AdSense regisztráció

január 28, 2006

Kérdések az AdSense programba belépésről

Tedd fel kérdésedet, ha az alábbi hozzászólások nem adták meg a választ!

A „AdSense regisztráció” című bejegyzést 2006. 01. 28. napján publikáltam, az azóta már bezárt webni.innen.hu oldalon. Ezt az írást és az innen hivatkozott régi tartalmakat a Webni! Archívum oldalán gyűjtöttem össze. Mivel az utolsó módosítás dátuma: 2011. 11. 11., ezért az itt olvasható információk már részben vagy teljes egészében elavultak lehetnek.

Archivált hozzászólások

Google hirdetések – Kinek éri meg?

2006. 01. 03. 09:15 · Névtelen hozzászóló →

A fenti hozzászólásokat és érdemi válaszokat tekintve, feltennék egy -számomra- fontos kérdést. Nem tudom eldönteni, érdemes a google hírdetéseket használnom. Van egy kb. 50 000/hó látogatottságú, saját fejlesztésű játékoldalam, angol-magyar nyelven. Vajon, kb mekkora bevételre számíthatok, megéri vagy inkább ne „csúfitsam” el az oldalamat. (természetesen nem „tolonganak” az egyéb hírdetők Nálunk sem). Ha igen, angol vagy magyar nyelvet jelőljek meg.

Google hirdetések – Kinek éri meg?

2006. 01. 03. 11:19 · OldalGazda →

A rendszer maga fogja eldönteni, hogy milyen nyelvű hirdetéseket jelenítsen meg a különböző nyelvű oldalaidon például az oldalon található kulcsszavak és még más egyéb jellemzők alapján. Angol oldalaidon angol hirdetések fognak megjelenni, magyar oldalaidon -ha rendelkezésre állnak, akkor- magyar hirdetések, ha nem, akkor esetleg angol hirdetések is megjelennek.

A regisztrációkor a nyelv megadása csak a regisztráció feltételeinek elbírálásához kell (az ember, aki átnézi, értse az oldalt). Például az én számlámhoz tartozó angol nyelvű oldalakon csak angol nyelvű hirdetések jönnek, hiába adtam meg a regisztrációkor magyar nyelvet (egyébként egy másik URL-hez)

A bevételt előre nem lehet megmondani, mert nagyon függ a témától és pár egyéb dologtól de mivel angol nyelven is utazol, esélyes, hogy normális méretű lesz.

Szerintem próbáld ki mindenképpen az AdSense-t, mert nem feltétlenül csúfítja el oldalad: a színek beállításával összehangolhatod az oldalad kinézetével a hirdetéseket -akárcsak ezen az oldalon-, illetve belátásod szerint kevésbé feltűnő/zavaró helyre is teheted őket. Ne felejtsd el, hogy a kontextusban megjelenő hirdetések hozzáadott értéket is képviselnek, hiszen a témához kapcsolódó egyéb oldalakra irányíthatják a figyelmet.

Üdv:JJózsef

polilangu

2006. 01. 14. 14:12 · Névtelen hozzászóló →

Most epitek egy weblapot, amelyet tobb nyelven is implementalok: Angol,Magyar,Francia,Nemet,Roman,stb.Ha feliratkozom nemet nyelvu hirdetesekre a google deutschland -nal, es ugyanannak a websitenak a magyar verziojahoz a google magyarorszagnal magyar hirdetesekert, stb., akkor egy helyrol ( Google, Inc. ) fogom kapni a penzt ( felteve hogy ez az osszetett iratkozas lehetseges), vagy kulon-kulon az adott orszagokbol? Vajon kikuldi a google deutschland a csekket kulfoldre ?

polilangu

2006. 01. 14. 14:32 · OldalGazda →

Létrehozol egy AdSense számlát, kiválasztod, hogy melyik, illetve milyen nyelvű weboldalad legyen az elsődleges. Ez azért kell, mert a megadott weboldalt megnézi az adott nyelven értő alkalmazottjuk, és ezalapján jóváhagyja a jelentkezésedet. A továbbiakban minden egyéb weboldaladon megjeleníthetsz hirdetéseket, ami megfelel az AdSense felhasználói feltételeinek, külön jóváhagyatás nélkül. A román nem tartozik még a támogatott nyelvek köz, de a többi általad említett igen. A levelek az USA-ból Mountain View-i, kaliforniai címről fognak érkezni. Olyan nincs, hogy Google Deutschland-nál regisztrálsz, csak olyan van, hogy Google Inc.-nél, és megválasztod a kezelőfelület nyelvét a központi oldalon. Kiküldik a csekket külföldre is, legalábbis Magyarországra minden bizonnyal (és persze Németországba is :).

Üdv: JJózsef

Hogyan kezdjem?

2006. 02. 16. 01:36 · Névtelen hozzászóló →

Az oldalam angol-magyar nyelven is olvasható. Két különböző domain név van hozzá ( pl: yes.com és igen.hu) ami ugyanarra az oldalra mutat. Kérdésem, regisztrációnál számít,hogy melyik domaint írjam be és mi legyen az elsődleges nyelv. ( pl. yes.com és magyar) vagy mindegy, hiszen mindkét domaint automatikusan felismeri és regisztrálja magának. A másik kérdésem, látom majd esetleg a a két domain forgalmát külön-külön.Lehet, hogy kicsit bonyolult a kédésem… ( még nekem is) I.V.

Hogyan kezdjem?

2006. 02. 16. 06:08 · OldalGazda →

Valószínűleg az angol nyelvű ügyfélszolgálat olajozottabban üzemel, de ettől eltekintve szerintem nem nagyon számít, hogy akkor most melyik oldaladat adod is meg a programba való belépéskor.Persze, minden további nélkül lehet nyomon követni az egyes hirdetések teljesítményét mind az URL szerint különálló statisztikák mind az általad egyénileg meghatározott statisztikák segítségével: az URL csatornákat az általad megadott címek alapján tudod meghatározni, az egyedi csatornákat pedig a beszúrandó kód határozza meg. Jelenleg max. kétszáz ilyen csatornát hozhatsz létre…

Több számla

2006. 06. 13. 09:53 · Névtelen hozzászóló →

Érdemes-e minden oldalnak külön adsense számlát nyitni? így ha az egyik honlap gyanúba kerül valami miatt pl.”jóakarók” és letiltják, akkor csak annak a bevételei vesznek el, a többi mehet tovább és nem vész el minden bevétel vétlenség esetén. Szóval az lenne még a kérdés, hogy az Adsense minden oldalt külön kezel és csak azt tiltja le, amelyikkel baj van, vagy az összes oldalt, mert ha külön kezeli, akkor nincs szükség külön számlákra.

Több számla

2006. 06. 13. 15:15 · Névtelen hozzászóló →

Bár én még nem próbáltam, de mintha valahol hallottam volna, hogy azért nem olyan könnyű egy embernek több AdSense számlát birtokolni (mindazonáltal néhány kézzelfogható hátránnyal is jár a dolgok effajta elaprózása).

Üdv:JJózsef

Ui: Azért add össze, hogy kb. hány ember szólt hozzá a Te mennyit keresel? oldalhoz, meg gondold hozzá, hogy hányan nem, majd hasonlítsd össze a letiltásról szóló hozzászólások számával. Aggodalomra azért nincsen akkora ok. Ha mégis azt látod, hogy hirtelen gyanúsan sok lett a kattintás, vagy valamilyen jóakadódra gyanakszol, akkor jelentsd azt te be a Google-nek.

jelentkező

2006. 09. 26. 05:38 · Névtelen hozzászóló →

Kb két hete adtam be a jelentkezésemet. Ma kaptam visszajelzést, miszerint nem fogadják el és nem is indokolták meg, hogy miért. Az oldal mezőgazdasággal foglalkozik magyar és német nyelven. Kb 8-8, a/4-es oldalnyi anyag van fent képekkel illusztrálva mindkét nyelven. Az oldal kb 2 éve létezik. Eddig úgy tudtam, hogy csak warez és sex oldalakat nem fogadnak el. Csalódtam a gugliban, ugyanis csomó igénytelen és silány jóformán 1 index oldalból álló lapokon is láttam már adsense hirdetést.

óraátállítás

2007. 10. 29. 03:08 · Névtelen hozzászóló →

Na, mostmár reggel 8-kor vált a Google munkanapja az eddigi 9 helyett az óraátállításunk miatt.

2008. 08. 28. 13:14 · Névtelen hozzászóló →

Olvastam, valamint az egyik fenti cikk is utalt arra, hogy előfordul, hogy egy „jóakaró”-ként emlegetett kedves ember valamilyen módon kihalássza a forráskódból a jelszavunkat, és felteszi az Adsense kódot tiltott helyekre, amit a Google úgy reagál le, hogy letiltja az adott számlát. Nem volna helyénvaló, ha a Google nyújtana valami védelmet ez ellen? Vagy ha letiltás helyett, csupán felfüggesztené és kérdőre vonná az ügyfelet? Úgy gondolom, hogy senki másnak nem áll érdekében tiltott oldalakra tenni a kódját, csak annak a bizonyos „jóakaró”-nak, esetleg unatkozó tréfás kedvű egyéneknek. Egyébként, ha ennyire könnyű kihalászni a kódunkat, akkor igazán elvárható lenne, hogy a szolgáltató fellépjen ez ellen, de ha már ezt elmulasztja, akkor legalább ne legyen ennyire radikális a vétlen felhasználókkal szemben, hanem nyújtson valami alternatív lehetőséget is. Nem akarom elvitatni a Google-tól a jogot, hogy a saját szabályait alkalmazza a saját háza táján, de ez kicsit arra emlékeztet, mikor valakit tárgyalás nélkül ítélnek el. Végül, lehet valami jogszerű, ugyanakkor durva, otromba vagy etikátlan is.

2008. 08. 28. 14:11 · btamas →

A másik oldalra kihelyezett kód annyira nem életszerű… megcsinálni egy oldalt, befuttatni, majd más kódját kitenni, ahelyett, hogy egy olyan céget tennék ki ami nem tiltja az oldal tartalmát, és nekem termel.Ha én ki akarnék cseszni egy adsense felhasználóval, elkezdenék mint egy őrült kattintgatni az oldalán lévő hirdetésekre nap mint nap.

Re:…

2008. 08. 28. 14:37 · Névtelen hozzászóló →

Ebben epp az a lenyeg, hogy olyan oldalra rakja ki ami szabaly ellenes. Valszeg azert elobb kirugjak, mint a kattintgatasokert.

re: Re:…

2008. 08. 28. 14:45 · Névtelen hozzászóló →

Szabály ellenes oldalon hónapokig, akár egy évig is elműködhet.Nem automatikus (nem robot csinálja) ezeknek az észlelése.

re

2008. 08. 28. 17:58 · Névtelen hozzászóló →

nem beszélve arról, hogy van egy olyan menüpont az adsense számlán, hogy engedélyezett webhelyek..uh de le vagytok maradva

Re:

2008. 08. 31. 05:14 · OldalGazda →

Az előttem szólókkal egyetéretek, egy pontosítás a hozzászólásodhoz: nem a jelszavad van a forráskódban, hanem a hirdetésmegjelenítői azonosítód.

Nem érkezik válasz

2008. 10. 20. 05:11 · Névtelen hozzászóló →

Sziasztok!

Én 12 napja küldtem be a regisztrációmat, de semmi választ nem kaptam még. Ha be akarok lépni, azt írja, hogy még elbírálás alatt van. Normális ez? Mennyi ideig szokott tartani?

Nem érkezik válasz

2008. 10. 20. 08:12 · Névtelen hozzászóló →

Hello!Én is így jártam. Már két hete várok, pedig azt irják, h az elbirálás 3-4 munkanap. Furcsa , h egy ilyen nagy cégnél nincs megfelelő erőforrás a saját maguk által szabott határidők betartására.

„Fiók nem aktív” – örökös elutasítás?

2009. 01. 14. 14:48 · Névtelen hozzászóló →

Szerettem volna bejelentkezni az adsense programba, de az űrlap kitöltése után azt az üzenetet kaptam, hogy:

*****A megadott e-mail címmel már van felhasználó. A fiókba való belépéshez válasszon egy másik Google Fiók felhasználói azonosítót.*****

Én ugyan nem használtam eddig adsense-t, de az üzenet alapján azt vélelmeztem, hogy eseteg a múltban egyszer megpróbáltam jelentkezni az adsense, csak nem sikerült, és közben már el elfelejtettem. Ezen az alapon megpróbáltam bejelentkezni az adsense kezdőoldalán. Itt egy másik üzenet fogadott:

*****Fiók nem aktívEgyetlen AdSense fiók sem kapcsolódhat ehhez a belépéshez, mivel nem fogadtuk el jelentkezését. A jelentkezéssel kapcsolatos további információért, kérem, válaszoljon erre az üzenetre, arról az email címről, melyet jelentkezésekor megadott.*****

Pontosan nem értem, hogyan mikor és miért nem fogadták el a jelentkezésemet, de a rossz memóriámat ismerve, van esélye, hogy valamikor régen valamiért így történhetett. De:

  1. Ez örökre szóló elutasítást jelent?2. Milyen üzenetre válaszoljak? A fenti üzenet egy weboldalon jelenik meg, nincs feladója, címe stb.

Van erre megoldás?

Re: „Fiók nem aktív” – örökös elutasítás?

2009. 01. 14. 18:53 · Névtelen hozzászóló →

Nincs másik email címed?:)

[email protected]

2009. 06. 25. 08:28 · Névtelen hozzászóló →

Segítségetek kérném, mivel már jó párszor megpróbáltam a regisztrációt több honlapommal, illetve több e-mail címmel is, de mindig visszautasítják a jelentkezésemet. Az első próbálkozások után még írtak vissza e-mailt amiben ugye leírták, hogy mi a probléma, „nehéz az oldalnavigáció” ezt írták vissza általában. Kijavítottam a hibákat, hogy ne tudjanak belekötni, de most már e-mailes visszajelzést sem kapok a regisztrációmra, csak onnan tudom, hogy elutasítottak, hogy az adsensen megpróbálok belépni az aktuális e-mailemmel amivel regeltem legutóbb és kiírja hogy elutasítva, nem fogadták el a jelentkezésemet. 3 weboldallal próbálkoztam ezek közül az egyik különösen igényesen megszerkesztett oldal és nem rég azt találtam ki, hogy csinálog gyorsan egy blog.hu-s oldalt telerakom tartalommal és megpróbálok azzal jelentkezni, hátha, mert úgy vettem észre, hogy a blogosokba nem igazán kötnek bele, de sajnos erre sem kaptam visszajelzést, csak elutasítást. Kérdésem az lenne, hogy elképzelhető, hogy kitiltottak a rendszerükből? Elég gusztustalan lenne, mivel csak jelentkezni próbáltam és még esélyt sem kaptam. Azt már meg sem kérdezem, hogy mit tudnék most tenni, mivel nagyjából semmit, elérni őket lehetetlen, szóval így jártam.

Köszi

adsense

2009. 06. 25. 08:43 · Névtelen hozzászóló →

Sok helyen olvasom, mostanában nem reagálnak új jelentkezésre, holott pár napot írnak a jelentkezés elfogadására, vagy elutasítására. Lehet létszámstop van a válság miatt?

re:adsense

2009. 06. 25. 09:37 · Névtelen hozzászóló →

Úgy gondoltad létszámstop, hogy kevesebbet keressenek?Mert ugye ők is abból kapnak csak pénzt amiből te.

re:adsense

2009. 06. 25. 10:07 · Névtelen hozzászóló →

Akkor miért nem vesznek fel új jelentkezőt, és nem is válaszolnak? Mivel kevesebb a hirdető, gondolom nem az a céljuk, hogy még újabb weblapokra tegyék ki a kevesebb hirdetést. Így is a béltisztító méregtelenítő jön már mindenhol.

re:adsense

2009. 06. 25. 10:15 · Névtelen hozzászóló →

Figyelj, nem tudom a témaköröd, de abban lehet, hogy ez van. Csökkentek a hirdetések, de nem annyira.Bizonyos témaköröket lehet hogy átmenetileg mostohán kezel a G, és lehet, hogy abba tartozol.Tehát lehet benne valami, de teljes „létszámstop” azért az abszurd lenne.

Az is azt támasztja alá, hogy szeretnék, ha több hirdető lenne, hogy már szinte csak a kocsmában nem osztogatnak adsense kupont, de ez betudható annak is, hogy Magyarországon még a válság előtt is elég ramatyul ment ez a piac.Egyszerűen itt még nem indult be annyira… és a megjelenítők pedig lehet, hogy már eléggé beindultak.

Titok, hogy milyen témájú az oldal? Már érdekelne…

re:adsense

2009. 06. 25. 10:20 · Névtelen hozzászóló →

Na most nem én jelentkeztem az adsensére, és csak hozzászóltam adsense címmel. Tény az, hogy nem vesznek fel mostanában új adsense megjelenítőt, és ez szerintem témától független.

re:adsense

2009. 06. 25. 11:50 · Névtelen hozzászóló →

Ez tényleg tény?És sehol senki meg nem írta még, nem dühöngenek emberek ezrei itthon és külföldön?A Google se írja le sehol soha?

Meg kell kérdezni a G webmester fórumban vagy valami …Én itt olvastam vagy kétszer, hogy nem ment és kész.

Mellesleg az pl. sokkal hatékonyabb és tisztítóbb megoldás lenne, ha a mostani szemét oldalakat letiltanák, és egy kicsi szigorodna a belépés szabálya (nem lehet, hogy „csak” ez történik?), ezt indokolná a válság, de azt, hogy senki soha… ? Vagy eleve kizárt, hogy nagyszerű rendkívül látogatott, értékes tartalommal rendelkező oldalak most induljanak, és szeretnének még több időt fordítani az oldalra azáltal, hogy pénzt keresnek vele és nem kell mással?

Szóval szerintem szűrés lehetséges, stop nem.

re:adsens

2009. 06. 25. 12:20 · Névtelen hozzászóló →

Legyen úgy. De egy rövidke választ azért adhatnának… akár egy robot is..

re:rere

2009. 06. 25. 12:37 · Névtelen hozzászóló →

Persze persze…

Ebben neked és mindenkinek igaza van.Valóban nem értem miért nem lehet valamit (vagy valakit) beállítani erre, mikor úgy is el kell olvasni a levelet és dönteni kell, pár mp-el hosszabbítaná csak meg az egészet, de mennyivel normálisabbnak tartaná mindenki.Legyen mondjuk 10 sablon válasz és azok közül küldeni valamelyiket…

E téren is minimalisták úgy néz ki… (gondolom ki is lett számolva 1 milliószor 5 mp, az … nap, az x dollár)

Ez is természetes sok helyen, mert a fejlesztésre megy el minden erőforrás az IT oldalon, csakhogy itt ügyfelek is vannak, meg marketing lenne ez ugye, ott az emberekkel is kell foglalkozni.Ha írok egy őőő mondjuk zenelejátszó programot, akkor senki nem veszi zokon ha nem válaszolok minden levélre, de ahol végsősoron majdnem kizárólag más munkájából élnek meg, ott azért egy kicsit nagyobb figyelem nem ártana.Érthetőbben, az egész keresés, meg reklám megjelenítés nem lenne, ha a Google-n kívüli oldalak nem léteznének.

Persze közben eszembe jutott, hogy a Google videóra meg nem lehet feltölteni már…

Szerencsére én nem akarok regisztrálni mostanság 🙂

nem bírálnak el!

2010. 02. 28. 04:35 · Névtelen hozzászóló →

Nekem is az lenne a problémám, hogy már majdnem 2 hete regisztráltam, megerősítettem az e-mail címet, és nem történik semmi. Persze okosan van kitalálva, mert írni Nekik nem lehet, vagyis lehet, de csak automatikus válasz van, hogy kezeljem a problémámat az ürlapos vicces problémamegoldó oldalukkal. Az persze természetesen csak ugyanarra a végeredményre jut, hogy elbírálás alatt vagyok. Kezd elég vicces lenni ez a google birodalom…

Ha valakinek van valami ötlete a létszám-stoppon kívül, bátran írjon. Köszönöm.

nem bírálnak el!

2010. 02. 28. 05:04 · Névtelen hozzászóló →

Várjál.

nem bírálnak el!

2010. 02. 28. 12:21 · Névtelen hozzászóló →

Érdemes? Csak a rengeteg jelentkezést nem győzik, vagy tényleg lehet valami stop most?

nem bírálnak el!

2010. 02. 28. 12:23 · Névtelen hozzászóló →

Érdemes? Csak a rengeteg jelentkezést nem győzik, vagy tényleg lehet valami stop most?

űrlap

2010. 06. 27. 19:37 · pokerdama →

Nem tudom elküldeni a jelentkezési űrlapot az adsense-hez, mert nem fogadja el Pest megyét, azt írja ki, hogy ilyen állam nem létezik és az irányítószámhoz meg azt írja, hogy az amerikai ir számok 5 vagy 10 számjegyűek.Tudnátok segíteni?üdv.

re:űrlap

2010. 06. 28. 03:27 · Névtelen hozzászóló →

Szerintem állítsd Magyarországra az „Ország vagy terület:” -nél. 🙂

Regisztráció visszaigazolása

2010. 08. 19. 18:59 · Névtelen hozzászóló →

Melyik pin kódot kell megadni visszaigzolás gyanánt, azt amit a lakcímemre küldenek, vagy azt amit bankszámlára? Elég ha csak az utóbbit adom meg?

re:Regisztráció visszaigazolása

2010. 08. 20. 03:00 · Névtelen hozzászóló →

Két pin kódot kaptál?

re:Regisztráció visszaigazolása

2010. 08. 20. 05:10 · Névtelen hozzászóló →

Egyelőre csak az otthonit kaptam meg, és még nem igazoltam vissza, mivel azt szeretném, hogy inkább számlára jöjjön a pénz. Vagy csak ezzel a pin kóddal lehet aktiválni a fiókot?

1 lakhely 2 adsense acc

2010. 08. 20. 07:17 · Névtelen hozzászóló →

Sziasztok!

Mi van akkor, ha nekem van már egy adsense accom, és a tesóm is szeretne magának egyet, akinek persze ugyanaz a lakcíme mint nekem? Lehetésges így, vagy neki egy másik címet kellene megadnia? Segítséget előre is köszönöm!

re:Regisztráció visszaigazolás

2010. 08. 20. 07:36 · Névtelen hozzászóló →

A számla miatt nem kapsz új kódot.Próbautalást kapsz és kész.

re:1 lakhely 2 adsense acc

2010. 08. 20. 07:42 · Névtelen hozzászóló →

Szerintem problémás…Ha el is megy, sok adat azonos, ez később akár gondot is okozhat, most nem tudok minden kombinációt végig gondolni, de mindenhol azt ajánlják, hogy ne regisztrálj többször… tudom, tudom nem te, de ez „onnan” nézve nem nagy különbség. Aztán egyszer csak kirúgnak 🙂

re:1 lakhely 2 adsense acc

2010. 08. 20. 07:48 · Névtelen hozzászóló →

Ok, köszönöm a tanácsokat! 🙂