Linknépszerűség növelése

október 31, 2005

Linkmarketing – Külső hivatkozások kezelése

Ha oldalunk Hozzáadott értékkel bír, akkor ez a látogatók növekedésének öngerjesztő folyamatát indíthatja el, azonban nem árt ezt a folyamatot meggyorsítani, vagy támogatni fõleg abban az esetben, ha

 • nem tudunk sok hozzáadott értéket elhelyezni az oldalon,
 • és/vagy nem akarunk hónapokat várni arra, hogy felfedezzék oldalunk

A külső hivatkozások nemcsak közvetlenül növelik a látogatottságot, hanem hozzájárulnak a Keresőoptimalizálás hatékonyságának növeléséhez. Ekkor viszont már nemcsak a bejövő linkek száma, hanem milyensége is fontos szerepet kap.

Bejövő linkek fajtái

 • Saját kezelésben lévő oldalakról mutató bejövő hivatkozások
 • Barátok oldalain, baráti oldalakon elhelyezett linkek
 • Mások oldalairól mutató hivatkozások
  • Maguktól létrejövõ hivatkozások (Látogatónk saját oldaláról linkel)
  • Katalógusokba regisztrálással létrejövõ linkek
  • Linkcsere segítségével létrejövõ kölcsönös hivatkozások
  • Fizetett linkek
  • Fizetett hirdetések
   • Egy adott oldalon megrendelt banner
   • [Reklámprogramok] segítségével elhelyezett hirdetések
 • Offline hivatkozások
 • Végül, de nem utolsó sorban a keresõk találati listái is külsõ linkek, melyek rendkívül speciálisak. Annyira speciálisak, hogy az egész Keresőoptimalizálás szinte csak errõl szól.

Saját oldalakról bejövő hivatkozások

A Keresőoptimalizálás szempontjából fontos, tudatosan kezeljük az összes, különböző domainneveken található webhelyünket, megfelelő stratégia alapján, a Linkre rakott kulcsszavakat gondosan megválogatva hozzunk létre oldalaink között hivatkozásokat.

Baráti oldalakról mutató linkek

Jussanak eszünkbe barátaink akkor is, ha éppen keresõptimalizálunk. Csináljunk „Baráti oldalak” szekciót, és kérjük meg, hogy hivakozzák meg õk is oldalunkat. Elõny, hogy egyszerûbben befolyásolhatjuk, és változtathatjuk ezeket a hivatkozásokat.

Maguktól létrejövõ linkek

Ha Értékes tartalom vagy hasznos online szolgáltatás formájában Hozzáadott érték található az oldalon, akkor egyre többen és többen hivatkoznak az oldalra, egyre többen és többen teszik el könyvjelzőjükbe, illetve jegyzik meg az oldal címét. Ezt tehát némiképpen öngerjesztő folyamat: ha több helyről mutatnak ránk külsõ linkek, akkor egyre több lesz a látogató, és megnő az esélye, hogy még több ember olvassa az oldalt, aki aztán meg is hivatkozza azt. A beágyazódás másik fokmérője, hogy hányfajta keresőből találtak rá oldalunkra: minél jobban beágyazódott egy oldal az internet hálózatába, annál többfajta kereső felől érkeznek látogatói. Továbbá a jó kereső-optimalizálásnak egyik indikátora, hogy mennyivel nő magától az oldal látogatottsága.

Konkurencia elemzése

A Konkurens webhelyekre mutató linkek elemzésével nemcsak megpróbálhatjuk mindazt megcsinálni, amit a konkurencia már megtett, hanem több versenytárs módszereinek elemzésével új ötleteket is kaphatunk azzal kapcsolatban, hogy hová, milyen linkeket is lehetne elhelyeztetni.

Aktivitás a [Fórumok]ban

Keressünk rá a http://forumkereso.hu (vagy esetleg a Google kereső) segítségével azokra a fórum témákra, ahol a oldalunkhoz kapcsolódó témakörökben zajlik eszmecsere, majd szóljunk hozzá ezekhez a témákoz, illetve folyamatosan figyeljük az aktívabb, fontosabb topikokat, szócikkeket. Elég csak releváns témákban hozzászólni, nem feltétlenül szükséges az oldalunkra mutató linket külön promotálni, hiszen sokhelyütt a hozzászóló aláírásában Teljes értékű link is megjelenhet. Ha úgy találjuk, hogy nem létezik még topic valamely, miáltalunk művelt témakörről, akkor bátran nyithatunk új bejegyzést is. Mindenképpen kerüljük el az oda nem illő témájú (offtopic) bejegyzéseket, mert nem illik.

Aktivitás Weblogokon

A Blogkeresők segítségével –a fórumokhoz hasonlóan– rátalálhatunk a kapcsolódó témákkal foglalkozó blogokra, majd ott ugyanúgy hozzászólhatunk, mint a fórumoknál, azonban a blogoknál sokkal gyakoribb a [rel=”nofollow” attribútum használata], legtöbbször a regisztráció nélküli hozzászólások lehetősége miatt.

További különbség, hogy sokkal értékesebb linkek szerezhetőek, ha saját blogunkat hivatkozzák meg más blogokról: a műfaj és a markánsabb személyes jelleg miatt a blogok közötti linkek kvázi belterjes jelleggel szaporodnak. Már a különböző blogszolgáltatóknál működő blogok között is jóval kevesebb a hivatkozás, ha pedig a kérdéses oldal nem felel meg a Weblog, mint műfaj által támasztott követelményeknek, akkor még kisebb az esélye a linkek létrejöttének. Ha tehát nincsenek az oldalon rendszeresen változó tartalmak, aktuális felvetések, mások által írtakra reflektáló cikkek, nehezen kerül bele egy oldal a blogok linkhálózatába.

Wiki oldalak szerkesztése

 • Wikipédia: A szócikkek végén szokás a külső linkeket felsorolni: ide egyszerűen elhelyezhetünk a kapcsolódó témájó oldalainkra mutató hivatkozásokat. Egyes nyelvi verziók (2006 márciuspéldául sajnos a magyar verzió is) rel=”nofollow” attribútummal látják el a külső linkeket, ezért a Külső hivatkozások egyéb járulékos hatásait sajnos nem élvezhetjük.
 • más Wiki oldalak: A wikipédián kívül számos egyéb, szabadon szerkeszthető wiki oldal létezik. Keressünk rá a {fontosabb kulcsszavak + „wiki”} kifejezésekre, hogy megtaláljuk az adott oldal témakörével foglalkozó wikiket, ahol a Wikipédia‘hoz hasonló módon helyezhetünk el linkeket.

A wiki típusú oldalak (különösen a Wikipédia oldalai) gyakran jobb helyezést érnek el bizonyos Kulcsszavakra, így ha jelen vagyunk ezeken az oldalakon, akkor némi áttétellel részesülhetünk a keresőkből jövő forgalomukban: Keresők –> Wikik –> Saját oldal.

Látogatók szerzése közösségi híroldalakkal

A Közösségi linkoldalakra érdemes beküldeni egy-egy érdekes, aktuális cikket: ha felkerül hivatkozás a címlapra, akkor hirtelen nagy ugrás következhet be a látogatottságban.

Linkcsere hasonló témájú oldalakkal

A hasonló témájú oldalakat jó esetben már feltérképeztük. Érdemes ezeket az oldalakat a Linkgyűjteményünkben meghivatkozni, majd megkeresni az oldalak működtetőit, hogy helyezzenek el ők is saját oldalunkon a mi oldalunkra mutató linket. Lehet persze méricskélni, hogy mi milyen PageRank értéket osztunk ki a hivatkozott oldalaknak és cserébe milyen PageRank értékeket kapunk vissza, de szerintem nem érdemes. Megkockáztatom, hogy akkor sem feltétlenül kell letörölni a tőlünk mutató hivatkozást, ha nem kapunk viszonzást. Mindenképpen kerülni kell a Rossz szomszédságba tartozó oldalakra hivatkozást!

Oldalunk bemutatása

A linkcsere felajánlása helyett/mellett megkereshetjük személyre szóló e-mail-ban a weboldalunk témájához közelálló egyéb oldalak üzemeltetőit, a témánkkal foglalkozó online és nyomtatott sajtó képviselőit, felhívva szíves figyelmüket a weboldal által nyújtott tartalomra, szolgáltatásra.

Offline hivatkozások

Különféle offline médiákban elhelyezett hirdetések és egyéb megjelenések is hozhatnak látogatókat, mint például email láblécében elhelyezett „promo tag”, bélyegzõn, levélpapiron, autón, pólón, stb elhelyezett webcím. Az [Érdekes domainnév]nek nagy szerepe van abban, hogy az valahol az offline világban látott címet megjegyezzünk, és felkeressünk, illetve idõrõl idõre újból meglátogassuk az oldalt.

A „Linknépszerűség növelése” című bejegyzést 2005. 10. 31. napján publikáltam, az azóta már bezárt webni.innen.hu oldalon. Ezt az írást és az innen hivatkozott régi tartalmakat a Webni! Archívum oldalán gyűjtöttem össze. Mivel az utolsó módosítás dátuma: 2009. 04. 21., ezért az itt olvasható információk már részben vagy teljes egészében elavultak lehetnek.

Archivált hozzászólások

Tényleg jó

2006. 04. 02. 14:00 · Névtelen hozzászóló →

Én nyomtam rá egy crtl+D-t( dianaapartman.fw.hu vagyok)

Ismeretlenség

2006. 09. 20. 14:13 · Névtelen hozzászóló →

Igazából tanácsot szeretnék, van egy weboldalunk, amelyet szinte az összes fellelhető módon propagáltunk, mégis alacsony a látogatottság. Szerinted mi lehet a probléma? Nagy rakás sz*r az egész, vagy nincs értékelhető tartalom az oldalon? Van esélyünk?http://szemle.clips.hu – az oldal

Válaszod köszi.

Ismeretlenség

2006. 09. 21. 02:05 · OldalGazda →

Néhány tanács:

 • hosszabb cikkek, több kép, mindenképpen jótékony hatású lenne, mind az oldalad minőségére, mind a keresők felől jövő látogatottságra
 • írd meg rendesen a TITLE elemet, és a Meta Tagokat, minden oldalnak külön-külön.
 • legyenek Fejezetcímek, tagold a szöveget (mint pl. ezen a lapon)
 • legyenek ALT tagok a képeken: sok találat jön így is a Google képkereső felől, ezt lehetne még fokozni ezzel.
 • mindig, ha írsz valamiről, akkor keress rá a startlap.hu oldalak között, hogy van-e olyan lap.hu oldal, ami kapcsolódik a cikked témájához, és ajánld az arra a cikkre mutató linket. (Például, amikor a Big Brotherről írsz, akkor ajánld azt a lapot (és ne a webhelyed nyitóoldalát) a bigbrother.lap.hu oldalon.)

Gyere vissza, ha ezekkel megvagy és meséld majd el itt, hogy milyen eredményekkel jártál :)Üdv: JJózsef

Sziasztok!

2006. 11. 11. 15:35 · Névtelen hozzászóló →

Én ajánlanám figyelmedbe a www.pranczek.hu oldalon végzett kereső optimalizálást, pl a könyvelő iroda szóra, ez nem csak ügyfeleket vonz számunkra, az oldalra, hanem nagymértékben növelte a „csak” látogatók számát is.

Sziasztok!

2006. 11. 12. 08:06 · OldalGazda →

Azért annyit hadd szabadjon megjegyezzek, hogy az általad alkalmazott bannercsere a Linkcsere egy, ma már meglehetősen elavultnak tartott formája, ezért az olyan szegmensekben, ahol nagyobb a verseny, senki sem alkalmazza. Másrészt pedig itt is kísért egy általános félreértés a különböző kulcsszavakra elért helyezésekkel kapcsolatban. Azt ugyanis, hogy melyik kulcsszó hozza a legtöbb látogatót, azt nem Te találod ki, hanem menetközben derül ki. Ha pl. a „könyvelés”-re hatodik vagy, a „könyvelő iroda”-ra pedig első, és mégis mindkét kulcsszó hasonló számú látogatót hoz, akkor nem az a kulcsszó a fontos, amire első vagy, hanem az, amire hatodik, mert az sokkal nagyobb potenciált jelent. Ha pedig ebben az esetben arra törekszel, hogy a „könyvelés”-re érj el jobb helyezést, akkor azt már optimalizálásnak hívják.

Hogyan lehet a látogatottságot növelni?

2006. 11. 12. 10:00 · Névtelen hozzászóló →

Hogyan lehet a látogatottságot növelni?

A kérdés ez, mert statisztiakilag ez a döntő. Ki hogyan keres valamit, ez külön kérdés. Ha én könyvelőt keresek, mit írok be?

Vagy ha nem könyvelőt keresek, de amúgy éppen szükségem van könyvelőre, akkor nekem csak jó, ha bármilyen szóra bejön. Szóval, szóval.

Szóval senki nem hülye, és a title-ből ki tudja szűrni akarja, vagy nem megnézni az oldalt. Szerintem.

garantált helyezés

2006. 12. 12. 09:20 · Névtelen hozzászóló →

Múltkor valamelyik alfórumban olvastam, hogy valakit megkeresett egy cég, hogy garantálják a google-beli helyezést lóvéért.Egyszerűen nem találom. Segítsetek megtalálni! Ugyanis ma engem is megkerestek. Kíváncsi vagyok, hogy ugyanaz a csapat volt e?

garantált helyezés

2006. 12. 12. 09:40 · OldalGazda →

Hopp, ez nekem sem rémlik, úgyhogy nagyon régen lehetett. Mindenesetre érdekelnének az ajánlat részletei, hacsak nem számítanak bizalmasnak 🙂

re: garantált helyezés

2006. 12. 12. 10:01 · Névtelen hozzászóló →

Részemről is hopp, mert azt hittem, itt olvastam. :)Hmmm, melyik blog lehetett.Az ajánlat részletei:44eFt + ÁFA-ért biztosítják cégem 1-5. helyezését a google és még 9 másik keresőben 2 éven keresztül. Mert aki szerződésben van ilyenre a google-val, az havi százezreket fizet, ők ennyiért is megcsinálják.Emberek, hogy ejthet ki józan ember ilyet a száján???

Először úgy kezdte a srác, hogy az első helyet garantálják bizonyos kulcsszavakra. Aztán rákérdeztem, mi van, ha jön másik jelentkező ugyanarra a szóra. Erre azt mondta, hogy akkor osztozunk az első két helyen.Kérdeztem, mit kell tennünk ezért?Szakmaira lefordítva a title, a képek alt-ja és a keywords részekre ők megmondják, hogy mit írjunk be.Az angol kifejezéseket én mondtam el neki, mert ő csak a megfelelő kulcsszavakat kell rakni a megfelelő helyekre dolgot szajkózta.Mindenesetre elküldettem vele a szerződésüket, hadd derüljek.Azóta is röhögök, srácok, ahogy kinéz az a szerződés….

re: garantált helyezés

2006. 12. 12. 10:05 · Névtelen hozzászóló →

Talán erre gondolsz? http://onlinemarketing.blog.hu/2006/04/10/bajkeresomarketing

rere:) garantált

2006. 12. 12. 10:11 · Névtelen hozzászóló →

Nem erre gondoltam, de ennek is ugyanaz a lényege. Azért köszi, mert tanulságos. Úgy látom ismét nem én vagyok az egyetlen, akit mindenféle idióta cég kiszemel magának leendő ügyfeleként.Ebben az a szomorú, hogy aki nincs tisztában bizonyos dolgokkal a seo terén, azt simán beetetik az ilyenek.

rerere:) garantált

2006. 12. 12. 10:39 · Névtelen hozzászóló →

Még egy tippem van 🙂 http://hia.itblog.hu/?p=137

rererere:) garantált

2006. 12. 12. 10:47 · OldalGazda →

Félelmetes, hogy Ti mennyi blogot olvastok 🙂 Ez az utóbbi post nem volt meg, de mindenesetre eléggé vicces mindkettő.

jó a tipp!

2006. 12. 12. 13:58 · Névtelen hozzászóló →

Csak meg lett a blog! Erre gondoltam, és tuti, hogy ugyanaz a csapat! Köszi a felderítést!Jjózsef, ha egyszer belekezd az ember a seo-ba, akkor szét olvassa magát a blogokból. A webnit nem tudom, hányszor olvastam végig, de sokszor. Ezt nem puncsnak szántam. 🙂

Re: jó a tipp!

2006. 12. 12. 16:36 · Névtelen hozzászóló →

köszi, jó tudni, hogy vannak, akik végigolvassák az oldalt: ez mindenképpen továbbra is arra fog sarkallni, hogy folyamatosan frissítsem a régebbi tartalmakat, és ne hagyjam elavulni az egy-két éve leírtakat. Üdv: JJózsef

A google nem talál…

2006. 12. 17. 14:09 · Névtelen hozzászóló →

Nagyon jó az oldal, örülök hogy rábukkantam!Előre bocsájtom, hogy nem vagyok egy nagy szakértője a témának, a problémám az, hogy bizonyos oldalakat nem talál meg a google a honlapunkról. Pl.: Sandán figyelő bükkHiába írom be, hogy „Sandán figyelő bükk” a google-be, ezt az oldalt nem találja meg, csak az indexet, amibe jóval kisebb szerepet kap a kifejezés.Viszont ezt remekül megtalálja a cím alapján: http://medvegyu.organic.hu/2006_1116_moldva_vagas/?img=./01_vagas/slides/DSC_0816.JPG&lang=huAz URL szerkezete mint látszik ugyanolyan, a rámutató index oldal is tök hasonló. A nem található album van kint régebben a weben, szóval nem hiszem, hogy a google motor még nem járt volna arra.Van valakinek ötlete?

A google nem talál…

2006. 12. 18. 16:50 · Névtelen hozzászóló →

Ha egy webhelyen ennyi weblap (képgalériák) található, az ilyesmi simán előfordulhat. Mellesleg nagyon furcsák ezek az URL-ek. Szerintem a paramétereket URL kódolással kellene átadni hivatalosan (= az URL kérdőjel utáni részében nem lehet perjel…) Ez is fokozhatja a problémát illetve örülj, hogy elboldogulnak egyáltalán a Keresőrobotok ezekkel az idióta URL-ekkel. Segíthet talán még a Google Sitemapsnál bejegyeztetni egy megfelelő formátumban generált oldaltérképet, de erre nincs garancia. Másik dolog, ami segíthet az a következő: minél több link »» minél fontosabb az oldal »» annál gyakoribb és alaposabb a Felgöngyölítés.

A google nem talál…

2006. 12. 19. 15:41 · Névtelen hozzászóló →

Köszi! Az URL-ek technikai és történelmi okok miatt alakultak ilyen bénára, de mondjuk tényleg kicserélhetném a /-t _-ra, köszi az ötletet!

Backlink population methods

2006. 12. 30. 07:42 · Névtelen hozzászóló →

Ize, szoval tomoren: Scrapert SERP-el, backlink reverse enginering, Shadow siteok es az abc linkek, XSS link placement,A vegen pedig keresooptimalizalas naiv cegtulajdonosoknak.

Scrapert SERP:Van meg egy eleg trivialis trukk, hogy a backlinkjeid szamat megnoveld. Egyszeruen, megnezed, hogy a kulcszavadra az elso oldalak milyen backlinkeket kaptak. (pl google info:domain.tld vagy google domain.tld. (vegen a tld utan a pont fontos)

Ezt megismetled az elso 10-20-30-100 mindegy talalatra, es megnezed a backlinkeket egyesevel, hogy oda hogy tudsz kikerulni.

Automatizalva ezt ugy kell csinalni, hogy google API-val lescrapeled az elso 100 talalatot a kulcsszavaidra. A kulcsszo listadat overture-el populaltatod. Szoval osszesen csinalsz a google fele kb 100 lekerdezest, ami kb 100 talalatot ad. Igy ki fogod tudni szamolni, hogy meikek azok az oldalak akik tobbszor szerepelnek biznyos kulcsszavakra.Pl az irodara, az iroda berlesre, az iroda eszkozokre, stb. Ok a legrevelansabb oldalak a mainkw-ordodre. Veluk kell foglalkozni. Utana, elkezdesz magadnak backlinkeket epiteni pont ugyan ugy ahogy ok tettek. Akar e-mailt is irhatsz az ottani oldalak gazdainak. Valoszinu, hogy magyarorszagon nem fogjak tudni nagyreszt, talan azt se, hogy keresobol jon a trafficjuk nagy resze, de ha szepen leirod egy emailben, hogy ez miert jo, es meggyozod hogy o ki akar linkelni, ki fog.

Shadow siteok:Backlinkeket lehet populalni meg shadow siteokal, amiket azert epitesz, hogy backlinkeket hosztoljanak lehetoleg ABC-ben.

Epitesz az iroda oldalad melle, ket masik irodas oldalt, ok lesznek a shadowok, es utana elkezdesz ABC-ben csereberelni, hogy en kilinkellek teged a shadowomrol, de te linkeld ki helyette a fodomainemet. (Persze ne igy mond :>) Illetve, shadowrol lehet meg konnyen recipeket szerezni, vagy automatizalt magas PR-os linket.

XSS link placement:Ezt ugy, hogy keresel olyan oldalakat, amire linkelve ok automatikusan csinalnak egy visszalinket a te oldaladra. Mondok egy peldat: http://domain.tld/social-bookmarking/www.mydomain.tld/

Ez mondjuk egy social bookmarking site, amit igy kell meghivni, amikor kattintok a linkre ezt fogom latni:

Hi, do you want to bookmark a href=”www.mydomain.tld” www.mydomain.tld /a on digg?

Szoval ertitek, legyetek ezen a resznel kreativak, SERP-et is lehet linkelni am : We dont have any match for: a href= …

Sok olyan oldal van ahol ingyen lehet backlinket szerezni.

Aki komolyan akar foglalkozni az optimalizalassal, annak tanacsolom, hogy kezdjen osszerakni egy adatbazist ilyen oldalakbol, mert nagyon jol tud jonni.

Mellesleg, .hu -ban optimalizalni tenyleg gyerekjatek, a legtobb szuper kulcsszora alig van neha 1 millio kompetens, es a top10-nek is max 20-30 inbound link van.

Csak osszehasonlitas keppen, hogy egy angol nyelvu adult keywordot grayhatkent lerankoljunk googleben (5 millio kompetensnel), nekunk kell 10 shadow site, siteonkent 40 recipel, 20 abc linkel, hogy legyen 200 bejovo linkunk a fo oldalra, amin egyaltalan nincs outbound link leszamitva a szponzor oldalakat.

Persze, mas hogy angol foleg adult kw-ekre, jon napi 2-4k uniq, meg az iroda berlesre, napi 10.

Magyarorszagon a legtobb adult keywordre lehet rankolni (persze magyarul) szinte minimalis energiabefektetessel.Epits osszesen 20-30 oldalt, akar kezzel, ingyenes tarhelyeken, adult tartalommal, ird meg oket onpage jol, linkeld a sajat halozatod foleg abc-ben, szerezz meg par partner linket, es tied a fel piac. Ajanlom, h olyan szponzort valassz, akinel a magyar user elo tud fizetni ;>

Sokan azt a hibat kovetik el, hogy epitenek egy oldalt, amit fel akarnak tolni google-ben, hogy legyen jo SE trafficjuk. Azt elfelejtik, hogyha egy oldalt tudtak csinalni tudnak tobbet is.

Akiknek meg csak az kell, hogy menjen a ceges lapjuk jol:Azoknak, akiknek a problemajuk az, hogy van egy ceges weblapjuk es tobb trafficot akarnak, mert az uzletuket tenyleg erinti, es penzben kifejezheto erteke van az SE trafficnak, azok ne kapaszkodjanak senki sem fog segiteni.

Csak ha tenyleg sok penzed van, de talan akkor is csak azok, akik maguknak nem tudnak optimalizalni, mert ha tudnanak akkor eszukbe se jutna masnak :> (Minek epitsek neked halozatot hogy jobban add el az irodabutoraidat, amikor en is eladhatom?) Szoval a webmarketinget tanulgatni kell, vagy felvenni egy marketingest, aki megtanulja a webmarketinget.

Az SE biznisz arrol is szol, hogy mi lesz a trend, mire fognak keresni az emberek, es elore optimalizalni. Az en szemszogembol a legfontosabb mindig azt tudnom, hogy mire keresnek/fognak keresni az emberek es milyen mennyisegben.

A vasarolt keresooptimalizalasra amugy jo pelda, hogy ugyes blackhatet szinte lehetetlen felberelni, mert csak maguknak dolgoznak.

A masik kategoria, az aki konyit hozza, de nem vagja. Neki van par weblapja, tradeli a linkeket. Talan meg mindig ez a legjobb. Egy ket profit amugy lehet talalni magyarorszagon is, akit fel lehet berelni. Amugy, egy kulfoldi (angol) SEO guru, aki adultot optimalizal, fake tgp-kel, az onpage-t $500 dollarnal kezdi, az offpage optimalizalast, meg attol fuggoen, hogy mekkora budgeted van ra. (Akar a vege az is lehet, hogy van 300 fake tgp-d,-$5000 dollarod)

Szoval, azoknak akik kuzdenek, es meg mindig nincs googleben az a franya lapjuk, sem ket-haromszaz ezeruk kockaztatni, kezdjenek blogolni. Fogjatok magyarorszagon 4-5 blog hoszting szolgaltatast, regisztraljatok, es irjatok blogot. Kenyszeritsetek az alkalmazottakat is blogolasra! Blog, blog, blog. Mindegyik blogba haromnaponta egy postot, es persze a blog szoljon a cegrol, az oldalrol, kapjon a postokbol okos linkeket, legyen igenyes, stb stb. Egy honap es ott lesztek kereso motorok tetejen. Content is king.

PS: A legnagyobb hiba, ha submiteled az oldalad az SE-nek, a submit oldalan. (turelmetlen vagyok es nagyon akarom mar. rossz.) Mert akkor az indexeles akar ket honapot is csuszhat. Inkabb szerezz par PR3-as bejovo linket. Ugy gyorsabb. Ne gyorcsolj, es sose alapozz csak SE trafficra.

OK

2007. 01. 01. 23:19 · Névtelen hozzászóló →

Mr Backlink population methods nyól nyomja. MOndjuk annyi, hogy az XSS már kevésbé működik. De hát ez természetes. Amint széles körűen ismert egy SEO trükk, az haldoklik idővel.

AMi viszont mindig jó, a content és a sok releváns backlink. Ezekért sosem fognak büntetni, ezek alap dolgok, ezen múlik minden.

Re: Backlink population methods

2007. 01. 06. 16:05 · Névtelen hozzászóló →

Igen, köszönjük az újabb értékes hozzászólást! Remélhetőleg sokaknak segíteni fog oldaluk optimalizálásában. Magyarországon azért az a helyzet, hogy kevesen tudnak egy webodallal annyit keresni, hogy megengedhessék maguknak, hogy egy külsőssel komoly bármilyen SEO munkát végeztessenek egyáltalán. Én nem szoktam javasolni az ügyfeleimnek úgy általában a Nagyipari kereső-optimalizálást, mert egyrészt sokszor az ágyúval való verébre lövés esete áll fenn, meg ahogy mondtam, úgysem tudnák megfizetni. Kicsit azt érzem azonban, mint amikor kb. három évvel ezelőtt elkezdtem írni a keresőoptimalizálásról: akkoriban nehezen tudtam elképzelni, hogy valaki itthon is komolyan érdeklődjön eziránt. Két-három év múlva nyilván elérjük azt a szintet is hogy a kompetitív magyar, illetve magyarországgal kapcsolatos idegennyelvű kulcsszavakban utazó oldalak komolyabb trükköket is bevezessenek, mint jelenleg: például mondjuk az általad is említett shadow szájtokkal történő, a linkcsere kölcsönösségét némileg elfedő praktikákon kívül nem nagyon láttam még példát Black vagy legalábbis Gray Hat SEO-ra.

66 linknépszerűség-növelési tipp

2007. 03. 22. 08:46 · OldalGazda →

http://www.brandon-hopkins.com/66-ways-to-build-links-in-2007

Mélyen Tisztelt J. József 🙂

2007. 09. 15. 05:47 · djarni →

Először is csak dicsérni tudom a honlapod, nagyon sok hasznos információt szereztem az elmult fél év folyamán. A praktikáid által optimalizálom honlapjaimat. És szerintem igenis sokan elolvassák az oldalatat, különben nem lenne ilyen népszerű. Szóval Köszönet érte. És, ha már itt vagyok élnék a hozzászolás, és segítőkészséged lehetőségével 🙂 juni vége óta található fenn interneten a honlapom, és kiváncsi lennék a véleményedre, hogy mennyire jó az optimalizálásom. Próbálok teljes értékű linket a legtöbb helyre tenni, de valahogy kifogytam már a lehetőségekből. Szóval egyéb tanács az oldal láttán, amit itt még nem olvashattam? 🙂 Üdv. http://www.zeneszolgaltatas.hu

RE: Mélyen Tisztelt J. József 🙂

2007. 09. 16. 12:27 · OldalGazda →

Ilyen, általános kérdésekre ne nagyon várj sehol sem érdemi választ, mert erre nem lehet pár perc alatt érdemi választ adni, több időt pedig senki sem tud rászánni, mert az idő mindenkinek pénz. Persze mindez egyáltalán nem jelenti azt, hogyha valami konkrét kérdés merül fel benned, akkor ne kapnál rá választ ezen az oldalon. Akár tőlem, akár mástól. Üdv!

RE: Mélyen Tisztelt J. József 🙂

2007. 09. 23. 13:03 · djarni →

Jó, tényleg igazad van, erre nem is gondoltam. Bocs. Viszont felmerült egy konkrét kérdésem, bár igaz nem ehhez a témához kapcsolódik. Már több, mint 3 hónapja indexeli a google a fentebb említett lapomat, és még mindig nem adott neki pr értéket. Közben a lehető legtöbb lap.hu oldalon rajta van már az oldalam, és nagyon sok mindent elkövettem az optimalizálásban, odafigyelve sok mindenre. Ugyanakkor van egy másik oldalam ingyenes szolgáltatónál, és nem kellett 2 honap se, és megadta a kezdeti pr értéket, mégpedig 2-est. Azota is tartja ezt a 2-es pr értéket, nagyjából már 8 hónapja. Tehát a kérdés, lehetséges, hogy valami büntetés miatt nem kapott még az uj 3 honapos oldalam pr értéket? vagy van ilyen, és átlagosnak is mondható, legyek türelmes, és egyelőre csak szivok vele 🙂 Tehát ennyire szélsőséges lenne a google, hogy valamelyik oldalnál 1-2 honap, valamelyiknél meg akár fél év után ad pr értéket? Köszi türelmed, és bocs, ha zavartalak kérdésemmel. Üdv.

RE: Mélyen Tisztelt J. József 🙂

2007. 09. 24. 05:39 · OldalGazda →

Szia! Nem kell a bocs, semmi gond. A Google már állítása szerint folyamatosan számolja a PR értékeket, ezért az oldalad már nagyon hamar kap „belső használatra” PR értéket, de csak időszakonként „exportálja” ezt az értéket a nyilvános PageRank értéket megjelenítő szervereire. A lényeg, hogy évente pár alkalommal frissíti csak a kijelzett értékeket, ezért történik ilyesmi.

érdekes ref oldalak

2007. 10. 08. 15:29 · Névtelen hozzászóló →

Két, számomra érdekes oldalról érkezett hozzám látogató, a stat szerint. Mindegyik német domainnév, mégis teljes egészében cirill betűkkel írodott mindkettő. Jöttek már a világ minden tájáról webvándorok, azt nem is furcsállottam volna, de hogy .de oldalak teljesen orosz? nyelvűek legyenek…, hm érdekes.

Re: érdekes ref oldalak

2007. 10. 09. 03:27 · OldalGazda →

Ez valószínű, hogy valamilyen scraper oldal lehet, ami mondjuk egy Google találati rangsort szed le és jelenít meg a weboldalon. Így lehet ilyen egzotikus oldalakra felkerülni leginkább. 🙂

Keco

2007. 10. 12. 03:18 · Névtelen hozzászóló →

Szerintem írju össze mely laokra lehetne felregisztrálni oldalainkat úgy mint :

www.lap.huwww.linkek.huwww.lapozz.hu

Én ennyit tudok ,várom a ti ajánlataitokat.

regisztrálni

2007. 10. 12. 09:32 · Névtelen hozzászóló →

írd be a Google-be, hogy webkatalógus, és fuss át rajta 5-8 oldalon.

majd írd be: linkkatalógus, és ugyanígy járj el.

Re:regisztrálni

2007. 10. 15. 05:34 · Névtelen hozzászóló →

Vagy olvasd el a Tematikus katalógusok oldalon írtakat 🙂

Angol nyelvű oldal népszerűsítése

2007. 11. 23. 06:07 · Névtelen hozzászóló →

Sziasztok! Magyar szerveren lévő ***.info -s angol nyelvű oldalt szeretnék amerikában látogatottá tenni. Meg Ausztráliában, meg a világban. Mi módja? 95%-ban magyarok találják meg…

Angol nyelvű oldal népszerűsítése

2007. 11. 23. 06:22 · OldalGazda →

Mi az oldal témája? Nem kötődik valamilen módon Magyarországhoz? Ha igen, akkor még akkor is magyarok lesznek döntően a látogatóid, ha a szervered Amerikában van. A döntő egyáltalán nem az, hogy akkor most hol is van a szerver helyileg, hanem az, hogy hol van a weblapod a hálózatban: felteszem, most leginkább magyarországhoz kötődő, neadjisten magyar nyelvű weboldalakról mutat a linkek nagy része erre a domainra. Próbálj meg minél több linket szerezni angol nyelvű weboldalakról, és szerintem az segíteni fog.

linkfarm kérdés

2008. 01. 12. 06:12 · Névtelen hozzászóló →

Nemtudom szabad-e ilyet kérdeznem de olvasgattam a linkfarmokról wikin is google-n is h milyen csúnya dolog, és megfogta a fantáziámat. Érdekelne mi alapján azonosít be ‘kártevő’ linkfarmnak egy oldalt a googlebot ? pl egy olyan honlapcsoport (egymástól különálló index.html-ekkel) :xy.extra.huxy.extra.hu/abcxy.extra.hu/linkek…ahol egyik aloldal sem mutat a másikra, tartalmilag – némileg – eltérőek az lehet-e kompletten linkfarm ? Azért érdekes kérdés nekem programozóként mert saját oldalam reklámozására ez egy végtelenül egyszerű gyors lehetőség lenne, csak legyártatom a programommal az oldalkat, könyvtárastul egyben feltöltöm és kész… Vagy a google mérnökei okosabbak ennél ? 🙂

köszönettel : gg

Addigis amíg válasz érkezik szórakozásképpen fél óra alatt készült remekművem : mmoproba.extra.hu 😉 18 millió belső link, minden oldal szövege teljesen más, igaz nem túl értelmes.

rögtön nem

2008. 01. 12. 10:00 · Névtelen hozzászóló →

Rögtön nem veszi észre…, de aztán IP alapján (vagy IP tartomány) ennek annyi. Mellesleg valami 100-on túli link egy oldalon sem túl hasznos, de tényleg gondolj bele, egy normális weboldalnál (pl. egy cég oldala) minek lenne ennél több?!És akkor azt nem is említettem, hogy a csalás (mert ez az) mennyire rontja az egész adsense biznisz sikerességét, minél több ilyen van, annál inkább lesz 2 kattintásra 1 cent bevétel. Vagy szerinted van aki nálad szeretne hirdetni? És még egy kérdés, ezen az oldalon mire kéne rátalálnia a keresőnek? Még ha csak próba is…

linkfarm kérdés

2008. 01. 12. 11:50 · Névtelen hozzászóló →

Azért a viág annál jóval szofisztikáltabb általában, mint amit elsőre gondolnál róla. Ami neked most fogta meg a fantáziádat, azt másoknak talán már a múlt században is eszébe jutott, de évek óta biztos ismert ez a „trükk”. A Google mérnökei nem feltétlenül okosabbak nálad, csak ott sokan sok éve sokan foglalkoznak olyasmivel, amivel Te ma kezdtél el foglalkozni, ezért túl sok esélyt nem adnék a próbálkozásaidnak…

ja

2008. 01. 12. 12:08 · Névtelen hozzászóló →

Ja, ez olyan mint belekezdeni egy vállalkozásba azért, mert nem csinálja senki. Igen, mert már mindenki régen belebukott.

Angol nyelvű oldal népszerűsítése

2008. 01. 19. 00:56 · Névtelen hozzászóló →

Nincs jelentőséges szvsz h mely ország szerverén van a honlapod, sőt még a .com vagy .hu is mind1. ha küldölfre akarod népszerűsíteni legyen angol nyelvű és angol nyelvű oldalkról szerezz rá backlinket. Az én .com és .hu angol nyelvű oldalaim előrébb vannak a google.com keresőben mint a google.hu-ban, és a látogatók 95% külföldi.

Kérdés a tapasztaltakhoz

2008. 03. 04. 14:39 · Névtelen hozzászóló →

Mennyi idő alatt dolgozza fel az új backlinkeket a google ? Egy hete kezdtem komolyabban fejleszteni egyik oldalam linkszámát, és elég hatékony voltam többezer értékes, nem-spam és nemifizetős linket szereztem, ezek között többtucat releváns, PR3 PR4 link is van. Ezen oldalak jórésze már be is van indexelve a googleban, kidobja a keresésre, mégis a backlink checkerek pont ugyanazt a számot mutatják googlera és yahoora is mint egy hete és a keresőszavaimra sem léptem előre egy fikarcnyit se, pedig ilyen mennyiségű és minőségű backlinkkel jelentős javulást várok.

Lehetséges h valamit nem tudok ami fontos lenne (pl a googlenak nem tetszik az oldal és nem dolgozza fel a backlinkeket) vagy egyszerűen a feldolgozás ilyen hosszú idő ? Azért is furcsa ez, mert más oldalaimon ahol szintén gombamód jönnek a backlinkek, szinte óránként érzékelhető a javulás.Ha vkinek van tapasztalata a kérdésben pls help.

Kérdés a tapasztaltakhoz

2008. 03. 04. 14:56 · OldalGazda →

Az idő szerepe több szempontból is fontos: a Külső hivatkozások számának növekedése nem egyből van hatással a Rangsorolásra. Az, hogy az egyes keresők mennyi idő alatt vesznek tudomást az újonnan létrejövő linkekről, az nagymértékben függ a Felgöngyölítés sebességétől: hogy azt a weblapot, ahol a rád mutató link megjelenik, milyen gyakran látogatják a Keresőrobotok. Más kérdés ráadásul, hogy a különböző eszközök milyen keresők adatait használják fel: valószínűleg a Google Webmaster Toolsban mindennél hamarabb észreveszed az új linkeket. Mindazonáltal kíváncsi lennék rá, hogy milyen technikával sikerült egy hét alatt többezer Teljes értékű linket létrehozzál, mert azért ez a kijelentésed elég sok további kérdést felvet bennem.

Válasz a sok kérdésre 🙂

2008. 03. 04. 15:13 · Névtelen hozzászóló →

Hát egy nem igazán eredeti, azonban nagyon hatékonyra fejlesztett és teljesen whitehat ötlettel 🙂 Nemtudom, valójában nem szeretném itt nyilvánosság előtt ezt megosztani.

Azonban…

2008. 03. 04. 15:15 · Névtelen hozzászóló →

… hozzá kell tegyem hogy ez a technika speciálisan kialakított oldalt is igényel, nem alkalmazható pl. itt webni.innen.hu -n. Jah és persze nem is magyar nyelvű oldalról van szó.

A webmaster toolsról pedig…

2008. 03. 04. 15:23 · Névtelen hozzászóló →

… annyit hogy szerintem épp az ahol legkésőbb értesülök. Nálam legalábbis az összes oldalnál csak az új PR kiosztáskor frissül a linkek listája. Vélhetőleg ez máshol is így van különben nem lenne ennyi backlink checker a neten ami több és aktuálisabb infót ad mint a webmaster tools, ami amúgy szerintem tök használhatatlan egy már működő oldalnál, csak eleinte hasznos hogy tudjuk mikor van már beindexelve a lap. A beindexelésről egy érdekes infó : érdemes újdonsült lapunkat a blogsearch.hu-ra vagy hasonlóra blogként bereggelni, akkoris ha nem blog, mert 1-2 napon belül beindexeli a google, nem kell heteket várni. Persze ha új lapunkra szerzünk egy legalább PR6os backlinket akkoris megvan az indexelés 24 órán belül.

buta dolog

2008. 03. 04. 16:15 · Névtelen hozzászóló →

Kérem más már ne írjon az email címemre 🙂 Sőt, tisztelt OldalGazda, ki tudod vágni azt a mondatomat ?

Buta dolog volt megadni az email, nem gondoltam h fél órán belül ilyen mennyiségű érdeklődő emailt kapok 🙂

buta dolog

2008. 03. 04. 16:24 · Sajt →

Remélem az addig kapott levelekre még válaszolsz; úgylátszik sokak érdeklődését felkeltetted.

Egyébként nem olyan rossz dolog másokkal megosztani a tapasztalatokat, és is szereztem már kellemes élményt itt a webni-n azzal, hogy másoknál is bevállt ami nálam, és ezzel tudtam segíteni.

az infó…

2008. 03. 05. 03:25 · Névtelen hozzászóló →

olyan sokan írtatok hogy úgy gondoltam egy rövid kivonatot mégis beírok ide.

 • olyan oldalt kell készíteni mely valami értékes szolgáltatást nyújt webmesterek számára abban az esetben ha meglinkelik az oldalt- a szolgáltatás legyen minőségi és hosszútávú, mert különben 2 hét múlva kiveszik a linkedet- a szolgáltatás inkább magas PR oldalaknak legyen hasznos- juttasd el a szolgáltatás hírét sok tízezer webmesterhez- a jelentkezőknek adj linkkódot, melyben elhelyezheted 1-2 másik oldalad linkjét isÉs ennyi az egész. Sorry a pontos részletekkel nem szolgálhatok, mivel nem óhajtok konkurenciát, mindenki találjon saját témát és megoldásokat.Eredményekről : 1 hét alatt 223 oldal linkelt meg, ezek jórésze footerben/sidebarban, vagyis az egész portáljuk minden oldaláról jön a link. a 223 oldalból 1 PR6, 6 PR5 és javarészt PR2-PR4A projekthez 16 különféle célszoftvert használtam, melyből 7et én készítettem el.

A pontos részletek (téma, vonatkozó oldalak jegyzéke, email listák, szoftverek) nagyon értékesek, negyedév alatt készpénzre válthatóak ezért sorry de azokat nem adom ki.

az infó…

2008. 03. 05. 03:27 · OldalGazda →

Köszi az infót, gyakorlatilag egyidőben, ahogy írtad a hozzászólásod, levettem az e-mail címedet is 🙂

még infó

2008. 03. 05. 03:42 · Névtelen hozzászóló →

nem a témához tartozik dehamár ötletbörze :

 • digixmas – szerezd be, 1500 netes katalógusba regisztrálhatsz vele 1-2 óra alatt
 • web CEO – többszáz search engine-be regisztrál (ezek a linkek szinte azonnal feldolgozódnak a google által)
 • indíts blogokat, a freeblog gyönyörű, 1-2 nap alatt indexeli a googlebot (blogsearch.hu-ra reggeljd a blogokat)
 • ha merészebb vagy és kilépnél a whitehat korlátaiból, akkor saját tárhelyre nucleust cmst telepíts és írj egy 20 soros szkriptet mely tölti a blogokat vmi rnd generált tartalommal. figyelem a scrape már nemigazán működik, ne használjátok

még annyi hogy

2008. 03. 05. 03:47 · Névtelen hozzászóló →

feleslegesen voltam türelmetlen a googlebot elkezdte felvenni a linkjeimet ma reggel arra keltem h 1 hét stagnálás után megfeleződtek a helyezéseim a keresőszavaimra. (10.->4. 492->220 stb)

tehát tapasztalatom a link indexeléssel : onnantól hogy a googlebot meglátogatja az oldalt melyre felkerült a linked, 3-7 napot számolj hogy bekerüljön a kis agyába a link. ne tévesszen meg hogy az oldalt indexelte és megjelenik a keresőben, a linkek delay-el vannak feldolgozva.

még infó

2008. 03. 05. 05:26 · Névtelen hozzászóló →

Digixmas. Hirtelen felindulásból letöltöttem most. Praktikus kis program, azt meg kell hagyni.A bejegyzésed óta 138 katalógusba regeltem, kezdek fáradni. Bele sem gondolok, hogy ez manuálisan mennyi idő lenne. 🙂 Mindenesetre kíváncsi vagyok, hogy hány helyre kerülök be.

még infó

2008. 03. 05. 05:35 · Névtelen hozzászóló →

1 egyszerű kezelni, lehet vel rosszat csinálni egy oldalnak?

 1. VAN egy link, annak a beállításában melyik jobb, ha új ablakban, vagy nem? ( ahonnan a link, van annak az oldalnak szempontjából)

digixmas

2008. 03. 05. 08:12 · Névtelen hozzászóló →

„Mindenesetre kíváncsi vagyok, hogy hány helyre kerülök be.”

Az alacsony PR katalógusok fogadni fognak. PR4 felett kezdenek hepciázni ha tré vagy gyenge az oldalad. lii.org -ra pl nemtom mi kellene h bekerüljek 😀 állandóan nyaggatom őket, kéne az a PR8 link de nem :DDD

re:

2008. 03. 06. 13:12 · Névtelen hozzászóló →

Erre kiváncsi leszek, regisztráltam vagy 50 pr 7-es ,25 pr 8-as ,7 pr 9-es szájtra.:D

összesen nincs…

2008. 03. 07. 02:20 · Névtelen hozzászóló →

összesen nincs a világon szerintem 7db PR9 site… valamit benéztél…

csak pr 0

2008. 03. 07. 02:38 · Névtelen hozzászóló →

Miért van az, hogy amikor lehozza a program (digixmas) a katalóguslistát, csak 0-ások vanank benne, kb 150 db? A bal oldali directory listben pedig csomó jobb pr-al rendelkező katalógust hoz.

csak pr 0

2008. 03. 07. 03:20 · Névtelen hozzászóló →

mert fizetős a digixmas… 150 katalógusba ingyen lehet regisztrálni, a nagyobb katalóguslistába csak ha fizetsz

csak pr 0

2008. 03. 07. 04:09 · Névtelen hozzászóló →

Nem egészen… közben rájöttem, ha nem az automatikus listából választok, akkor előjön csomó másik is. 🙂

csak pr 0

2008. 03. 21. 19:26 · Névtelen hozzászóló →

írd le légyszi részletesen, hogy csináltad, nekem csak a 150 nullás jön fel, hiába állok át manuálra

csak pr 0

2008. 03. 25. 03:21 · Névtelen hozzászóló →

File – Open Directory List és itt kiválasztod a Manual Directory List-et és kipipálod hozzá a Download from Servert. Ennyi. 🙂

Digixmas

2008. 05. 05. 23:41 · Névtelen hozzászóló →

Hát két hónapja ajánlottam a Digixmast, most azt mondom kár vele szarakodni, a tapasztalat az, hogy 200 directory regből összesen 3at indexelt be a google ennyi idő alatt. Ha valakit ért pozitív élmény ennek kapcsán, írjon.

De a március végén indított oldalam a hétvégi pagerank updatenél 5ös lett ígyis 🙂 Csak azt nem tudom mihez kezdjek egy erős 5ös PR oldallal, ha napi 10 unique visitor jön 😀

Re:Digixmas

2008. 05. 06. 07:28 · Névtelen hozzászóló →

Gondolom, csak az ingyenes opcio altal felkinalt 0 PR rankos directorikba regeltel nem?

erős 5ös

2008. 05. 06. 08:28 · Névtelen hozzászóló →

Én is kipróbáltam a digixmast. Ugyebár magyar nyelvű az oldalam, így az esélyek egy külföldi linktárba kerüléshez hatványozottan csökkentek. Sok 0-ásba bekerültem, de a sablonemailek alapján úgy gondolom, hogy csomó oldal egymásnak a klónja. Bekerültem pár 3-4 pr értékűbe is. Látogatót innnen kizárt, hogy kapnék, backlink szaporításra viszont valóban jó és gyors lehetőség.Mindenesetre továbbra is azt vallom, hogy a pr egyre kisebb jelentőségű, a jó, releváns tartalom az a fontos.

Mennyit ér?

2008. 05. 06. 13:19 · Névtelen hozzászóló →

Sziasztok!Szerintetek mennyiért tudnám eladni az ingyenjatekok.hu domain nevet. Csak a domain nevet szeretném eladni. Jelenleg 3PR-je van.

Re: Mennyit ér?

2008. 05. 06. 14:22 · Névtelen hozzászóló →

Szia! Szerintem semennyit nem ér, viszont megkérlek valamire. Mivel a játékok általában gyerekeknek szólnak, és ezen az oldalon nem xxx játékok vannak, minek linkeled alul a huntop toplistát, ahol csak szex, pina, meg porno bannerek villognak?Komolyan elgondolkodom néha, az emberek normálisak?

Re: Mennyit ér?

2008. 05. 06. 14:24 · Névtelen hozzászóló →

Ja, és a kérés lemaradt. Vedd le az oldaladról a nem gyereknek való linkeket.

Linknépszerűség növelése – tavirozsakemping

2008. 06. 19. 10:13 · Névtelen hozzászóló →

puszika.hu/glitter/feliratok/nyar/

linknepszerusites

2009. 04. 17. 06:22 · Névtelen hozzászóló →

Sziasztok! Tudna nekem valaki tanacsot adni abban, hogyan tudnek egy angol weboldalhoz angol linkeket szerezni? Ismertek angol linkkatalogusokat, ahova be tudnam regisztralni a weboldalt?

linknepszerusites

2009. 04. 20. 18:28 · Névtelen hozzászóló →

info.vilesilencer.com www.linksadmin.net www.directorycritic.com www.web-directories.ws

Hajrá! 🙂