nap tanulsága alapján (mert nem ez volt az első ilyesfajta kérdés) érdemes bevezetni azt a szabályt, hogy csak akkor ér kérdezni indexel/nem indexel, ezt csinál/azt csinál a Google jellegű kérdéseket, ha igazoltan eltelt már egy-két hét az észlelt változás óta. A türelmetlenség nemcsak az én időmet rabolja, de az oldal változásait rendszeresen (előfizetéssel, RSS-sel) követő olvasókét is, és mint ilyen, nemkívánatos dolog… Nem árt továbbá a felmerült problémákat a többiek számára reprodukálható módon leírni.OldalGazda

mennyi energiát lehetne megtakarítani, ha fekete alapon fehér betűket jelenítene meg a Google kereső

2007. 01. 23. 06:55 · Névtelen hozzászóló →

http://ecoiron.blogspot.com/2007/01/black-google-would-save-3000-megawatts.html

Egy képernyőnyi fehér szín több fényerőt követel a kijelzőtől, minek következtében több energiát használ fel…

Eddig sénki nem talalkozott az esettel.

2007. 02. 19. 05:03 · Névtelen hozzászóló →

Üdv mindenkinek.

Nem teljesen hozzászólás, hanem egy olyan tapasztalat, amelyel meg nem talakoztam, és szerintem nagyon kevesen.

A problema a kov: Van egy weboldal, a www.gumihaz.hu és optimalizálást utánn az oldal a google keresoben az elso 10 helyen volt az oldallal kapcsolatos kulcsszavakban, de valami ismeretlen ok miat most a googleben meg sem jelenik vagy ha igen akkor a tobb 100ik listában.Lehet valaki tudja a problema gyokeret?

Eddig sénki nem talalkozott az esettel.

2007. 02. 19. 05:11 · OldalGazda →

Szia!

Lehet, hogy csak átmeneti változás, a Google tánc miatt. Gyere vissza egy hét múlva, ha nem történt javulás.

ÉN IGEN

2007. 02. 23. 10:20 · Névtelen hozzászóló →

Velem pont ugyanez történt, febr.20.án. www.templatecenter.hu Többszöri honlap-szerkezetváltoztatás után a múlt hét végén végre beolvasott a google több kulcsszavammal az első 10-be. A Google Fiókomban a kiírt kúlcsszavak találatai pontosan azon a helyen voltak mint azt a táblázat mutatta, vagy még előrébb. Minden csoda 3 napig tart és ez pont így is történt, szerdán leellenőrizgettem a poziciókat és azt vettem észre, hogy az 1,2,3,… helyeken lévő találatok csak az ötven-hatvanadik helyen, vagy egyáltalán nem találhatóak meg. (nem hiszem, hogy ez lehet a gond, de előtte való napon 13h-tól szerverkarbantartás volt kb éjfélig, az oldalam nem volt elérhető)Tud valaki valamilyen okosságot erre?

nálam is hasonló a helyzet

2007. 02. 23. 11:43 · Névtelen hozzászóló →

Hosszú ideig, egyik oldalam egy fő kulcsszamra 1. helyen volt a Google-ban, pár hete eltűnt, illetve a 300 akárhányadik helyre sorolta. Majd pár nappal ezelőtt újra első volt, majd újra eltűnt. A kulcsszóhoz kepcsolódó egyéb számomra fontos kifejezésekkel együtt keresve, első helyen vagyok. Ki érti ezt? Az oldal szerkezetén évek óta nem változtattam (tehát semmi manipulálás), napi jeletős frissítéssel bír a lap, és mégis ezt teszi velem… 🙂 Sajnos érezhető olyan 50%, vagy több, egyedi látogatóvesztés / nap. Hát ennyit a Google fontosságáról. Nagyon fontos! jazz

látogatóvesztés

2007. 02. 23. 15:08 · Névtelen hozzászóló →

Az teljesen igaz, hogy legalább fele látogatóval kevesebb lett, szomorú. Az érdekes az, hogy ha beírok egy kúlcsszót, amivel az elsők között voltam, az összes rámmutató oldal bejön csak én nem. Ezt egyszer már eljátszotta a gugli, de gondoltam én voltam a hibás mert domainnevet váltottam, az új helyen teljesen átalakítottam az oldalt, többször is, Url-barát ezközt alkalmaztam. Még a mai napig benne van a gugli agyában az előző webcímem meg a különféle url elérési címeim. Lehet ez kavar be neki??? Tanúlság: ne sokat kavarj az oldaladon, ha egy formában elkészíted a weblapod, ne variáld át többszőr. gondolom én….

Eddig sénki nem talalkozott az esettel.

2007. 03. 07. 13:04 · Névtelen hozzászóló →

Udv mindeniknek.

Sajna nem jött be teljesen a várakozási stratégia, most az történt, hogy vissza indexelte az oldalt a google az elso 10 be, ott tartotta 1,5 hétig, aztán ismét utolsóként jelenik meg a wwww.gumihaz.huVajon ilyen gyakran lehet talakozni a google táncal mint jelenséggel? És ha igen, akkor más oldalakat miért nem indexel uj pozicióba? Vagy valami mas a porobléma gyokere?Elore is nagyon koszi a segitseget.

Nem egyedi az eset

2007. 03. 07. 13:11 · Névtelen hozzászóló →

Én is hasonló cipőben járok egy fontos kulcsszavammal, most pl. 4 napig örülhettem újra a pool pozíciónak, majd ma ismét hátrasorolt a Google… (jazz)

adWords ill pozicio osszefugges?

2007. 03. 07. 13:31 · Névtelen hozzászóló →

Ismet gumihaz.hu

Miutan levett kerethiany miatt a google adWords azutann a jo pozicio is a multe lett, vagy ezis puszta veletlen, remelem igen es nem ennyire inkorekt a modszer, hogy ilyen trukkokhoz folyamodnak.

adWords ill pozicio osszefugges?

2007. 03. 07. 13:37 · Névtelen hozzászóló →

Nyugodj meg, legyél türelemmel, nem függ össze.

Egyedi eset – nem

2007. 03. 07. 13:57 · hunvista →

Én több szavakkal is így vagyok. Az „online tv” kulcsszóra most 2. vagyok, ez egész februárban 2 és 30 között változott naponta többször. Most vagy 3 napja ott hagyott a 2. helyen. A „világtérkép” kulcsszóval szintén ez a szitu, de többet is mondhatnék. Én azóta látok furcsaságokat mióta google.hu van, de lehet, hogy csak beképzelem.

Forgalom rossz helyezésből

2007. 03. 10. 10:07 · Névtelen hozzászóló →

Nálam néha előfordul, hogy a statisztika szerint meglepően sokan jönnek egy adott napon egy bizonyos kulcsszóra, aztán megnézem, hogy talán ennyire előrehozott-e a Google, és nem. Ugyanott vagyok mondjuk a 121. helyen, és mégis jött egy féltucat látogató arra a szóra. Ez is elég furcsa.

Google a barátod…

2007. 03. 13. 11:28 · Névtelen hozzászóló →

… vagy a barátnőd?www.technewsdaily.net/uploaded_images/google-girl-780952.jpg

Re:adWords ill pozicio osszefugges?

2007. 03. 14. 13:30 · Névtelen hozzászóló →

Lehet benne valami, mert tegnapelőtt eltávolítottam egy google hirdetést a header mezőből és má hirdetését tettem be helyette, mára meg azt vettem észre, hogy a googlirol egy találatom se volt. Hirdetőportálom van és napi 160 egyedi látogatóm volt, ma meg 13. Ja és eddig nem volt táncika, szépen folyamatosan kúsztam felfelé. Azért vettem ki a hirdetést mert kevés kattintás volt rajta, de ezt így megtorolni??? Elgondolkodtató!!

Re mégegyszer

2007. 03. 14. 13:44 · Névtelen hozzászóló →

Most néztem egy másik oldalam, amiről ugyanúgy levettem a google hirdetést és más jellegűt tettem fel helyette, az összes kulcsszavam eltünt a webmaster tools Query statból. nem is volt szinte semmi találat az oldalamon. Talán jobban el kéne gondolkodni a dolgon?

Hátrasorolva kitudja hova

2007. 03. 19. 07:25 · Névtelen hozzászóló →

Az én oldalamat is hátrasorolta a google, 180000 találatból egy hónapig vígan ott volt az új oldalam az első helyen az adott szóra keresve, majd eltünt a süllyesztőben, az első 10 oldalon sincs rajta.Mondjuk szerencse hogy annyi nagy látogatottságú oldalról mutat rá link az oldalra, de a google-ön keresztül csak 13 látogató volt 3-4 nap alatt. (ígyis napi 100-as látogatottságú az oldal, de sokkal nagyobb lenne ha a google-ről is jönnének az emberek mint rég)Mind1 kihasználtam az alacsony látogatottságot egy oldal felújításra, és már biztosan jó meta rész is, (már nincs olyan dolog amiért büntethetik az oldalt) A kérdésem: ha az oldalam büntetett(nemtudom ezért csúszott-e le), mert véletlen valami rossz szerepelt a meta részben mikor kerülhet vissza a régi helyére vagy valamennyivel előrébb az oldal?

Hátrasorolva kitudja hova

2007. 03. 19. 08:01 · Névtelen hozzászóló →

A Meta tagok egyáltalán nem olyan fontosak. Büntetésbe meg nem kerül csak úgy az ember, és az azt jelenti, hogy vagy nincs beindexelve egyetlen weblap sem a webhelyről, vagy pedig az összes weblap a Kiegészítő találatok között jelenik meg, ha rákeresel a site: Speciális kereső-kifejezésekkel.

Hátrasorolva kitudja hova

2007. 03. 19. 12:12 · Névtelen hozzászóló →

De bevan indexelve az összes weblap, és az összes aloldala … aztán csakúgy hátrasorolták az amúgy 3-as pagerankkal rendelkező oldalam.Különben már többször hátrasorolták, de közelse ennyivel(max. 6 oldallal), de mindig magától visszajött az első helyre annélkül hogy bármit is csináltam volna vele.De félek hogy ha ennyire hátrasorolt a google most nem fog csak nagyonhosszú idő múlva, vagy egyáltalán nem fog visszakerülni az oldalam.

Ékezet

2007. 03. 21. 05:29 · Névtelen hozzászóló →

Mivel a webcím nem tartalmaz ékezetet és egybe íródik, hiába regisztráltam az oldalt, ha valaki rákeres a helyesen leírt ékezetes és külön írt névre nem találja az oldalt.Hogyan tudnám a kereső kulcs szavakat is regisztrálni?

Re: Ékezet

2007. 03. 21. 05:53 · Névtelen hozzászóló →

kulcsszavakat regisztrálni nem lehet. A kívánt hatás eléréséhez tartalmaznia kell a Kulcsszavakat a weblapoknak és/vagy a Linkre rakott kulcsszavaknak. Röviden ennyi, bővebben meg kezdd a Keresőoptimalizálás szócikknél és jó olvasgatást!

2007. 03. 21. 06:14 · Névtelen hozzászóló →

Köszi!

Flash

2007. 03. 21. 06:17 · Névtelen hozzászóló →

Köszi a választ, még talán annyit kérdeznék, hogy ha a kérdéses szöveg, (mondjuk egy zenekar neve.) flash intróban, vagy oldalon található, a google akkor is megtalálhatja?

Flash

2007. 03. 21. 06:44 · Névtelen hozzászóló →

nehezen, lásd»» Flash

Peresztegi Zoltán az Origo-nál.

2007. 03. 22. 04:11 · Névtelen hozzászóló →

origo.hu/vendegszoba/techbazis/20070320google.html

Valami nem stimmel a guglival

2007. 03. 25. 05:56 · papys →

www.templatecenter.hu kb 2 hét múlva megint az elsők között volt jópár kulcsszóval. Ez tartott vagy két hétig és ma megint eltünt a keresőből. Ki érti ezt??Ami mégfurcsább, hogy a másik két weblapom 4-4 PR-osak majd egy évig volt a hitel (3 millió találatból) szóval az első ötben 2.-3. helyen. Feltelepítettem egy új sitemap-ot ami elvileg sokkal jobb, másnapra mindkét lapom eltünt a googliból. Kivettem a sitmapot a webmesterből és az egyik lapom másnapra visszakerült a második helyre meg az összes kulcsszóval is. A másikat jóval hátrább találtam meg. A napi 300 egyedi látogatóból lett napi 30. Ez persze meglátszik az Adsense pénztárcámon is rendesen. Az is érdekes, hogy a többi keresőben az elsők közt hozza az összes lapomat csak a gugli táncol ennyire. Szomorú, hogy ennyire ki vagyunk szolgáltatva a guglinak. MO-on a netezők nem ismernek más keresőt csak a google-t, így kénytelenek vagyunk a kedvéban járni, rá optimalizálni. papy’s

Valami nem stimmel a guglival

2007. 03. 25. 06:20 · hunvista →

most megyek törölni a sitemapokat, mert egy ideje én is folyamatosan panaszkodom hasonlók miatt, kíváncsi leszek az eredményre

Sitemap

2007. 03. 26. 03:26 · Névtelen hozzászóló →

Én nem azt mondtam hogy töröltem a sitemaot hanem hogy az újat töröltem és a régit tettem vissza. Érvényes Sitemap nélkül nem működnek a webmaster bizonyos funkciói.

RE:Sitemap

2007. 03. 26. 04:24 · hunvista →

Félreértettem. Viszont már többször hallottam, hogy a sitemap körül gondok vannak. Mostmár töröltem őket és megvárom mi lesz belőle. Meg lehet kérdezni mivel készítetted a sitemapokat? Én a „Google Site Map Builder” (http://www.sitemapbuilder.net/) -el készítettem, de azóta olyan Google tánc van, hogy beleszédülök.

SiteMapppp

2007. 03. 26. 12:15 · papys →

Én Joomla!-t használok és van hozzá egy frankó sitemap a joomap. Egyébként az újról, ami a gondot előidézte, közben kiderült, hogy hibás.

45 éve

2007. 04. 12. 09:15 · Sajt →

És ma az is kiderült, hála a google-nek; hogy 45 éve volt az, hogy Jurij Gagarin /elsőként/ az űrben járt.

valami gond van…tényleg

2007. 04. 12. 09:41 · haLad →

Tényleg van valami gond a google-val. Most csináltam egy próbát egy lapoldalammal.Beírtam a keresőbe, hogy „ágynemű varrás” 31. helyen hozza a lapcímet, de rákattintva az „ágyszekrény gyártás” oldal jön be. Gyors próba a yahoo-n. ugyanezen keresésre a lapoldal a 2. helyen és helyes tartalommal.Na aki ezt nekem meg tudja magyarázni, annak jó vagyok egy sörre.

valami gond van…tényleg

2007. 04. 12. 09:47 · Névtelen hozzászóló →

az általad listázott ágyszekrény gyártó cég hibás szekrényei vezettek a látogató hasadt ágyneműjéhez akinek emiatt újabb ágyneműt kell varratnia

re…

2007. 04. 12. 10:41 · haLad →

Hát ezért nem jár sör… komolyan érdekelne, hogy mi lehet a fenntieknek az oka.Mondjuk az oldalgazda, ha kisegítene egy szakértő válasszal.Köszi

re…

2007. 04. 12. 10:46 · haLad →

Különben a listában szereplő két céget személyesen is ismerem. Ha gondolod, akkor add át a hibás termékről a szükséges információt. Majd továbbítom, de megteheted saját magad is.Feltételezem nem jópofáskodás akart lenni a beírásod, ha igen, akkor ez nem az a hely… kösz

re…

2007. 04. 12. 10:53 · Névtelen hozzászóló →

Ah, hogy is lett volna „jópofáskodás” hót komolyan gondoltam, köszönöm előre is közbenjárásod a szakadt párna ügyében, nagyon derék srác vagy.Van egy tönkrement mosógépem is, meg a biciklim hátsó kereke gyakran leereszt, ha tudnál valamit intézni.De majd egy másik helyen megbeszéljük, ha ismersz internetnél dolgozó embert személyesen akinek a weblapján ezt meg lehetne beszélni.

valami gond van…tényleg

2007. 04. 12. 11:04 · hunvista →

Peresztegi monnyon le! 🙂

aki ezt nekem meg tudja magyarázni

2007. 04. 12. 14:51 · Névtelen hozzászóló →

Rettentő bonyolult a megoldás. Az „igazi” ágyneművarrás oldalad nincs bent a Google adatbázisában. Viszont mivel az ágyszekrénygyártás oldaladnak is az „ágynemű varrás” címet adtad – te tudod, miért – a kereső ezt dobja fel a kérdéses kifejezésre.

ree.. aki ezt nek…

2007. 04. 12. 15:40 · haLad →

Az ágynemű varrás oldal címe: http://www.halad.hu/abc_aagynemu_varras.htm Az ágyszekrény gyártás címe pedig: http://www.halad.hu/abc_aagyszekreny_gyartas.htm

… szóval nem értem, amit írtál

u.a. a cím

2007. 04. 12. 15:48 · Névtelen hozzászóló →

Tényleg ugyanaz a 2 címe. 🙂 Nem a 2 URL, hanem mind a 2-nek az a címe, hogy „ágynemű varrás”, az ágyszekrény gyártásnak is, ez lehet a probléma

ua..

2007. 04. 12. 16:05 · haLad →

Kösz… igazad van…, de a yahoo-nál, akkor miért nem? de eddig jó vagy egy sörre…

re:u.a. a cím

2007. 04. 12. 16:47 · Névtelen hozzászóló →

vigyázni kell a címekkel. nekem is van két kis lapocskám és majdnem ugyanaz a címe mindkettőnek bár az url teljesen más és mégis összekeveria gugli, nem győzöm köldözgetni az addurl-tpapys

furcsa!!!

2007. 04. 13. 03:33 · papys →

site:webaruhaz.templatecenter.hu ha ezt beírod és a Tárolt változatot megnézed érdekes dolgot mutat. A kép egy másik szájtomat mutatja és a szöveg „Ez az oldal a(z) http://webaruhaz.templatecenter.hu/ingyen-sablonok/78.html weboldal G o o g l e által gyorsítótárazott változata, mely a következő dátum szerinti állapotot tükrözi: 24 márc. 2007 05:52:27 GMT.” abszolút hibás, mert ez az oldal csak egy oldalból áll, tehát a /ingyen-sablonok/78.html nem lehetséges. Tavaj novemberben csakugyan több oldalból állt, más szerkezetü lap volt, de ezt az url-t hozzárendelni az idén márciusban készített oldalhoz?? – furcsa!!!

(az előzőt már rég töröltem csak mivel 3 PR-a volt, újra felhasználtam elosztó lapnak)

furcsa!!!

2007. 04. 13. 06:15 · Névtelen hozzászóló →

Erre nagyon nehéz valamit is mondani, anélkül, hogy tudná az ember, hogy pontosan mik történtek az elmúlt időben a kérdéses szerveren és a kérdéses domainneveken.

furcsa!!!

2007. 04. 13. 07:00 · papys →

Röviden a lényeg: tavaj novemberben csináltam egy webáruházat, amit kb december végén- január elején töröltem. Meghagytam egy refresst az anyaoldalra. más nem volt a mappájában. Március elején szervert váltottam és ide már nem töltöttem fel az aldomaint. A gugliban véletlen ráakadtam a lapom címére, http://webaruhaz.templatecenter.hu – egész jó helyen és mivel közben a PR-je 3-as lett(ki érti) gondoltam csinálok egy, egy darab oldalból álló, a weblapomra mutató átirányítós oldalt. Szépen bejelentettem a google-nak (többszőr is) és mostanra elfogyott az összes régi oldaltalálat a site:webaruhaz.templatecenter.hu -ra csak ez az egy maradt, de ez is hibás. Egyébként a templét amit mutat az a http://weblap.besthungary.hu templétje (ez is ugyanilyen lap). Tehát a webcím teljesen más viszont az oldal címe meg szinte azonos.

furi

Ujjab Tánc???

2007. 04. 23. 09:42 · Névtelen hozzászóló →

Udv mindenkinek.Nallam megint jarja a tancot a gugli. Vagy nem? Az elmult 3 honapban legalabb 4 alkalommal tancolt, es nem teljesen vagyok biztos benne, hogy ez tanc. Valaki esetleg tudna nekem segiteni tanacsaival, hogy mi is az ami torteneik az oldallal. Az oldal cime: www.gumihaz.hu

Elore is koszi tanacsaitokat.

Ujjab Tánc

2007. 04. 23. 15:37 · Névtelen hozzászóló →

Google a „tánc évébe lépett”

Érdekes megjelenítés

2007. 06. 12. 11:58 · Névtelen hozzászóló →

Ha rákerestek a google.hu -n arra, hogy yamaha superbike akkor nagyon jól használhatóan jeleníti meg a www.yamaha-racing.com (első találat) domaint. Tudja valaki, hogy ezt, hogy lehet elérni? Van az oldalon egy sitemap és ennek elemeit mutatja a Gogole, de mitől?

Érdekes megjelenítés

2007. 06. 13. 07:07 · OldalGazda →

Bizonyos számú bejövő link, meg valószínűleg néhány egyéb paraméter (lényeg: az oldal nagynak és fontosnak tűnik) megléte esetén dönt úgy a rendszer, hogy olyan, kibővített kivonatot jelenítsen meg a találati rangsorokban, mely felsorolásszerűen mutat még néhány fontosabb aloldalt. Vélhetőleg ennek nem túl sok köze van ahhoz, hogy az oldalon van sitemap, legalábbis valószínűleg nem ez az elsődleges szempont.

Érdekes megjelenítés

2007. 06. 13. 11:52 · Névtelen hozzászóló →

Ok, köszi. Egyéb hasonló oldalakat megnézve én is erre jutottam.

Google.hu – google.co.uk

2007. 07. 06. 06:03 · vargazoltan →

Sziasztok!

Mi lehet annak az oka, hogy ha rákeresek egy kifejezésre a google.hu-n és a google.co.uk-n akkor nem ugyanazokat a találatokat adja?!

pl: „szeged hotel”google.hu: http://www.google.hu/search?hl=hu&q=szeged+hotel&btnG=Google+keres%C3%A9s&meta=google.co.uk: http://www.google.co.uk/search?hl=hu&q=hotel+szeged&btnG=Google+keres%C3%A9s

szeretném tudni az okát és azt, hogy az oldalamon hogyan tudom elérni, hogy minkét (minden) google oldalon előkelő helyen szerepeljen. Mire figyeljek?

google problema

2007. 07. 06. 12:05 · Névtelen hozzászóló →

Tamadt egy kis gondom tegnapelott, ha esetleg tud valaki tanacsot adni itt, azt megkoszonnem.

Van egy PR4-es oldalam, tobb, mint 2 evvel ezelott csinaltam, szoval nem tulsagosan keresobarat a mai webes tendenciakhoz viszonyitva, de eleg jol teljesitett tegnapelottig, az osszes fontosabb kulcsszora top10ben (esetleg top20ban) volt. Tegnap viszont hirtelen eltunt a google-bol, nyom nelkul. Az indexben tovabbra is benne van (tobbezer indexelt aloldallal), a googlebot jelenleg is jarkal a site-on, a pagerank is megmaradt, a domainre rakeresve elso helyen van, sot a domainbol elhagyva a TLD-t, szinten megvan az elso hely. De ezenkivul semmi mas fontosabb kulcsszora nincs bent a top100ban sem. Az egyik kulcsszora amelyikre eddig top10ben volt, elkezdtem tuzetesebben keresni es a 240. hely kornyeken talaltam meg. Kevesbe relevans es kevesbe fontos kulcsszavakkal tovabbra is jon 1-2 latogato, de a legfontosabbakkal senki, ugyhogy ez egy eleg komoly ervagas 🙁

Nincs valakinek otlete, hogy mi lehet ennek az oka? Elore is koszi

google problema

2007. 07. 07. 05:56 · OldalGazda →

Az ilyen kérdésekre nem lehet érdemben válaszolni, hacsak nem tudjuk, hogy mi a kérdéses domainnév, és pontosan mi történt vele az elmúlt egy-két hónapban. De lehet, hogy még ezeknek az információknak a birtokában is csak találgathat az ember, vagy ötleteket/gyanút oszthat meg.

Re: Google.hu – google.co.uk

2007. 07. 07. 08:02 · OldalGazda →

Erről írtam egy új bejegyzést: Különböző találati rangsorok címen. Mellesleg különböző kifejezéseket adtál meg: nem mindegy, hogy hotel szeged vagy szeged hotel: a különbségek ebben az esetben ezért voltak ennyire markánsak. (Mondjuk akkor is kicsit különbözne, ha pontosan ugyanazt a kifejezést adod meg.)

google problema

2007. 07. 07. 16:28 · Névtelen hozzászóló →

Konkret domainnevet azert nem irtam, mert ha jol emlekszem itt eleg szigoruak a spammelesre vonatkozo szabalyok. Azota egyebkent utanaolvastam egy-ket dolognak es rajottem a problema okara, valoszinuleg atkerult minden aloldal (a fooldal is) a google masodlagos indexebe (kiegeszito talalatok), aminek valoszinuleg az elavult linkstruktura az oka, ugyhogy most elvegzek egy kisebb atalakitast es meglatjuk mi lesz. Ha tenyleg ez a gond, akkor a backlinkeknek koszonhetoen remelhetoleg hamar visszakerulok, sot meg talan jobbak is lesznek a helyezesek, google szereti a letisztult oldalakat.

Page rank bünti:-(

2007. 07. 16. 15:00 · Névtelen hozzászóló →

Üdv Nektek! Remélem tudtok segíteni…Hogyan lehet egy oldal page rank értéket visszanyerni. 3 hete ezt keresem a neten, de nem jártam sikerrel:-( Nincs-e olyan form, ahol ezt lehet kérelmezni. 2 napig volt egy olyan rejtett link a főoldalunkon, amiért büntibe rakhatott a google…Tudom a bünti bármeddig tarthat. A pagerank 4-ről 0-ra esett, és azóta is ott figyel már máj. eleje óta. Érdekessége a dolognak, hogy a google továbbra is megtalálja az oldalunkat ill. rengeteg aloldalt is…Szerintetek?

Page rank bünti:-(

2007. 07. 18. 03:17 · OldalGazda →

Konkrétan visszanyerni úgy lehet, hogy ha levetted a problémás dolgot az oldaladról, akkor vagy reménykedhetsz, hogy magától változik a helyzet, vagy nekifoghatsz a Linknépszerűség növelése‘nek, mert ezzel gyakoribbá válhatnak a Googlebot látogatásai is, továbbá nagyon leegyszerűsítve nőhet az oldalad „respektje” a Google szemében. Ha nem jelennének meg a webelyed lapjai a találatok között, akkor csinálhatnál egy egy reinclusion request-et, aminek módját egyszer már leírtam az [Ellenjavalt technikák] oldalon, ezért itt nem tenném meg mégegyszer, ráadásul szerintem nálad nem is kell. Ja, és keress rá a site:énoldalam.hu kifejezéssel a webhelyedről nyilvántartott lapokra: ha sok a Kiegészítő találatok között nyilvántartott lap, illetve szinte csak ez van, akkor ez az enyhébb „bünti” jele is lehet. (A durva az, hogy semmi sem jelenik meg a webhelyedről erre a keresésre)Sok sikert!

Hogyan nézne ki a Google a Google miatt?

2007. 10. 16. 03:57 · OldalGazda →

http://www.meangene.com/google/design_for_google.html

Szellemes fricska arról, hogy a Google rangsorolási algoritmusai milyen praktikákra kényszerítik a webmesterket, és arról, hogyan nézne ki a Google nyitóoldala, ha nekik is figyelembe kellene venniük azt, amit a keresőtudatos webmesterekre „kényszerítenek rá”… Azért a SEO lényegét nem itt kell megérteni.

[email protected]

2008. 01. 29. 13:52 · Névtelen hozzászóló →

Kérdés

2008. 02. 18. 06:26 · Névtelen hozzászóló →

Legegyszerűbben, hogyan lehet megoldani, hogy a google keresőben nem szeretném, hogy megjelenjen egy oldal?Egy html, meta, valmi módszer van?

rekérdés

2008. 02. 18. 06:59 · CsillagPor →

Legegyszerűbben, ha nem rakod fel 🙂 .De komolyan… meta name=”robots” content=”noindex,follow”robot.txt -be User-agent: * Disallow: /

megcsinálhatod flash-ben vagy kiírathatod javascripttel a szöveget, kihagyod a title ill. meta description sorokat…ne mutasson rá sehonnan link és egyebek.Anti keresőoptimalizálás! 🙂

rekérdés

2008. 02. 18. 07:18 · Névtelen hozzászóló →

Köszi a tippeket

RE:rekérdés

2008. 02. 18. 07:26 · OldalGazda →

Van erről egy egész bejegyzés is: Weboldalak elrejtése 🙂

Google találati rangsorok szűrése idő szerint

2008. 04. 28. 04:11 · OldalGazda →

http://lifehacker.com/384375/filter-google-results-by-date-with-a-url-trick

Ha a következő paramétert hozzáadjuk a kapott találati rangsor URL-jéhez, akkor a keresőadatbázisba kerülés ideje szerint is lekérdezhetjük a találatokat, egy, a keresőmező mellett megjelenő legördülő menü segítségével:

 &as_qdr=d

Hasznos lehet a Keresők segítségével történő nyomonkövetésnél is, megnézni pl., hogy az elmúlt egy hétben milyen más oldalakra került fel weboldalunk.

Let me google that for you!

2008. 11. 20. 06:59 · OldalGazda →

A Google a barátod!-hoz hasonló célra lehet felhasználni a http://letmegooglethatforyou.com/ szolgáltatását: megmutathatjuk a tőlünk kérdezőknek, hogy hogyan kaphatott volna hamarabb választ, relatív triviális kérdésére.