AdSense bevételek növelése

január 28, 2006

Hogyan növeljük az AdSense bevételeket?

Az AdSense kontextusban programmal elérhető bevételek nagysága az alábbiaktól függ:

 • Látogatók száma: minél több látogató, annál jobb. A visszatérő látogatók kisebb valószínűséggel kattintanak, a keresőből az oldalra vetődő látogatók pedig nagyobb valószínűséggel nem találják meg az oldalon a keresett információt, és ezért nagyobb eséllyel kattintanak a hirdetésekre.
 • Oldalletöltések (megjelenítések) száma: minél több oldalt néz meg egy látogató, annál nagyobb valószínűséggel lát meg egy őt érdeklő hirdetést.
 • A reklámok elhelyezése: Nem mindegy hogy hol és mennyire feltűnő helyen szerepelnek a reklámok. Hosszú távon nem az a cél, hogy véletlenül rákattintsanak a hiredetésre mert útban van, hanem az, hogy elolvassák a hirdetéseket, és ne fussanak át rajtuk.
 • Az oldal témája: a témától függ, hogy tud-e egyáltalán a rendszer megjeleníteni fizetett hirdetést, vagy csak Közhasznú hirdetéseket, melyek nem fizetnek az átkattintás után. A témától függ továbbá, hogy mennyire releváns, mennyire odaillő hirdetések jelennek meg: ez is nagyban hozzájárul az átkattintások számának növekedéséhet: minél érdekesebb a hirdetés egy olvasó számára, annál jobb.
 • Az oldal témája mégegyszer: kulcsszavaktól függően egy hirdető többet vagy kevesebbet fizet egy átkattintásért, ezért nem mindegy, hogy milyen témával foglalkozik egy oldal, mert ez alapjában véve meghatározza jövedelemtermelő képességét.

Az utolsó tényező kivételével -mely az egy átkattintás után fizetett bevétel nagyságát határozza meg- az össze többi tényező az átkattintások számát befolyásolja. Ahogy egyre több magyar nyelven hirdető használja az AdWords programot, úgy nagy valószínűséggel egyre jövedelmezőbb lesz az AdSense reklámok megjelenítése, tehát az egy átkatttintásra jutó bevétel, a pogram elterjedtségének mértékével azonban visszaeshet az átkattintási hajlandóság a reklámokhoz való hozzászokás, egyfajta vakság kialakulásával.

Hirdetési egységek elhelyezése

 • A webhely minden weblapjára helyezzünk hirdetéseket, ne csak pl. a nyitólapra (kivéve a [Felhasználói feltétlek] által tiltott típusú oldalakra, mint „hibaüzenetet megjelenítõ lapon, bármilyen, regisztrációs vagy köszönetnyilvánító lapon (tehát a felhasználónak az adott webhelyre való regisztrációja után köszönetet mondó lapon), bármilyen csevegõlapon,”)
 • Lehetőleg a hirdetések legnagyobb hányada a „hajtás felett” jelenjen meg, tehát az átlagos felhasználó átlagos 1024×768-as kijelzőjén szkrollozás nélkül látható legyen.
 • Minél közelebb legyen a hirdetési egység az elsődleges tartalmi elemhez. (Pl. közvetlenül a szövegtörzs mellett, felett, közepébe ágyazva.)

Hirdetési egységek száma

 • Ha túl sok a hirdetési egység, akkor a weblap forráskódjában később következő hirdetési egységekben sokszor már csak nagyon kevés bevételt hozó hirdetések jelenhetnek meg, különösen akkor, ha ezek az egységek egyébként a felhasználók számára szembetűnő helyen vagy módon jelennek meg. A látogatók figyelmével jól kell gazdálkodni: nem feltétlenül érdemes, ha hagyjuk, hogy a rosszul fizető hirdetések elvonják a figyelmük egy részét.

Hirdetési egységek mérete

 • Többfajta méretet érdemes tesztelni, egyeseknek pl. a 160×600 méret nekem jobban bevált, mint a 120×600, de ezt oldala válogatja

Hirdetések típusai

 • Próbáljuk ki az összes rendelkezésre álló hirdetési típust, ne csak az AdSense kontextusban típusút!

Hirdetési egységek színsémája

 • kétfajta eset lehetséges: a tartalomhoz, az oldal elemeihez nagyon hasonló színvilág, és az oldal színsémájától nagyon elütő, kirívó hirdetési egység. Ez előző taktika arra épít, hogy az olvasónak nem tűnik fel, hogy reklám, ezért elolvassa, az utóbbi taktika pedig arra, hogy az olvasónak feltűnik a reklám, és elolvassa.
 • színsémákkal való kísérletezéshez hasznos eszköz: http://wellstyled.com/tools/colorscheme2/index-en.html

A „AdSense bevételek növelése” című bejegyzést 2006. 01. 28. napján publikáltam, az azóta már bezárt webni.innen.hu oldalon. Ezt az írást és az innen hivatkozott régi tartalmakat a Webni! Archívum oldalán gyűjtöttem össze. Mivel az utolsó módosítás dátuma: 2007. 03. 22., ezért az itt olvasható információk már részben vagy teljes egészében elavultak lehetnek.

Archivált hozzászólások

guest

2006. 01. 07. 17:32 · Névtelen hozzászóló →

Kedves klatuu! Adott számú oldalletöltésnél kétféleképpen tudod növelni a bevételeidet:

 1. ) átkattintási arányt kell növelned:- hirdetések elhelyezésével (nézd meg a Google AdSense hotmap-et)- hirdetési szöveg színének formázásával (simuljon bele az oldalad dizájnjába)- ajánlatos hanyagolni a hirdetést körülfutó kereteket
 2. ) jól fizető kulcsszavakra kell optimalizálnod az oldalaidat:Nem mindegy, hogy egy kattintásért 2 centet vagy 50 centet írnak jóvá! Először keresd meg azokat a kulcsszavakat, amelyekért az AdWords-ben a hirdetők sokat fizetnek. Ha ez megvan, a keresőmarketing eszközeivel optimalizálni tudod az oldalt ezekre a kulcsszavakra. Mivel még kevés a magyar hirdető, ez a módszer nem mindig működik, de ha angol nyelvű oldalt gyártasz, akkor ezzel biztosra mehetsz. A neten jó pár angol nyelvű lista kering a drága kulcsszavakról, keress rá a Google-ban.

klatuu

2006. 01. 09. 03:00 · Névtelen hozzászóló →

Kedves guest,az 1. pont szerintem rendben van, a 2.-t pedig ugy ertsem,hogy igyekezzek a szovegbe olyan kulcsavakat beepiteni amelyek dragak? Ezt igy nagyjabol logikus is, csak valoszinu hulyen nezne ki egy elegge szuk tematikaju oldalba beszurni mindenfele oda nem illo mondatokat 🙂

guest

2006. 01. 10. 09:20 · Névtelen hozzászóló →

Szia klatuu! Igen, az tényleg hülyén nézne ki. Ilyenkor a legjobb a weblapod témájához kapcsolódó kulcsszavak közül kikeresni a legdrágábbakat, de mivel még kevés a magyar hirdető, magyar nyelvű weblapnál ez nem fog működni.Az AdSense-szel való pénzkeresést két módon lehet megközelíteni:1. van egy honlapod, és abba illeszted bele a Google hirdetéseket (ilyenkor a weblapod miatt a téma már adott, így a kulcsszavak köre is)2. keresel vagy vásárolsz a neten egy kulcsszó listát (angol nyelvű) a legjobban fizető kulcsszavakról, kiválasztod a neked szimpatikusakat, és aköré építesz egy mini site-ot vagy micro site-ot. Vannak, akik 50-100 mini website-ot üzemeltetnek és így havi több ezer dollárt keresnek csak az AdSense-szel. Aztán ehhez csapódik még az affiliate programokból származó hasonlóan magas bevétel. A dolog hátulütője – ha egyáltalán az -, hogy csak angol nyelvű oldalakkal fogsz tudni ezzel a módszerrel sok pénzt csinálni.

klatuu

2006. 01. 11. 02:09 · Névtelen hozzászóló →

a 2. ponthoz. epp a minap leltem egy cseh latogato szamlalo oldalon egy ilyen mini site-ra. atlag napi 40000 latogato, a „tartalom” meg innen onnan osszeollozva, latni hogy adsense hirdetesekhez volt gyartva a cime egyebkent www.kop.pl/extra-money/leheth en is kiprobalok vmi hasonlot… :)Olyan nem fordulhat elo, hogy a gugli torli az adsense accountot, ha nyilvanvalo, hogy az ilyen oldal nem szolgaltat igazi tartalmat, csak az adsense hirdetesekbol probal profitot generalni? koszi.

klatuu

2006. 01. 11. 03:02 · Névtelen hozzászóló →

Azért azt vedd figyelembe, hogy látogatókat is kell vonzzál valahogyan arra a mini-site-ra, ami nem annyira egyszerű, és eléggé érteni kell hozzá a Nagyipari kereső-optimalizáláshoz. Egyébként elképzelhető, hogy törlik az accountod ilyen esetben, de statisztikailag szerintem kicsi az esélye, gondolj bele, hogy ennek eldöntéséhez emberek (ellenőrök) kellenek. Szerintem a Google Inc. leginkább úgy bünteti az ilyen Web spam jellegű oldalakat, hogy igyekszik (algoritmizált módon) kiszűrni az ilyen oldalakat a találati listáiból. Ha nincs forgalom, nincs átkattintás, és kész.

Üdv: JJózsef

klatuu

2006. 01. 12. 04:57 · Névtelen hozzászóló →

igen ez igaz, latogato nelkul nincs bevetel…ha mar az ember erre az utra lep (draga kulcsszavakhoz gyart webet), akkor lehethogy erdemes nem a legdragabbakat valasztania… nezegettem nemreg a TOP paying words listakban szereplo szavakra a talalatok szamat, es bizony nagysagrendekkel tobb volt nemelyik dragabb szora mint olcsobbra… asszem eleg nehez lehet elokelo helyre kerulni egy olyan talalati listaban ahol az ossz talalatok szama kb 45 000 000 🙂

udv:klatuu

u.i. a hozzaszolasokhoz nem lehetne +1 beviteli mezot hozzatoldani – a hozzaszolast iro nevenek megadasara?

guest

2006. 01. 12. 09:27 · Névtelen hozzászóló →

Szia klatuu! A kulcsszóválasztás nagy dilemmája, hogy ha drága, azaz gyakori kulcsszót választasz, akkor a keresőkben elég hátul leszel. Ha kevésbé gyakori kulcsszóra optimalizálod az oldalt, akkor elől leszel a találati listán és könnyen szerzel látogatókat a keresőkből, viszont azokra a kulcsszavakra meg keveset fizet az AdSense program.Ha a drága kulcsszavakra utazik az oldalad, akkor más módjait kell választanod a látogatottságnövelésnek.

Tapasztalatim szerint a leghatékonyabb módszer az ún. Article marketing. Vannak az angol nyelvű weben „Cikk könyvtárak”, ahová ingyen beküldhetsz saját írásokat – pl. a keresőmarketingről, fogyókúráról, randizásról, stb. -, illetve ahonnan te is átvehetsz írásokat a megadott feltételek betartása mellett. Ha megfelelő színvonalú az írásod, más honlapok átveszik a cikket (amiben persze szerepel a weblapod linkje), és ezeknek a honlapoknak a látogatóihoz is eljut a weboldalad híre. Tök ingyen. Ilyenkor kis látogatottságú blogok, website-ok, de magas PageRank-kel bíró elismert portálok is szerepelhetnek azok között, akik átveszik a cikkedet. És ha egy 7-es PageRankű oldalon lesz egy backlinked, az jót tesz a keresőkben elért pozíciód javításának is. Az „article marketing” mellett még számos módon tudod népszerűsíteni az oldaladat ingyen, nem szükséges, hogy teljes mértékben a keresőkből jövő látogatókra legyél utalva.

guest

2006. 01. 12. 09:49 · Névtelen hozzászóló →

A Google AdSense Felhasználói Feltételeiben le van írva, hogy mit szabad, és miért törölhetik az account-odat. Ha nincs semmi tartalom az oldalon, csak az AdSense hirdetések, akkor az tényleg ütközik a szabályzattal. De ha legalább egy 500 szavas cikket felteszel (pl. az előbb említett „cikk könyvtárakból” átvéve), akkor nyugodtan kirakhatod a megengedett mennyiségű hirdetési egységeket.

Ahogy kaixo is írja, a Google bünteti a spam jellegű oldalakat azzal, hogy hátul szerepelnek a találati listán. És nem csak az algoritmusok segítségével. Nemrég olvastam, hogy a Google egy csomó diákot vett alkalmazásba, akiknek az a feladatuk, hogy manuálisan nézzék a top találatokat, és szűrjék ki belőle a junk site-okat. Egyre inkább az eredeti tartalmat jutalmazza a Google. És emiatt egyre kapósabbak a Private Label Article szolgáltatások. Ezek olyan szolgáltatások, ahol előfizetés fejében havi 30-50 előre megírt cikket kapsz (népszerű témákban), melyekkel azt csinálhatsz utána, amit akarsz. A tagság limitált (kb 150-250 tag), így nem áll fenn a veszélye annak, hogy több ezren jelenítik meg ugyanazt a tartalmat.

klatuu

2006. 01. 17. 01:45 · Névtelen hozzászóló →

beszaras,tenyleg kezd mukodni ez a jobban fizeto kulcsszavakra optimalizalas 🙂 …valamikor a mult ev vege fele kezdtem optimalizalni az oldalam – eleg szuk tematikaju,szoval nem egy konnyu dolog, de azert sikerult ide oda beszurni keresettebb kulcsszavakat,esetleg kulcsszavak idegennyelvu nalunk is hasznalatos megfelelojet,stb… es ugylatszik kezd meglenni az eredmenye…mar most januar derekan kb masfelszer tobb penz jott be mint egesz decemberben 🙂 koszonet ennek az oldalnak is 🙂

klatuu

2006. 01. 17. 03:11 · kaixo →

Nem akarok ünneprontó lenni, de elképzelhető, hogy csak szezonális változásoknak vagyunk tanúi (vagy mindenféle rendszert nélkülöző, puszta véletlennel állsz szembe), ugyanis az én bevételeim is megugrottak másfélszeresükre nagyságrendileg ebben a hónapban. Az ünnepek után több a látogató, lehet, hogy nagyobb a klikkolási és a hirdetési kedv is :)Kívánom azért, hogy ne így legyen, és tényleg használjon az optimalizálás 🙂 JJózsef

klatuu

2006. 01. 20. 02:02 · Névtelen hozzászóló →

igen, lehetseges…bar egyelore ugy latszik toretlen a trend hal istennek 🙂 egyebkent azt lehet tudni,hogy mi alapjan van meghatarozva az az ar amit kapunk ha a latogato kattint az oldalunkon szereplo hirdetesre? ez x szazaleka annak amit a gugli kap a hirdetotol?

klatuu

2006. 01. 20. 02:49 · kaixo →

Elsősorban attól függ, hogy mennyit kapsz egy átkattintásért, hogy mennyit hajlandóak fizetni a hirdetők (A sok hirdető hajlandósága pedig meghatározza egy-egy „piac”, jelen esetben témakör árszínvonalát). A Google állítólag 78.5 százalékot fizet a hirdetőknek abból, amit a hirdetők neki fizetnek. Erről itt lehet többet olvasni (regisztráció kell): http://www.nytimes.com/2006/01/16/technology/16ecom.html

klatuu

2006. 01. 20. 06:18 · Névtelen hozzászóló →

koszi. (nem kellett regisztracio) 🙂

klatuu

2006. 01. 20. 06:36 · Névtelen hozzászóló →

sokkal kevesebbre tippeltem, igy mar ertheto miert ennyire nepszeru a tartalomszolgaltatok koreben 🙂

Blogspecifikus jótanácsok az AdSense-től

2006. 02. 02. 04:43 · Névtelen hozzászóló →

A manapság olyannyira népszerű blogok készítőinek adnak néhány bevételnövelő tanácsot az Inside AdSense blogon:

http://adsense.blogspot.com/2006/01/blogtimize.html

klatuu

2006. 02. 02. 10:18 · Névtelen hozzászóló →

ma fedeztem fel, gondolom megirom ide,hatha nem tudja valaki, hogy jol fizeto kulcsszavak kivalasztasahoz nem muszaj neten keresgelni mindenfele listakat, vagy esetleg penzert venni. Probakepp regisztraltam nemreg az Adwordsbe, es az ott szereplo KeywordTool erre tokeletesen alkalmas. ha megadok egy kulcsszavat, tovabba megadok a eleg nagy max CPC-t amit hajlando vagyok fizetni egy click-ert, akkor elvileg latom,hogy mennyi az az osszeg ami ahhoz kell,hogy az elso helyen szerepeljen a hirdetesem… kiprobaltam egy ket nepszeru kulcsszavat, es tenyleg elkepeszto osszegeket fizetnek egyesek bizonyos szavakra.:)

Eltekintve az ilyen nagyon draga szavaktol,amelyek valoszinuleg ugy se vagnak az ember weboldalanak a profiljaba az ember tud talalni olyan szokapcsolatokat is amelyek viszont igen, es egyebkent eszebe se jutottak volna 🙂

klatuu

2006. 02. 02. 10:24 · Névtelen hozzászóló →

ide tettem fel egyscreenshotot:http://bithumen.tx.hu/bitbucket/aw.jpg

a tablazatban szereplo erteket kb 6,5 vel szorozva jon ki a kulcso erteke forintban 🙂

pagerank

2006. 02. 11. 15:34 · Névtelen hozzászóló →

hello, lehet azt tudni,hogy egy oldal pagerank erteketol mennyire fugg a megjelenitett hirdetesek ára? tehat jobb hirdetesek fognak megjelenni egy 5-s pageranku oldalon mint egy 4PR oldalon? koszi

pagerank

2006. 02. 12. 06:55 · Névtelen hozzászóló →

(Valószínűleg) nem függ a PageRank értékektől, de biztosat nem lehet tudni erről. Ha esetleg, netalántán függ is, akkor is kizárt, hogy számottevő súlya lenne. Mint ahogy a Google kereső rangsorolási tényezői között is csak egy a sok közül; nem kell túl nagy jelentőséget tulajdonítani neki.

Üdv: JJózsef

CTR

2006. 02. 11. 01:50 · Névtelen hozzászóló →

Mennyi az „egeszseges” CTR? Szoval amennyivel mar rendesen lehet keresni is, de a google azert meg nem dob ki.. Ugye a CTRt szep finoman lehet manipulalni is :)) nekem most epp 0.0%, a tegnap indult ez az oldalam.. (blog)

CTR

2006. 02. 11. 06:22 · Névtelen hozzászóló →

Az átkattintási arányokat nem szabad nyilvánosságra hozni. Ha valaki mégis megadja, akkor cenzúrázom. Szeretnék továbbá mindenkit szépen megkérni, hogy mindenfajta manipulációval, csalással kapcsolatos elképzeléseit a jövőben ne itt ossza meg másokkal.

Köszönöm megértésetek: JJózsef

CTR

2006. 02. 11. 10:15 · Névtelen hozzászóló →

En nem egy illeto CTR -ere vagyok kivancsi, hanem arra, hogy mennyi az optimalis CTR. Mondjuk ha tul nagy, akkor kiveszem egy idore a hirdeteseket, stb. Ez szerintem nem csalas..

CTR

2006. 02. 12. 04:52 · Névtelen hozzászóló →

ez a kerdes kicsit ugy hangzik mintha azt kerdezted volna meg,hogy heti hanyszor szexelj,hogy optimalis legyen :)szerintem mindket kerdesre kb ugyanaz a valasz:) minel nagyobb az a szam, annal jobb neked 🙂 felteve ha onkent klikkelgetnek a latogatok,nem te „kenyszerited” oket… a webmasterworld.com adsense forumaban mintha multkor lattam volna egy topicot,ahol mindenki leirta nala mennyi a CTR…eseleg nezz korul ott.

http://www.webmasterworld.com/forum89/6726.htm

udv. klatuu

localnet

2006. 02. 19. 01:13 · Névtelen hozzászóló →

Az egyik oldalamon napi 15000 felett van a napi megjelenések száma, de mégis siralmas amit fizetnek a hirdetésekért. Januárban például 33 dollár jött össze , februárban már csak 11 dollár. Ez azért is szomorú mert a CTR arányom jónak mondható viszont megfigyeltem, hogy egyszer fizet egy klikkért 1.5 dollárt máskor meg 1 centet. A keresőben egyébként az oldal az első helyen áll. Valami tipp mivel lehetne nővelni a bevételt?

localnet

2006. 02. 19. 07:28 · kaixo →

Az oldalad ismerete nélkül túl sok konkrétumot nem nagyon lehet mondani, mindenesetre, ha az átkattintási arányok a párszázalékos nagyságrendben találhatóak, akkor vélhetőleg a hirdetők fizetési hajlandóságával lehet gond: =oldalad témájában általában nincs sok hirdető, hogy magasabb árak alakuljanak ki. A különböző csatornák használatával meg tudod állapítani, hogy mely lapokon jelennek meg azok a hirdetések, amik másfél dollárt hoznak, aztán próbálhatod a jövedelmező témákban bővíteni az oldalt, illetve használni a section targeting funkciót:

https://www.google.com/support/adsense/bin/answer.py?answer=23168&topic=371

section targeting

2006. 02. 20. 05:39 · Névtelen hozzászóló →

errol jo lenne olvasni egy magyar nyelvu osszefoglalot 🙂 koszi

2006. 02. 23. 12:09 · Névtelen hozzászóló →

Még annyi kérdésem lenne, hogy a jobban fizető kulcsszavakat a meta keywords-be érdemes berakni vagy az oldal tartalmába?Egyébként végigrágtam magam az oldalon nagyon jó, sokat lehet belőle tanulni.

meta vagy nem meta

2006. 02. 24. 03:02 · Névtelen hozzászóló →

A Google rangsorolásra kérdeznél rá, akkor azt mondanám, hogy egyértelmű, hogy ne vacakolj a MetaTagok-kal, (kivéve mondjuk a description meta tag-gal). Az AdSense rendszer ettől különbözik, de nem valószínű, hogy foglalkozna a keywords meta tag-gal, ugyanazért, mint a Google kereső, ugyanis az könnyen spammelhető.

meta vagy nem meta

2006. 02. 26. 05:45 · Névtelen hozzászóló →

Adsense-re gondoltam, de már látom, hogy a meta nem befolyásolja. Megnéztem melyik kulcsszavakra jelennek meg hirdetések és hiába adja ki rájuk az adwords , hogy 200-800Ft a CPC-je mégis csak 0.01 centet fizet csak értük. Az oldalakon a pagerank 3-as.

Doboz elhelyezése

2006. 03. 10. 04:09 · Névtelen hozzászóló →

Kb 3 hete léptem én is be az edse-lők táborába. A legelején a hirdetések a lapom legalján szerepeltek, ezen a héten pedig a google által ajánlott legjobb helyre, középre helyeztem el egy nagy négyzetbe. Kb fele annyian kattintottak a hirdetésre itt középen. Arról nem is beszélve, hogy amíg a lap alján 4 hirdetés volt, köztük magyarok is, most a négyzetben 1, max 2 van, ráadásul pl holland vagy olasz nyelven. Azt hiszem visszatérek a régihez.

Doboz elhelyezés és meta tagok

2006. 03. 26. 15:29 · Névtelen hozzászóló →

A doboznál a tapasztalatom az, hogy bal felső sarokban a 336 X 280-as doboz a legjobb, valamint pluszban a 200 X 90-es linkegység konkurens szűrővel kiküszöbölöm a nem témába illő hirdetőket.A színek roppant lényegesek, pl. ezen az oldalon a rószaszín felhőkarcolók, szerintem nem a legjobban. AdSense egységnél pont az a lényeg, hogy nem hirdetésnek nézzen ki.Nem a Meta tagok az igazi befolyásolók, bár a title az lényeges, de a H1, H2 és a vastag és dőlt betűs téma lényegesebb az adott kulcsszavakra.Hamarosan többet is írok magyarul jelenleg nézd meg az angol blogomat itt make-money-online-at-home.blogspot.com

konkurens hirdetés szűrő

2006. 03. 28. 07:05 · Névtelen hozzászóló →

Valóban hatásos a konkurens hirdetés szűrő. Így megszabadultam az olasz, holland, ausztrál hirdetőktől, akikre senki nem is kattintott, illetve nagyon kevés bevételt hoztak. (Azért próbaképp kipróbáltam)Sajnos az oldalam témája a jól fizető hirdetések szempontjából nem szerencsés, de a szűrő hatására a napi bevételem „jelentősen” nőtt. (1-2 $)

Hogyan találj drága kulcsszavakat?

2006. 03. 28. 09:14 · Névtelen hozzászóló →

Én sokat foglalkozom az AdSense-el így találtam egy ingyenes kis eszközt és feltettem az oldalamra egy kék kis keresődoboz a jobb oldalon. A piros felírata: High Dollar Keywords. A hátránya magyaroknak, hogy angol szavakat ad ki, de idehaza egyébként is alig van jól fizető kulcsszó. Ebbe a dobozkába beleítam a „credit card” kifejezést, ugye hitel kártya és kiadja a kifejezéseket amire optimailzálnod kell az oldalt és kiadja a kattintásokért kapható max. összeget is. Nézd meg nekem a 3 találat a ” Credit Card Services” hitel kártya szolgáltatások és erre most $ 21,59-et fizet az Google maximum. make-money-online-at-home.blogspot.com

irgumburgum

2006. 03. 28. 09:40 · Névtelen hozzászóló →

hajra!van meg itt parszaz oldal amelynek az aljara odabiggyesztheted az oldalad cimet (make-money-blablabla), annyira orulok, amikor az utobbi napokban minden frissulo oldalra kivancsian ellatogatva a Te bejegyzesed talalom:)

kamu

2006. 03. 29. 03:07 · Névtelen hozzászóló →

Ez a makemonkey (szándékosan) blog egy kamu. Ha megnézitek a srác keresetének screenshotját, majd ellátogattok másik adszenszre optimalizált oldalakra, ugyanaz a jpg fájl van kitéve mindenkinél. Mindenki pont annyit keresett…na persze.Optimalizálva vannak-az tuti, mindenhol ugyanaz a tartalom, csak más internetcímeken…

Re: kamu

2006. 03. 29. 04:37 · OldalGazda →

Köszi az oknyomozást! 🙂

Meglátogattam én is ezt az oldalt, és levontam a konzekvenciákat, mint ahogy gondolom a többi látogatóm is. Felmerült bennem is, hogy akár törölni is lehetne a hozzászólások végére biggyesztett URL-eket, de próbálom liberálisan adminisztrálni ezt az oldalt, mégha így a (magyarországi) választások közeledtével ilyen szavakat talán nem is szabadna leírnom.

Szóval köszi, hogy indokot is találtál rá, miért nem kellene készpénznek venni a fenti oldalakon leírtakat, és nemcsak a megérzéseinkre (tapasztalatainkra) hagyatkozva.

Üdv: JJózsef

re:kamu

2006. 03. 29. 06:03 · Névtelen hozzászóló →

a kamu hozzaszolast nem en kovettem el, de azert maradektalanul egyetertek vele. klatuu 🙂

re:kamu

2006. 03. 29. 06:16 · OldalGazda →

bocs, félrenézetm, egy kicsit beszalajtottam. töröltem. JJózsef

kamuzás

2006. 03. 29. 06:51 · Névtelen hozzászóló →

A kamu hozzászólást én írtam. Előtte én írtam a doboz elhelyezéssel kapcsolatos problémámról, majd a konkurens hirdetésekkel kapcsolatban.Az utóbbi hetekben eléggé belerágtam magam az adsense-el kapcsolatos oldalakba és az a screenshot megmaradt bennem. :)-trucktor-

re:kamu

2006. 03. 29. 08:26 · Névtelen hozzászóló →

mondjuk az irgumburgumosat en kovettem el, szal nem lottel nagyon melle 🙂 klatuu

adalek

2006. 03. 29. 08:31 · Névtelen hozzászóló →

mondjuk engem nem zavar az oldala ugy altalanossagban, csinalja, ha ugyes, keressen vele akar sok penzt is (annyi az ilyen MFA oldal hogy az nem igaz), en is kiserletezgetek ezzel-azzal, szoval elvagyok mint kisgyerekek a homokozoban:) Engem leginkabb az zavart, bar nem az en oldalam a webni,hogy kezdtem ugy erezni,hogy a hozzaszolasa csak egyfajta reklamhordozo felulet. De ezt vegso soron Te dontod el JJozsef.

adalek2

2006. 03. 29. 08:34 · Névtelen hozzászóló →

megint nem irtam magam ala. klatuu voltam 🙂

NEM Kamu

2006. 03. 30. 08:27 · Névtelen hozzászóló →

A make money oldalamon lévő screenshot, nem az én bevételeimet mutatja!! Bocsi de gondolom az angol kicsit akadozva megy annak, aki így szövegel rólam. Csak javaslom olvasd el újra mit írtam oda és fordíttasd le. Szóval egy e-bookról írok ott és azért, mert jónak tartom és a könyv szerzőjének a bevételei láthatók.Csak, hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba. Az Én max.napi bevételem 11,53 dolcsi volt eddig.A blogom címét már nem írom le újra, feljebb látható.

Re: adalek

2006. 03. 30. 09:00 · OldalGazda →

Tényleg örülök minden értelmes, témához illő hozzászólásnak: tőlem akár linkek is lehetnek benne, amennyiben szintén a témához kapcsolódnak. Persze azért fenntartom magamnak a jogot a hozzászólások részleges vagy teljes törlésére… 😉 Üdv: JJózsef

11,53 dolcsi

2006. 04. 07. 15:14 · Névtelen hozzászóló →

Ha publikus, akkor ezt az összeget az összes oldalad együtt termelte egy nap alatt, vagy csak a make-money….com-os oldaladra vonatkozik? Köszi a választ!

11,53 dolcsi

2006. 04. 18. 13:47 · Névtelen hozzászóló →

Az összes oldalamból volt a 11,53 dolcsi. Azóta elindítottam kifejezetten a magyaroknak, magyarul egy blogot, írok benne adsense alternatívákról is, annak akit már letiltottak, és minden másról. Ha akarod nézz rá. Arpiboy www.uzletikepzesek.hu/adsenseblog

CTR

2006. 04. 20. 02:51 · Névtelen hozzászóló →

ma rajottem, hogy milyen sokat szamit a CTR szempontjabol ha egy oldalon tokeletesen celzott hirdetesek jelennek meg:)Az egyik magyar nyelvu oldalamon, ahol keves a relevans hirdetes,es tobbnyire azok se magyar nyelvuek, nagyon pici az atkattintasok szama (jocskan 1 szazalek alatt). Nemreg adwords kampannyal kezdtem nepszerusiteni egy masik weboldalt, es elegge meglepett azon latogatok szama, amelyek adsense hirdetesre kattintva jutottak el hozzam. Az oldal ahol megjelennek a hirdeteseim tokeletesen a temahoz kotodik (tulajdonkeppen konkurencia),es egyaltalan nem valami hatalmas latogatottsagu portal, megis kb napi 40-n vannak azok akik csak az en hirdeteseimre kattintanak… lehethogy ez csak nekem sok, nemtudom 🙂

Egyebkent a web uzemeltetok szempontjabol szemet dolog ez az adwords:)Ha contextusban hirdetsz vele megengedi,hogy jocskan a minimalis ar ala menj, perpillanat kb 1,4 forintomba kerul egy ilyen hirdetes klikk…szegeny webmester nem kap utanam sok penzt 🙂

klatuu

User es google becsapas

2006. 04. 22. 09:27 · Névtelen hozzászóló →

Itt egy erkolcstelen es szabalytalan pelda a bevetel novelesehez. Most nezegettem az oldalam, gondoltam kicsit megnezegetem milyen hirdetesek vannak rajta, es ezt talaltam:

Akár napi 500$ – 1000$Külföldi és otthonról is végezhető állás hirdetések.

Ez a kovetkezo oldalra visz:http://www.anyag.info/make-extra-money-online/how-to-make-extra-money.php?gclid=CInBj9nZwIQCFStOEgodUxe-MQAhol bal oldat van google hirdetes, a szoveg az oldalon:

” Aktuális ajánlatunk

Bal oldalt szereplő oldalakon olvashatóak otthon végezhető munkalhetőségek, ötletek saját otthoni vállalkozás indításához, távmunkához. „

raadasul ha az id nelkul hivom meg akkor egy angol nyelvu oldal jon be, es ezert vannak rajta gondolom jol fizeto angol hirdetesek.http://www.anyag.info/make-extra-money-online/how-to-make-extra-money.php

Raadasul az oldalamrol gondolom fillereket viszi el az embereket.Probaltam berakni a konkurens szurobe, de valamiert meg mindig megjelennek. Mi lehet ennek az oka?

Elore is Koszi

mfa

2006. 04. 22. 10:35 · Névtelen hozzászóló →

klasszikus mfa oldal, tudod szurni, ha nem az egesz cimet irod be. amugy meg az adsense filternek eltart egy ideig amig aktivizalodik.

anyag.info

2006. 04. 23. 02:45 · Névtelen hozzászóló →

Ha megnézed a főoldalát, az sem igazán kóser.

Lehetne írni egy külön cikket az Adsense-arbitrázsról. (Mert szerintem az adott oldal is erre utazik…)

[Amúgy a MFA = made for AdSense]

RE: anyag.info

2006. 04. 23. 05:04 · Névtelen hozzászóló →

OK, köszi az ötletet, hamarosan írok majd az AdSense arbitrázsról. Üdv: JJózsef

adsense blog

2006. 04. 25. 05:55 · Névtelen hozzászóló →

Elindítottam egy magyar adsense témával foglalkozó blogot is az angol mellett, feltettem jópár az adsense-hez hasonló hirdetési lehetőséget és más szerintem hasznos dolgokat. ****link törölve****

Re: adsense blog

2006. 04. 25. 06:31 · OldalGazda →

Kedves Arpiboy, a jövőben légyszíves tartózkodj attól, hogy egy oldalra többször berakod ugyanazt a linket ugyanabból a célból. Az efféle hozzászólások itt Kéretlen reklámoknak minősülnek, és mivel nem szeretném az időmet az effajra önreklámok kitörlésének szentelni, preventív jelleggel törlöm is az általad eddig beszúrt összes linket.

Üdv: JJózsef

adsense+adwords

2006. 05. 21. 12:46 · Névtelen hozzászóló →

Sziasztok. Valahol olvastam ezen az oldalon korábban, hogy jó lehetőség adsense-sek számára, hogy „regelnek” adwords-be is, és ott meg lehet nézni, hogy mik az oldal kulcsszavai vagy valami ilyesmi. Úgy tudom, ez csak angol nyelv alatt működik. Ha igen, akkor merre találni ezt a funkciót. Gondolom, először végig kell csinálni egy regisztrációt. Ez nem lenne gond, csak az a kérdésem, hogy ha regisztrálok, és ugye ott megadok különböző különböző dolgokat (napi büdzsé, stb.), akkor nem fog-e egyből elindulni a dolog más oldalakon? mert egyelőre ezt nem tervezem, csak ezért regisztrálnék az adwordsbe, hogy megnézzem ezt a KeywordTool-os (azt hiszem, ez a neve) dolgot. Köszi a segitséget.

Re: adsense+adwords

2006. 05. 21. 14:37 · OldalGazda →

Már nem kell regisztrálni az AdWords Keyword Tool használatához, és magyar nyelvű kulcsszavakkal kapcsolatban is tud segíteni:

https://adwords.google.com/select/KeywordToolExternal

Szóval csupa jó hír. Üdv: JJózsef

Angol oldal

2006. 05. 22. 03:46 · Névtelen hozzászóló →

Hello OldalGazda! Lenne még egy kérdésem, ha nem gond, talán tudsz tippet adni. Arról az oldalról lenne még szó, amiről a múltkor privátban e-mailben leveleztünk. Tervezem, hogy megcsinálom az angol és a német oldalt rendesen. Viszont van egy dilemmám. Az oldal magyar látogatószáma elég magas (közel 10 e), az angol+németet sajnos nem tudom mérni külön, de szerintem azért valószinűleg ott is megfordul néhány ember, pláne olyan időszakokban, amikor mondjuk nemzetközi meccseink vannak.Nos, az angol+németet szerintem lehetne teljesen optimizálni érdekesebb és jobban fizető témákra (pld. budapesti dolgok, szórakozási lehetőségek, szállások, stb.), hiszen azért járnak erre külföldiek is egy-egy meccsre. A kérdés azt, hogy szerinted ez lehetne inkább a járható út, vagy mondjuk megpróbálkozni azzal a már ezekben a fórumokban is megemlitett módszerrel, hogy létrehozni nem túl bonyolult, de jó témájú oldalakat (természetesen nem a fent emlitett honlapon belül), amihez azért lehetne értékes kulcsszavakat rendelni (szintén főleg a várossal kapcsolatosan (pld. bp. ingatlanok, fogturizmus, hotelek, turisztika, stb.), és az „anyaoldal” reklámfelületeit felhasználni ezek népszerúsitésére. Nyilván ez eleinte max. néhány tiz külföldi lenne naponta, de jó témaválasztással talán lehetne némi pénzt generálni belőle. Kérdés, hogy szerinted megérheti-e ez a befektetett munkát, avgy néhány 10 külföldiből még a jó kulcsszavak, témák ellenére is nagyon nehéz kihozni valamit. A másik kérdés hasonló, csak a magyar oldalra vonatkozóan: most kiemelek egy példát: ha mondjuk sok a diák vagy fiatal az oldalon, akik esetleg mennének dolgozni – akár külföldre is, akkor mennyire lenne értelme mondjuk létrehozni (szintén nem a jelenlegi honlapon belül) egy nem túl bonyolult weblapot, ami mondjuk erről a témáról szól. Az „anyaoldalon” pedig ugye megvannak a felületek, ahol ezeket azért lehetne szépen népszerűsiteni. Köszi a segitséget, a tippeket. Picit sokat kérdezek, de eléggé beleástam magam az utóbbi időben ebbe a google témába, és érdekelnek a hatásai is.

Angol oldal

2006. 05. 23. 02:28 · OldalGazda →

Szia! Nem akarom lelohasztani a lelkesedésed, de olykor az ember amikor megismerkedik egy csomó lehetőséggel, kicsit meglódul a fantáziája. Szóval ha tartalmat akarsz gyártani, és a mellete elhelyezett hirdetésekkel pénzt keresni, akkor mindig az a dilemma, hogy annak a tartalomnak végső soron jónak kell lennie, vagy egyéb, komoly eszközeidnek kell rendelkezésedre állni ahhoz, hogy számottevő látogatókat vonzz az oldalra. Magyar nyelven nincs akkora verseny, relatív könnyeben elérhetsz a találati rangsorok elejére, viszont a magyar nyelvű AdSense hirdetésekkel pl. nagy valószínűséggel nem fogsz annyi pénzt keresni, hogy megérje a befektetett energiád. Összességében azt mondanám, hogy olyan oldalakat csinálj, melyek valami olyasmiről szólnak, ami igazán érdekel téged, mert azért annyira nem aranybánya ez, hogy az ezredik dental tourism, dentalpraxis ungarn stb. oldal is megéljen belőle, viszont egy speciális témájú angol nyelvű oldal akár már szép forgalmat is generálhat. Ahhoz pedig, hogy felmérd a Te idegennyelvű szekciódban rejlő lehetőségeket, azt ajánlanám, hogy rakj ki rá AdSense hirdetési egységeket a már meglévő lapokta úgy, hogy egy külön csatornát rendelsz hozzájuk: így megtudhatod pl. azt is, hogy hány megjelenítés történik egy nap: ezt elosztod kettővel, hárommal durván, akkor megkapod, hogy hány látogatód van naponta. Megtudod majd az átkattintás mértékét és az átlagos, kattintás után járó jutalékot is így.

Üdv: JJózsef

Angol oldal

2006. 05. 23. 11:23 · Névtelen hozzászóló →

köszi szépen:) addig jó, míg lelkesedünk:)

feliratkozás

2006. 06. 22. 04:26 · Névtelen hozzászóló →

Szerintetek úgy kb. mennyi lehet az esélye, hogy akik az oldalamon kereszül feliratkoztak az adsense-re, elérik fél éven belül a kifizetési minimumot? Tehát, pl 10 emberből, aki kipróbálja az adsense-t, hány éri el (számomra megfelelő időben) a 100 dolcsit?Van valakinek ilyenirányú tapasztalata?

feliratkozás

2006. 06. 27. 05:18 · Névtelen hozzászóló →

Én rendkívül kis esélyt látok erre. Például a rendszer működése óta egyetlen jóváírásom sem származott AdSense hivatkozó programból, csak a Firefox hivatkozóéból, az meg mint tudjuk, nem jelent túl sok centet.

kitiltás

2006. 07. 01. 03:22 · Névtelen hozzászóló →

Sziasztok! Kicsit hülye voltam az utóbbi napokban. Teszteltem a google „tűrőképességét”:) Nos, volt egy pont, ahol valszeg átléptem. Természetesen törölték a számlát. Kérdésem az, hogy szerintetek ugyanaz az oldal, ugyanazokkal az adatokkal újra regisztrálható-e, vagy a google nem olyan elnéző? Vagy esetleg várni érdemes vele, és később megpróbálni? Köszi.

kitiltás

2006. 07. 03. 06:35 · OldalGazda →

Sziasztok! Egy kicsit hülye voltam az utóbbi napokban. Teszteltem az utcán az emberek „tűrőképességét” úgy, hogy kést szurkáltam beléjük az utcán. Nos, volt egy pont, ahol valszeg átléptem, ugyanis belehalt valaki. Kérdésem az, hogyha jól letörlöm, meg lemosom a kést, akkor ugyanúgy kimehetek majd embereket szúrkálni az utcára, vagy érdemes várni vele, és egy kicsit később megpróbálni? Köszi.

kitiltás

2006. 07. 03. 06:49 · Névtelen hozzászóló →

Tetszik ez az átirat. 🙂 Minthacsak a szánalmasponthut olvasnám. :)Annyit azért hozzátennék (komolyra fordítva), hogy a gugli nem hal bele abba, hogy kis pénzt sajtolunk ki belőle. De, ha valaki csalással akarja ezt elérni, elég ügyesnek kell lennie, mert valószínűleg van egy sor tutinak vélt ötlet, amit már néhány százan (talán több ezren) megpróbáltak és belebuktak már. Biztos van a googlénak egy „adszensz csalók módszerei és lebuktatásuk” című kézikönyve, kizárólag belső használatra. Meg nézzük csak meg a google analitics-ben az oldalunk statisztikáját. Első ránézésre is rengeteg összefüggést lehet leolvasni. Pl ha saját magunknak kattintunk. A guglinak pedig tuti vannak algoritmusai ennek a szűrésére.

kitiltás (jazz)

2006. 07. 03. 06:51 · Névtelen hozzászóló →

Ez egy nagyon frappáns válasz volt… 🙂 Azért kíváncsi lettem volna az eredeti hozzászólótól egy kicsit több infóra, pl. mi volt az a határ amely azonnali account törléssel jár. Én úgy tapasztaltam előtte küldenek egy e-mailt.

Re:kitiltás

2006. 07. 03. 06:55 · OldalGazda →

Ne haragudj, de szerintem „az állam/gyár/cég nem hal bele abba, hogy egy kis pénzt elcsalunk tőle” hozzáállás miatt tart manapság ott az ország, ahol. Szerintem relatív egyszerű felfogni, hogy a csaló nem csak a Google-t, meg a hirdetőt veri át, hanem az egész rendszer működését drágábbá teszi, aminek a költségeit persze a többi tisztességes webmester fizeti ki. Na ezért fogok minden olyan hozzászólást a lehető leghamarabb kitörölni, aki bárkinek bármilyen csalásban segédkezni próbál.

Re:kitiltás

2006. 07. 03. 07:06 · Névtelen hozzászóló →

A politikát tegyük félre. A beírásommal egyáltalán nem az volt a célom, hogy bárkit is csalásra ösztönözzek, csak azt akartam vele elmondani, hogy a frissen regisztrált adszenszelők legnagyobb része elkezd agyalni, hogy meggyorsítsa a 100 dolcsi elérését. Tegye fel a kezét, akinek nem volt ilyen gondolata. 🙂 Ehhez kitalál mindenfélét (nem írom be, mindenki tudja, hogy mikre gondolok). Lényeg, hogy a legtöbb módszert kapásból kiszűrik szerintem. És a többiek is megbuknak előbb-utóbb. Hosszútávon mindenképp a tisztességes út a kifizetődőbb.

Re:kitiltás

2006. 07. 03. 07:18 · OldalGazda →

Nem politizáltam, sajnos ez a fajta általános hozzállás pártfüggetlen… Én például ugyanezért a bliccelőket sem szeretem, de nyilvánvalóan nem fogom lerugdosni őket a villamosról, viszont ezen a weboldalon megteszek minden tőlem telhetőt… 😉

„Az áldozat”

2006. 07. 03. 10:06 · Névtelen hozzászóló →

Volt itt egy kérdés, válaszolok rá, hátha okul belőle mindenki:”Azért kíváncsi lettem volna az eredeti hozzászólótól egy kicsit több infóra, pl. mi volt az a határ amely azonnali account törléssel jár.”

Nos, a válasz: nem az adwords szavakra történő kattintás volt a baj, hanem a keresőkben kerestem rá néhány jobban fizető dologra, aztán ott néhány kattintás. Mondjuk nem naponta történt a dolog, kb. kétnaponta, és aztán néhány kattintás:).

Igazából egyébként nem azt terveztem, hogy ebből gazdagodok meg. Van egy másik weboldalam is, amivel eddig nem volt gond a Google részéről, aránylag szépen is termel az utóbbi időben az Adsense. De a másik, a kitiltott honlapot – angol – nemrég „regeltem” be egy másik cégnévről. Itt inkább valóban a kiváncsiság vitt előre, hogy hol a határ. Nos, itt nem jött figyelmeztető e-mail, hanem azonnal kizárás volt. Mondjuk így utólag, hiba volt, hiszen jobban fizető kulcsszavakra is lehetne optimalizálni a jövőben, az is termelhetett volna. A hibáért persze csak magamat hibáztathatom, de éppen ezért kérdeztem, hogy új adatokkal pld. van-e lehetőség szerintetek az az oldalt regisztrálni. Ennyi röviden a tanmese:)

Érdekes

2006. 04. 19. 06:01 · Névtelen hozzászóló →

Egy ideje kezdtünk el foglalkozni Adsense-el. Olvasva a fórumot elég érdekesnek találom a tapasztalataitokat. A havi pár cent meg 1-2 $ nevetségesen kevés.

Ahhoz, hogy keress Adsense-el rendesen a következőket kell betartani:- értékes kulcsszavakra optimalizálni az oldalt- Adsense-re optimalizálni az oldalt- és napi min 100 látogatók

Ezeket betartva egyáltalán nem nehéz a napi 10$.

Jah és kimaradt az, hogy CSAK ANGOL nyelven, a nemzetközi webet megcélozva. Magyarországon nem juttok át a pár $-os havi határon.

Smart Pricing

2006. 04. 24. 05:07 · Névtelen hozzászóló →

„az AdSense-nél olykor a kevesebb többet ad”

http://www.jensense.com/archives/2005/10/one_poorly_conv.html

RE: napi 20 dollar

2006. 08. 19. 16:48 · Névtelen hozzászóló →

Magyar nyelvű oldalakkal csinálom, a legjobban az utazás és az ingatlan témák mennek. A bevétel legjelentősebb részét az oldal színeibe beleolvadó, a bal oldalon (a szokásos menü-helyen) lévő széles felhőkarcolók hozzák. Egy kisebb, témába illő fotó a reklám felett szintén segíteni szokott. A szokásos 468×60-as bannert nem használom, a nagy téglalap viszont jól teljesít az oldal közepén. Ha a hirdetés beleolvad a háttérbe, az is segít. Nemrég olvastam tippként, hogy legyenek a linkek kékek – ezt még most tesztelem.