AdSense Kereséshez

március 6, 2006

Oldalon belüli keresés plusz bevételek

Az AdSense Kereséshez szolgáltatás lényege, a weboldalon elhelyezett keresőmező által a látogató a Google kereső, vagy a keresődobozt megjelenítő webmester egy speciálisan testreszabott találati oldalára jut, ahol az organikus találatok mellett –a hagyományos Google Találati rangsornál szembeötlőbb módon– az AdWords rendszerből származó fizetett hirdetések jelennek meg. Mivel a hirdetők átkattintás után fizetnek, ezért ha a mi oldalunkról érkezett látogató rákattint egy ilyen hirdetésre, akkor webmester jutalékot kap utána.

A keresőmező segítségével három szabadon választható webhelyen –mely közül egy értelemszerűen az aktuális webhely maga is lehet–, plusz az egész weben lehet keresni. Bizonyos fokig mind a keresőmező, mind a találati oldalak az oldal dizájnjának és profiljának megfelelően testre szabhatóak.

Az egyes Böngészőkben (Pl. Opera, Firefox, Safari) elhelyezett keresőmezők is hasonló módon működhetnek: az rajtuk keresztül generált találati listákon megjelenő hirdetések átkattintásai után jutalékot kapnak a böngészők fejlesztői.

Miért éri meg az AdSense keresőmező?

Arra az esetre ha egy webhely Tartalomkezelő rendszere nem nyújt megfelelő megoldást az oldalon belüli keresésre vagy egyáltalán nincs semmilyen lehetőség az oldalon belüli keresés funkciójának kialakítására (Például a statikus weboldalak döntő hányadánál.) rendelkezésre áll a Google Free szolgáltatás (http://www.google.com/searchcode.html) is, azonban ebben az esetben semmilyen jutalékhoz nem juthatunk, ezért párszázas napi látogatottság felett már érdemes lehet inkább a kb. ugyanezt a funkciót nyújtó AdSense Kereséshez szolgáltatás keresőmezőjét használni.

Mivel az AdSense Kontextusban programmal ellentétben itt nem a keresőmezőre való kattintás után keletkezik bevétel: a bevétel realizálásához a látogatónak még egy lépést kell tennie, nevezetesen rá kell kattintania a hirdetésekre, ezért az ilyen események bekövetkezése a legtöbb odalon értelemszerűen ritkább, mint a hirdetési egységekre kattintás, ezért ez a Program számottevően kevesebb bevételhez juttathatja a webmestert, mint a hagyományos AdSense Kontextusban hirdetési egységek megjelenítése.

Az olvasók a keresőmezőt használva bármilyen kulcsszóra kereshetnek, ami más és más témakörhöz köthető hirdetéseket jeleníthet meg a találatokkal együtt, ezáltal az oldaladról másfajta témakörökhöz kapcsolódó hirdetések révén is jöhet bevétel.

Találati oldal saját domainnéven

https://www.google.com/adsense/support/bin/answer.py?answer=43862

A keresődoboz kódjának generálásakor lehetőség van megadni egy, saját domainunkon található URL-t, melyen a google címe helyett jeleníthetjük meg a találatokat. Ekkor a kérdéses URL-en található weboldal kódjába is be kell szúrni egy, a Google által generált JavaScript kódot, mely segítségével a találatokat és a hozzájuk kapcsolódó hirdetéseket tölti be a Google szervereiről ez a kliens oldali szkript.

A „AdSense Kereséshez” című bejegyzést 2006. 03. 06. napján publikáltam, az azóta már bezárt webni.innen.hu oldalon. Ezt az írást és az innen hivatkozott régi tartalmakat a Webni! Archívum oldalán gyűjtöttem össze. Mivel az utolsó módosítás dátuma: 2009. 12. 26., ezért az itt olvasható információk már részben vagy teljes egészében elavultak lehetnek.

Archivált hozzászólások

Testreszabhato?

2006. 08. 23. 00:04 · Névtelen hozzászóló →

Ha jol ertettem, hogy testreszabhato a keresomezo? Nehany dolgot be tudok allitani a kod legeneralasa kozben, de nekem ennel sokkal tobb kellene, vagyis keskenyebbre, mint amit megad alapesetben.Ha minden elem megmarad csak picit rendezettebre teszem azert szolnak?

Latom itt nalad is eltunt a google logo, ami a kod resze.

Re: Testreszabhato?

2006. 08. 23. 02:40 · Névtelen hozzászóló →

A logó nem feltétlenül része a kódnak: választhatod azt az opciót is, hogy a gombon a „Google keresés” felirat van „Keresés” helyett – ebben az esetben nincs (nem kell) Google logó.

Re2: Testreszabhato?

2006. 08. 23. 03:00 · OldalGazda →

Valóban, régen nem volt olyan lehetőség, amit a fenti hozzászóló említett, de már egy ideje lehet olyan kódot választani, amiben nincsen benne a Google logó. Mindenesetre figyelmedbe ajánlom a stíluslapok (CSS) intézményét: segítségükkel ugyanis egy HTML kód által generált kinézet úgy változtatható meg, hogy a HTML kód maga változatlan marad…

Webhelyen belül megjeleníthető a kereső eredménye ?

2006. 08. 23. 03:31 · Névtelen hozzászóló →

A minap beléptem az adsense fiókomba és ezt olvastam: ” újdonság. Most már saját webhelyén belül is megjelenítheti az AdSense kereső eredményeit!”

Ezt szerintetek mit jelent pontosan? NePa

Re: Webhelyen belül megjeleníthető a kereső eredménye ?

2006. 08. 23. 07:14 · OldalGazda →

Alapból a keresődobozba beírt keresések eredményét a Google saját oldalain jeleníti meg, így kisebb az esélye, hogy a látogatód a keresés után visszatérjen oldaladra. Ezellen úgy tudsz tenni, hogy bejelölöd ezt az opciót, készítesz egy oldalt (gyakorlatilag egy keretet) a saját domaineden, majd beszúrod oda a Google által generált kódot, mely eredményeképpen a találatok egy IFRAMEben fognak megjelenni.

Van ennek ertelme?

2006. 10. 05. 11:13 · Névtelen hozzászóló →

Az osszes oszegbol amit kerestem a hivatkozok es a keresobol jott 1%, 99% pedig a reklamokbol.Van akinek ebbol jon be erdemleges penz?

De amugy is kezdem ugy gondolni, hogy a kutya se keres mas oldalon, mindig inkabb a google sajat oldaltat hivjak be.

Van ennek ertelme?

2006. 10. 06. 03:46 · Névtelen hozzászóló →

Nálam kb 15%-a a bevételenek a keresésből jött, azért ez már nem teljesen elhanyagolható. Szóval a témakörtől függ, hogy mekkora arányban részesedik a keresőmező a bevételekből. Mindenesetre ha egyéb módon nem tudod biztosítani az oldaladon történő keresést, akkor inkább funkcionális, mintsem bevételtermelő lehetőségként értékeld ezt.

Hol erdemes elhelyezni a keresot?

2007. 02. 02. 11:45 · Névtelen hozzászóló →

Az oldalon belul hol erdemes google keresot elhelyezni? Nem igazan van kerslete az embereknek hogy a googleban keressenek de mas oldalrol elindulva. Szerintem alig lehet kihasznalni ezt a lehetoseget.De ha van valakinek tapasztalata ebben, kerem irja le. Koszi

Hol erdemes elhelyezni a keresot?

2007. 02. 03. 09:06 · OldalGazda →

Szerintem funkciónálisan a jobb felső sarokban, és/vagy a cikkek alján érdemes ezt elhelyezni.

Mostmár lehet domain belül is a találat

2007. 02. 03. 14:03 · Névtelen hozzászóló →

Hali!

Nem régóta már lehet a saját domainon belül is az eredmény.http://www.parafalo.hu/kereses.php

hangya

Parafalo

2007. 02. 07. 02:42 · Névtelen hozzászóló →

Hangya! ÉS te ezekért kapsz pénzt is az Gugglitól?

Parafalo

2007. 02. 07. 03:32 · Névtelen hozzászóló →

Csak jó tanács!- „Don’t send automated queries to Google” a bal oldali menüben ezt megszegni látszik, hiszen automata kérésként mutatkozik a Googlenek.

  • Az AdSense szabályzatban is le van fektetve: TILOS keresési eredményekre való hivatkozást készíteni.

Szerintem a kérdéses linkeket tanácsos minél előbb eltávolítani, míg ki nem szúrja az „MI”

Parafalo

2007. 02. 07. 03:39 · Névtelen hozzászóló →

Tipikusan megkeseredett magyar szrarágók vagytok!Ahelyett hogy a saját dolgotokkal foglalkoznátok, dolgoznátok, okosodnátok és pénzt keresnétek, folyamatosan másban keresitek a hibát és csámcsogtok azon, ha valakinek az oldala súrolja a szabályzatot. Elégedetlen csóró rinyáló banda!

Parafalo

2007. 02. 07. 03:41 · Névtelen hozzászóló →

Természetesen mély tiszteletem a kivételnek!

Parafalo

2007. 02. 07. 04:08 · Névtelen hozzászóló →

Én „kerestem” a hibát, ugyanakkor kivétel is vagyok. Folyamatos tisztes bevételem van az AdSense-ből, és ugyanezt kívánom mindenkinek, aki weboldalakkal KOMOLYAN foglalkozik. A hozzászólást nem „szrarágásnak” kellene tekinteni -nem is annak szántam-,hanem segítségnek. Hidd el nem irigylem senki bevételét, viszont ami szabályzatba ütközik (ugyanis az említett probléma nem a határt súrolja, hanem teljesen szabályellenes) előbb-utóbb növelni fogja a csalódott, AdSense-ből kizárt weboldaltulajdonosok táborát. Még1x nyomatékosítani szeretném, nem „szrarágás”, hanem segítség.

Re: Tipikusan megkeseredett magyar szrarágók vagytok!

2007. 02. 07. 09:20 · OldalGazda →

Ezt a hangnemet itt nem kellene…

Köszi: JJózsef

„csámcsogtok azon, ha valakinek az oldala súrolja a szabályzatot”

2007. 02. 07. 09:41 · Névtelen hozzászóló →

Tudod Parafalo, azon is el lehetne gondolkodni, hogy az ilyen súrolások miatt kénytelen a Google egyre szigorúbb ellenőrző scripteket alkalmazni. És ami a lényeg, az oldalad, a keresési hivatkozásokkal nemcsak súrolja, hanem megszegi a szabályzatot. A jóindulatú segítségnyújtásra, pedig nem kellett volna leminősítő megjegyzéseket tenned azokkal szemben, akik igyekeznek betartani a Google szabályzatát, mert ez szerintem hosszútávon közös érdekünk.

Én vagyok a hangya

2007. 02. 07. 11:42 · Névtelen hozzászóló →

Hali!

Opsz én nem szóltam hozzá párafaló néven!Aki szólt hogy a például ilyen keresés szabály ellenes neki köszönöm!És most azonnal törlöm.

Aki pénzt kérdezte, hát nem ebből lesz a domain kifizetve az biztos.

hangya

Én vagyok a hangya

2007. 02. 07. 17:29 · Névtelen hozzászóló →

Oksa. Megmondom őszintén, kicsit meg is voltam sértődve. :(„hát nem ebből lesz a domain kifizetve”. Ne add fel! Mindíg törekedj arra, hogy az oldaladon hasznos információk legyenek, és hidd el, meg fogja érni a fáradságot. A továbbiakban sok sikert kívánok neked.

Automata keresés

2007. 12. 02. 16:04 · Névtelen hozzászóló →

Sziasztok!

Változott valami?Vagy csak amit szabad Jupiternek azt nem szabad …search.sweetim.comItt alól vannak meg adva szavak, és felül meg is jelenik az adsense.

hangya

Karakter gond a Google keresőben

2009. 03. 10. 16:17 · Névtelen hozzászóló →

Sziasztok, most próbálom a kereső mezőt beilleszteni az oldalamra, mert a saját keresőm már nagyon sok helyet foglal az adatbázisból. Kipróbálás után viszont némi gond van: a magyar karaktereket nem érti a keresődoboz. Ha pl. beírom, hogy „körte” a találati oldalon „körte” jelenik meg és nincs találat. A beállítás automatikusan Közép-európai Latin ISO 8889-2 volt.Nektek van ilyen tapasztalatotok? (www.kozszolga.hu)

Karakter gond a Google keresőben

2009. 03. 10. 18:27 · Névtelen hozzászóló →

Valószínűleg az lesz a gond, hogy a keresődoboz karakterkódolását az oldalad karakterkódolásához kell igazítani, így mivel a te oldalad utf-8, az iso-8859-2 nem lesz jó. Állítsd a google keresődobozt is utf-8 -ra.

Karakter gond a Google keresőben

2009. 03. 11. 03:55 · Névtelen hozzászóló →

Köszi a tippet, működik!

Nordtelekom trükközik

2009. 04. 15. 07:01 · Névtelen hozzászóló →

Sziasztok, már egy ideje nézegetem a nordtelekom főoldalát, és elégedetten vettem tudomásul, hogy a forrásban elrejtett szövegek miatt (gondoltam én) nem jelenik meg a keresőkben(bünti miatt) Most viszont az adsl szóra az első oldalon hozza a google! Most akkor tényleg nincsenek szankciók? Hiszen ezt több mint 3 hónapja vettem észre.

re:Nordtelekom trükközik

2009. 04. 15. 07:47 · Névtelen hozzászóló →

Kit érdekel a Nordtelekom? Elégedetten vetted tudomásul. Talán te vagy a Südtelekom?

re:Nordtelekom trükközik

2009. 04. 15. 07:53 · Névtelen hozzászóló →

Hm, egy újabb ideges ember…Talán azért vette elégedetten tudomásul a kolléga, hogy ezek szerint odafigyel a gugli és a trükközőket bűnteti. Nem kell ahhoz südtelekomnak lenni, teeee!

re:Nordtelekom trükközik

2009. 04. 15. 08:41 · Névtelen hozzászóló →

Naiv vagyok és azt hittem, hogy van bünti 😀 Egyébként tényleg nem érdekel senkit az említett cég, csak én 1 másikat képviselek.De talán még mindig érdemes a „google jogtiszta” megoldásokat követni…

re:Nordtelekom trükközik

2009. 04. 16. 09:32 · OldalGazda →

Nem vagy naív, csak nem vagy pontosan tisztában a rangsorolást befolyásoló tényezőkkel.:)Először is az, hogy egy adott oldalon szerepel-e a kérdéses kifejezés, sok esetben teljesen lényegtelen. Így van ennél a találati listánál is, hiszen pl. ha jól nézem, a markavaltas.telekom.hu oldalon sem szerepel az ADSL kifejezés. Ez ugye egyrészt a T-csoport bénaságát mutatja, hogy ennyire tesznek a Google felől érkező potenciális látogatókra, és ezzel az oldallal tudnak csak megjelenni erre a fontos kulcsszóra, másrészt mutatja, hogy mennyire fontos a Linkre rakott kulcsszavak szerepe a rangsorolásban.Az általad említett trükközés pedig pusztán tartalmát tekintve nevezhető trükközésnek (ráadásul az ócskább, agyatlan, múltszázadi fajtából), technikai megvalósítása teljesen legitim. Egyes szövegek style=” display:hidden „-nel történő elrejtését még a Google saját oldalain is alkalmazza, lásd pl. a publikus AdWords nyitólap… Ezért tehát ne várd, hogy „büntetné” a Google a Nordtelekomot. Ráadásul sokkal gyakoribb az, hogy bizonyos paramétereket ne vegyen, vagy ne akkora súllyal vegyen figyelembe a Google, mintsem hogy negatív előjellel számítson vele a rangsorolás kiszámításánál, tehát büntessen. Ha például száz ótvar PageRank nélküli katalógusba jegyzed be oldalad, attól nem lesz neked jobb, csak nem fog semmit használni maximum.

re:Nordtelekom trükközik

2009. 04. 17. 09:47 · Névtelen hozzászóló →

A fent említett „tételekkel” nagyrészt tisztában vagyok, és pont ezek fényében gondoltam helyesnek az első bejegyzésem. Merthogy, az egyik szoftver (SEO Elite) 75 külső linket mutatott, amiben összesen csak 2x(!) szerepelt az ADSL szó! Míg a főoldalon láthatóan egyszer sem(!!!), Firefoxba beépített Density elemzővel 30(!) bejegyzést talált(Hidden). És talán a két legfontosabb tényezőt ki is lőttük, a domain nem releváns!Ötletetek van? Vagy még sokat kell tanulnom? 😀 (ez utóbbi asszem természetes…)

re:Nordtelekom trükközik

2009. 04. 20. 18:22 · Névtelen hozzászóló →

Akkor vagy az a két ADSL kulcsszót tartalmazó weblap nagyon combos, vagy szimplán nem mutat egy csomó, Google által ismert linket a SEO Elite. Én inkább ez utóbbira szavaznék…

re:Nordtelekom trükközik

2009. 04. 21. 09:46 · Névtelen hozzászóló →

Én is inkább az utóbbira tippelek, illetve még egy dolog. Mennyire részrehajló a google? Gondolok itt arra, hogy elég sokat hirdet adwords-ön. Lehet, hogy ez is erősen befolyásoló tényező?

re:Nordtelekom trükközik

2009. 04. 21. 10:10 · OldalGazda →

Szerintem nem nagyvonalakban részrehajló, mert igazából nem érdeke, (kisebb jelentőségű esetekben biztos előfordul a részrehajlás, de leginkább a saját cuccaik iránt szerintem) A keresőjét akkor fogják sokan használni, és akkor nem tud nyomába érni a konkurencia, ha tényleg jók az organikus találatok. Ha pedig sokan használják, akkor lehet sok hirdetést megjeleníteni.

AdSense

2009. 12. 26. 10:30 · Névtelen hozzászóló →

Sziasztok kérdésem volna.Van adsense kódom és oldalam is, bár igaz hogy ingyenesen létrehozott weboldal, de itt van az én gondom.Mivel ingyenes oldalon lett a weboldal létrehozva nem illeszthetem be a kódomat, mert már ezt az ingyen weboldalt szolgáltató oldal tulajdonosa megtette.

Itt volna a kérdés, léteznek ingyenesen létrehozható oldallal szolgáló oldalak, ahová a saját adsense kódomat engedik beilleszteni?

Valaki létrehozhatna egy listát róluk.

Előre is köszönöm ha vállaszol valaki.