AdSense Fórum

január 28, 2006

Kérdések, válaszok, tapasztalatcsere

Mivel az utóbbi időben olyan élénk eszmecsere bontakozott ki a Google AdSense programjával kapcsolatban, hogy a nagyszámú hozzászólások miatt az oldalak kezdtek áttekinthetetlenné válni, ezért az alábbi témakörök szerint szedtem csokorba a hozzászólásokat. Természetesen továbbra sincs megkötve, hogy melyik oldalhoz szólj hozzá: arról az OldalGazda és az OldalHasználói az RSS abrakkal vagy az e-mail címmel történő feliratkozás segítségével mindenképp értesülni fognak.

Az itt adott válaszok semmiképpen sem tekinthetőek hivatalosnak! Hivatalos választ csak a Magyar AdSense Csapat adhat. A kapcsolatot velük az alábbi címen található ürlappal lehet felvenni:

https://www.google.com/adsense/support/bin/request.py

Hasonló, AdSense témájával foglalkozó fórumok

A „AdSense Fórum” című bejegyzést 2006. 01. 28. napján publikáltam, az azóta már bezárt webni.innen.hu oldalon. Ezt az írást és az innen hivatkozott régi tartalmakat a Webni! Archívum oldalán gyűjtöttem össze. Mivel az utolsó módosítás dátuma: 2011. 07. 28., ezért az itt olvasható információk már részben vagy teljes egészében elavultak lehetnek.

Archivált hozzászólások

Változások az AdSense Fórumban

2007. 03. 15. 08:40 · OldalGazda →

A nagyszámú hozzászólás miatt megpróbálom az eddig beérkezett hozzászólásokat az eddigieknél több oldalra átcsoportosítani, ennek nyomait láthatjátok majd az elkövetkezendő időkben. OldalGazda

Tanácskérés 2 programmal kapcsolatban

2007. 05. 12. 01:20 · papir1 →

Sziasztok,

nem reklám a következő, a véleményeteket szeretném kérni. Találtam két érdekes dolgot:1, ez egy kész weboldal amelyben elhelyezhető adsens, eby és clickbank azonosítód és minden keresésre rengeteg hirdetés dob ki, amellyel esélyed van pénzt keresni, a kész web grafikailag és tartalmilag is módosítható, itt lehet megvenni: commonsensesearch.com

2, ez egy érdekes program, a tulajdonos azzal értékesíti, hogy ezzel neki a ppc reklámjai teljesen ingyenesek, itt értékesítik: getgoogleadsfree.com

Mi a véleményetek? Használhatóak szerintetek ezek a programok? Azért kérdezem, mert a tapasztalataim is kicsik és ráadásul az angol is nagyon gyengén megy. Véleményetek előre is köszönöm 🙂

Tanácskérés 2 programmal kapcsolatban

2007. 05. 12. 02:19 · Sajt →

Az első program egy tipikus MFA-generátor, tök hasznos ha egy bizonyos látogatottságot tudsz rá irányítani, egyébként semmire sem jó.

A második programot nem igazán néztem meg, hogy miről szól, de az site ami megpróbálja eladni, ilyen MLM-stílusu, „most jösz rá hogy egész életetben erre a termékre volt szükséged” oldal. Csak gyors átgörgettem, de ki merem jelenteni hogy nem áll komoly szolgáltatás mögötte.

Tanácskérés 2 programmal kapcsolatban

2007. 05. 13. 01:57 · papir1 →

Szia Sajt,

köszönöm a válaszod.Ezt az „MFA generátor” kifejezést nem nagyon értem. Rákerestem a googleban, de csak angol nyelvű oldalt találtam…ez nem ellenkezik az Adsens szabályaival? Nem törölhetnek miatta? A másik kérdésem, nem e tudsz olyan oldalakat, ahol szintén ilyen kész MFA generátorokat kínálnak?

Válaszod előre is köszönöm.

MFA

2007. 05. 13. 04:48 · Gabber →

MFA-Made For Adsense.

Manapság az ilyen lapokat szeretik nemszeretni. Már készült is olyan weblap, ahol tiltó listára lehet tenni az ilyen lapokat. A lista abban nyilvánul meg, hogy összeraknak ezen lapokból egy toplistát, beimportálod adwordsbe vagy adsensebe, és máris nagy eséllyel növeled a bevételeidet, mert nem hirdetsz MFA lapokat, akik 1-2 centért hirdetnek adwordsben, ezáltal nulla bevételt kapsz utánuk, ha a lapodon kattintanak a reklámjaikra.

Az ilyen MFA lap, csak azért jön létre, hogy a reklámjaidat rápakold, ergó minimális és/vagy gyenge tartalom, de tele van reklámmal. Előbb utóbb, ha egyáltalán már nem jelenleg is, kibannol majd google ezért.

Megoldás, szépen összedobsz egy szájtot kis weblap szerkszetőddel, igényes tartalmat hozol össze, ami nem 5 perc, és igyekszel elit helyeken bereklámozni magad. Ez a nehezebb út, de hosszú távon csak egy működik.

MFA

2007. 05. 13. 05:56 · Sajt →

Igen, az MFA oldalak azok, amelyek az Adsense szájíze szerint vannak elkészítve. Az ilyen oldalak minden olyan trükköt alkalmaznak amivel jólfizető hirdetéseket kaphatsz, a lehető legmagasabb CTR mellett. Bővebben: https://www.oldalgazda.hu/?p=4503

Azzal egyet kell hogy értsek, hoy az MFA siteok az internet profit és mennyiség-orientált részét képezik. Gabber említette hogy gyenge rajta a tartalom, én szerintem inkább az a jellemző, hogy tele van értelmetlen tartalommal -> Véletlenszerűen, egy zsíros keywordlistából kiválasztott szavak, egymás után fűzésével érik ezt el. És ez még a gyenge szintet sem üti meg.

Azzal nem értek egyet, hogy nagyon szankcionálnák az ilyen oldalakat, sőt a domain-parkingok mellé még a Google adja is a lovat, és szerintem az már bőven MFA. Ma még a Google szemet huny az MFA előtt.

A madeforadsense oldalakkal nagyon sokat lehet keresni ha okosan csinálod, bár nem akarok senkit bíztatni hogy vágjon bele, mert én annak az elvnek a híve vagyok amit itt a legtöbben képviselnek; értékes tartalom, sok munka és valódi eredmények. Csak félő, hogy éhenhalunk : )

generátor

2007. 05. 14. 06:56 · ManiAc →

Így nem is fogsz találni ilyesmit, hogy made for adsense…

Magyarul meg sehogy se fogsz ilyesmit találni, egy ilyen kis országban, ha valaki fejleszt is ilyesmit, azt titokban tartja. Angol nyelvű oldalakon is csak regi után, néhány helyen meg csak pénzért találsz.

Másfelől viszont ez azzal is tisztában kell lenni, hogy ezeket az oldalakat meg kell etetni a keresőrobotokkal, ami nem is biztos, hogy olyan egyszerű, mert gondolom a „sima” oldalaidról nem akarsz ezekre linkelni… és más se fog önszántából hivatkozni ezekre. eleinte lassan fog menni, és annyira sokat azért nem is fogsz keresni… Emellett meg attól kell félned állandóan, mikor fogják mégis tiltani az adsense account -od…igaz ez egyébként is előfordulhat. Ja és néha a keresőből is ban-olják az ilyen oldalakat:) Előbb a google, később a yahoo is… ezután ezeket a domaineket aztán el is lehet dobni… szóval ez se habostorta.

Egyszer én is letöltöttem egy ilyen szemetet, hogy lássam milyen, de én nem pazarlom el ilyenre a normális domainjeim, ja mert az nem is írtam, ezeknek külön domain kell, méghozzá minél több, mert ezt a szrt nem szabad a rendes oldalak közé keverni.

Hát ennyi dióhéjban. Amúgy arra keress, hogy content generator. Bele is vannak szerkesztve a hirdetések ezekbe, mert hát mi másra kellene egy ilyen?

Én a magam részéről nem tartom jó ötletnek ezeknek a használatát, de mindenki azt csinál amit akar:)

Ja… szerzői jogok… azt is megsértik ezek, mert más oldalakról szedik össze a tartalmat… ááá, érdekel ez még valakit?:)

generátor

2007. 05. 15. 00:41 · papir1 →

Köszönöm a válaszokat, egyértelműen nehéz ügy ez az MFA, akkor már tényleg biztonságosabb egy normális honlapot vagy blogot építeni. Az Adsens bannolást meg nem éri meg a próbálkozás, mert akkor az ember lelövi a lehetőséget.

2007. 05. 24. 05:13 · Thom →

Sziasztok!

A következő lenne a kérdésem. Egyszer az Adsense felületen találtam egy olyant, hogy láthattam mennyi célzott hírdetésem volt az oldalakon ( csatornákra lebontva) ezt a lehetőséget most nem találom, van még ilyen menü, csak én nem találom, vagy ez már nincs?Részletes jelentések menü: Összesített adatok ( beállitás) más az összeg mint a Csatorna adatok – nél ez miért van? Lhet valahol követni, hogy melyik napo nem lett számolva?Köszönöm a segítséget!

Célzott és oldal megtekintés

2007. 05. 24. 05:48 · hunvista →

AdSense kontextusban >> fő csatornák >> minden AdSense kontextusban csatorna megtekintése >> Megjelenítés az alábbiak szerint >> Egy hirdetés >> Adatok mutatása célzás tipus alapján – tartalomhoz kötődő vagy portál (kipipál!) és „Jelentés megjelenítése” klikk.

Más az öszeg

2007. 05. 24. 05:56 · hunvista →

Thom, a második kérdésedre kimaradt a válasz. A különbség abból adódhat, hogy fut olyan hirdetési kód amihez nem jelöltél ki csatornát.

2007. 05. 24. 06:03 · Thom →

Köszönöm az elsőre a választ! 🙂

Második kérdés: Kifizetésnél is a kisebbiköszeg van ( fizetési előzmények) első kérdés alapján megnéztem és mindegyik tartalomhoz kötödő és az összeg itt is több 30dollárral, mint a fiztési előzményeknél.Ez a különbség mitől lehet és hol tudom megnézni, ha eggyéltalán ezt meg lehet nézni?Köszönöm a további segítséget is!

30 dollár

2007. 05. 24. 06:12 · hunvista →

Nézd meg a fizetési előzményekben a bevételekben (részletek), hátha kiderül valami. Ha nem, majd beszállnak a többiek is a témába, én úgyis indulok el és nem leszek csak este.

Re: második kérdés

2007. 05. 24. 07:42 · OldalGazda →

Elméletileg (és olykor gyakorlatilag is) különbözhet az az összeg, amit a „Jelentések” oldalon ír ki a rendszer, attól, amit a „Fiókom” »» „Fizetési előzmények” táblázat tartalmaz. Erre egy ok lehet pl, ha érvénytelen kattintások miatt vontak le a bevételeidből (ezt a „Jelentések” adatai nem tükrözik.). Úgy sejtem azért, hogy ha ilyen történt volna, akkor arról más forrásból is értesültél volna… 🙂 A fizetési előzmények táblázatban a havi bevételek mellett megjelenő „részletek” linkre kattintva megnézheted a különbség okát.

2007. 05. 25. 01:02 · Thom →

Köszönöma tippeket, de nem tudtam meg többet a részleteknél, ott van négy összeg és semmi több:(Szerintetk kérdezem meg a googlet, vagy van esetleg további ötlet?Eddig egyikötöknek sem volt ilyen, hogy nem egyforma két helyen az összeg?

2007. 05. 25. 01:13 · Thom →

Részletes jelentések — Megjelenítés — 1. összesített adatok 2. Csatorna adatok — nézzétek meg mind a két variációt, és hasonlítsátok össze, nállatok nincs különbség? A kissebik összeg található meg a Fiókom -fizetési előzményeknél is.

2007. 05. 25. 01:24 · Thom →

Megnéztem a tegnapi statisztikát 1. szerint 4401 megjelenés // 2. 5785 megjelenés –és a pénzben is ez a külőnbség — ez mi lehet, nem értek, kérlek segítsetek megérteni, nézzétek meg ti is nállatok nincs ilyen…

Az nem lehet

2007. 05. 25. 04:51 · hunvista →

Vegyük sorra: 1, Összesített adatok > Oldal = ennyi oldalletöltésed volt 2, Összesített adatok > Hirdetési egység = Ennyi hirdetési egységed jelent meg (728×90, 468×60, 234×60 stb.) 3, Összesített adatok > Egy hirdetés = A hirdetési egységekben ennyi hirdetés volt. Ha a csatorna adatokban kevesebb a megjelenés/klikk/lóvé, akkor vannak olyan hirdetéseid, melyek nem szerepelnek egy csatornában sem. Ezt te rontottad el, mert amikor lekérted a kódot elfelejtettél csatornát kijelölni. Szerintem a fenti példád úgy igaz, hogy 4401 oldalon 5785 hirdetési egység jelent meg. A táblázat ezt tévesen mutatja, mert minden értéknél az oszlop neve „Oldal megjelenések” marad. Fordított eset nincs. Olyan nem lehetséges, hogy a csatorna adatok többet mutat, mint az összesített. A csatorna adatok az összesítettnek az általad beállított részletezése! Szerintem, lehet, hogy elnézted? 🙂 Viszont, ha tényleg igazad van, akkor írd meg mi történt, de szívesen néznék egy screenshot-t is, amiben csak ezt a részt kivágod, nehogy szabályt sérts vagy belelássunk a pénztárcádba 🙂

Helyesbítek

2007. 05. 25. 05:00 · hunvista →

Kellett nekem emlékezetből írni. A köv. mondat storno: „A táblázat ezt tévesen mutatja, mert minden értéknél az oszlop neve „Oldal megjelenések” marad.” Elnézést.

Fordított eset is lehet…

2007. 05. 27. 15:58 · ManiAc →

Lehet fordított eset is, ha URL csatornák is vannak megadva, ui. azokat a többi csatornán kívül még ugyanabba a táblázatba írja (csak két pontot tesz bele a végződés elé), de ha így adod össze, az már többet ad ki, mert az URL csatorna már bele lett számolva valamelyik csatornába. Másfelől meg lehet hogy valamelyik hirdetési kódban nem lett megadva csatorna.

Ha minden hirdetési kódban van megadva csatorna, akkor azok összege megadja a végösszeget. Ha URL csatornák is vannak létrehozva, az előbbitől függetlenül az is kiadja az összeget.

Szerintem az érvénytelen kattintásokat nem érdemes ide keverni, mert azt 0 dolcsival számolja, tehát max a kattintások számába kerülhet bele.

2007. 05. 28. 03:28 · Thom →

Köszönöm mindenkinek a sok infot!

2007. 08. 06. 05:16 · Névtelen hozzászóló →

Szerintetek a google nézi a kulcsszavakat a beframe-elt oldalaimon? (lukacsdani.extra.hu)Előre is köszönöm segítségeteket!

Re:

2007. 08. 07. 04:51 · OldalGazda →

A Google igen, de ha lehet kerüld a Framek használatát, és úgy az Ingyenes webtárhelyek használatát általában.

2007. 08. 07. 05:37 · Névtelen hozzászóló →

Köszönöm!Én hirdetések szempontjából kérdeztem.

Re:

2007. 08. 07. 05:52 · OldalGazda →

Ja, szerintem úgyis, bár erről nincsen konkrét tapasztalatom.

Tanácskérés hirdetési kód elhelyezésével kapcsolatosan

2007. 08. 08. 15:27 · Prune →

Laikusként segítéget kérek abban, hogy hogyan kell elhelyezni a hirdetési kódot. Mit jelent ez, hogyan kell elvégezni? ” Helyezze el a hirdetési kódot a HTML-je body tag-jei közé.” Köszi

Re

2007. 08. 08. 15:52 · Névtelen hozzászóló →

Milyen szerkesztőt használsz?

2007. 08. 08. 16:25 · Prune →

Google Lapkészítőt (Page Creator)

Re: Tanácskérés hirdetési kód elhelyezésével kapcsolatosan

2007. 08. 09. 03:50 · OldalGazda →

Nem ismerem pontosan a Google Page Creator-t, de a lényeg az, hogy ahol szerkeszted az adott lapot, ott a szerkesztőmező fölött kell lennie valami olyasminek, hogy edit HTMl, és akkor át tudod váltani a szerkesztőmezőt HTML kódnézetbe. Az a baj, hogy ott még meg is kell találjad a kódban, hogy hova szeretnéd beilleszteni, meg a másik baj, hogy ha jól látom, akkor egyenként kell beilleszteni minden egyes weblapba a reklámkódot. Ha az alábbiak alapján nem különösebben világos a dolog, akkor azt javaslom, hogy olvass át egy HTML szerkesztésről szóló könyvet vagy valamit, mert addig nem fogsz tudni boldogulni, amíg tisztába nem jössz a dolog technológiai alapjaival. Ha végleg nem megy, akkor pedig ne keseredj el, napi párszáz látogató alatt általában nem nagyon van értelme AdSense hirdetéseket megjeleníteni, mert minimális bevételed lesz belőle csak.

  1. Log into your AdSense account at www.google.com/adsense2. From the AdSense Setup tab, customize and generate your AdSense code3. Copy the generated code from the Your AdSense code box4. Log into your Google Page Creator account5. Select the web page you’d like to display AdSense ads6. Select the field where you’d like the ads to appear7. Click Edit HTML8. Paste the AdSense code in the HTML source code of the page9. Save your updated web page10. Publish your web page

szünet van 🙂

2007. 09. 08. 14:29 · Névtelen hozzászóló →

A Google AdSense oldal jelenleg nem elérhető. Kérjük, látogasson vissza később. Elnézést kérünk az esetleges kellemetlenségekért.

az

2007. 09. 08. 14:36 · Névtelen hozzászóló →

Ez egy előre bejelentett leállás, a szokásos rutinkarbantartás.

Cégkivonat???

2007. 09. 09. 10:06 · Névtelen hozzászóló →

Az utobbi 2 napban jelent meg nekem a jelentéseknél, Ajánlások részen belül a következő:

  1. szeptember 8. Cégkivonat (hiteles és közhiteles) 55 0 0,00% 0 0 US$ 0,002007. szeptember 9. Cégkivonat (hiteles és közhiteles) 268 0 0,00% 0 0 US$ 0,00

Konkrétan fogalmam sincs, hogy mi ez. Kérném segítségeteket. Köszi előre is!

Re:Cégkivonat???

2007. 09. 10. 03:33 · OldalGazda →

Nem az történt, hogy beállítottad az Ajánlások kód generálásakor, hogy jelenítse meg ezt az ajánlót is?

Re:Cégkivonat???

2007. 09. 10. 09:34 · Névtelen hozzászóló →

Tudtommal én nem állítottam be. Ajánlásoknál nem is találom ezt az opciót. (Csak a Jelentéseknél)

Re:Cégkivonat???

2007. 09. 10. 14:59 · Névtelen hozzászóló →

Állítólag – külföldi források szerint – vannak Adsense-partnerek, akiknek automatikusan (kötelezően) betesznek PPA-hirdetéseket is. Lehet, hogy te is ebben a megtiszteltetésben részesültél 🙂

Kódcsere nélküli változtatás

2007. 11. 18. 06:14 · Névtelen hozzászóló →

Sziasztok nektek működik?Nekem 404-et ad!

www.google.com/adsense/adslot-import

Not Found

The requested URL %2Fadsense%2Fadslot-import.do was not found on this server.

Re:Kódcsere nélküli változtatás

2007. 11. 19. 06:19 · OldalGazda →

Nekem megy a dolog, nincs semmi hibaüzenet…

Re:Kódcsere nélküli változtatás

2007. 11. 19. 15:59 · Névtelen hozzászóló →

Szia!

Bemásolom a kódot adok neki nevet és elküldés .. és most is jön az error.Nekem még mindig nem lehet át rakni a google account ba…. és persze most sem megy.. 🙁

Nahh nem egy vagyont hozz. ez ilyen….

Re:Kódcsere nélküli változtatás

2007. 11. 20. 10:03 · Névtelen hozzászóló →

Ja, kipróbálam én is, milyen importálni egy, már meglévő kódot ezen az oldalon, és ugyanazt a hibaüzenetet kaptam, mint Te, úgyhogy ne csüggedj 🙂

működik

2007. 11. 20. 10:09 · Névtelen hozzászóló →

Nálam működik és tetszik is. 🙂

cd key

2007. 12. 23. 18:43 · Névtelen hozzászóló →

Nem rossz, linkegységben: „XP CD Key”.A saját oldalamon van, így nem kattintok rá, hogy megnézzem, de szép nem?Az ilyenekhez mit szólhat az MS pl.?

Re: cd key

2007. 12. 24. 03:06 · Névtelen hozzászóló →

Lehet, hogy MS hirdetes, uj marketing eszkoz 🙂

Re: cd key

2007. 12. 24. 05:09 · Névtelen hozzászóló →

Linkegységre rákattinthatsz a saját oldaladon is, csak utána a hirdetésekre nem. Amúgy se számíts releváns hirdetésekre (konkrétan xp cd-kódok ajánlataira) – a linkegység című átverés nem arról híres, hogy a linknek megfelelő hirdetéseket mutat meg.

Ahhoz képest mondjuk, hogy a Tango.hu milyen keresőszavakat javasol jobboldalon a „gyerek” szóra rákeresve, ez éppenséggel még egész szalonképes.

Hivatalos? Nem hivatalos?

2008. 03. 17. 16:24 · Névtelen hozzászóló →

A lap tetején az található, hogy „Az itt adott válaszok semmiképpen sem tekinthetőek hivatalosnak!”. Viszont a Google Webmester Súgócsoportban ügyködő Google-alkalmazottak kifejezetten erre az oldalra utalnak, mint az Adsense-szel kapcsolatos kérdések megfelelő helyére:

groups.google.com/group/Google_Webmaster_Help-Requests-hu/msg/d6b173156f3f2772

Persze ez akkor azt is feltételezné, hogy az AdsenseTanácsadó nem szökőévenként egyszer veszi a fáradságot a részvételre…

Hivatalos? Nem hivatalos?

2008. 03. 17. 16:40 · OldalGazda →

Pontosan azt írják, hogy:

 A Webmester Súgócsoportban sajnos nem áll módunkban AdSense körülikérdések, problémák megbeszélésének támogatása, viszont létezikegy AdSense fórum, melyet a Magyar AdSense Csapat tagjai is követnek,és szükség esetén megjegyzésekkel gazdagítanak. Szerintem érdemes ottfeltenned a kérdésed: 

Szóval ez azt jelenti pontosan, hogyha itt felteszed a kérdésed, akkor van esélyed a válaszra. Ha nem teszed fel, akkor ennek megfelelően semmi esélyed sincs a válaszra. 🙂

Mit tehetek az alabbi esetben?

2008. 03. 18. 04:40 · Névtelen hozzászóló →

Egy olyan gondom van, h vettem egy domain nevet, ezen letre hoztamtartalmat, most szerettem volna beregisztralni az AdSense, deelutasitottak, amire azonnal visza is kerdeztem, h miert… Sajnosazota sem kaptam valaszt.

Most az AdSense-re valo belepeskor ezt irja:Fiók nem aktívEgyetlen AdSense fiók sem kapcsolódhat ehhez a belépéshez, mivel nemfogadtuk el jelentkezését. A jelentkezéssel kapcsolatos továbbiinformációért, kérem, válaszoljon erre az üzenetre, arról az emailcímről, melyet jelentkezésekor megadott.

Soha nem voltam meg tagja a programnak, az oldalamon semmi olyannincs, ami a szabalyzatba utkozne. 🙁 Nem tud valaki segiteni, hhonnan lehetne informaciohoz jutni, h miert is nem felelek meg, vagymi is az, ami nem oke? :(Mint utolagm megtudtam azt akitol vettem kitiltottak a programbol.Lehet, h a domain es a nev (ugyan az a hivatalos neve, mint nekem,csak kb fel utcaval arrebb lakik, de az ismerettsegen kivul semmikozunk egymashoz:( ) miatt esetleg en is fekete listas lettem? 🙁

Elore is koszonom a segitseget!

Mit tehetek az alabbi esetben?

2008. 03. 18. 04:58 · Névtelen hozzászóló →

Javaslat: próbálj másik oldalt bejelenteni. (Tök mindegy, hogy a tiéd -e, vagy hogy fogsz -e megjeleníteni rajta valamit.A névrokonság, ráadásul szinte azonos lakhely a guglináél nagy gondot okoz. Tapasztalatból tudom, mert átmentem már ezen. Megoldás: barátnő, haver esetleg nagymama (láttunk rá példát itt) nevén regisztrálás. Simán menni fog. Aztán, ha bent vagy, már kirakhatod az egyszer kitiltott domainre is a hirdetéseket. Persze garancia nincs rá, hogy nem lesz belőle probléma. Meg ugyebár az sem mindegy, hogy miért tiltották ki az oldalt. Ha tartalmi hiba volt és a tartalom most is az lesz, akkor ne reménykedj.

Mit tehetek az alabbi esetben?

2008. 03. 18. 05:52 · Névtelen hozzászóló →

Tartalom ceges oldal…Szoval azert szivatnak, mert ugyan az a nevem es ugyan ott lakom??? Kozben meg semmi koozunk egymashoz. Marha jo… Es mi van, ha mondjuk ceg nevere regelem be, de ugy, h en veszem fel a penzt? Szoval a ceg cime ugyan az mint az enyem, es en veszem fel? Akkor kitiltjak a ceget is?

Mit tehetek az alabbi esetben?

2008. 03. 18. 11:25 · OldalGazda →

És azt nem lehet, hogy a cég nevében regisztrálsz, és a cég nevére kéred a csekket is?

Mit tehetek az alabbi esetben?

2008. 03. 18. 12:12 · Névtelen hozzászóló →

De cegnel nem kell vkit megjelolni, aki felveheti a penzt? Szal nem kell egy szemelyt megjelolni?

Amugy meg egy vicc ez, h nev es telepules nev miatt kitiltjakk az embert es meg csak nem is valaszolnak…

Adsense zárolás

2008. 03. 23. 14:55 · birogeri →

Szintén a Webmester csoportról tévedtem ide, és két megjegyzésem lenne elsődlegesen az AdSense brigádnak címezve.Az első, hogy konkrét vád nélkül elég nehéz fellebbezni, ahogy pedig ezt a Google elvárja. Ez még a kisebb baj.A másik az, hogy bizonyos esetekben lehetséges, hogy gyanúsnak tűnő kattintások is „valódiak”. Lásd az esetem/esetünkben is. Egy kisebb 5-6 fős társaság által üzemeltetett blogon helyeztem el hirdetéseket, amely blognak a témája elsősorban a közép- és főiskolás, egyetemista fiataloknak szól. A látogatottság legnagyobb része igazolhatóan közintézmenyekből, egyetemekből, kollégiumokból, gimnáziumokból érkezik – összhangban a célközönséggel. Az ilyen intézmények többsége biztonsági és egyéb (nálam járatosabbak bizonyára tudják) okokból olyan internetkonfigurációt alkalmaz, melynek eredményeképp az összes az intézményben lévő gép kifelé egy IP címmel látható. Ebből szerintem jól látható, hogy az egész célközönség kattintásai érvénytelennek tűnhetnek. Hasonlókat írtam a fellebbézébe, némi kiegészítéssel, hiszen nem tudhattam a kizárás pontos okát. Az ajánlott 48 órás válaszidőt kivártam, aztán a 168 órát is, de választ nem kaptam.Én vagyok a hibás? (zárójelben jegyzem meg hogy a most elveszett kifizetés nem az első lett volna, ugyanerről az oldalról).Köszönöm a figyelmet, és bárki építő jellegű hozzászólását szívesen várom (természetesen az Adsense csapatét előnyben részesíteném)

Adsense szabályzat változás

2008. 05. 06. 10:15 · Névtelen hozzászóló →

Az új szabályzatban ez áll:

„Önnek olyan adatvédelmi irányelvvel kell rendelkeznie, amelyben kifejezetten rendezi, hogy a felhasználója böngészőjén harmadik felek cookiekat helyezhetnek el és olvashatnak le, vagy web beacon-t használhatnak információ gyűjtésre az Ön weboldalán elhelyezett hirdetések tekintetében. Az adatvédelmi irányelvének cookie menedzsmenttel kapcsolatos felhasználói információt is tartalmaznia kell.”

Pontosan mik az elvárások az adatvédelmi irányelvekkel kapcsolatban? Mert egy így elég tág megfogalmazásnak tűnik. Köszönöm a segítséget!

Adsense szabályzat változás

2008. 05. 06. 10:38 · Névtelen hozzászóló →

Bovebb infot errol a Adatvédelmi Nyilatkozat Adsense-hez oldalon talalsz.

új keresőmező

2008. 05. 07. 06:48 · Névtelen hozzászóló →

Ma dobta fel a rendszer ajánlatként az új keresőmező használatát. Van -e már vele valakinek tapasztalata?google.com/adsense/afs-settings

új keresőmező

2008. 05. 07. 10:32 · Névtelen hozzászóló →

Szerinted van valakinek tapasztalata?

új keresőmező

2008. 05. 07. 12:51 · Névtelen hozzászóló →

Igen van, mert ennek az alapja nem mas, mint a Google Custom Search (www.google.com/cse). Sajnos nekunk problemaink voltak a karakterkodolassal, mar nem emlekszem pontosan milyen beallitasok mellett, de azt hiszem, nem UTF-8 volt az oldal, es hiaba adtuk meg a korrekt karakterkodolast, egyszeruen nem jott be semmi, ha ekezetes karakter szerepelt a keresomezoben (ertsd, az sem jott be, hogy nincs semmi talalat.). Szerintem ezt azert probaljatok ki, mielott otthagyjatok az oldalatokon ezt az ujfajta keresomezot…

re

2008. 05. 07. 13:11 · patai →

http://nagyon.jonapomvan.hu/ ide telepítettem egyet. Nagyon tetszik! Látok benne fantáziát.

duma

2008. 05. 08. 02:21 · Névtelen hozzászóló →

új keresőmező — Wed, 07 May 2008 10:32:55 -0400 replySzerinted van valakinek tapasztalata?

Látod, ennyi értelme volt a megnyilvánulásodnak. Ezen a fórumon nem dívik a beszólogatás.

Hová lehet írni a Google Adsense-szel kapcsolatban?

2008. 05. 08. 03:03 · Névtelen hozzászóló →

adsense-hu@google.comErről a címről ugyanis csak egy e-mail jön, miszerint ez az e-mail cím levelek fogadására nem alkalmas.

„Mivel ez az e-mail egy üzenetek fogadására nem alkalmas e-mail címről érkezik, kérjük, ne válaszoljon rá.

—————————-

Üdvözöljük,

Köszönjük e-mailjét.”

Re:Hová lehet írni a Google Adsense-szel kapcsolatban?

2008. 05. 08. 03:59 · OldalGazda →

Bocs, nemreg valtoztattak a szokason, es mar nem lehet hasznalni ezt az e-mail címet. Helyette viszont van ez az ürlap, amit ha megfelelöen kitöltesz, ugyanúgy e-mailban fognak válaszolni rá:

https://www.google.com/adsense/support/bin/request.py

új keresőmező

2008. 05. 08. 04:25 · patai →

Tesztelgettem picit este és eléggé bétának tűnik. Első problémám az, hogy néha fogja és nem jelenít meg találatokat, csak tölt a site. A másik, hogy néha egy HIBAOLDAL -ra dob. Pedig megnéztem többször, minden jó. Jól használom a JS kódokat, jó a találati oldal kódja is… stb. Nem értem. Nem jellemző, hogy kiadnak egy félkész dolgot.

2008. 05. 15. 10:13 · Névtelen hozzászóló →

Ez azért furcsa, mivel az új szerződésben is az adsense-hu@google.com-ot adták meg.

adsense – sportfogadási reklámok

2008. 05. 28. 07:12 · Névtelen hozzászóló →

Sziasztok!

Lenne egy nagy kérdésem. Elvileg tudom is rá a választ, de lehet, hogy változott valami?! Egy focival foglalkozó oldalt szerkesztek, amiben adsense hírdetéseket raktam ki, de több sportfogadási szolgáltató is megkeresett nem lépnék-e be a programjukba. Ha kirakom az ő bannerüket, akkor egyben azt jelenti, hogy le kell vennem az adsense felületeket?!Vagy ha csak egy aloldalon belül szerepel „sportfogadásos reklám” és oda nem rakom ki az adsense-t az elég, vagy ez is az előírásaikba ütközik.

Azért is kérdem, mert több helyen láttam már, hogy ez is kint van, meg az is… Bár nekem az is érdekes, hogy a fogadási oldalak reklámjait, ami 18 éven felülieknek szól vígan reklámoznak adsense-n belül is… akkor ez „külön” előírásba ütköző?

Remélem tudtok segíteni, meg érthető is volt a kérdésem:))Köszönettelmg

adsense – sportfogadási reklámok

2008. 05. 29. 05:30 · OldalGazda →

Elméletileg nem szerepelhetne AdSense hirdetés olyan oldalon, ahol idézem: „Szerencsejátékkal vagy kaszinóval kapcsolatos tartalom” található. Nem tudom, kaptál-e már kifizetést az AdSense-től, mindenesetre kíváncsi lennék rá. (Abból a szempontból, hogy szemet hunynak-e a Google-nél az oldalad tartalma felett.) Egyébként minden olyan hirdetést kitehetsz elméletileg az AdSense hirdetések mellé, melyek nem — idézem újból a [Programszabályzat]ot: — „hirdetéseivel vagy keresőmezőivel megegyező formátumot, illetve elrendezést és színeket használnak.”

adsense – sportfogadási reklámok

2008. 05. 29. 13:03 · Névtelen hozzászóló →

Eddig még nem raktam ki fogadással foglalkozó reklámokat, lehet, hogy rosszul gondolom, de nem nagyon hiszek abban, hogy valaki pont az oldalon át fog vásárolni, fogadni, regisztrálni, stb. Viszont az adsense-től már kaptam számlát, nem akarok összetűzésbe kerülni (bár fizethetnének jobban is a klikkek:)) velük. Mert ez legalább viszonylag fix.

Csak láttam más hasonló oldalon, hogy ki van rakva adsense és a szerencsejátékkal kapcsolatos hírdetés is. Azért kérdeztem, hogy akkor most mégis lehet?!

De úgy rémlik, hogy az is szabálytalan, ha csak egy aloldalon van ilyen reklám (és azon a megnyitott oldalon nincs google hirdetés).

adsense – sportfogadási reklámok

2008. 05. 29. 13:07 · Névtelen hozzászóló →

Eddig még nem raktam ki fogadással foglalkozó reklámokat, lehet, hogy rosszul gondolom, de nem nagyon hiszek abban, hogy valaki pont az oldalon át fog vásárolni, fogadni, regisztrálni, stb. Viszont az adsense-től már kaptam számlát, nem akarok összetűzésbe kerülni (bár fizethetnének jobban is a klikkek:)) velük. Mert ez legalább viszonylag fix.

Csak láttam más hasonló oldalon, hogy ki van rakva adsense és a szerencsejátékkal kapcsolatos hírdetés is. Azért kérdeztem, hogy akkor most mégis lehet?!

De úgy rémlik, hogy az is szabálytalan, ha csak egy aloldalon van ilyen reklám (és azon a megnyitott oldalon nincs google hirdetés).

2008. 05. 30. 12:00 · patai →

Sziasztok!

Ajánlom a figyelmetekbe: http://gazdasag.jonapomvan.hu/2008/05/30/vege-a-csekk-korszaknak/

re …

2008. 06. 07. 15:40 · Névtelen hozzászóló →

… és ezen az oldalon mit is kellene csinálni?a kattintáson kívül?

Opera

2008. 06. 07. 15:46 · Névtelen hozzászóló →

Feltelepítettem a 9.27-es Opera-t, és minden állítgatás nélkül az első megnézett oldalon (saját), egy deka adsense hirdetés sem jelent meg.Megnéztem a webnit, ott igen. IE7, IE6, Flock, és FF3 RC2 alatt minden klappol. Ilyenkor mi van? Van valami ötletetek?

adsense nem megy

2008. 06. 07. 15:50 · Névtelen hozzászóló →

Már vagy 2 órája nem elérhető az adsense oldala. Vagy csak nálam nem jön be ?

Re:adsense nem megy

2008. 06. 08. 06:13 · Névtelen hozzászóló →

Minden hónap második szombatján szokott lenni AdWords/AdSense rendszerkarbantartás, ami csak abból áll, hogy nem lehet belépni a fiókodba, a reklámok futnak továbbra is.

Re: OperaNem tudom, miért nem jelenített meg reklámokat az Operád, passz.

Segitene valaki ezt ertelmezni?

2008. 06. 08. 11:35 · Névtelen hozzászóló →

„Az AdSense számos különböző hirdetési formátumot és hirdetőterméket kínál. A megjelenítőknek azt tanácsoljuk, próbálják ki a különböző elhelyezéseket, az alábbi irányelvek betartásával: * Egy oldalon legfeljebb három hirdetési egység jeleníthető meg. * Egy oldalon legfeljebb két Google AdSense kereséshez mező szerepelhet. * Legfeljebb három linkegység is elhelyezhető egy-egy oldalon. * Egy oldalon a fent meghatározott hirdetési egységek, keresőmezők és linkegységek mellett legfeljebb három ajánlási egység jeleníthető meg. * Az AdSense kereséshez eredményoldalain a Google által a keresési eredményekkel együtt szolgáltatott hirdetéseken kívül csak egy hirdetési linkegység szerepelhet. A keresési eredményoldalon semmilyen egyéb hirdetés nem jeleníthető meg. * Pop-upon, pop-underen vagy e-mailben semmilyen Google hirdetés vagy Google keresőmező nem helyezhető el. * Az oldal elemei a hirdetések semmilyen részét nem takarhatják el. * Nem tartalmon alapuló weboldalakon tilos Google hirdetést elhelyezni. * Tilos Google hirdetést elhelyezni olyan oldalakon, amelyek kifejezetten hirdetések megjelenítésére szolgálnak, függetlenül attól, hogy releváns-e az oldal tartalma. „

Akkor 1 oldalra kimehet 3 db „hirdetesi egyseg” es 3 db „linkegyseg” es 2 db „adsense search” es 3 db „ajánlási egység”?Osszesen 11 google hirdetes?

Segitene valaki ezt ertelmezni?

2008. 06. 09. 03:22 · OldalGazda →

Igen, úgy van, ahogy gondolod. Azért az optimális megoldás valószínűleg nem az lesz, ha 11 hirdetést helyezel el egy lapon. 🙂

Segitene valaki ezt ertelmezni?

2008. 06. 09. 13:16 · Névtelen hozzászóló →

Koszonom.

azonos ip cím

2008. 08. 21. 11:38 · Névtelen hozzászóló →

Sziasztok!Lenne egy nagy problémám:A községben, ahol én is lakok, megjelent egy új vezeték nélküli internetszolgáltató és igencsak jó áron adja a szolgáltatást, ami alapjában véve nem baj. A problémám ott kezdődött, hogy én is erre a szolgáltatóra váltottam, és mint utólag kiderült, kifele mindenkinek ugyanaz az ip címe, akinek ennél a szolgáltatónál van előfizetése.Azóta nem merek belépni az AdSense felületre, nehogy kidobjanak a programból, ha netán valaki, aki ugyanitt előfizető az oldalamra jönne, és kattintana.

Légszíves segítsetek, mi a teendő ilyenkor.

Re: azonos ip cím

2008. 08. 21. 12:24 · Névtelen hozzászóló →

Ez a „probléma” nem egyedi, számtalan esetben, számtalan szolgáltatónál, intézménynél, stb. előfordul. Vélhetőleg nemcsak az IP címeket figyeli a rendszer, hanem még sokminden egyéb mást is, annak érdekében, hogy kiszűrje a klikkcsalásokat.

Re: azonos ip cím

2008. 08. 21. 13:21 · Névtelen hozzászóló →

Akkor szerinted felesleges ilyen kérdéssel zargatni az AdSense supportot?Ja és köszi a segítséget.

adózás

2008. 09. 29. 10:56 · Névtelen hozzászóló →

Tudna valaki segíteni, hogy lehet adózni? Elolvastam a google adsense adózási információkat, de az elég bonyolult volt.

adózás

2008. 09. 29. 10:56 · Névtelen hozzászóló →

Tudna valaki segíteni, hogy lehet adózni? Elolvastam a google adsense adózási információkat, de az elég bonyolult volt.

adózás

2008. 09. 29. 11:07 · OldalGazda →

Ezt olvastad már? »»» Adózás AdSense bevételek után

adsense nem enged bejelentkezni

2008. 09. 29. 14:23 · Névtelen hozzászóló →

Mi lehet akkor a baj ha az adsense a fiókomba egyszer csak nem enged be mert az írja ki hogy a felhasználó név és a jelszó nem egyezik. De én meg sem változattatam a jelszavamat. Ilyenkor kinek lehet írni ?

honnan van a bevételem?

2008. 10. 25. 01:36 · Névtelen hozzászóló →

Sziasztok! Van egy-két weboldalam adsense hirdetéssel. Volt, amit már megszüntettem és van, amit újabban építek. Általában kötök hozzájuk URL csatornát, hogy figyelemmel követhessem, merről jön a bevétel. Valahova azonban nem kötöttem URL csatornát, amire nem emlékszem, tehát egy elfelejtett oldalam lehet, viszont minimálisan, de termel valamicskét. Erre a napi bevételek összeadása után döbbenek rá mindig. Van ötletetek arra, hogy hogyan juthatok a nyomára ennek az oldalamnak, ha már nem emlékszem, hogy melyik is lehet az, de rajta van a hirdetésem?

re:honnan van a bevételem?

2008. 10. 25. 04:07 · Névtelen hozzászóló →

Én most gyorsan összeadtam az enyémet és 31 cent hiányzik.A hirdetések csatornáit adtam össze, és biztos, hogy nincs más hirdetésem.Ezen az egy oldalon van adsense hirdetés. Akkor nekem is keresni kellene?

re:honnan van a bevételem?

2008. 10. 25. 05:25 · Névtelen hozzászóló →

Hm… meggondolandó, nem? 🙂 Amúgy nekem nagyobb az eltérés. Másrészt ezek szerint lehet némi anomália az elszámoló rendszerben. Van valakinek hasonló tapasztalta, vagy van esetleg, aki tudja ennek a jelenségnek az okát (ha kizárjuk a plusz, elfelejtett weboldalt, mint bevételtényező)? Meg az eredeti kérdésem még továbbra is él. Van ötletetek arra, hogy hogyan juthatok a nyomára ennek az (elfelejtett) oldalamnak, ha már nem emlékszem, hogy melyik is lehet az, de rajta van a hirdetésem? Köszönet!

re:honnan van a bevételem?

2008. 10. 25. 09:03 · Névtelen hozzászóló →

Be lehet allitani, hogy milyen urleken jelenhet meg a hirdetesed. Ha ezt beallitod, akkor ott mutatni fogja, hogy milyen urlen volt meg beveteled. Egyebkent altalaban a google cachenel van elteres, mert ugye ha valaki a tarolt oldalt nezni meg, akkor nem e te urled jon be, de a te adsense kodod.

re:honnan van a bevételem?

2008. 10. 25. 09:27 · Névtelen hozzászóló →

Logikus! Köszönöm!

Alacsony a bevételem

2008. 10. 25. 15:08 · Névtelen hozzászóló →

Sziasztok!Több hirdetési rendszert kipróbáltam, mielőtt az Adsense-nél kötöttem ki. Kezdő Adsense-ző vagyok, és segítséget szeretnék kérni. Nektek biztos több tapasztalatotok van. Az oldalam URL-je: ingyenjatekok.huVárom az építő jellegű kritikákat:)

re:Alacsony a bevételem

2008. 10. 25. 17:02 · btamas →

Ezt használd adsense helyett/mellett: cpmstar.com

re: cpmstar.com

2008. 11. 25. 09:08 · Névtelen hozzászóló →

Milyen ez a cpmstar? Használod, btamas? Mik a tapasztalatok?

re: ingyenjatekok

2008. 11. 25. 09:13 · Névtelen hozzászóló →

Tedd az ingyen játékok és a legújabb játékok doboz közé a fenti link egységet, és bérelj egy tárhelyet!

re: ingyenjatekok

2008. 12. 08. 08:51 · Névtelen hozzászóló →

Köszi a Tippet! Kipróbálom. Jah, regisztráltam a cpmstar-hoz, de már több mint 1 hónapja nincs válasz. Mindig csak a szokásos: „áttekintés alatt, majd válaszolunk”. Szerinted ez normális, hogy ennyit kell várni? Mik a tapasztalataid?

re:ingyenjatekok

2008. 12. 08. 12:51 · Névtelen hozzászóló →

Nekem műkdik, minden hónap 15-én fizet paypal-ra. Bár az igaz, eléggé visszaesett. Tapasztalat szerint az eCPM akkor ugrik, minél több a regisztráció/nap.

re:ingyenjatekok

2008. 12. 08. 13:03 · Névtelen hozzászóló →

„regisztráció/nap” – milyen regisztráció?

FONTos

2009. 02. 20. 10:11 · CsillagPor →

Bár a bejegyzésben fontasztikus szerepel:http://adsense.blogspot.com/2009/02/fontastic-new-options-for-your-ad-units.html

Végre testreszabható betűk a hirdetésben. Na végre!

kitiltások

2009. 03. 12. 19:36 · Névtelen hozzászóló →

sziasztokminden hónap 10-15 között kizár a google azzal az indokkal h veszélyt jelentek a hirdetőkre….ilyenkor a google mit vizsgál a weboldalamon vagy mik alapján dob ki?

kitiltások

2009. 03. 12. 19:39 · Névtelen hozzászóló →

ez egy napi átlagom? itt van valami gond? ez miatt dobnak ki? Oldalmegjelenítések Kattintások Oldal CTR Oldal eCPM-értéke [?] Bevételek 78 285 1 012 1,29% 2,52 USD 197,27 USD

Re:kitiltások

2009. 03. 13. 03:40 · OldalGazda →

Milyen témájú az oldalad?

kitiltások

2009. 03. 13. 03:57 · Névtelen hozzászóló →

ezt irták hogy ezért tiltottak na ez mit jelent:

Hi,

We’re writing to let you know about the upcoming launch of interest-based advertising, which will require you to review and make any necessary changes to your site’s privacy policies. You’ll also see some new options on your Account Settings page.

Interest-based advertising will allow advertisers to show ads based on a user’s previous interactions with them, such as visits to advertiser website and also to reach users based on their interests (e.g. „sports enthusiast”). To develop interest categories, we will recognize the types of web pages users visit throughout the Google content network. As an example, if they visit a number of sports pages, we will add them to the „sports enthusiast” interest category. To learn more about your associated account settings, please visit the AdSense Help Center at ttp://www.google.com/adsense/support/bin/topic.py?topic=20310.

As a result of this announcement, your privacy policy will now need to reflect the use of interest-based advertising. Please review the information at ttps://www.google.com/adsense/support/bin/answer.py?answer=100557 to ensure that your site’s privacy policies are up-to-date, and make any necessary changes by April 8, 2009. Because publisher sites and laws vary across countries, we’re unfortunately unable to suggest specific privacy policy language.

kitiltások

2009. 03. 13. 05:30 · Névtelen hozzászóló →

1000 kattintásom nekem is megvan naponta, csakhogy 10ed ennyi a napi bevételem, gyanítom neked nem magyar az oldalad…

kitiltások

2009. 03. 13. 05:33 · Névtelen hozzászóló →

jah amúgy ezt jelenti: de ennek semmi köze a kitiltásodhoz, ezt mindenki megkapja szerintem..

Üdvözöljük!

Azért írunk Önnek, mert hamarosan bevezetjük az érdeklődésen alapuló hirdetést, és ennek következtében Önnek át kell tekintenie webhelyének adatvédelmi irányelveit, és egyes változtatásokat kell tennie az adatvédelmi irányelvek szövegében. Megjelenik továbbá néhány új beállítás a Fiókbeállítások oldalán.

Az érdeklődésen alapuló hirdetés lehetővé teszi a hirdetők számára, hogy a hirdetéseket a felhasználók korábban végrehajtott műveletei (pl. a hirdető webhelyének korábbi megtekintése) alapján jelenítsék meg, valamint azt is, hogy a felhasználókat érdeklődési körük alapján érjék el (pl. „sportrajongók”). Az érdeklődési kategóriákat úgy alakítjuk ki, hogy felismerjük a felhasználók által a Google tartalmi hálózatán meglátogatott weboldalak típusát. Ha például egy felhasználó számos sporttal foglalkozó oldalt látogat, hozzáadjuk a „sportrajongók” érdeklődési kategóriához. Ha további információt szeretne a kapcsolódó fiókbeállításokról, kérjük, tekintse meg az AdSense Súgó bejegyzését a google.com/adsense/support/bin/topic.py?topic=20310&hl=hu címen.

Ennek következtében frissítenie kell adatvédelmi irányelveit, hogy azok megfeleljenek az érdeklődésen alapuló hirdetés követelményeinek. Kérjük, tekintse át a google.com/adsense/support/bin/answer.py?answer=100557&hl=hu címen található információt, és frissítse webhelyének adatvédelmi irányelveit a szükséges módosítások elvégzésével legkésőbb 2009. április 8-ig. Mivel a megjelenítői webhelyek és a törvények országonként változnak, sajnos nem tudunk javasolni egy adott nyelvezetet az Adatvédelmi irányelvek megjelenítésére.

Ha többet szeretne megtudni az érdeklődésen alapuló hirdetésről, meglátogathatja az Inside AdSense Blog oldalát (angolul) a adsense.blogspot.com/2009/03/driving-monetization-with-ads-that.html címen.

kitiltás

2009. 03. 13. 05:52 · Névtelen hozzászóló →

akkor már selytem miért.majdnem mindig ugyan azok a hirdetések jelennek meg nem változnak szinte….akkor ez a baj nem?ezért tiltanak:(

kitiltás

2009. 03. 13. 05:57 · OldalGazda →

Rosszul sejted. Ha megmondanád, hogy milyen témájú az oldalad, talán tudnánk segíteni.

kitiltás

2009. 03. 13. 06:42 · Névtelen hozzászóló →

magyar torrent oldal. 2 éven keresztül simán ment nem dobtak ki egyszer sem csak mostanába csinálják ezt… ugyhogy szerintem még azsincs hogy azé mert torrent oldalra van kirakva.

kitiltás

2009. 03. 13. 06:43 · Névtelen hozzászóló →

magyar torrent oldal. 2 éven keresztül simán ment nem dobtak ki egyszer sem csak mostanába csinálják ezt… ugyhogy szerintem még azsincs hogy azé mert torrent oldalra van kirakva.

RE:kitiltás

2009. 03. 13. 06:50 · OldalGazda →

Bingó! Le mertem volna fogadni, hogy erről van szó. A múltkor hasonlóan járt egy, rapidshare letöltő programot kínáló sorstársad. Régebben, hirdetőként én is láttam, hogy az AdWords hirdetéseim rengeteg, egyéként nem publikus torrentoldalon jelentek meg, és számos látogatást is generáltak, tehát fenn volt rajtuk az AdSense ezerrel. Lehet, hogy bekeményítettek azóta, és az ilyen, szerintük féllegális dolgokat már nem tűrik. Válaszz szerintem más módszerét a látogatottságod pénzre váltásának.

re

2009. 03. 13. 06:54 · Névtelen hozzászóló →

hát nemtudom. eddig nem volt semmi.csak azóta vannak rámszálva mióta havi 600dolcsi fölött van a bevételem…

kitiltás

2009. 03. 13. 07:05 · Névtelen hozzászóló →

most vettem uj domaint is mert a régi domaint ugy letiltották h nem jelent meg a hirdetés.igy az uj domainnel hátha jo lessz:)

kitiltás

2009. 03. 13. 07:50 · Névtelen hozzászóló →

Őszintén szólva a helyükben én is kitiltanálak. Gondolj bele a hirdetők szempontjából! Te hirdetnél mondjuk DVD-t torrent oldalon?Arról nem is beszélve, hogy a belső oldalon, hírlevélben elég gyakran szokták a torrent oldalak klikkelésre buzdítani a felhasználókat és ugyebár ezt se tudják kiszűrni.

Persze te csinálhatod ilyen szempontból tisztán is, de egy ilyen legalitás határán egyensúlyozó oldalt, akit ráadásul nem túl piacképes közönség látogat nagyon helyesen tilt a google.

re:kitiltás

2009. 03. 13. 08:01 · Névtelen hozzászóló →

Igen…, milyen kódot kell beírni, hogy tiéd legyen a legújabb fotosop ingyen, és mellette egy fotosop cs3 reklám. Hatékony.Főleg, ha olyan helyre van rakva, hogy véletlenül rákattintanak és nem hogy vevőt nem hoz, még fizet is az Adobe (vagy valamely disztribútora).

kitiltás

2009. 03. 13. 08:07 · Névtelen hozzászóló →

jó nemkell oltogatni:) ők buknak nem ti….azé ennyire nem kell beleélni magatokat 😀

re:kitiltás

2009. 03. 13. 09:09 · Névtelen hozzászóló →

És ha adwords-el hirdettem a zene/film/játék/szoftver üzletemet?!Elvette a pénzem! 🙂

Érdeklődésen alapuló hirdetés

2009. 03. 14. 05:34 · Névtelen hozzászóló →

Már előre látom a „szaksajtó” véget nem érő nagytestvérezését!

Ebben egyébként az az érdekes, hogy ez szerintem pont ellenkezője is lehet a kontextuson alapuló hirdetésnek.

Pl. ha valaki a munkahelyén ellátogat egy „női dolgok” blogoldalra (mert nő) sunyiban, de egyébként egy gyár számára szerszámok, anyagok stb. megrendelésével foglalkozik, akkor az elmaradt menstruáció témához csupa fúrógépet, szögvasat, meg munkavédelmi ruházatot fog kapni hirdetésként, mert eddig ezeket látogatta zömmel?

És miért kattintana ezekre? Még a blogoldalt is megutálja, mert ott is csak a munka…

Az Adsense új szolgáltatása

2009. 03. 14. 19:32 · Névtelen hozzászóló →

Üdv! Már régóta vagyok a Google Adsense ügyfele, és nagyon klassz minden. Aztán ma reggel kaptam egy e-mail-t, hogy most van egy új szolgáltatásuk, aminek az a neve, hogy „érdeklődésen alapuló hirdetések”. Annyira zavarosan fogalmaznak, hogy nem nagyon értem, mit kell tennem. Csak annyit tudok, hogy megadtak egy bizonyos határidőt, és ha addig nem teszem meg amit kérnek, akkor balhé lesz :D:D De nem tudom, mit kell tennem. Azt mondták, az oldalamon a forráskódon módosítanom kellene valamit, meg hogy újra el kéne fogadnom a szerződési feltételeket, mert hogy módosították. De a fiókomban nem találtam semmit. Azt is írták, hogy a megadott határidő után tök más lesz a fiókom kezelőfelülete, mert lesz rajt egy új gomb, az új szolgáltatáshoz.

Az e-mail címükben benne van hogy noreply, szóval arra gondolom nem válaszolhatok. Megnéztem, és az adsense-nél hivatalos e-mail-t magyar nyelven nem lehet írni, mert nincs ilyen magyar munkatársuk, aki levelekre reagálna. Megnéztem a tematikus magyar súgót is, ilyen problémamegoldó izé, de semmi… A súgó keresőjében pedig ugyanazt az érthetetlen szöveget találtam, mint ami az e-mail-ben volt.

Szóval: hol kell újra elfogadnom a feltételeket? És mit kell megváltoztatnom a forráskódban??? Más is kapott ilyen levelet az adsense-től???

Ideges vagyok, mert tök jó ez az adsense, és már régóta vagyok az ügyfelük, nagyon szeretem, minden tök jó, és nem akarom, hogy kicsússzak a határidőből, és elkezdjenek „piszkálni”. Jófej akarok lenni velük, hogy cserébe ők is jófejek legyenek velem : )

Köszönöm a válaszotokat!

Üdvözlettel:

Gergő

re:Az Adsense új szolgáltatása

2009. 03. 14. 20:17 · Névtelen hozzászóló →

Ha a fentebb bemásolt levelet kaptad, abban nincs semmi arról, hogy újra el kellene fogadnod a szerződési feltételeket…A kódod feltehetőleg ugyanaz ami a „kezelő felületen” látható, hacsak nem évekkel ezelőtt generáltad és azóta nem cserélted ki, viszont a hírdetési beállításoknál meg változtattál, de ezt leellenőrizheted magadnak, ne piszkáld a forráskódot.A saját oldaladon lévő (ha van) adatvédelmi irányelveidet kell módosítanod, ha nem olyan, hogy megfeleljen, de nem fognak kirúgni szerintem, ha nem változtatsz :-).

Amúgy ahogy néztem, ha semmit sem csinál az ember fia, akkor is nagy valószínűséggel jól jár el, mert az új beállítás alapban be van kapcsolva, ha a cookie-ról is szól az adatvédelmi irányelved akkor már f*sza, és a kódod nagy eséllyel szintén megfelel, nem kell rettegni… más „gomb” semmi nincs.

re:Az Adsense új szolgáltatása

2009. 03. 15. 09:18 · Névtelen hozzászóló →

Ha jól sejtem, nem cookie-ról van itt szó. Eddig le lehetett tiltani a géped vírusölőjével, vagy a böngésző beállításaival, hogy kéretlen kémprogramok tárolják a gépeden a böngészési szokásaidat. (Erre azért volt szükség, hogy segítségükkel célzottan jelenjenek meg a reklámok a képernyődön.) Most ezt a Google megkerüli és a saját szerverein fogja tárolni minden IP-cím érdeklődési körét. Szerintem némileg aggályos, hogy ezt nem tudod megtiltani a Google-nek.

re:Az Adsense új szolgáltatása

2009. 03. 15. 10:06 · Névtelen hozzászóló →

Aztán miért lenne aggályos? Kit érdekel mint tárol le? Tőlem még könyvben is kiadhatja. Magasról teszek rá.

Teszek rá

2009. 03. 15. 10:28 · Névtelen hozzászóló →

Az, hogy teszel a magánjellegű adataid engedélyed, tudomásod, érdemi ráhatásod nélküli üzleti célú gyűjtésére és felhasználására, mindössze a te tudatlanságod és közönyösséged mértékét jelzi.

Re: teszek rá

2009. 03. 15. 10:41 · Névtelen hozzászóló →

Jaj, jaj. Mi történik ha összegyűjti? Gyűjtse. Te meg idegeskedj rajta.

2009. 03. 15. 11:53 · Névtelen hozzászóló →

„Amint a felhasználók az AdSense programban részt vevő webhelyeket (például a YouTube webhelyét) böngészik, a Google egy hirdetési cookie-t tárol a felhasználó böngészőjében, amely segít meghatározni, hogy milyen típusú webhelyeket tekint meg a felhasználó.”

Tehát a „felhasználó böngészőjében” egyrészt, másrészt meg eddig mit gondolsz nemtárolt semmit? Az egész kereső, reklám, statisztika és minden egyéb szolgáltatása a felhasználókról begyűjtött információk statisztikái alapján lett kifejlesztve.

A fenti szöveg innen származik: google.com/adsense/support/bin/answer.py?answer=140378&topic=20310

Egyébként most a webni is jól elraktároz rólam egy csomó mindent… és nem az én gépemen, jaj!

Van opt-out

2009. 03. 15. 14:13 · Névtelen hozzászóló →

Utánanéztem, a következő helyen lehet megtiltani a google-nek a cookie használatát: google.com/privacy_ads.html

Van opt-out

2009. 03. 15. 15:38 · Névtelen hozzászóló →

Ha csak cookie, akkor viszont nem értem, hogy mi a változás? A Google Doubleclick tracking cookie-ja eddig is folyamatosan települt a gépemre kérés nélkül…

re:Van opt-out

2009. 03. 15. 16:13 · Névtelen hozzászóló →

De miért kellene letiltani, nem értem…

Ezt írtam fent is, hogy nincs változás. Ha esetleg eddig nem tetted még fel az adatvédelmi irányelveket, most tedd meg, (vagy ne), a kódot le kell ellenőrízni, de biztos ugyanaz, annyi a különbség, hogy most alapban be van kapcsolva az érdeklődésen alapuló…, és ezt kikapcsolhatod a Fiókbeállítások – Érdeklődésen alapuló hirdetések beállítása pontnál.

Ennyi.

Amúgy szerintem jól fog működni, pusztán azért mert a Google is több pénzt akar, és akkor ugye neked is több jut.

A paranoiáról meg az a véleményem, hogy az naív, aki úgy gondolja, hogy majd jól elbújik és semmi hátránya sem fog belőle származni csak előnye, azonkívül az pedig kicsit… hát… minimum egocentrikus, aki úgy gondolja, hogy bármi is érdekel bárkit vele kapcsolatban, azinkívül, hogy mivel, mikor és mit látogat, tehát hol potenciális vásárló. Magyarul, majd egyszer nem neked kell kitalálnod, hol találod azt amit megvennél hanem beletolakszik az arcodba.Hogy érdekből? Persze, miért az Adsense-t miért műveli bárki?

re:Van opt-out

2009. 03. 15. 18:47 · Névtelen hozzászóló →

szerintem jól fog működni, pusztán azért mert a Google is több pénzt akar

Úgy tippelem, a valaha létezett üzleti vállalkozások kb. 99,9%-a több pénzt akart. Ezek tehát, ebből következően, még soha nem követtek el – akár csak hosszabb távon nyilvánvalóvá váló – hibát vagy inkorrektséget. Ugye? Meglehetősen abszurd (vagy inkább szelektíven naiv) logika.

minimum egocentrikus, aki úgy gondolja, hogy bármi is érdekel bárkit vele kapcsolatban

A magánjellegű adatok védelme úgy általában (nem csak a Google esetében) nem attól válik fontossá, hogy valaki fontos ember. Hanem mert vannak dolgok, amihez nincs másnak köze. Nem azért, mert államtitok volna vagy borzasztóan kínos ügy, egyszerűen nem tartozik másra.

Mondjuk az a fentebbi hozzászóló, akinek az érdeklődési körét és böngészési listáját a Google akár könyvben is kiadhatja, de itt a hozzászólását mégiscsak név nélkül teszi, annak a véleménye (pontosabban annak következetessége) nagyjából ennyivel a helyére is került.

re:re:re:Van opt-out

2009. 03. 15. 20:17 · Névtelen hozzászóló →

Mindenben igazad van.

De nem fárasztó hosszútávon úgy élni, hogy változik/történik valami és rögtön elkezdessz azon agyalni, hogy mi lehet ebben a törvénysértés, hiba vagy inkorrektség?

A név semmit nem jelent, bejelentkezik és látod, hogy Béla közben meg Mária, mellesleg én is lusta vagyok bejelentkezni.

A naivitás kérdése pedig ez esetben nem abban áll, hogy kell e védeni az adatokat, hanem hogy érdemes e a szinte semmit, baromi körülményesen védeni, miközben egy nap 5-en hívnak fel, hogy menjek vacsorázni, üdülni, tisztítsak vizet, vegyek könyvet… stb., mert valahol valamikor megadtam a telefonszámom, holott törvénytelen és ez már tényleg a magánszférám, de ez ellen sem tudok mit tenni (jó tudom cseréljek számot).

Az általad belinkelt oldalon egy nagyon informatív cookie látható, ettől csak kevesebb szokott lenni bennük, (már hogy visszatérjek a témához), ezzel tőlem az él vissza aki akar.

Ha én a Chicago-i John Smish-ről megtudom, hogy milyen oldalakat látogat, mikor és milyen böngészőről, hát szerintem nem lettem okosabb. Ugyanúgy „ezek” se érnek többet az én ilyen adataimmal, ráadásul itt nem is erről szól a dolog, mert Adsense, tehát hogy úgy mondjam, mi a másik oldalon állunk.

A Google inkorrektsége pedig létezhet, de maga alatt vágja a fát, mert ha nagyon és hosszútávon inkorrekt a megjelenítőkkel, akkor egy idő után felvehet egymillió webfejlesztőt aki gyártja a hirdetései alá a weboldalt, mert egy időután (lehet, hogy 10 év), megjelennek mások lokalizált hirdetési megoldásai is, és a sok elégedetlennek nagyon fognak örülni.

re:re:re:Van opt-out

2009. 03. 16. 04:37 · Névtelen hozzászóló →

„egy nap 5-en hívnak fel, hogy menjek vacsorázni, üdülni, tisztítsak vizet, vegyek könyvet”Hümm-hümm… Érdekes, engem nem hív senki… Talán mégsem ártana óvatosabban kezelni az adataidat 🙂

re:re:re:Van opt-out

2009. 03. 16. 06:43 · Névtelen hozzászóló →

Már óvatosabban kezelem…De ha egy nagy látogatottságú oldalon, egy szolgáltatás megrendelhetősége miatt megadod a számod veled is ez lesz.Már természetesen nincs ott a szám, és kicsit eltúloztam, mondjunk inkább heti ötöt.Egyébként már fogy, egy ilyen kis országban, hamar elkopnak ezek…

Engem se a reklámújságok, se a spam-ek (vannak ugye szűrők, a szerver elvannak ezek…) nem zavarnak, remekül kiszűröm belőle a kevés hasznosat, a többinél meg nem ragadok le filózni.Átlagban napi 100-200 levél jut el a tündérbőrömig, kb. előtte ugyanennyi kiszűrve, itt még ennek is a fele kukalakó lesz(sok olyan van ami csak szerintem szemét, mert nincs rá idő). Néha elgondolkodom rajta, hogy mekkora lenne már a péniszem, ha mindig éltem volna a levelek adta lehetőséggel, deegyébként semmi gond. Úgy gondolom semmi olyat nem teszek, amit ha valaki meg tud engem károsan érintene. A titkaim a fejemben vannak, ha pedig már megvalósítottam őket, szeretném ha minél többen látnák (látogatnák).

Ezzel azt akartam mondani, hogy személy szerint a telefonszámos óvatlanságomba sem haltam bele, de hogy azzal hogy él vissza valaki, hogy tudja, ma is megnéztem az ivivet meg a jutyubot meg a videát meg a tévékettőt meg mittudomén mi megy nagyon még… pár millió társammal egyetemben, azt nem tudom.

re:re:re:re

2009. 03. 16. 19:43 · Névtelen hozzászóló →

De nem fárasztó hosszútávon úgy élni, hogy változik/történik valami és rögtön elkezdessz azon agyalni, hogy mi lehet ebben a törvénysértés, hiba vagy inkorrektség?

Azt hiszem, túlságosan végletekben gondolkodsz. Nem hinném, hogy csak két alternatíva van: a „felőlem könyvben is kiadhatják / ugyan már ki kiváncsi rám / úgyis ezer helyen gyűjtik, nem lehet tenni ellene” tábor, másfelől pedig a rettegő összeesküvéselmélet-gyártók.

Szerintem van egy járható köztes út: tényleg felesleges a körmödet lerágni és álmatlanul forgolódni éjszaka a magánszférád biztonsága miatt, de nem is kellene magasról leszarni (és erre még büszkének is lenni). Biztos vagyok benne, hogy kifejezetten egészséges, ha az esetleges kimenetelek közül az előnytelenebbik verziót is végiggondolja időnként az ember, és talán ezáltal megfontoltabban áll hozzá a kérdéshez.

azzal hogy él vissza valaki, hogy tudja, ma is megnéztem az ivivet meg a jutyubot

Nem csak ezt tudja rólad. Mindenhonnan gyűjthető az adat, ahol AdSense-hirdetés vagy Analytics-kód van. És minden „érdeklődésen alapuló” fejlesztéssel csak egyre több adat gyűlik. Lehet, hogy nem fogsz „belehalni” – de ezek az adataid valamilyen formában ott lesznek a tíz vagy húsz év múlva létező Google (illetve egyéb adatgyűjtő cégek) kezében is. Arra pedig nem adott Neked sem garanciát senki, hogy ezek a (ma még rettentően fiatal, 5-10 éves) cégek mindig a „közjót, csakis a közjót” fogják szolgálni. A törvények meg… hát azokat lehet idővel erre is, meg arra is hajlítgatni szépen apránként.

Tudom, paranoia… Ezzel a szóval olyan szépen le lehet mindent söpörni…

Érdekes egyébként, hogy a fenti szolgáltatásokat említed. Van ugyanis egy – úgy vélem, legalábbis megfontolásra érdemes – nézőpont, miszerint a web2-es cégek üzleti modelljének, életképességének alapja a „privacy”-ellenesség.

Vagyis közvetlen _anyagi érdekük_ fűződik ahhoz, hogy a magánszféra információi közül minél több kerüljön ki a magánszféra védelméből, és váljon begyűjthető, rendszerezhető, kereshető, összekapcsolható, forgalmat generáló és ezáltal végül pénzzé konvertálható tartalommá – az üzleti vállalkozás (felhasználók felé: ingyenes szolgáltatás) kapuin belül.

Ezek az üzleti vállalkozások tehát nem feltétlenül a szebb jövőt, hanem alapítóik minél vastagabban kibélelt zsebét szem előtt tartva tesznek meg mindent azért, hogy a lehető legtöbb ember lehető legtöbb adata fokozatosan kikerüljön mindenfajta, korábban magától értetődő védelem, korlátozás alól.

Ezért ők továbbra is gerjeszteni fogják a már amúgy is eléggé elharapózott social media lázat – azt, hogy tegyél magadról mindent közszemlére, folyamatosan publikáld minden gondolatodat, közvetítsd az életedet a nagyvilág felé.

Szintén az ő érdeküket szolgálja, ha jó sokan elfogadják a tézist, amely szerint az adatainkat ma már úgysem lehet védeni, és a korszerű gondolkodású ember ebbe bölcsen bele is törődik.

Félreértés ne essék, én sem gondolom, hogy bármelyikünk egyszemélyben igazán sokat tudna tenni. De az adatvédő, magánszférát védő szervezetek tevékenysége, az általuk „felkavart szar”, és a nagyközönség valamelyest nagyobb tájékozottsága igenis fontos az üzleti érdekek kordában tartásához.

/\/\/\/\

De hogy az AdSense-tematikához is hozzászóljak…

Erősen kérdéses, hogy az érdeklődés-alapú hirdetés valóban szolgálja-e az AdSense-t megjelenítő webmester érdekeit – elsősorban azért, mert az így megjelenítendő hirdetések nemhogy relevánsabbak, de kifejezetten kevésbé relevánsak lehetnek, vagyis kevésbé ösztönöznek kattintásra. Több forrásból összeszedegetve érveket:

  1. Egy gépet használhatnak többen (házastársak, munkatársak, felnőtt/gyerek). Ebből akár kínos helyzetek is előfordulhatnak: pl. kolléganőm után használom a gépet, és az olasz bajnokság hétvégi eredményei között mindenütt kismamáknak szóló hirdetések figyelnek – miközben a kollegina még senkinek nem említette gyermekvállalási terveit. De a kínos szituációktól el is tekintve, valószínűleg nem fogok azokra a kismamáknak szóló hirdetésekre kattintani, sem férjként a feleségemnek célzott hirdetésekre.
  2. Az internetes tevékénységem nem biztos, hogy reálisan reprezentálja az érdeklődési körömet. Megnézek olyan oldalakat, amik a munkámhoz kapcsolódnak; valahová csak unalmamban kattintok el; olyan témákról keresgélek, amikről hallottam valamit a tévében, és pillanatnyi kiváncsiságból utánaolvasok a weben. Az szerintem egy jól hangzó, a hirdetőknek kreált mese, amikor felvázolják a „Sportrajongó” alakját, az egydimenziós felhasználót, aki csakis a jól definiálható néhány hobbijához kapcsolódóan tölt be oldalakat az internetről, és ezért csodálatos precizitással lehet célozni rá a hirdetéseket.
  3. Ha egy adott témájú honlapon tartózkodok, akkor abban a pillanatban éppen az a téma foglalkoztat. Lehet, hogy építkezés közben vagyok, de a focihíreket olvasva éppen k…vára nem az olcsó tégla érdekel. Lehet, hogy nézegettem éttermeket a holnap esti romantikához, de aztán a Hitelinfocentrumguru oldalán már egy kedvező hitellehetőséget keresek, és nem vagyok kiváncsi egy vendéglő reklámjára.
  4. Ha jól sikerül a hirdetés célzása, az is visszaüthet. Tájékozatlan internetezőt egyenesen megrémíthet, ha a meglátogatott honlap témájához abszolút nem kapcsolódó, de az őt személyesen foglalkoztató problémákhoz közvetlenül köthető hirdetések jelennek meg. Ezt valamiféle „gondolatolvasás”-ként fogja megélni – akár még azt is feltételezheti, hogy az adott honlap valami „vírus” segítségével leszedett őróla személyes információkat a gépéről, böngészőjéből.

/\/\/\/\

Ha webmester-szemüvegen át nézem: az AdSense automatizáltságából már most is fakad egyfajta bizonytalanság, hiszen nem tudhatom, milyen hirdetések jelennek meg a saját weblapomon. Viszont amíg joggal feltételezem, hogy a honlapom témájához kapcsolódnak a hirdetések, addig ez a bizonytalanság (mondhatnám: saját weblapom feletti kontroll hiánya) nekem elfogadható mértékű.

Az „érdeklődés-alapú” hirdetésekkel teljesen kiszámíthatatlanná válna, hogy milyen hirdetéseket prezentál a honlapom a látogatóim felé. Ezek lehetnek tökéletesen témaidegen, sőt akár számomra vállalhatatlan hirdetések is. Egy ilyen fokú bizonytalanságot én pl. már nem tudok felvállalni (ezért ki is kapcsolom az „érdeklődés-alapú” opciót a fiókomban).

privacy

2009. 03. 17. 13:29 · Névtelen hozzászóló →

Most akkor van valakinek fogalma, hogy milyen változtatásokat kell beleírni a Privacy-be? Mert Google megint csak annyi mond, hogy mivel országonként változnak a törvények, ezért nem tud ebben segíteni..marha jó, de azért írjuk át, h ne rúgjanak ki..

„Az érdeklődésen alapuló hirdetésre való felkészülés érdekében kérjük, 2009. április 8-ig gondoskodjon róla, hogy megfeleljen adatvédelmi irányelveinknek. A megjelenítői webhelyek látogatási adatai idővel elősegítik a felhasználói érdeklődési kategóriák létrehozását, relevánsabb hirdetések biztosítását, és az adatok segítségével a megjelenítők is kedvezőbb eredményeket érhetnek el.”

re:re:re:re

2009. 03. 17. 15:37 · Névtelen hozzászóló →

Az első része a hozzászólásnak engem továbbra sem érdekel, akit igen az intézkedjen valamit, a témát meg gyakorlatilag a második részével indítottam, tehát abban egyet értünk, olvasd el fentebb -> „Érdeklődésen alapuló hirdetés”.

Re: privacyNem kell csinálni semmit, le van sz*va az egész. Soha senkit nem rúgtak ki és nem is fognak ezért…

Ja: re:re:re:re

2009. 03. 17. 15:43 · Névtelen hozzászóló →

Ja, még annyit akartam, hogy ha „visszaüt”, és akkor kevesebben kattintanak a hirdetésekre és/vagy kisebb lesz a konverzió is, akkor úgymond nem jött be a dolog, tehát változtatnak rajta mert senkinek sem jó. És itt nem miattunk hirdetők, tartalommegjelenítők miatt, hanem saját maguk miatt.

Adatvédelmileg pedig ismét csak azt írhatom, hogy mi nem a bot belógatott végén állunk, tehát (tudom szörnyű ilyet mondani :-)) nem a mi adatainkról van szó (ez esetben legalább is).

CRT

2009. 03. 18. 05:34 · Névtelen hozzászóló →

sziasztokszerintetek mi az ideállis oldal CRT eCPM érték? hány százalék CRT?

Érdeklődés alapú

2009. 03. 19. 11:36 · Névtelen hozzászóló →

Hello!

Hol lehet bekapocsolni az érdeklődés alapú hirdetések megjelenítését. Szívesen kipróbálnám, hogy milyen.

re:Érdeklődés alapú

2009. 03. 20. 07:23 · Névtelen hozzászóló →

Fiókom – Érdeklődésen alapuló hirdetések beállítása – szerkesztés

hmm

2009. 03. 22. 18:04 · Névtelen hozzászóló →

nektek mennyi szokott lenni az oldal CRT?

hmm

2009. 03. 23. 10:47 · Névtelen hozzászóló →

a 0,30 jó? vagy sok vagy kevés?

hmm

2009. 03. 24. 15:09 · Névtelen hozzászóló →

Szerintem nagyon kevés. De függ az oldal témájától, a hirdetések elhelyezésétől, stb. Írd meg a linkedet, úgy könnyebb lenne véleményt mondani. Mindenesetre a CRT-d elég alacsony (tapasztaltaim szerint).

RE:hmm

2009. 03. 24. 19:17 · OldalGazda →

Igen, nagyon alacsonyak mind a számok, mind az átkattintás, mind az ezer letöltésre jutó kereset tekintetében. A konkrét számokat töröltem, tekintve, hogy azokat elméletben nem hozhatnád nyilvánosságra.

hmm

2009. 03. 25. 03:22 · Névtelen hozzászóló →

akkor igy tutti hogy nemfog kitiltani a google:) szerencsére sok a látogatóm.

oldalmegjelenítések

2009. 03. 26. 10:42 · Névtelen hozzászóló →

Az utóbbi két napban az oldalmegjelenítések kb. 2x-esére növekedtek az Adsense szerint egy oldalamon.A kattintások nem, így a CTR a felére esett.A látogatások és az oldalmegtekintések az Analytics szerint inkább csökkentek mint nőttek.Mindent végignéztem (még azt is, nincs e egymáson a kódban két hirdetés) és semmit nem találtam.

Van valakinek valamilyen ötlete, mert nekem egyhén szólva furcsa, hogy kedden kb. 4400 oldalmegjelenítés összesen, ma meg ahogy nézem lesz vagy 9 ezer.

re

2009. 03. 26. 16:43 · Névtelen hozzászóló →

Nálam ugyanez a szitu, ma lesz vagy 20K oldalmegjelenés, szerintem csak Adsense-nél van valami gubanc.

oldalmegjelenítések

2009. 03. 26. 17:20 · Névtelen hozzászóló →

Azóta már 12 ezer körül van…Amúgy a különbség kb az, hogy az ez előtti valóban oldalmegjelenés volt, ez meg úgy néz ki, hogy hirdetés megjelenést számol.De így a CTR igen sz*rnak tűnik…

gubanc

2009. 03. 26. 18:24 · Névtelen hozzászóló →

és az baj ha nagyon lemegy az oldal CRT? vagy nem számit?

RE: oldalmegjelenítések

2009. 03. 30. 04:53 · OldalGazda →

Az nem lehet, hogy eddig csomó oldaladon nem jelent meg hirdetés, mert valamilyen okból nem tudott a rendszer releváns hirdetéseket találni tartalmadhoz? Egyértelműen több megjelenés látszik az AdSense számládon, mint ami az Analytics számlából kikövetkeztethető?

RE: oldalmegjelenítések

2009. 03. 30. 06:03 · Névtelen hozzászóló →

Csak 2-3 napi tartott ez a dolog, már visszaállt az eredeti.Hatalmas különbség volt 4000 és 12000 kb.

A hirdetés megjelenést, ha azt tekintjük, hogy napi 5-6 ezer oldalletöltésről van szó és oldalanként 2-4 hirdetésről, akkor szerintem 10-20 ezer hirdetés megjelenés lenne. De az Adsense statisztikák nem ezt jelezték, hanem valóban kb. (de inkább kevesebb) az oldal megjelenést, mint amennyi az Analyticsben az oldal letöltés.

Mikor ezek voltak, az Analytics szerint alig 5000 letöltés (tehát inkább kevesebb), az Adsense szerint, 12000.Egy két esettől eltekintve, nem vettem olyat észre, hogy ne jelent volna meg hirdetés, főleg azon az oldalon nem ami a leglátogatottabb, ott az átkattintás is magasabb.

De mondom, már elmúlt, visszaállt a régi, és nem tudom mi volt ez.

Ja egyébként kb. kétszer annyit kerestem ekkor mint előtte, úgy, hogy kevesebb átkattintásom volt (nem arány, hanem db. szám).

RE: oldalmegjelenítések

2009. 03. 30. 06:12 · Névtelen hozzászóló →

Az jutott még eszembe, hogy akkor lehetne ilyen, ha a kód valamilyen másik oldalba is be lenne illesztve.

Megnőne a megjelenítések száma, először kevesen kattintanának, mert még nem igazodik a tartalomhoz, majd „beáll” és akkor már kattintanak is. Ezek szerint ez „drágább” téma mint az enyém, mert több lett a katt/dolcsi.

Ennek csak az mond ellent, hgy ez rögtön eszembe is jutott, és korlátoztam azokat az oldalakat ahol megjelenhet a kód.Utána megnéztem, hol jelent meg azon kívűl… és csak Google… és persze az össz. kattintás darabra kevesebb volt (kb. 20%) mint az ezelőtti napokban, tehát nem hiszem, hogy még valahol máshol is megjelent a kódom.

Tehát továbbra sem értem.

RE: oldalmegjelenítések

2009. 03. 30. 06:27 · Névtelen hozzászóló →

Nálam is duplájára nőttek a megjelenések, és a CTR pedig ennek megfelelően a felére esett vissza. Vagyis azok nem lehettek valós megjelenések, mivel a CTR nem követte arányaiban, szóval tuti Adsense-nél volt a gond, direkt még aznap feljöttem ide / Thu, 26 Mar 2009 17:20:13 -0400 reply /, hogy másnál is van e ilyen gond, és már itt volt ez a bejegyzés, ugyanezzel kapcsolatban.

RE: oldalmegjelenítések

2009. 03. 30. 07:13 · OldalGazda →

Hirtelen arra gondoltam, hogy léteznek olyan webhelyek, amelyek nem a tieid, de a Te hirdetési kódodat jeleníti meg, mint pl. ilyen a Google Cache funkciója is: ha az oldalad korábbi változatot nézik meg a felhasználók a google-ban, akkor úgy nő a hirdetésmegjelenítéseid száma, hogy az oldalletöltésed száma meg nem nő. Lehet, hogy létezik más, ilyen módon működő oldal, de hirtelen nem jut eszembe, főleg nem olyan, ami ekkora különbséget generálhat, úgyhogy azt mondanám, hogy lehet, valamilyen rendszerhiba állhatott a számok fura változása mögött.

RE: oldalmegjelenítések

2009. 03. 30. 07:50 · Névtelen hozzászóló →

Soha nem fordult még ilyen elő, csupán másfél napig tartott a dolog. Aznap kb 10K-nek kellett vna lennie az oldalmegjelenéseknek, de 20K lett a nap végén, használom az engedélyezett webhelyek funkciót, és rendszeresen bemásolgatom a különböző Google Cache IP-ket, nem tudom ennek van e értelme, vagy szükséges e.

Google Cache IP

2009. 03. 30. 09:46 · Névtelen hozzászóló →

Szerintem nem sok értelme van… felesleges időtöltés.Én csak arra szoktam néha használni, hogy 2-3 nap alatt leellenőrízzem (mint pl. a fent leírt esetben), hogy valóban csak ott jelenik e meg a kód ahol akarom.

Aztán ha igen, akkor vissza, mehet minden tovább.

Hány „Google Cache IP”-nél jársz 🙂 ?

Re:

2009. 03. 30. 10:02 · Névtelen hozzászóló →

Nem túl sok, 15 körül. Nekem elég sokan jönnek Cache-ből, mivel elég nagy weboldalaim vannak, és tartalmuk is napi szinten változik, szóval úgy tudom, ha nem engedélyeztetem ezeket az IP-ket, akkor a Cache-ből érkező látogatók kattintásait nem számolná az Adsense.

re:Google Cache IP

2009. 03. 30. 11:49 · Névtelen hozzászóló →

Szerintem, ha mindent engedélyezel, tehát semmit sem csinálsz, mindent hagysz alapbeállításon, akkor mindenhonnan számolja…Tehát szerintem nem kell külön engedélyezni, hogy mit akarsz, hanem úgy megy, hogy ha beírod a saját domainjeid, akkor a többi le van tiltva, ha nem írsz be semmit, akkor minden engedélyezve van, a cache is.

re:Google Cache IP

2009. 03. 30. 12:16 · Névtelen hozzászóló →

Akkor miért van van az, hogy Google Cache IP-ket tüntet fel nekem, hogy „jogosulatlan helyen” próbálták megjeleníteni a hirdetéseimet? Ha számolná azokat a megjelenéseket/kattintásokat, akkor meg se jelennének azok az IP-k, hogy „jogosulatlan helyen” ezen és ezen az IP-n jelentek meg a hirdetéseim….

2009. 03. 30. 14:41 · Névtelen hozzászóló →

Nem értelek…

Az Engedélyezett webhelyek-nél ha az van beállítva, hogy „Fiókom hirdetései bármelyik webhelyen megjelenhetnek”, akkor meg sem tudod nézni, hogy hol jelentek meg, ha pedig be van állítva, hogy „Fiókom hirdetései csak bizonyos webhelyeken jelenhetnek meg” és itt a weboldalad, akkor az összes többi jogosulatlan, hiszen ott állítottad be, hogy „Sorolja fel az engedélyezett URL-címeket úgy, hogy minden sorba egyet helyez:”, tehát az jogosult, amit beállítassz az összes többi nem, és megjelenik, hogy ott jogosulatlanul jelentek meg hirdetések.

A „számolja” szót csak a te írásodból vettem… nincs jelentősége.

Tehát nem számítanak így azok, amik megjelennek, míg be nem állítod, hogy engedélyezd, de ha a „Fiókom hirdetései bármelyik webhelyen megjelenhetnek”-et használod, akkor minden játszik, sehol sem fogja tiltani.

tiltás

2009. 04. 07. 04:18 · Névtelen hozzászóló →

eddig 2x kidobott a google de mindig a hónap első és 15.napja között legfőképp 15.én.. ilyenkor van nekik valami ellenőrzés? vagy ez csak véletlen?

mármegint…

2009. 04. 10. 12:02 · Névtelen hozzászóló →

Már megint megőrült az Adsense és az Analytics számlálás…

Az állítólagos leglátogatottabb oldalt 20-szor annyian nézték meg ma, mint eddig bármikor, és csak 3,5% lépett ki onnan, de ez sehol nem csapódott le oldalon belül, mert az eddig legnépszerűbb, most második oldalt még kevesebben nézték mint tegnap. Konkrétan az elsőt 194-en nézték meg 4573-szor, míg a másodikat 221-en 281-szer. Hová mentek ezek az emberek akkor domain-en belül?

Az átkattintás kb 1/7-e a tegnapinak (Adsense), és az előbb említett első helyezett aldomain és az összes aloldala összesen 20%-a sincs az összes oldalmegjelenítésnek. Nem kideríthető a csatornák alapján, hogy mit nézett a 80%.

Másnak is működik most így?

helyszíni karbantartás

2009. 04. 16. 02:17 · Névtelen hozzászóló →

Ma reggel ez az üzenet fogadott az adsense bejelentkezés után: „2009.04.18. napon helyszíni karbantartás lesz körülbelül 10:00 órától 14:00 PDT óráig.”

Ez mit jelent?

helyszíni karbantartás

2009. 04. 16. 02:23 · Névtelen hozzászóló →

Várjál csak… emléxem is, hogy ez mit jelent… ÁÁÁ, megvan! azt jelenti, hogy: „2009.04.18. napon helyszíni karbantartás lesz körülbelül 10:00 órától 14:00 PDT óráig.”

2009. 04. 16. 02:39 · Névtelen hozzászóló →

Mi az a PDT óra?

RE:

2009. 04. 16. 03:57 · OldalGazda →

A PDT a Pacific Daylight Time időzóna rövidítése, gyakorlatilag a Google székhelyén érvényes nyári időszámítással egyezik.

Hát ezaz!!

2009. 04. 16. 06:03 · Névtelen hozzászóló →

Akkor az tegnap lesz, vagy holnap vót?

helyszíni karbantartás

2009. 04. 16. 07:03 · Névtelen hozzászóló →

Á dehogy, Szergej, meg a Lerri személyesen jönnek ki helyszínre megnézni a gépet, amin a honlapod van.

Viccet félretéve, engem is érdekelne, hogy mire gondolt a google ezzel az üzenettel?

Szóljatok..

2009. 04. 16. 07:18 · Névtelen hozzászóló →

Ha Szergely jön, viszek neki egy üveg Tokajit, hogy tudja mi a jó.

2009. 04. 16. 07:22 · Névtelen hozzászóló →

Lerrynek hozzon más . Kettőt nem tudok ellátni. A annyi hasznot azért nem hoz a rendszerük. Már gondolkodtam rajta, hogy ők a zavarosak, vagy a magyar fenntarók, vagy én nemértem?

Egy kérdés

2009. 04. 28. 11:44 · Névtelen hozzászóló →

Sziasztok!

Volna egy egyszerű kérdésem:

Ha valakit kiraknak adsense-ről, akkor adworks-ról is?

Kösz, Üdv.: Feriman

Re:Egy kérdés

2009. 04. 28. 11:56 · OldalGazda →

Én arra tippelnék, hogy — hacsak nem gyalulták le valamilyen főbenjáró bűn miatt az egész Google Account-odat akkor — nem zárnak ki automatikusan az AdWords-ből, ha kizárnak az AdSense-ből. Egyébként meg lépj be, és próbáld ki 😉

re:re:Egy kérdés

2009. 04. 28. 15:01 · Névtelen hozzászóló →

Az főbenjáró bűn, ha az van kiírva az oldalra, hogy „kattints a hirdetésre” ?

re:re:Egy kérdés

2009. 04. 28. 15:39 · Névtelen hozzászóló →

Nem, de elolvashattad volna a szabályokat…

mochi

2009. 05. 08. 02:11 · Névtelen hozzászóló →

Van valakinek tapasztalata a mochiads-el?Raktam ki az oldalamra online játékokat a mochiads-en keresztül, de még egy cent adsense bevételt sem írtak jóvá, pedig tudom, hogy volt kattintás.

re:mochi

2009. 05. 08. 13:09 · Névtelen hozzászóló →

A játékban megjelenő adsense hirdetés bevétele nem a tiéd. Annak esetleg egy nagyon pici százaléka.

re:mochi

2009. 05. 11. 02:26 · Névtelen hozzászóló →

Hát igen, az adsense bevétel kereken 10%-át adják a mochiads-es játékok megjelenítőjének.1 hét alatt 0,1 usd lett belőle a bevételem. Egyébként úgy nézem, hogy a játék introjában lévő hirdetésre nem nagyon kattint senki, viszont a játék köré elhelyezett saját adsense hirdetéseimre igen. Közvetve, de így is jó. 🙂

Warez vagy nem?

2009. 06. 04. 17:49 · Névtelen hozzászóló →

Sziasztok!

Végigböngészve a fórumot én is kedvet kaptam, hogy használjam a Google AdSense szolgáltatást.Van egy oldalam, ami számítógépes játékokkal foglalkozik. Letölteni nem lehet sem közvetlenül, sem közvetve.Az oldalon játékmegjelenésekkel foglalkozó hírek, videók (pl. youtube, gametrailers), végigjátszások, csalások vannak.Egyszóval, az oldal profilja, hogy segítse a játékost a játékban és a játékvilágban.A kérdésem az lenne, hogy ezzel az oldallal érdemes-e megkezdeni a regisztrációt, vagy ez is wareznek minősül a Google Adsense szerint?

re: Warez vagy nem?

2009. 06. 04. 18:34 · Névtelen hozzászóló →

Szerintem nem warez, de linkkel könnyebb lenne…Amúgy meg tőlük megtudod mikor regisztrálsz 🙂

2009. 06. 04. 18:39 · Névtelen hozzászóló →

Szerintem sem warez 🙂 pontosabban ez bőven a szabályokon belül van még.

re: Warez vagy nem?

2009. 06. 05. 04:10 · Névtelen hozzászóló →

Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat.Azért nem akartam egyből regisztrálni, mert van egy másik oldalam is, és nem akartam, hogy egyből tiltólistára tegyenek.

Levonás

2009. 06. 20. 05:18 · Névtelen hozzászóló →

Sziasztok tegnap még 65dollar volt az adsense fiokomban ma mar csak 43 mi lehet ennek az oka hova lett a penz?

Levonás

2009. 06. 20. 14:56 · Névtelen hozzászóló →

Nállam is több mint 100 volt, ma meg kevesebb: 74dollár? 🙁

Levonás

2009. 06. 21. 07:09 · Névtelen hozzászóló →

Naggggyon érdekes… nekem 25$ hiányzik. És még csak egy tájékoztató levél sem jött a Google-től, hogy neki már csak ennyit ér ez a piac.

Levonás

2009. 06. 21. 08:03 · Névtelen hozzászóló →

Az érdekesség az egészben az, hogy az előzö két hónap összegét összeadom, akkor a nem levont összeg jön ki.Valami hiba történt a gépezetben, lehet egy idő után helyreál az egész, vagy akkor az előzö hónapok végösszegét is korigálni kell.

Adsense levonás

2009. 06. 22. 08:28 · Névtelen hozzászóló →

Engem is elért az adsense levonása, több mint 25 dollárt csíptek le.Valaki kiderítené, hogy miért a levonások?

Adsense levonás

2009. 06. 22. 09:38 · Névtelen hozzászóló →

Ha valki tud hívatalos infot a dologról tegye meg, hogy itt közli. (ha külön havi bontásokat nézed, akkor nállad is több?)

Adsense levonás

2009. 06. 22. 11:39 · Névtelen hozzászóló →

Első nap reggel amikor észrevettem ugye kb 25dollár levonás volt, délután megnéztem és ugyanannyi volt mint előtte. Másnap ismét hiányzott és már nem állt vissza az eredeti összegre elég érdekes ez a dolog. Remélem minél előbb kiderül mi ez.

Adsense levonás

2009. 06. 26. 14:09 · Névtelen hozzászóló →

Hoppá, visszaállt a levonás. Másoknál?

Adsense levonás

2009. 06. 26. 14:21 · Névtelen hozzászóló →

Nekem is 🙂

Adsense levonás

2009. 06. 27. 10:28 · Névtelen hozzászóló →

Nálam is rendben. 🙂

fizetés

2009. 07. 18. 13:08 · Névtelen hozzászóló →

Nem tudjátok, az adsense mi alapján fizet? Mert eleinte adott ***** centet egy kattintásértmostmár csak ***** centet ad. Ez mitől függ? Erre nem találtam választ a súgóban. Lehet azért mert sok kódot kértem le?

fizetés

2009. 07. 18. 18:23 · Névtelen hozzászóló →

*** centet? Azt hogy?Akkor *** kattintással keresel 1 dollárt?

Ha pedig ***** dollár, akkor az ***** cent, mi változott?

Szerzői jogok…

2009. 07. 20. 08:13 · Névtelen hozzászóló →

Van egy oldalam, most indítottam, dalszövegfordításokkal foglalkozik… Na most a szerzői jogokkal mi a helyzet? google hirdetés mehetne rá? Vélemények? előre is köszi

Szerzői jogok…

2009. 07. 20. 09:51 · OldalGazda →

Nem vagyok jogász, de érzésből a fordítások publikálásához az eredeti mű szerzőjétől kellene engedély kapjál, úgyhogy hacsak nem Creative Commons vagy Public Domain vagy ilyesmi alatt áll a kérdéses dalszöveg, vagy pedig mindegyik legalább 70 éves vagy tudom is én, hogyan szabályozza a származási ország szerzői jogi törvénye, akkor gondod lesz a szerzői jogokkal…

re:Szerzői jogok…

2009. 07. 20. 12:02 · Névtelen hozzászóló →

Igen… és én még valahol olyat is olvastam, sajnos már nem emlékszem a forrásra, hogy a dalszövegekkel, meg a csengőhangokkal, háttérképekkel foglalkozó oldalakat nézi leginkább spam-nek a Google.Persze ez nem azt jelenti, hogy nem lehet ilyet csinálni, vagy hogy nem lehet hirdetni rajta, azt meg főleg nem, hogy nem lehet ettől remek kis oldalad, csak legalábbis kezdetben, jobban odafigyel a G.

Na jól elkedvetlenítettünk…

Sok sikert hosszútávon!

Ui: Most jut eszembe, ez nem feltétlen a magyar nyelvű oldalakra érvényes, itt dolgozni is kell vele!

Warez?

2009. 08. 09. 23:35 · Névtelen hozzászóló →

Üdv!

Egy ilyen oldal mint pl. alldj.org wareznek minősül adsenséknél,vagymehetnek rá a reklámok?Előre is köszi a választ.

A.

Warez?

2009. 08. 10. 04:13 · Névtelen hozzászóló →

Csak megjegyezném, hogy a warez a softwares-ből alakult ki, tehát annak semmiképp, de ha jogdíjakat sért, akkor nem tehetsz rá hirdetést.Sért?

2009. 08. 10. 12:27 · Névtelen hozzászóló →

Ezt hivatalosan nem tudom én sem, az a bajom…

re:Warez?

2009. 08. 10. 14:13 · Névtelen hozzászóló →

Ha más pénzért adja azt, amit te ingyen, és az az övé, de neked nincs engedélyed tőle semmire, akkor az jogdíjat sért.

2009. 08. 10. 18:50 · Névtelen hozzászóló →

Az összes ilyen dj mix oldal ingyenes letölthetö tárhelyre linkelt,szal nem tudom.

Adsense kód

2009. 08. 12. 17:06 · Névtelen hozzászóló →

Helló! Szerintetek az, hogy hány kódot kérek le, befolyásolja a fizetést? Valamint ha egy bizonyos oldalon ingyen zene letöltés van, és én az adott zenét letöltöm majd felteszem a saját oldalamra, az jogvédett zenének minősül? tehát nincs jogom feltenni?

attól függ

2009. 08. 13. 04:34 · Névtelen hozzászóló →

[ingyen] zene letöltés vagy [ingyenes zene] letöltésBár még az utóbbi esetben sem automatikus, hogy te is ingyen továbbadhatod.

Egyébiránt pedig az ilyen kérdésekkel a jog tulajdonost kellene terhelni, nem ezt a listát

adsensekerdes

2009. 09. 08. 12:35 · Névtelen hozzászóló →

Sziasztok!

Készíteni szeretnék egy oldalt, és AdSensét szeretnék tenni rá, viszont 16 vagyok és nem is adózom… Ha a domain az én nevemen van és megkérek egy felnőtt ismerőst hogy regegeljen adesnsére és ő vegye át a zsét, az nem probléma? Ugyanis fater nem örülne neki :S

adsensekerdes

2009. 09. 09. 04:55 · Névtelen hozzászóló →

Persze, hogy nem gond, sokaknak van ismerős, nagyszülő, stb nevén az adsense.

bevételek pénzneme

2009. 09. 09. 08:57 · Névtelen hozzászóló →

Ma láttam egy ilyen opciót, hogy bevételeket euróban is kijelzi a rendszer, gondoltam kipróbálom, elfogadtam a feltételeket, hogy meglássam miről van szó. Erre gratulált a rendszer, hogy most már eur-ban jelzi ki a bevételeimet. Természetesen visszaállítani nem lehet usd-re, de a csekk usd-ben jön továbbra is. Ennek sok értelme volt. 🙁

bevételek pénzneme

2009. 09. 09. 09:08 · Névtelen hozzászóló →

Ne aggódj, előbb-utóbb mindenkinek át kell térni euróra Magyarországon. Ha esetleg számláznál a Google-nek, akkor mondanám, hogy mostantól a Google Ireland-dal állsz szerződésben, nem pedig az amerikai Google Inc.-cel.

bevételek pénzneme

2009. 09. 09. 09:13 · Névtelen hozzászóló →

Tulajdonképpen nekem mindegy, csak hónap közben végig eur-ban látom a bevételeimet, aztán hónap végén majd usd-ben a véglegest. Milyen keresztárfolyamot fognak használni?

Re: Bevételek pénzneme

2009. 09. 09. 09:27 · Névtelen hozzászóló →

Én számlázok, de eddig nem tudtam róla, hogy már a Google Irelanddal állok szerződésben? Honnan lehet erről tudni?

Re: Bevételek pénzneme

2009. 09. 09. 09:57 · Névtelen hozzászóló →

Szerintem benne volt abban a szövegben, amire rányomtad az OK gombot az euróra való átálláskor:) De az általános szerződési feltételekben is benne van, amit az AdSense kezelőfelület alján érhetsz el: Google Ireland Limited, ír jog alapján bejegyzett társaság (székhely: Gordon House, Barrow Street, Dublin, 4., Ireland cégjegyzékszám: 368047, adószám: IE6388047V).

Re: Bevételek pénzneme – Számlázási cím

2009. 09. 10. 03:46 · Névtelen hozzászóló →

Én még nem álltam át euróra. Az általános szerződési feltételekben semmilyen címet nem találok, a 17. pont alatt viszont ez van: Jelen Szerzõdésre Kalifornia állam joga irányadó. A szöveg alatt a dátum 2008.02.25.

adsense

2009. 09. 11. 08:16 · Névtelen hozzászóló →

tudnátok segiteni..nem tudok belépni az adsense-beregeltem már egy hete vissza is igazoltak…de nem tudok belépnisegitök programjukba semmi sem segit..privat emailt meg ezeknek a……. nem lehet küldeni sehol se..Mac Os X el dolgozom azon keresztül juttotam el a adsense-hez vagyis iWeb nevezetü programon keresztül ott müködik be tudok lépni és berakni reklámot csak 1 nem magyar nyelvü .Pedig magyar nyelven regeltem..2 .mindig ugyanaz a reklám jelenik meg ahányszor berakok egyet..csak más méretbe..remélem valaki tud nekem ebbe segiteni..üdv stefani danielui:ide válaszoljatok ha lehet info@imeinweb.com

most akkor mivan

2009. 09. 13. 11:30 · Névtelen hozzászóló →

hi! az a problémám hogy ha regisztrálok akkor jön megerősítő mail aztán azt írják hogy 1 héten belül átnézik a regisztrációmat és kldenek még egy mailt. már el telt 2 hét de semmi és ha megpróbálok belépni akkor eljut odáig hogy átirányítás de aztán visszadob a főoldalra. rossz név/jelszó nem lehet mert ha rossz jelszót írok be akkor figyelmeztet hogy hibás. a választ előre is köszönöm

?

2009. 09. 29. 10:10 · Névtelen hozzászóló →

Van még AdSenséhőz hasonló szolgáltatás, mert attól félek hogy letiltják a számlámat, és cseszhetem (mondjuk egy retardtál telekattintgatja a hirdetést)? Lehetőleg Magyarországi.

S.O.S! Segítséget kérek!!!!

2009. 10. 03. 09:11 · andorko →

Kedves Fórumozó Társaim!Azért regisztráltam, mert talán itt tudtok segíteni, hónapok óta szebvedek az Adsense beállításokkal! A miez.info.hu-n cikkeket írogattam, + csináltam 1 weblapot is, kábítottak, hogy lehet vele pénzt keresni (és hallottam olyat, kinek sikerült is), de én NEM TUDOM MEGCSIINÁLNI A BEÁLLÍTÁSOKAT!!!Nagyon szépen megkérem azt, aki tud nekem segíteni, vegyük fel a kapcsolatot, segítsen nekem! Van skype-m is.E-mail: eva.andorko@freemail.hu és [email protected]: 06203237595 ( hétvégén csak sms!!!)

ELŐRE IS NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM!andorko

3 hónapja nincs válasz

2009. 10. 10. 14:46 · Névtelen hozzászóló →

SzevasztokMár vagy 3 hónapja regisztráltam magamat az adsense programba de ezidáig még egy email sem kaptam tőlük hogy mi a gond az oldalammal ha egyáltalán van vele gond! ha megpróbálok belépni az adsense oldalon akkor változó időközönként kiirja hogy ehhez a fiókhoz még nem tartozik adsense mert jelenleg áttekintés alatt áll és a regisztráció időpontjától kezdve egy héten belül átnézik a kérésemet és küldenek viszaigazolást, ha pedig nem ezt irja ki akkor egyszerüen viszadob a bejelentkezési oldalra minden hibaüzenet nélkül legyetek ojan kedvesek és segitsetek léci mert már nemtudom mi lehet a gond.

Üdv Csabesz

2009. 12. 03. 14:32 · Névtelen hozzászóló →

Azt írja nekem a Google, hogy:

„Kedves Ügyfelünk,

Fiókját áttekintve úgy tapasztaltuk, hogy Ön jelenleg nem használja az „AdSense kereséshez” (AFS) szolgáltatásunkat. „

A fiókomban 5 működő és egy kikapcsolt keresési egység van.

Az rendben van, hogy reklámozni akarja, de miért nem úgy, hogy „Használja a …” stb. , a fiókomat nem nézte meg, mert akkor nem írná ezt…

Mindegy, csak gondoltam ide írom.

hehe, keresés

2009. 12. 03. 14:52 · Névtelen hozzászóló →

nem vagy egyedül, én is megkaptam, pedig nekem is van AFS szolgáltatás beállítva…

2010. 01. 03. 09:34 · Névtelen hozzászóló →

Hello!Szeretném a segítségüket kérni!Regiszráltam a Google ADsENSE– RE és a weblampomon a google keresését szeretném beállitani két kódót kaptam is amit illeszek be az egyiket betudtam illeszteni (forráskodként egy menüben) megisjelenitette, de a másikat nem tudom hova kell beilleszteni!! Kérem Segítsenek!

2010. 01. 03. 09:36 · Névtelen hozzászóló →

Hello!Szeretném a segítségüket kérni!Regisztráltam a Google ADsENSE– RE és a weblampomon a google keresését szeretném beállítani két kódót kaptam is amit illeszek be az egyiket betudtam illeszteni (forráskódként egy menüben) meg is jelenítette, de a másikat nem tudom hova kell beilleszteni!! Kérem Segítsenek!Üdv Balog Imre

gondolom

2010. 01. 03. 10:22 · Névtelen hozzászóló →

Gondolom akkor ez Adsense kereséshez lesz, és azt állította be, hogy saját oldalon belül legyenek láthatók a találatok.Ilyenkor az egyik kódot abba az oldalba kell beilleszteni, ahonnan keresnénk, gondolom ez van meg, a másiknak pedig létre kell hozni egy oldalt, ahová pl. iframe-el beilleszti a Google a találati oldalt.

Tehát egy pl. talalat.php vagy html, mindegy ami kb. úgy néz ki mint a többi oldal (mert ha nem, akkor választhatnánk azt is, hogy külön oldalon nyíljanak meg) csak egy részén a találatok lesznek.

CMS rendszerekben létre kell neki hozni egy oldalt és oda beilleszteni, de úgy emlékszem van valami minimális szélesség, aminek pl. blog oldalak sokszor nem felelnek meg.

kérdés

2010. 01. 28. 07:35 · Névtelen hozzászóló →

Sziasztok már kb 3 hete regeltem adsensre de még mindig ez az üzenet fogad:

„Fiók nem aktívEhhez a felhasználónévhez nem tartozik AdSense fiók, mivel jelentkezése jelenleg áttekintés alatt áll. A jelentkezésétől számított egy héten belül, átnézzük jelentkezését, és értesítjük e-mailben. Ha elfogadtuk, hogy csatlakozzon az AdSense-hez, beléphet fiókjába, és már kezdhet is.”

Mit csináljak?

ADSENSE + YOUTUBE

2010. 02. 12. 05:28 · Névtelen hozzászóló →

Sziasztok!

Nemrégiben fedeztem fel,hogy lehet adsense reklámokat rakni youtube videókba. Ehhez kapcsolódóan nagyon kevés szabályzati anyagot találtam, és azt se nagyon értettemSzerintetek milyen viókba rakhatok adsenset? Világos, hogy pornó stb. nem lehet, de pl. PC játékok trailereibe igen? Pl. letöltök egy játékviót valahonnan, azt feltöltöm a youtube csatornámba, az úgy oké?Nem igazán világos számomra, hogy milyen szabályok vannka a youtubban és az hogy jön össze az adsenszel….Mert úgye elvileg klipet se lehetne feltölteni, ha nem te vagy a kiadó…..Tud valaki segíteni ebben a témában?

Adsense – Youtube

2010. 02. 12. 06:21 · Névtelen hozzászóló →

Szia, Adsense fiokodban megjelent egy ilyen lehetőség?

ADSENSE + YOUTUBE

2010. 02. 12. 06:43 · Névtelen hozzászóló →

A youtube-nál van ilyen lehetőség s ha oda beillesztesz kódot, akkor kezdi el mutatni az adsense fiókban is a youtub „income-ot”.Elég sok videó van fent a youtubot, aminek az alján goggle hirdetés jelenik meg, ha elindítod.Csak azt nem tudom, hol van az a szabályzat, ahol leírják, hogy milyen videókba lehet betenni.

ADSENSE + YOUTUBE

2010. 02. 12. 07:51 · Névtelen hozzászóló →

Ezt milyen menü alatt és hol van? „A youtube-nál van ilyen lehetőség s ha oda beillesztesz kódot” Köszi!

ADSENSE + YOUTUBE

2010. 02. 12. 07:54 · Névtelen hozzászóló →

Film trailerekre lehet rakni?,… de az is lehet, hogy ez automata, tehát amire nem lehet ott nem jelenik meg, mert mindegy egyes feltöltött videora felrakja a hírdetést és ahol nem lehet ott nem jelenik meg. Lehet, hogy igy van, ez engem is érdekel, aki tudja írjon. Köszi!

ADSENSE + YOUTUBE

2010. 02. 12. 08:42 · Névtelen hozzászóló →

Ezt milyen menü alatt és hol van a youtube oldalon, tudom az adsense kodomat berakni?

ADSENSE + YOUTUBE

2010. 02. 14. 18:18 · Névtelen hozzászóló →

Valaki tudja, hogy a youtube fiokon belül hol lehet az adsense kododat beállítani? köszi az infot!

Sziasztok! Megszünt email fiókkal kapcsolatban.

2010. 02. 19. 15:40 · Névtelen hozzászóló →

Sziasztok!

Nagy kéréssel fordulok hozzátok.Segítsetek nekem abban,hogy mi a teendő ilyenkor,ha valaki,azaz én már egyszer regisztráltam az Adsense programbaúgy 2 évvel ezelőtt.Úgy 1 évig meg is volt a honlapom,csak nem tudtam fizetni a tárhelyet,a domaint,meg egyebet /tudom ez az én problémám/.Azóta sajnos,megszűnt az e-mail címemmel együtt minden,amivel regisztráltam az adsensbe ,így nem is tudok belépni.Blogot írok,és abba szeretném újból az Adsens hirdetéseket feltenni.Az lenne a kérdésem,hogy mit tegyek,hogy újból tudjak Adsens hirdetéseket tenni a blogomba?Próbálok belépni az Adsens fiókomba,de azt írja ki,hogy a fiók nem aktív,ehhez az e-mail címhez nem tartozik ilyen fiók.Hiába írja nekem ezt ki a rendszer,mert a régi e-mail címemmel és jelszóval próbáltam többször is belépni,de nem engedett,pedig régebben,mikor még megvolt a honlapom,ezekkel az adatokkal tudtam belépni.Sajnos ezzel az e-mail címmel ami régen volt,azt már nem tudom visszakapni,így nem is tudok többé Adsens hirdetéseket feltenni?Úgy tudom,hogy csak azzal az e-mail címmel lehet bejelentkezni,amivel egyszer már regisztráltam.De mi van akkor,ha az az e-mail cím már nem él?Most regisztráltam az Adsensbe egy másik e-mail címmel és az új blogommal,de még nem érkezett semmi visszajelzés.Kérlek benneteket segítsetek,hogy mit tegyek.Köszönöm

János

Sziasztok! Megszünt email fiókkal kapcsolatban.

2010. 02. 19. 15:41 · Névtelen hozzászóló →

Sziasztok!

Nagy kéréssel fordulok hozzátok.Segítsetek nekem abban,hogy mi a teendő ilyenkor,ha valaki,azaz én már egyszer regisztráltam az Adsense programbaúgy 2 évvel ezelőtt.Úgy 1 évig meg is volt a honlapom,csak nem tudtam fizetni a tárhelyet,a domaint,meg egyebet /tudom ez az én problémám/.Azóta sajnos,megszűnt az e-mail címemmel együtt minden,amivel regisztráltam az adsensbe ,így nem is tudok belépni.Blogot írok,és abba szeretném újból az Adsens hirdetéseket feltenni.Az lenne a kérdésem,hogy mit tegyek,hogy újból tudjak Adsens hirdetéseket tenni a blogomba?Próbálok belépni az Adsens fiókomba,de azt írja ki,hogy a fiók nem aktív,ehhez az e-mail címhez nem tartozik ilyen fiók.Hiába írja nekem ezt ki a rendszer,mert a régi e-mail címemmel és jelszóval próbáltam többször is belépni,de nem engedett,pedig régebben,mikor még megvolt a honlapom,ezekkel az adatokkal tudtam belépni.Sajnos ezzel az e-mail címmel ami régen volt,azt már nem tudom visszakapni,így nem is tudok többé Adsens hirdetéseket feltenni?Úgy tudom,hogy csak azzal az e-mail címmel lehet bejelentkezni,amivel egyszer már regisztráltam.De mi van akkor,ha az az e-mail cím már nem él?Most regisztráltam az Adsensbe egy másik e-mail címmel és az új blogommal,de még nem érkezett semmi visszajelzés.Kérlek benneteket segítsetek,hogy mit tegyek.Köszönöm

János

2010. 02. 19. 15:46 · Névtelen hozzászóló →

Bocsánat kétszer küldtem el a kérésem

Adsense fiók letiltása

2010. 05. 07. 03:08 · Névtelen hozzászóló →

Sziasztok!Van valami ötletetek a bajom megoldására? A következőképpen jártam. 4-5 honlapom volt, melyeken meg is jelentek a hirdetések és működött is minden. Egyik alkalommal hibát követtem el. A mhelyemről töltöttem fel a frissített egyik oldalamat, majd megnéztem és megmutattam a kolléganőmnek. Engem pedig kihívtak az irodából. Közben a kolléganőm a lapomon meglátott valami számára érdekes reklámot és rákattintott. Azonnyomban minden eltűnt valamenyi oldalamról. Azonnal írtam a Google-nak; se kép, se hang.Többször megpróbáltam új névvel beregizni, minden más volt, már a gépem is kicseréltem azóta, más az internetszolgáltatóm is (na nem emiatt) és próbálkoztam újra. Bármilyen vadi új oldalt teszek fel, ami működik és jó, azt a választ kapom, hogy köszönik az érdeklődést, de az oldalam nem működik (ami nem igaz!)

Mit tehetk még????S.O.SAnita

Adsense fiók letiltása

2010. 05. 07. 03:08 · Névtelen hozzászóló →

Sziasztok!Van valami ötletetek a bajom megoldására? A következőképpen jártam. 4-5 honlapom volt, melyeken meg is jelentek a hirdetések és működött is minden. Egyik alkalommal hibát követtem el. A mhelyemről töltöttem fel a frissített egyik oldalamat, majd megnéztem és megmutattam a kolléganőmnek. Engem pedig kihívtak az irodából. Közben a kolléganőm a lapomon meglátott valami számára érdekes reklámot és rákattintott. Azonnyomban minden eltűnt valamenyi oldalamról. Azonnal írtam a Google-nak; se kép, se hang.Többször megpróbáltam új névvel beregizni, minden más volt, már a gépem is kicseréltem azóta, más az internetszolgáltatóm is (na nem emiatt) és próbálkoztam újra. Bármilyen vadi új oldalt teszek fel, ami működik és jó, azt a választ kapom, hogy köszönik az érdeklődést, de az oldalam nem működik (ami nem igaz!)

Mit tehetk még????S.O.SAnita

Adsense fiók letiltása

2010. 05. 15. 18:19 · Névtelen hozzászóló →

Nos, én is nemrég reggeltem, és egy hónapot vártam mire küldtek választ, h még nincs kész az oldal, és nem tudják elfogadni, aztán két nap múlva megint beajánlottam egy kis változtatással, de azt sem fogadták, el. Aztán megint változtattam egy keveset, és akkor már elfogadták. Szerintem ez emberi tényező, hogy ki fogadja el, és ki szőrözik. Ha egy domain-ről letiltják a reklámokat, akkor másikkal kell próbálkozni szerintem. És az, h valaki rákattint a saját hirdetésére nagy ritkán, még nem jelentene kitiltást, max. nem fizetnek a kattintásért. Nyilvános helyekről amúgy sem lenne szabad bejelentkezni, legalábbis valami ilyesmi van a szabályzatban.Szerintem más dolgok vannak a háttérben, amiért letiltották az oldalaidról a hirdetéseket. Ha le is tiltják, akkor kellene küldeniük valami formális magyarázatot.

Adsense külföldi bankszámlával

2011. 02. 01. 18:17 · Névtelen hozzászóló →

Sziasztok!A kérdésem a következő: a Google elfogad külföldi bankszámlaszámot?Magyar állampolgár vagyok, itt is van az állandó lakcímem, de külföldi (szlovák) bankszámlára szeretném majd megkapni a pénzt. Előre is köszönöm a válaszokat.

Mennyit lehet adsense-el keresni?

2011. 05. 27. 06:14 · Névtelen hozzászóló →

Ssiasztok mindenki!Csinálgatok egy oldalt, napi 30-40 000-es látogatottságunk és 50 60 000-es oldal letöltésünk van.Mennyit kereshetnék adsense-el ?Mert jelen pillanatban magán céges hirdetőim vannak de azok nem fizetnek valami jól,és erősen gondolkodom a váltáson.Jah és azt majdnem el felejtettem hogy 3 helyre tudnám kirakni a hírdetést 1(730150) 2(300450)

mennyit lehet?

2011. 05. 27. 15:53 · Névtelen hozzászóló →

Ember meg nem mondja, hogy te mennyit fogsz ezzel keresni, mert pl. nem lehet tudni az oldal témáját sem, az pedig nagyban befolyásolja a bevételt. Egy biztos, napi 60000 oldal letöltésnél, ha jól csinálod, kizárt hogy napi 50 EUR-tól kevesebbet keress, de ha a felső határ érdekel, jó téma, jó átkattintás és bizonyos idő elteltével lehet napi 500 EUR is a bevétel. Na és persze hozzá kell tenni, hogy szerintem…

Miért nem magyarnyelvű a hirdetés?

2011. 07. 08. 09:40 · Névtelen hozzászóló →

Sziasztok!

Nekem az a problémám, hogy a Worpress blogbejegyzéseimben a hirdetéseim nemcsak magyarul, hanem angolul, arabul, franciául stb. IS megjelennek. .hu végződésű oldalról van szó és magyar cikkekről (ezek a blogbejegyzések tartalmazzák a Google hirdetéseimet, amiért fizet a Google nekem).

Ráadásul a csatornákat is kiválasztottam a Google-nél, ami szintén magyar szavakat tartalmaz és Magyarországról nézem a site-ot, szóval nem értem mit keresnek ott a külföldi hirdetések. Legalább 4-500 hirdetésem kint van a WordPress blogomban (amit plugin nélkül én tettem bele), így elég nagy munka lenne mindegyiket átírni. Ezen nem szeretnék változtatni. Hol lehet ezt a Google felületén átírni, hogy ne szálljanak el a mostani hirdetések és csak magyar hirdetések jelenjenek meg?

Kérlek segítsetek, ha tudtok,

Köszönöm,

Anand

Adproud

2011. 07. 26. 12:49 · Névtelen hozzászóló →

Sziasztok!

Próbálta már valaki a adproud.com-ot?? Fontos lenne, köszönöm szépen!