Keresőoldalakra regisztrálás

november 2, 2004

A Keresőkbe regisztrálás nem Keresőoptimalizálás!

Általános tévhit az, hogy a weblapok látogatottság-növelése szempontjából a weblap keresőbe regisztrálása nagy jelentőséggel bír. Számos webhely nyújt olyan „szolgáltatást”, hogy ennyi meg annyi keresőkben regisztrálja az oldalt. Egyrészt sokszor akkora számot mondanak, hogy annyi kereső nincs is, másrészt pedig a keresőbe regisztrálás egyáltalán nem olyan fontos dolog. Jelentősége csupán egy új webhely, domain indulásakor lehet. Tévhit tehát az is, hogy számítana, az, hogy milyen gyakran jegyzünk be egy oldalt ugyanannál a keresőnél.

Elméleti háttér a regisztrálással kapcsolatban

Az emberek általában kétfajta keresőtípussal szoktak információkat keresni: a Szabadszavas keresők és a Tematikus katalógusok segítségével. A szabadszavas keresők adatbázisa úgy épül fel, hogy gépeikkel –Keresőrobotokkal- folyamatosan töltik le a weboldalakat, és automatikusan követik a weboldalakon található linkeket, így magától felfedezik az új oldalak zömét, kiváltképp, ha minőségi, Teljes értékű linkek mutatnak az adott webhelyre. A Tematikus katalógusokba pedig nem létezik automatikus bejegyzés: Katalógusokba regisztráláshoz mindig meg kell keresni a legmegfelelőbb kategóriát, elkészíteni az oldal hosszabb-rövidebb leírását, majd elküldeni a kérelmet, mely a szerkesztők elbírálása szerint kerül be a rendszerbe.

A fentiekből egyértelmű, hogy a kereső programok adatbázisába történő regisztrálásnak csak az oldal indulásakor van szerepe, ezt követően már csak a Külső hivatkozások mennyisége és minősége határozza meg, hogy hány lapot indexelnek be a webhelyről, és milyen gyakoriságú a weblapok újraFelgöngyölítése. (Néhány kereső, mint például az Ask.com, Gigablast esetében nem is lehetséges webhelyeket regisztrálni.)

Hova érdemes regisztrálni az oldalt?

Teljesen feleslegesnek gondolnám, hogy minden keresőbe regisztráljuk magunkat, ezt elég csak a legfontosabb Szabadszavas keresők esetében megtenni. A Keresők összehasonlítása fejezetben megtudhatod, hogy miért pont az alábbiak a legfontosabbak. Ha nem értesz egyet velem, akkor látogass el a http://searchenginecolossus.com címre, ahol megtalálod a világ bármely országának szinte összes keresőjére mutató hivatkozást.

Amennyiben Teljes értékű linkek mutatnak oldalunkra, a Keresőrobotok egy-két nap, (rosszabb esetben pár hét) alatt megtalálják az új webhelyet, és az rövidesen meg is jelenik a Találati rangsorban. Ha nem mutatnak ilyen minőségi linkek az oldalunkra, akkor a lehető legkorábban el kell végezni a legfontosabb keresőkben a regisztrálást, mivel mindegyiknél némi időbe telhet, míg megjelenik az oldal a találatok között. Ha történetesen a bejegyezni kívánt oldal egy sziget, tehát nem mutat rá a keresők által ismert külső hivatkozás, akkor előfordulhatnak nehézségek még az [URL] keresőkben történő bejelentése után is.

Fontos megjegyezni, hogy egyes regisztrációs oldalon e-mail címünket is kérhetik a kereső-szolgáltatók. Vagy olvassuk el az adatvédelmi nyilatkozatot és cselekedjünk ennek megfelelően, vagy használjunk jó spam-filterrel megáldott levelesládát, vagy egyszerűen ne adjunk meg e-mail címet. Kevés dolog indokolná azt, hogy miért is lenne szüksége címünkre egy Szabadszavas keresőknek.

Google

http://www.google.co.hu/addurl.html

A bejelentés és a Google kereső adatbázisába történő bekerülés között minimum pár nap, maximum 6-8 hét is eltelhet, várjunk türelemmel.

Yahoo!

http://submit.search.yahoo.com/free/request

Régebben nem volt ingyenes bejelentésre mód, most akkor lehetséges, ha már van felhasználói regisztrációnk a Yahoo! kereső-nél. Ha ide regisztráltunk, akkor automatikusan bekerülhetünk a vizsla24.hu kereső találatai közé is.

Kurzor kereső

http://www.kurzor.hu/regisztral/

A regisztrációs oldalon megadható e-mail cím és egyéb személyes adatok is. Addig azonban, míg nem található adatvédelmi nyilatkozat az oldalon, lehetőleg ne adjuk meg értékes e-mail címünket.

MSN Search

http://search.msn.com/docs/submit.aspx

A Yahoo! kereső-hoz hasonlóan régebben az MSN kereső-nél sem lehetett ingyen bejelenteni az oldalt, de mióta hivatalosan bejelentették az immár saját, Microsoft technológiával működő kereső szolgáltatást, már él az ingyenes bejelentés lehetősége is.

tango.hu

http://tango.hu/help/index.php

A súgóoldalak alján található egy egyszerű mező, mely kitöltésével lehet új weboldalakat bejegyeztetni. Az oldal ígérete szerint egy napon belül megtörténik a Felgöngyölítés.

Regisztráció további keresőkbe

Ártani nem árthat, ha minél több szabadszavas keresőbe regisztrálod magad, ezért szerepeljen itt néhány kisebb jelentőségű, magyar fejlesztésű szabadszavas kereső bejelentőoldala:

heureka.hu

http://www.heureka.hu/heureka/addurl.html

lapozz.hu szabadszavas kereső

http://www.lapozz.hu/submit_domain.php

Hova felesleges regisztrálni?

Van néhány olyan oldal, amire fölösleges az áramot pocsékolni, ha a weboldalak keresőkbe regisztrálása a célunk:

  • goliat.hu: ez csak egy keresőnek látszó tárgy, az adatbázisát kb. 2004 vége óta nem frissítették
  • zoohoo.hu: ugyanaz a technológia áll mögötte, mint a tango.hu mögött, ezért vélhetőleg semmi szükség az egyébként is kis látogatottságú keresőbe regisztrálni.

Egyéb regisztráció

Alexa

http://pages.alexa.com/help/webmasters/index.html#crawl_site

Túl sok gyakorlati haszna nincsen, de ha kicsit is szentimentális/romantikus vagy, akkor biztos tetszeni fog a projekt, melynek célja nem kisebb, mint az internet archiválása (Wayback Machine). Ha szeretnéd oldalad megőrizni az örökkévalóság számára, annak legbiztosabb módja a fenti címen történő regisztrálás.

A leggyorsabb megjelenés módja

Sokkal gyorsabban felbukkanhatunk a keresőkben (igaz,csak áttételesen), ha más, a kereső programok által jóval gyakrabban indexelt oldalakon helyezünk el linket, így közvetetten eljuthatnak látogatóink oldalunkra (a kulcsszó alapján a „közvetítő” oldalra jutnak, ahonnan már link mutat ránk.) Ha sietünk, lényeges megnézni, hogy a kiválasztott „közvetítő” oldal mennyire könnyen elérhető pl. a Google számára , mennyire gyakran frissül, mikor látta utoljára a Google Inc. keresőrobotjai (rákeresve az oldalra megjelenik az utolsó letapogatás dátuma, ha az az elmúlt pár napon belül történt.)

Hasonló eredményt érhetünk el, ha webhelyünk Nyitólapján megjelennek a legújabb oldalak (címmel, rövid leírással, részlettel): ezeket meglehet, hogy még nem indexelték be a keresők, azonban a nyitóoldalt minden bizonnyal, így jóval hamarabb megjelenhet a szükséges Kulcsszavakkal webhelyünk a találati listákban.

A „Keresőoldalakra regisztrálás” című bejegyzést 2004. 11. 02. napján publikáltam, az azóta már bezárt webni.innen.hu oldalon. Ezt az írást és az innen hivatkozott régi tartalmakat a Webni! Archívum oldalán gyűjtöttem össze. Mivel az utolsó módosítás dátuma: 2013. 02. 17., ezért az itt olvasható információk már részben vagy teljes egészében elavultak lehetnek.

Archivált hozzászólások

2005. 12. 04. 22:19 · Névtelen hozzászóló →

jó volt

Végre egy értehtő leírás!!!

2005. 12. 19. 06:17 · Névtelen hozzászóló →

Köszönöm, sok hasznos infót kaptam!!!

helló!

2005. 12. 26. 21:17 · Névtelen hozzászóló →

köszönjük mindenki nevében! 🙂

hülye vagyok, nagyon

2006. 01. 11. 09:47 · Névtelen hozzászóló →

egy kukkot sem értettem belőle

hülye vagyok, nagyon

2006. 01. 11. 09:48 · Névtelen hozzászóló →

egy kukkot semértettem az egészből

hülye vagyok, nagyon

2006. 01. 11. 09:48 · Névtelen hozzászóló →

egy kukkot semértettem az egészből

Segít

2006. 01. 13. 04:38 · Névtelen hozzászóló →

Szeretném megköszönni: életemben nem csináltam még ilyet, de 10 perc alatt megvilágosodtam. Köszi

THX

2006. 01. 19. 17:39 · Névtelen hozzászóló →

Kösz szépen!

THX

2006. 01. 20. 02:22 · kaixo →

Szívesen! (És tessék hozzászólni, ha valami nem világos 🙂

Üdv: JJózsef

Köszi

2006. 01. 25. 09:54 · Névtelen hozzászóló →

Ha a segítségetekkel meggazdagszom, küldök egy csinos kis borítékot, bélelve.Ha tönkremegyek, várom a borítékokat.

Köszi

2006. 01. 25. 10:04 · Névtelen hozzászóló →

OK, köszi! Azért előtte kérdezd majd meg a postai címemet! JJózsef 🙂

Nagyon jó az oldal!

2006. 03. 06. 07:46 · Névtelen hozzászóló →

Kösz rengeteget segített az oldal!

sos

2006. 03. 22. 14:35 · Névtelen hozzászóló →

szlovakiabol hogy lehet regisztralni

re: sos

2006. 03. 23. 02:38 · Névtelen hozzászóló →

Azt hiszem, nem értem a kérdést. JJózsef

2006. 04. 21. 06:57 · Névtelen hozzászóló →

Gratulálok, jó az oldal!..csak alig találtam meg:-)

köszi

2006. 04. 28. 14:53 · Névtelen hozzászóló →

Most már regelve vagyok. KÖSZÖNÖM 🙂

www.hunvista.hu

2006. 05. 07. 18:50 · Névtelen hozzászóló →

én ajánlanám még a www.hunvista.hu oldalon is a regisztrációt

www.hunvista.hu

2006. 05. 08. 01:48 · Névtelen hozzászóló →

Köszönöm az ajánlást, a hunvista már szerepel a Tematikus katalógusok oldalon: jelen oldalon egyébként csak a szabadszavas keresőkkel kapcsolatos információk találhatóak. Üdv: JJózsef

2006. 06. 19. 08:25 · Névtelen hozzászóló →

Ez már kellet:D

tök „fasza”

2006. 08. 04. 02:34 · Névtelen hozzászóló →

Nagyon eccerű és átlátható leírás-))

2006. 08. 23. 07:04 · Névtelen hozzászóló →

szupi..

gazautocentrum.hu

2006. 08. 24. 08:10 · Névtelen hozzászóló →

Köszönjük a segitséget!Reméljük sikerrel járunk.

király

2006. 12. 22. 15:42 · Névtelen hozzászóló →

Ez nagyon jó leírás! Kicsit meg is ijedtem, hogy ennyi minden kell egy sikeres honlaphoz?! Ebből is látszik, milyen lémer vagyok, he-he…

Szuper

2007. 04. 14. 17:34 · Névtelen hozzászóló →

Köszi szépen a sok jó tanácsot, jól fog. Az ember még mindig tanul.Csak igy tovább

THX!!!

2007. 06. 12. 03:52 · Névtelen hozzászóló →

Köszi,h ilyen okosságokat megosztasz velünk 🙂

Köszi

2007. 06. 22. 08:43 · Névtelen hozzászóló →

legalisonvedelem.uw.hu

köszit

2007. 09. 14. 20:45 · Névtelen hozzászóló →

aszem amit ma találtam cikkeket,az felér egy 4 hónapos online képzéssel.életemben először weboldalt csináltam,sikerült.aztán publikáltam—sikerültés a tortára a hab,be is reggeltem a keresőkbe hála néked kössz mesterüdv peter

Köszönöm

2007. 10. 06. 08:45 · Névtelen hozzászóló →

Köszönöm, sokat segített ez az oldal! Már régóta kerestem ilyen témával foglalkozó oldalt. 🙂

Köszönöm!

2007. 10. 12. 01:35 · Névtelen hozzászóló →

Köszönöm! Nagyon sokat segítettél!

Keco

2007. 10. 12. 03:24 · Névtelen hozzászóló →

Tisztelt Szerk.Elindítottam oldalam kb. fél éve. Nagyon sok tanácsot megfogadtam az itt leírtakról.Aszem sikerült is. Az „agrár” kifejezésre öszpontosítottam és a találati listán jelenleg a 2. helyen van /agrarapro/kb 6 millió találat közül.Mégegyszer köszönöm, maradok továbbra is hű olvasó.

Cornelius

2007. 12. 08. 05:04 · Névtelen hozzászóló →

Köszönet a cikkért, hasznosnak találtam 🙂

Sly

2008. 01. 02. 13:46 · Névtelen hozzászóló →

Köszönet a segítségért!:)

www.hunorvadaszbolt.hu

2008. 01. 08. 08:14 · Névtelen hozzászóló →

Köszönjök az értékes információkat! Reméljük sikerülni fog.

kérdés

2008. 01. 29. 06:02 · Névtelen hozzászóló →

KEDVES OLDALGAZDA egy új témát javasolnék, ez csak javaslat : Explorer WS Firefox ( lehet más cím is)

Következő van eltetoero.hu oldalon Colon- Hydroterápiás oldalon belül van egy flash – Explorer alatt megy a zene, viszont Firefox bőngésző alatt meg nem, van tipp, hogy miért van ez ?

Mindenkinek köszi a segítséget!

re: kérdés

2008. 01. 29. 08:39 · Névtelen hozzászóló →

Mielőtt Oldalgazda válaszolna csak annyit…

  1. Az oldalban nincs flash.2. Következésképp Internet Explorerrel sem „megy” a zene3. Más sincs az oldalban amitől hallani kellene a zenét4. Az oldalt valakivel rendesen megcsináltatva jobb eredményt lehetne elérni, mint fórumokba a címet beirogatva!

még…

2008. 01. 29. 08:43 · Névtelen hozzászóló →

Még annyit, hogy az oldalt készítő -Littlehope Design- remek példa, az összes művével együtt, hogyan nem kell keresőre „optimalizálni”.

re: kérdés

2008. 01. 29. 08:45 · Névtelen hozzászóló →

Amit már írtam azon az oldalon belül, jobb oldalt Animáció, arra klikkelve bejön amiről írtam előzöleg.Nem célom itt reklámozni az oldalt, tényleg az írt dolog érdekelne, hogy mi miatt nincs hang.

Köszönöm a hozzászólásokat.

re: kérdés

2008. 01. 29. 09:13 · OldalGazda →

Köszönöm a témajavaslatot, de a témát a Böngészők fejezet már kellő mélységben tárgyalja. A problémádnak pedig nincs köze a keresőtechnológiákhoz, úgyhogy az oldal témáihoz sem, ezért sajnos nincs rá időm válaszolni, viszont köszönöm hogy az előttem hozzászólók már válaszoltak. Ja, és számomra nincsen idegesítőbb, mint egy zenélő honlap. Ha csak nem vagyok muszáj megnézni egy ilyet, akkor azonnal csukom be…

re: kérdés

2008. 01. 29. 09:19 · Névtelen hozzászóló →

Félreértés történt az oldal megnyítássával nincs zene, csak az oldalon belül aki kíváncsi az animációra és arra klikkelve után van zene (ami egy külön ablakban nyílik meg).

Oldalgazda – Kérlek töröld a beírt webcímet, mert semmi célom nem volt, azzal hogy beírtam, de az itt olvasattak alapján úgy tünik mintha az lenne, ezt én nem szeretném, hogy reklámnak nézzék.

Sokszor ha volt probléma, mindig az adot oldal cimét kérték, azért bátorkodtam most is beírni.Köszönöm a megértést!

re: kérdés

2008. 01. 29. 09:21 · Névtelen hozzászóló →

Elnézést a rosz helyre írás miatt, ha gondolod átrakhatod a bejegyzéseimet a Böngészök témába.Nem szándékos volt a rosz helyre írás, vak voltam és nem láttam a Bögészök témát.

re: kérdés

2008. 01. 29. 09:37 · OldalGazda →

Semmi probléma az URL berakásával, úgyhogy nem törölném ki, nem nézzük reklámnak :). Mint ahogy semmi probléma nincsen, ha nem találja meg valaki a legjobban odaillő bejegyzést hozzászólásainak: ez inkább az én hibám, ha nem találnak valamit az olvasóim.

Ja és még egy megjegyzés futtában. Az, hogy többfajta böngésző van a világon, az egy evidencia, ez van, ezt kell szeretni (másszóval ez egy ilyen bicikli). Innentől kezdve, fogd úgy fel, hogy ha megrendelsz egy animációt, vagy egyáltalán valamilyen weboldalt, ami nem működik tökéletesen egyik vagy másik böngészőn, az nem elsősorban a böngészők hibája, hanem a webfejlesztőé, aki a munkáját nem megfelelően végezte el.

kerdes

2008. 02. 03. 02:49 · Névtelen hozzászóló →

nem tudok regisztralni a yahoo-n.soha nem fogadja el az iranyitoszamot.

Félelmetes

2008. 03. 08. 13:19 · Névtelen hozzászóló →

Úgy látom, már semmi értelme reisztrálgatni a keresőkben. Csináltam egy új oldalt, most pénteken elhelyeztem 1 db (egy darab) rá mutató linket egy másik lapon és szombat délre a lap teljes tartalma megtalálható a Google adatbázisában. Minden külön regisztráció nélkül.

Félelmetes

2008. 03. 08. 14:47 · Névtelen hozzászóló →

Eddig is mindegy volt…

www.ekklesia.hu

2008. 04. 21. 07:32 · Névtelen hozzászóló →

Köszönjük a segítséget!

thanks

2008. 06. 22. 10:14 · Névtelen hozzászóló →

yessss

szabaforum.extra.hu

2008. 07. 20. 05:43 · Névtelen hozzászóló →

Ez egy érthető leírás tényleg nem igen találtam én sem más ennyire hasznos infót és segítséget köszönöm!

Köszi

2008. 11. 27. 01:38 · Névtelen hozzászóló →

Köszönöm szépen, nagyon hasznos volt!

Tom

2008. 12. 27. 12:39 · Névtelen hozzászóló →

Thanxx

Köszönöm

2009. 01. 21. 07:52 · Névtelen hozzászóló →

Köszönöm, hogy megosztottad a kereső optimalizáláshoz szükséges információkat velem.Most lesz 3 hetes az oldalam és szerényen a hatodik és kilencedik hely között ugrál.”kárpitos” kulcs szóra (karpitos.org) Kérdésem lenne hozzád. Az aldoméneknek mekkora jelentősége van, a fődomén besorolásánál?Ez alatt azt értem, hogy ha több aldomén van, akkor számíthatok-e arra, hogy előrébb sorol a Gugli.

Köszönöm

2009. 01. 21. 10:56 · OldalGazda →

Gondolom, arra gondoltál, hogy a te másik aldomainedről származó külső link az ugyanúgy segíthet a helyezéseid javításában mint egy tőled független oldalról mutató külső link. Elképzelhető, hogy segíthet, azonban szerintem hatékonyabb, ha simán a tőled független oldalaknál próbálod elérni, hogy linkeljenek. Alapelvként vedd figyelembe, hogy a Google odafigyel arra is, hogy Te mit mondasz magadról (=milyen szöveg, milyen belső linkek vannak az oldaladon), azonban egy ponton túl szükséges a jó helyezéshez az is, hogy mások is azt mondják az oldaladról, mint Te magad, tehát linkeljenek, és lehetőleg a linkek felirata az fontos kulcsszavakat tartalmazzon.

Köszönöm

2009. 01. 21. 11:39 · Névtelen hozzászóló →

A banner cserét elkezdtem már. Kérdésemben arra gondolok, hogy úgy sikerült optimalizálni az oldalt, hogy a „kárpitos” szóra a karpitos.org jön be, de a pl.: „kárpitos pesten” szóra a karpitos_pest.karpitos.org aldomén jön be. Na most a kérdés az, hogy ez a település névvel kombinált aldomén erősíti-e a fődomént?

Köszönöm

2009. 01. 22. 16:21 · OldalGazda →

Nehéz erre a kérdésre további információk nélkül válaszolni, mindenesetre van egy egészen biztos indikátora annak, hogy jó úton jársz-e: tedd fel magadnak a kérdést, hogy azáltal, amit csinálsz, vajon segítesz-e a Google-nek, hogy jobban tudja kiszolgálni felhasználóit, vagy nem? (Teljesebb, jobb választ tudjon adni a felhasználók kérdésére, egyértelműbben tudja azonosítani,hogy miről szól az oldal, milyen problémákra, vélhetőleg mennyire jó válaszokat adsz, stb.) Ha nem, akkor vélhetőleg nem jár nagy előnnyel az, amit tervezel csinálni.

chatepate.atw.hu

2009. 01. 28. 11:07 · Névtelen hozzászóló →

thanxx

[email protected]

2009. 02. 17. 11:28 · Névtelen hozzászóló →

Köszi

2009. 02. 18. 09:02 · Névtelen hozzászóló →

Köszönöm a segítséget, ezt kerestem már régóta

Google

2009. 02. 25. 08:49 · Névtelen hozzászóló →

Hello!

Egy hétig nem volt elérhető az oldalam, e miatt hátra kerültem a google találati listáin. Most már újra elérhető az oldal. Szerintetek mennyi idő múlva kerül vissza az oldalam a régi helyére?

THX!!!

2009. 03. 25. 03:55 · Névtelen hozzászóló →

köszi szépen az önzetlen segitséget, Te egy igazi dzentelman vagy!

Kösz!

2009. 10. 10. 07:06 · Névtelen hozzászóló →

Kösz! De nem tudsz valami olyan oldalt, ahol 1 lap kitöltésével több keresőbe is regelhetek?

2010. 04. 12. 16:05 · Névtelen hozzászóló →

Köszönöm a segítséget. nagyon hasznos volt az információ!

www.radio2listen.com

2010. 04. 17. 21:05 · Névtelen hozzászóló →

Koszonom!

Köszi!!!

2010. 06. 13. 06:50 · Névtelen hozzászóló →

Pontosan egy ilyen jó leírásra vártam.

citromail.hu

2010. 06. 17. 11:08 · Névtelen hozzászóló →

szia kivagy mia neved

www.lajkolom.tk

2010. 11. 07. 09:07 · Névtelen hozzászóló →

Köszi

Nyelviskola

2010. 11. 07. 16:43 · kalmarr →

Sziasztok,

Erre is kérnék lájkolást 🙂

bikicsunajnyelviskola.com

THX

KALMI

Regisztrálás katalógusba

2011. 01. 07. 05:35 · artcopy →

Web-marketingesek ajánlására szeretném oldalamat regisztráltatni katalógusokba, de sehol sem találok erre vonatkozó segédletet, felvételi kérelmi lapot.Hogyan lehet hát regisztráltatni katalógusokba?Segítséget kérek!

Gyenge Istvánartcopy@freemail.hu

Regisztrálás katalógusba

2011. 01. 07. 05:36 · artcopy →

Web-marketingesek ajánlására szeretném oldalamat regisztráltatni katalógusokba, de sehol sem találok erre vonatkozó segédletet, felvételi kérelmi lapot.Hogyan lehet hát regisztráltatni katalógusokba?Segítséget kérek!

Gyenge Istvánartcopy@freemail.hu

Regisztrálás

2011. 02. 12. 12:32 · Névtelen hozzászóló →

Nem vagyok jártas a dologban, szinte mindenhova regisztráltam, de még nem lehet rátalálni az oldalakra.Javaslat?

benkovits_jozsef.fw.hubenkovits_jozsef.freeweb.hubenkovitsjozsef.uw.hu

http://www.amerikabol.hu

2011. 03. 02. 15:10 · amerikabol →

Nagyon jó cikk, be is regeltem az amerikabol.hu, lapot ahová lehetett.Köszönöm az oldalgazdának!

ki tud segiteni

2011. 04. 11. 05:46 · Névtelen hozzászóló →

kérlek ha meg teheted segics!

2011. 09. 26. 07:24 · szamitogepszerviz →

Hasznos leírás, érdemes figyelembe venni.Számítógép szervíz Óbuda

pest cimem évaluna

2011. 10. 24. 13:26 · Névtelen hozzászóló →

Monika

2012. 02. 10. 14:38 · Névtelen hozzászóló →

Látomtitökhülyékvagytok

Monika

2012. 02. 12. 00:50 · Névtelen hozzászóló →

szerencseteokosvagy

köszönöm!

2012. 02. 12. 12:46 · Névtelen hozzászóló →

Sok segítséget kaptam!

Profi vagy

2012. 04. 14. 07:35 · Névtelen hozzászóló →

Nagyon komoly leírás

bestjobchance.com

2012. 09. 28. 04:32 · Névtelen hozzászóló →

Nagyon hálásan köszönöm, bizakodó természetű lévén remélem segítségükre lesz, ha minél könnyeben ránk-találnak a keresőben.

http://www.nettrade.ro

2012. 11. 21. 14:54 · nettrade →

Koszi a leírást.

http://www.nettrade.ro